b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


PHOENIX THE WARRIORPHOENIX THE WARRIOR (1988)
AMERICA 3000AMERICA 3000 (1986)
SHESHE (1982)
HUNDRAHUNDRA (1983)
SORCERESSSORCERESS (1982)
BARBARIAN QUEENBARBARIAN QUEEN (1985)
SWITCHBLADE SISTERSSWITCHBLADE SISTERS (1975)
EQUALIZER 2000EQUALIZER 2000 (1987)
WHEELS OF FIREWHEELS OF FIRE (1985)
STARCRASHSTARCRASH (1978)
THE GIRL FROM RIOTHE GIRL FROM RIO (1969)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
THE SISTERHOOD (1988) ()
: 2021 ..:
Age Line
15
  THE SISTERHOOD  
: , ,
: , , , , , , , Sexploitation, Sleaze
Cirio H. Santiago
Rebecca Holden, Chuck Wagner, Lynn-Holly Johnson, Barbara Patrick, Robert Dryer, Henry Strzalkowski, David Light, Jim Moss, Anthony East
Thomas McKelvey Cleaver
Anna Roth
Jun Latonio
Ricardo Remias
:

Σε να μεταποκαλυπτικ μλλον, οι γυνακες ζουν σκλαβωμνες απ συμμορες βρβαρων που κυριαρχον στον πλαντη και η μοναδικ τους ελπδα για ελευθερα εναι η σχεδν μυθικ ομδα αμαζνων με νομα The Sisterhood.

:

The Sisterhood (1988) - Rebecca Holden, Barbara Patrick, Lynn-Holly Johnson
The Sisterhood (1988) - Rebecca HoldenΔιασκεδαστικ χαζομρα απ τον πντα αξιπιστο στη φτην δρση κατ τη δεκαετα του 80, Cirio H. Santiago, στην 4η κατ σειρ post apocalyptic προσπθεια του τη συγκεκριμνη δεκαετα. Η ποιτητα του THE SISTERHOOD δεν ξεφεγει απ τα γνριμα εππεδα που συναντμε στην πλειοψηφα των ταινιν του Φιλιππινζου σκηνοθτη εκενης της υπρ- παραγωγικς γι αυτν εποχς, αρκε ββαια πρτα ο εγκφαλος να μπει σε θση "off" για μεγαλτερη απλαυση.

The Sisterhood (1988) - Lynn-Holly JohnsonΘεματικ και οπτικ η ταινα θα μποροσε να χαρακτηριστε ως μια φεμινιστικ τρπον τιν ματι σε να μεταποκαλυπτικ μλλον στο οποο οι γυνακες καταπιζονται απ τους νδρες και δεν χουν ουσιαστικ ρλο στην βρβαρη αυτ κοινωνα. μως υπρχουν και κποιες που αντιστκονται και συγκεκριμνα η σχεδν μυθικ ομδα γυναικν με μεταφυσικς ιδιτητες ονματι The Sisterhood, οι οποες εναι αντικεμενο φβου και σεβασμο απ τους περισστερους ντρες στην περιοχ που τις θεωρον επικνδυνες μγισσες.

The Sisterhood (1988) - Chuck Wagner (right)μως η συμμορα του σκληροτρχηλου Mikal (Chuck Wagner) δεν εναι απ αυτος, καθς θλει να αιχμαλωτσει τις δο Sisters, την Marya (Rebecca Holden) και την Vera (Barbara Patrick) που με τη σειρ τους θλουν να απελευθερσουν λες τις κακοποιημνες και αιχμλωτες γυνακες και να εγκαθιδρσουν μια δυνατ και κυραρχη ομδα Sisterhood. Στην περιπλνησ τους στην Απαγορευμνη Ζνη βρσκουν συμπαρσταση στο πρσωπο της ατρμητης Alee (Lynn-Holly Johnson) που κατφερε να γλιτσει απ μια φονικ επιδρομ στο χωρι της και θλει να εκδικηθε τον Mikal και τη συμμορα του και οι τρεις τους αρχζουν να αντιμετωπζουν κθε εδους κνδυνο.

The Sisterhood (1988) - Rebecca HoldenΘεματικ, εναι ξεκθαρο τι ο Cirio H. Santiago επηρεστηκε σε μεγλο βαθμ απ το αδικημνο κατ την προσωπικ μου ποψη AMERICA 3000, με το οποο το THE SISTERHOOD μοιρζεται τον πρωταγωνιστ Chuck Wagner, που κυκλοφρησε 2 χρνια νωρτερα και γενικ ασχολεται περπου με τις διες θεματικς, αν και του λεπει το ξυπνο χιομορ και ο γενικτερος ρυθμς που υπρχε στην αδκως ξεχασμνη περιπτεια της Cannon Group. Το THE SISTERHOOD εναι μια πιο b-παραγωγ που σο φιλδοξη και να εναι η θεματολογα της, δεν καταφρνει να ξεφγει απ τα γνριμα εππεδα ποιτητας που συναντμε στις περισστερες προσπθειες του σκηνοθτη.

The Sisterhood (1988) 01τσι, λα κινονται γρω απ να εντελς ευκαιριακ σενριο που σε ελχιστα σημεα χει λογικ, με απτερο στχο την exploit- δρση η οποα προσφρεται γενναιδωρα απ τον Santiago χωρς δικαιολογες και χρονοτριβς. Η δρση χει ρυθμ και εμπλουτζεται συνεχς απ καλοφτιαγμνες εκρξεις της παλις σχολς, ρματα μχης να εξαπολουν αρκετ πειστικ πυραλους και λα τα σχετικ.

The Sisterhood (1988) - Chuck Wagner, Barbara PatrickΦυσικ η δρση εναι περιορισμνη στις γνριμες ερημικς τοποθεσες που λογικ χρησιμοποιε ο Santiago σε λες τις Post apocalyptic ταινες του, που σημανει τι κανες δεν θα πρπει να περιμνει σκηνς χαλασμτων οτιδποτε που να θυμζει τι προηγθηκε πλεμος, εκτς ββαια απ τις φουτουριστικ οχματα και τα δερμτινα ροχα α-λ The Blue Oyster Bar των πρωταγωνιστν. Πντως δεν λεπει και η αναγκαα σε Post apocalyptic ταινες Απαγορευμνη Ζνη, κομπλ με κακομακιγιαρισμνους Φιλιππινζους μεταλλαγμνους που βγζουν ναρθρες κραυγς και συμπεριφρονται σαν Ιταλικ ζμπι, που χουν αρκετ χαβαλ και χαρζουν ακμα και ανεπιτδευτα τις ελχιστες σκηνς αληθινο σασπνς που υπρχουν στην ταινα.

The Sisterhood (1988) 02μως παρλο τον ρυθμ και την προσλωση του σκηνοθτη στην δρση, δεν λεπει η κοιλι και η σχετικ ακινησα σε μερικ σημεα που χτυπει σχημα ακμα και στα 75 λεπτ διρκειας, αλλ σε γενικς γραμμς ο Cirio H. Santiago διατηρε να σχετικ ενδιαφρον, που πντως δεν βοηθιται απ την εκνευριστικ τετριμμνη ηλεκτρονικ 80s μουσικ- σμα κατατεθν της εποχς κατ την οποα κυκλοφρησε η ταινα.

The Sisterhood (1988) 03Εποχιακς εναι επσης και οι αναφορς σε WIP και το γυμν που πντως εναι αρκετ πιο συγκρατημνο απ τι θα περμενε κανες και που παρουσιζεται μνο προς το φινλε, σαν η ομδα παραγωγς να εχε ξεχσει τι πρεπε να εμπλουτσει την ταινα με ττοια στοιχεα και το κανε αρκετ βιαστικ και φανερ επιτηδευμνα. Περιργως, οι τρεις καλλγραμμες και εντυπωσιακς πρωταγωνστριες δεν συμμετχουν σε αυτς τις σκηνς, κτι που σως φανερνει μια διαχρονικ τση του Φιλιππινζικου exploitation σινεμ της εποχς να προσπαθον να δσουν υπσταση και σημαντικτητα στους γυναικεους ρλους των ταινιν τους, κτι που ο Cirio H. Santiago χει επαναλβει πολλς φορς στο παρελθν.

The Sisterhood (1988) 04Πντως παρλη τη θεματολογα που περιστρφεται γρω απ την απελευθρωση των γυναικν και την διαχρονικ τους καταπεση σε ανδροκρατομενες κοινωνες, ο προβληματισμς του σεναρου εναι εντελς επιφανειακς και χωρς καννα βθος, πως θα περμεναν οι γνστες του ργου του σκηνοθτη. πως και να χει, οφελω να αναγνωρσω στον Santiago τι μχρι ενς σημεου βρκε τη χρυσ τομ ανμεσα στο στεγν exploitation και κοινωνικ σχλιο, αλλ κι αυτ εναι σο προφανς σο γνεται σε μια καθ λα προβλψιμη παραγωγ που δνει ελχιστο χρο για κοινωνικος προβληματισμος, σε αντθεση με το AMERICA 3000.

The Sisterhood (1988) 05Το φινλε εναι ξαφνικ και πρα απ κθε λογικ εξγηση, μια στιγμ γνσιας b-μπνευσης σε να κατ τ λλα τυπικ 75λεπτο, αλλ ακμα και τσι χει πλακτσα και συμπληρνει μια απ τις πιο καλς post apocalyptic ταινες του Cirio H. Santiago που λογικ θα ικανοποισει τους γνστες του ργου του, χωρς πντως να αποτελε και αναγκαα προσθκη για τις συλλογς τους. Μια ευχριστη post apocalyptic b-movie για να εξσου ευχριστο απογευματκι χωρς πολλς απαιτσεις.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R2 Μ. Βρετανα (Moonstone)

Blu Ray Αμερικς (Shout! Factory)

Η κδοση της Shout! Factory εναι χωρς περικοπς και εναι η προφανς επιλογ. Η Βρετανικ κδοση χει μικροπερικοπς..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa