b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


TOUGH TO KILLTOUGH TO KILL (1978)
CANNIBAL APOCALYPSECANNIBAL APOCALYPSE (1980)
RAW FORCERAW FORCE (1982)
MEN BEHIND THE SUN 2: LABORATORY OF THE DEVILMEN BEHIND THE SUN 2: LABORATORY OF THE DEVIL (1992)
THE EXTERMINATORTHE EXTERMINATOR (1980)
BLACK MAMA WHITE MAMABLACK MAMA WHITE MAMA (1973)
MEGAFORCEMEGAFORCE (1982)
CUT AND RUNCUT AND RUN (1985)
THE SQUEEZETHE SQUEEZE (1978)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
THE LAST HUNTER (1980) ()
: L'Ultimo Cacciatore
:
Age Line
15
  THE LAST HUNTER  
: ,
: , , , Gore
Antonio Margheriti
David Warbeck, Tisa Farrow, Tony King, Bobby Rhodes, Margit Evelyn Newton, John Steiner, Massimo Vanni, Luciano Pigozzi, Dino Conti
Dardano Sacchetti, Gianfranco Couyoumdjian
Gianfranco Couyoumdjian
Franco Micalizzi
Riccardo Pallottini
Alberto Moriani
:

νας λοχαγς του Αμερικνικου στρατο παγιδεεται στις ζογκλες της Σαγκν προσπαθντας να εκτελσει αποστολ καταστροφς μιας ραδιοφωνικς κεραας που ευθνεται για Βιετναμζικη προπαγνδα.

:

The Last Hunter (1980) - David Warbeck, Tisa Farrow
The Last Hunter (1980) 01Δεν χρειζεται κανες να εναι σπνια μεγαλοφυαγια να καταλβει απ τον ττλο και μνο τι το THE LAST HUNTER εναι μια απ τις πρτες προσπθειες του Ιταλικο σινεμ να εκμεταλλευτε λιγκι την τση προς Βιετνμ που φερε το APOCALYPSE NOW και το THE DEER HUNTER που τραξαν τα νερ τα αμσως προηγομενα χρνια. Πρκειται για μια απ τις καλς αντιγραφς της κλασικς ταινας του Michael Cimino απ τον πολπειρο και αγαπημνο Antonio Margheriti σε μια περοδο που ο Ιταλς δημιουργς εχε κλεσει το κεφλαιο γοτθικο τρμου της καριρας του και εχε επικεντρωθε στο σινεμ δρσης με ασταμτητες παραγωγς ιδως στις αρχς της δεκαετας του 80.

The Last Hunter (1980) - David WarbeckΟ Margheriti και ο διαχρονικς στο Ιταλικ σινεμ Dardano Sacchetti φτιχνουν μια τμια exploitation ταινα που παραδδει τα αγαθ δρσης, gore και ολγου γυμνο χωρς να γνεται ιδιατερα καταθλιπτικ πως οι Αμερικνικες στις οποες βασστηκε. Ο τρπος για να το πετχουν αυτ εναι η χρση της τυπικς Ιταλικς συνταγς που απαιτε ρηχ σενριο, χαρακτρες χωρς βθος, ασταμτητη καλογυρισμνη δρση με πιστολδι και εκρξεις και ββαια παντελ λλειψη πολιτικο- κοινωνικο ιστορικο υπβαθρου στην ιστορα.

The Last Hunter (1980) - Tony King, David WarbeckΗ υπθεση ακολουθε τον καμνο λοχαγ Henry Morris (David Warbeck) που πηγανει στη ζογκλα της Σαγκν για να καταστρψει μια ραδιοφωνικ κεραα που χουν στσει οι Βιετκνγκ μεταδδοντας ασταμτητη προπαγνδα κατ των Αμερικανικν στρατευμτων. Μαζ του στις αφιλξενες ζογκλες βρσκεται η πολεμικ ρεπρτερ Jane (Tisa Farrow) και δο σκληροτρχηλοι στρατιτες (Tony King, Bobby Rhodes). Η ομδα μπλκει σε διφορες περιπτειες κατ τη διρκεια της περιπλνησης μχρι που η Jane απγεται απ μια μονδα Βιετκνγκ και ο Morris αιχμαλωτζεται στο στρατπεδο που βρσκεται η ραδιοφωνικ κεραα με ελχιστο χρνο τσο για να ολοκληρσει την αποστολ του σο και για να σσει την Jane απ τους αιμοδιψες Βιετκνγκ.

The Last Hunter (1980) 02Απ τα πρτα κι λας λεπτ της προβολς, οι στχοι τσο του Margheriti σο και του σεναρου γνονται εκολα αντιληπτο μσα απ τους χαζος ματσ διαλγους που κατακλζουν την οθνη αλλ και την δρση που δεν θλει και πολ για να ξεκινσει. Μετ απ την εναρκτρια δραματικ φορτισμνη σκην της αυτοκτονας του διαταραγμνου συνδελφου του David Warbeck μσα στο sleazy Βιετναμζικο μπαρ, το THE LAST HUNTER δανεζεται απροκλυπτα κυρως απ το APOCALYPSE NOW, με το οποο μοιρζονται τα δια σκηνικ και τοποθεσες, δεχνοντας την πορεα των πρωταγωνιστν μσα στη ζογκλα και τις περιπτειες που τους περιμνουν.

The Last Hunter (1980) 03Αυτς δεν ξεφεγουν απ την πεπατημνη με αρκετς μχες να λαμβνουν χρο σε τακτ χρονικ διαστματα και να διακπτονται μνο απ κποιες σκηνς διαλγων που επιχειρον να δσουν λγο περισστερο βθος στους χαρακτρες και πιο δραματικ τνο στην υπθεση. Οι προσπθειες αυτς μνουν γενικ ημμετρες, καθς το σενριο μοιζει ευκαιριακ και ολγον τι τυχαο, αλλ σε λη τους τη διρκεια οι θεατς χουν να απολασουν αρκετ απ εκενα τα στοιχεα που καναν το Ιταλικ exploitation σινεμ δημοφιλς εκενη την περοδο.

The Last Hunter (1980) - John Steiner, David WarbeckΠρα πολ πιστολδι και πολεμικς σκηνς οι οποες σε ορισμνες περιπτσεις εναι εντυπωσιακς με πρτη την εναρκτρια σκην κρηξης διερχμενου τρνου, μπλικο gore και βα που προσφρεται απλχερα και υποστηρζεται απ ριστα εφ, αρκετ κλισ σχετικν ταινιν πως βασανιστρια και φρικαλετητες προς τους αιχμαλτους και sleaze που πντως εναι πιο συγκαλυμμνο απ τι θα περμενε κανες και περιορζεται σε μια σκην αππειρας βιασμο της Tisa Farrow. Αποτλεσμα λως αυτν εναι το THE LAST HUNTER να κυλει νερκι, με γργορο ρυθμ και χωρς ιδιατερες κοιλις στη δρση και να παραμνει ενδιαφρον απ την αρχ ως το φινλε.

The Last Hunter (1980) 04Ο τακτικς σε Ιταλικς παραγωγς David Warbeck (THE BEYOND) εναι αρκετ καλς στον πρωταγωνιστικ ρλο, κατ διαστματα με ηθοποια της σχολς γκριματσν του William Shatner, να παραδδει τις γενικ αφελες ατκες του χαρακτρα του με πολ ωραο στιλ. ξιοι συμπαρασττες του οι Tony King και Bobby Rhodes που προσπαθον να βλουν κτι απ τον χαρακτρα του Laurence Fishburne στο APOCALYPSE NOW στις ερμηνεες τους, εν η θηλυκ φιντσα ρχεται απ την Tisa Farrow (ZOMBIE 2) που σο χειρτερη ηθοποις απ την αδελφ της και να εναι, η επιλογ της για το συγκεκριμνο ρλο ταν απλυτα εστοχη.

The Last Hunter (1980) 05Δεν θα μποροσαν να λεπουν και οι εξσου κλασικο σε Ιταλικς ταινες της περιδου πως ο John Steiner που χει να μικρ αλλ απολαυστικ ρλο, οι συνηθισμνες μασκτ Luciano Pigozzi και Massimo Vanni αλλ και η Margit Evelyn Newton που εμφανζεται προς το φινλε σε να εντελς αχρεαστο αλλ χαβαλετζδικο γρισμα της πλοκς. Σε παρμοια λογικ ( λλειψη αυτς) ρχεται και το πρα απ κθε εξγηση δραματικ φορτισμνο φινλε το οποο ομολογουμνως δεν πολυκατλαβα, αλλ αυτ ελχιστη σημασα χει στο τλος της ημρας, ιδως μετ την πολ καλ ερμηνεα του David Warbeck στην τελικ σκην.

The Last Hunter (1980) 06Σταθερς και με διθεση να κνει το λο εγχερημα να λειτουργσει εναι και ο Antonio Margheriti που με γργορο ρυθμ, αεικνητη κμερα και πανμορφα πλνα της γριας φσης κνει τι περνει απ το χρι του για να παραδσει τα αγαθ στο κοιν του. Ο διος εχε δηλσει τι δεν επιθυμοσε να κνει μια ταινα που να παρνει θση ρχνοντας φταξιμο στους μεν στους δε αλλ μια βαια και διασκεδαστικ πολεμικ περιπτεια, κτι που πετυχανει στην εντλεια.

The Last Hunter (1980) 07Το THE LAST HUNTER εναι ο ορισμς της exploitative Ιταλικς αντιγραφς ταινιν με Βιετνμ και πολ δσκολα δεν θα ικανοποισει τους φλους του ιδιατερα δημοφιλος στη χρυσ εποχ του VHS υποεδους του σινεμ δρσης, ιδως αν χουν βλει τον εγκφαλο στη θση "off" πριν την ναρξη της προβολς, το οποο μοιζει μλλον αναγκαα συνθκη.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R0 Μ. Βρετανα (Vipco)
R1 Αμερικ (Dark Sky Films)
R2 Γερμανα (Χ-ΝΚ Χ Rated Kult DVD)
R2 Γερμανα (Best Entertainment)
R2 Σκανδιναβα (Another World Entertainment)

λες οι εκδσεις χουν περικοπς κυρως σε σκηνς διαλγων. Η Αμερικνικη χει αναμορφικ widescreen μεταφορ, ωραα extras και την πιο πλρη κδοση της ταινας, εν η Σκανδιναβικ ακολουθε με την δετερη μεγαλτερη σε διρκεια εκδοχ..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
3
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa