b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


DON'T DELIVER US FROM EVILDON'T DELIVER US FROM EVIL (1971)
SATANICO PANDEMONIUMSATANICO PANDEMONIUM (1975)
THE BLOOD SPATTERED BRIDETHE BLOOD SPATTERED BRIDE (1972)
THE LEGEND OF BLOOD CASTLETHE LEGEND OF BLOOD CASTLE (1973)
VAMPYROS LESBOSVAMPYROS LESBOS (1971)
THE VAMPIRE LOVERSTHE VAMPIRE LOVERS (1970)
DAUGHTERS OF DARKNESSDAUGHTERS OF DARKNESS (1971)
SATAN'S BLOODSATAN'S BLOOD (1978)
THE MANSION OF MADNESSTHE MANSION OF MADNESS (1973)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
ALUCARDA (1977) ()
: Alucarda, la Hija de las Tinieblas
A.K.A.: Innocents From Hell, Mark of the Devil 3, Mark of the Devil Part 3: Innocents From Hell, Sisters of Satan
Age Line
18
  ALUCARDA  
:
: Nunsploitation, , , , Sexploitation, Sleaze, Gore, , ,
Juan Lopez Moctezuma
Claudio Brook, David Silva, Tina Romero, Susana Kamini, Lili Garza, Tina French, Birgitta Segerskog, Adriana Roel, Antonia Guerrero, Martin LaSalle
Alexis Arroyo, Juan Lopez Moctezuma, Tita Arroyo, Yolanda Lopez Moctezuma
Max Guefen, Juan Lopez Moctezuma, Eduardo Moreno
Anthony Guefen
Xavier Cruz
Maximino Sanchez Molina
1
:

Μια νεαρ καλγρια καταφθνει σε απομακρυσμνο μοναστρι μετ το θνατο των γονιν της και γνεται γργορα φλη με την μυστηριδη Alucarda που μως κρβει να σκοτειν και σατανικ μυστικ.

:

Alucarda (1977) - Tina Romero, Claudio Brook, Susana Kamini
Alucarda (1977) - Susana Kamini, Tina RomeroΟ Juan Lopez Moctezuma δεν εναι ο τυπικς Μεξικανς b-μουβς που χουν συνηθσει οι φλοι του exploitation σινεμ απ τη κεντροαμερικνικη χρα με τις γργορες φρικτ ντουμπλαρισμνες παραγωγς, τα σενρια χωρς λογικ και τα σχετικ. Αυτ φανεται καθαρ απ την πρτη του κινηματογραφικ προσπθεια, το παρξενο και φιλδοξο THE MANSION OF MADNESS που κυκλοφρησε το 1973 και χει γνει αρκετ γνωστ στους cult κκλους αφο η ταινα πρασε στο μαγικ public domain και ανακαλφθηκε ξαν απ μεγαλτερη μερδα του κοινο, στω και σε κπια ποιτητας VHS.

Alucarda (1977) - Tina Romero, Claudio BrookΗ γνωσττερ του δουλει μχρι το θνατ του το 1995 βγκε το 1977 και αναμφβολα εναι αυτ το nunsploitation πος με τον αινιγματικ ττλο ALUCARDA το οποο βρκε την τιμητικ του ταν κυκλοφρησε σε remastered κδοση απ την αγαπημνη Mondo Macabro. Ελφρ βασισμνο πνω στο κλασικ βιβλο 'Carmilla'του Sheridan Le Fanu, πρκειται για μια σουρεαλιστικ ματι στο δαιμονισμ και την επιρρο της θρησκεας στον τρπο σκψης των ανθρπων δοσμνο απ την οπτικ γωνα της νεαρς Justine (Susana Kamini) που καταφθνει σε απομακρυσμνη μον μετ το θνατο των γονιν της.

Alucarda (1977) - Tina Romero, Susana KaminiΕκε θα συναντσει την μυστηριδη μαυροφορεμνη Alucarda (Tina Romero), η οποα πως μαθανουμε στα εναρκτρια πλνα φυγαδετηκε απ την δια τη μητρα της στο μοναστρι αμσως μετ τη γννησ της, εν τσο η μητρα σο και ο πατρας της πθαναν υπ αδιευκρνιστες συνθκες, αφνοντας να εννοηθε τι το μωρ εναι το παιδ του Σαταν απ τον οποο θελε να το προστατεσει η μητρα της.

Alucarda (1977) 01Οι δυο κοπελις γνονται γργορα κολλητς, αλλ μια βλτα στο δσος γρω απ το μοναστρι και η συνντηση με ναν παρξενο τσιγγνο θα κνουν τις σκοτεινς δυνμεις να κυριεσουν την Alucarda. Αυτ κολλει τον δαιμονισμ της στην Justine και οι δυο τους πλον αρχζουν να χουν παρξενη, βλσφημη και ενοτε βαιη συμπεριφορ απναντι στα θεα και στην Mother Superior (Birgitta Segerskog) του μοναστηριο που καλε τον Δρ. Ozek (Claudio Brook) ο οποος εχε φρει την Justine στο μοναστρι.

Alucarda (1977) 02Ο τελευταος γνεται μρτυρας μιας κακγουστης τελετς εξορκισμο που θεωρθηκε απολτως αναγκαα απ τη διοκηση του μοναστηριο μετ απ περιστατικ δαιμονολατρας, μαγεας και βαμπιρισμο απ τις νεαρς κοπλες. Η τελετ φαινομενικ προκαλε το θνατο της Justine, κτι που το επιστημονικ μυαλ του καλο γιατρο δεν μπορε να δεχτε, αλλ σντομα θα καταλβει τι ταν αναγκαα καθς τσο η Alucarda σο και η Justin χουν γνει πειθνια ργανα του Σαταν και μνο η μεταφυσικ μπορε να δσει λση στην κατσταση απομακρνοντας τα σατανικ δαιμνια.

Alucarda (1977) 03Στα 78 περπου λεπτ διρκειας, ο Juan Lopez Moctezuma χρησιμοποιε τις διες περπου χαοτικς τεχνικς κινηματογρφησης που εδαμε και στο THE MANSION OF MADNESS και φτιχνει μια βαιη, αιματηρ και sleazy σο δεν παρνει ταινα με γργορο ρυθμ που παζει με τις αισθσεις του θεατ σε κθε ευκαιρα. Η συσσρευση εντυπωσιακν εικαστικ και θεματικ ββηλων σκηνν εναι ασταμτητη και κολλει στο μυαλ, πως και οι συνεχες τελετς εξορκισμν, οργων, δαιμονολατρας και τα σχετικ που καταλαμβνουν τη μερδα του λοντος του χρνου προβολς μετ την αρχικ εισαγωγ.

Alucarda (1977) 04Απ το σημεο που αρχζει η κορφωση του ανερου σου του Moctezuma, ο θεατς δεν χει χρνο να πρει οτε ανσα, πσο μλλον να αναλσει τα φοβερ και τρομερ που διαδραματζονται μπροστ στα μτια του. χουμε full frontal γυμν με το κιλ, πως και σκηνς gore που υποστηρζονται απ ριστα για τα εππεδα της παραγωγς ειδικ εφ και κμποσες σκηνς ανθολογας, πως για παρδειγμα τη σκην που η Justine ανασηκνεται μσα απ να φρετρο γεμτο αμα για να δαγκσει με μανα τον λαιμ μιας απ τις καλγριες εκενη του ομαδικο αυτομαστιγματος.

Alucarda (1977) 05Τεχνικ, η παραγωγ εναι σχεδν αψεγδιαστη για τα στνταρντς που χουμε συνηθσει σε Μεξικνικες ταινες, με πανμορφα καλλιτεχνικ πλνα γεμτα χρμα που ρχονται συχν- πυκν σε αντθεση με τα βλσφημα σκηνικ που λαμβνουν χρο στο μοναστρι. Τα οπτικ και ηχητικ εφ εναι ριστα, πως και τα κοστομια αλλ και οι περισστερες ερμηνεες που απχουν πολ απ τον καννα των σχεδν κωμικν και ξλινων αντστοιχων σε λλες παραγωγς.

Alucarda (1977) 06Καταλυτικς παργοντας γι αυτ εναι η απφαση της παραγωγς να χρησιμοποισει φυσικ χο και να μην ντουμπλρει τους πρωταγωνιστς, κτι που εναι απλυτα εστοχο και δνει ακμα περισστερο ρεαλισμ στα δρμενα. Αφλειες και λλα ατοπματα υπρχουν τσο στο σενριο σο και στις ερμηνεες, αλλ δεν φτνουν για να αμαυρσουν μια καθ λα επιτυχημνη προσπθεια που εναι κατ τη γνμη μου ξια θαυμασμο.

Alucarda (1977) 07Ξεκθαρη και φανερ επιρρο για το ALUCARDA εναι σγουρα το κλασικ THE DEVILS, αλλ προσωπικ βρκα την ταινα του Moctezuma πιο προσβσιμη και διασκεδαστικ απ το υπερφορτωμνο κατ διαστματα πος του Ken Russel. Η ατμσφαιρα εναι στην περισστερη διρκεια εντυπωσιακ ανατριχιαστικ, δεχνοντας καθαρ την υποθλπτουσα σατανικ απειλ που πλανται πνω απ το μοναστρι και εν μετ απ λγο η υπθεση γνεται λγο πιο δυσνητη και sleazy, η ταινα κυλει νερκι για τους φλους του παλιο καλο ιδιατερα τολμηρο και χωρς φραγμος σινεμ τρμου.

Alucarda (1977) 08Θα ταν ουτοπα να περιμνει κανες ταινες σαν το ALUCARDA να βγανουν σμερα στο σινεμ τρμου, που χει ξεχσει για τα καλ την τλμη και την ουσα που εχε στα 70s και χει επικεντρωθε σε εμπορικ στοιχεα που φανερνουν τον νεοσυντηρητισμ των ημερν μας. Κτι ττοιο εναι κρμα για τους fans και ιδως αυτος που διστζουν να δουν παλις ταινες του εδους μιας και χουν παρασυρθε απ τις τεχνικ ρτιες, καλοφτιαγμνες αλλ κενς περιεχομνου σημερινς ταινες και δυσκολεονται να προσαρμσουν την αισθητικ τους.

Alucarda (1977) 09μως προσωπικ θεωρ το ALUCARDA μια χρυσ σελδα στο nunsploitation σινεμ των 70s και απολτως αναγκαα παρακολοθηση για τους θαρραλους fans της σκηνς, που λογικ δεν θα μενουν παραπονεμνοι σε καμα στιγμ, αρκε ββαια να μην εναι ιδιατερα θρσκοι καθς αυτ τη φορ ο Juan Lopez Moctezuma δεν χαρζει κστανα και βζει το μαχαρι στο κκαλο, πως ακριβς θα πρεπε να κνουν λοι οι δημιουργο της σκηνς.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (Mondo Macabro/ Ventura)
R0 Μ. Βρετανα (Mondo Macabro)

Και οι δο εκδσεις εναι χωρς περικοπς. Η Αμερικνικη χει αντερη ποιτητα σε εικνα και χο, εν και οι δο εκδσεις χουν ξεχωριστ και αποκλειστικ extras.5

mixosssz (: 5) 05/02/2016 04:50

ALUCARDA .

.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
4
;

Users rating
starstarstarstarstar
(1 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa