b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
CHERRY 2000CHERRY 2000 (1987)
DEAD MAN WALKINGDEAD MAN WALKING (1988)
DEATHSPORTDEATHSPORT (1978)
ARENAARENA (1989)
THE LAWLESS LANDTHE LAWLESS LAND (1988)
WHEELS OF FIREWHEELS OF FIRE (1985)
WARRIORS OF THE APOCALYPSEWARRIORS OF THE APOCALYPSE (1985)
MY SCIENCE PROJECTMY SCIENCE PROJECT (1985)
THE MONSTER SQUADTHE MONSTER SQUAD (1987)
SALUTE OF THE JUGGERSALUTE OF THE JUGGER (1989)
THE LOST BOYSTHE LOST BOYS (1987)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
SOLARBABIES (1986) (ΗΠΑ)
A.K.A.: Solar Warriors, Solarfighters
Ελληνικός τίτλος: Οι Μαχητές του Ήλιου
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  SOLARBABIES  
Είδος: Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας, Δραματική
Θέμα: Εναλλακτικό Μέλλον, Καταδίωξη, Παγκόσμια Κυριαρχία, Διαστρεβλωμένη Επιστήμη, Φυλακή, Έρωτας, Αθλητικά, Τηλεπάθεια, Βασανιστήρια, Οικογενειακή
ΣκηνοθεσίαAlan Johnson
ΗθοποιοίRichard Jordan, Jami Gertz, Jason Patric, Lukas Haas, James Le Gros, Claude Brooks, Peter DeLuise, Peter Kowanko, Adrian Pasdar, Sarah Douglas, Charles Durning, Bruce Payne, Frank Converse, Terence Mann
ΣενάριοWalon Green, D.A. Metrov
ΠαραγωγήIrene Walzer, Jack Frost Sanders, Mel Brooks, Fransisco Molero
ΜουσικήMaurice Jarre
ΦωτογραφίαPeter Mac Donald
ΜοντάζConrad Buff
Υπάρχουν 2 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Σε ένα μεταποκαλυπτικό μέλλον, η παιδική ομάδα των Solarbabies στρέφεται ενάντια στη φασιστική κυβέρνηση της Νέας Γης με τη βοήθεια μιας αγνώστου προέλευσης σφαίρας που όμως αναζητάει και ο τυραννικός δικτάτορας Grock. 

Σχόλια:

Solarbabies - Jami Gertz, Jason Patric, Lukas Haas, James Le Gros, Claude Brooks, Peter DeLuise
Solarbabies 01Διασκεδαστικότατη post apocalyptic 80-ίλα για όλες τις ηλικίες με την έλλειψη νερού να αντικαθιστά το πυρηνικό ολοκαύτωμα και τη θέση πάνοπλων συμμοριών και βίαιων τυχοδιωκτών να παίρνει μια ομάδα δεκαπεντάχρονων ορφανών που μάχεται εναντίον της φασιστικής κυβέρνησης της Νέας Γης.

Solarbabies 02Πρόκειται για μια οικογενειακή κατά βάση περιπέτεια, η δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια του Alan Johnson μετά το TO BE OR NOT TO BE, που δανείζεται στοιχεία από τις πιο δημοφιλείς νεανικές αλλά και μετά- αποκαλυπτικές ταινίες της εποχής χωρίς πάντως να πέφτει στην παγίδα της αντιγραφής. Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα ακαθόριστο μέλλον, όπου το νερό είναι το πιο σπάνιο και πολύτιμο αγαθό και ελέγχεται από ένα απολυταρχικό και ολιγαρχικό καθεστώς που έχει οργανώσει τον πολιτισμό που έχει απομείνει σε αυστηρά ελεγχόμενες κατοικήσιμες ζώνες διάσπαρτες ανάμεσα στην αφιλόξενη έρημο της απαγορευμένης ζώνης.

Solarbabies - Richard JordanΠρωταγωνιστές, μια ομάδα νεαρών ηλικίας από 12 μέχρι 16 που είναι έγκλειστοι στο τοπικό ορφανοτροφείο που ελέγχεται από τον σατανικό Grock (Richard Jordan) και τους ακόλουθους του- μέλη της διεφθαρμένης κυβέρνησης της Νέας Γης. Οι 6 φίλοι έχουν σχηματίσει την ομάδα μετά- αποκαλυπτικού roller hokey των ‘Solarbabies’ και κατατροπώνουν τους αντιπάλους τους σε κάθε ευκαιρία, κάτι που δεν γουστάρει ο τυραννικός Grock. Μια μέρα, ο μικρός και κουφός Daniel (Lukas Haas) εντοπίζει μια παράξενη σφαίρα η οποία επικοινωνεί μαζί του και του συστήνεται ως Bodhi, η οποία του επαναφέρει την ακοή του και φαίνεται να επηρεάζει θετικά ολόκληρη την παρέα αλλά και το περιβάλλον, προκαλώντας την πρώτη βροχή που βλέπουν στη ζωή τους οι νεαροί πρωταγωνιστές.

Solarbabies - Charles DurningΑυτοί με τη σειρά τους αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τις μυστηριώδεις δυνάμεις της σφαίρας και δραπετεύουν από το ορφανοτροφείο- στρατόπεδο συγκέντρωσης προς την αφιλόξενη έρημο σε αναζήτηση ενός χώρου που θα τους επιτρέψει να ζήσουν ελεύθεροι και απαλλαγμένοι από τα τυραννικά δεσμά της κυβέρνησης και που το νερό θα είναι σε αφθονία και δωρεάν για όλους. Στην πορεία γίνονται φίλοι με ένα αγόρι που προέρχεται από μια μυστικιστική φυλή (Adrian Pasdar) ο οποίος θα τους βοηθήσει στην αναζήτησή τους, την ώρα που ο στρατός του Grock βρίσκεται στο κατόπι τους και θέλει τόσο τους ίδιους όσο και την σφαίρα, την οποία αναγνωρίζει ως Σφαίρα του Λογγίνου την οποία επιθυμεί για να εδραιώσει την ανίερη κυριαρχία του στον πλανήτη.

Solarbabies 03Λίγο χύμα η υπόθεση, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς διαβάζοντας το μπερδεμένο παραπάνω κομμάτι, αλλά το SOLARBABIES καταφέρνει να ξεπερνάει αυτό τον αχταρμά προς όφελός του παρουσιάζοντας με ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο όλη την τρέλα, ανεμελιά και διάθεση για party της μαγικής δεκαετίας του 80 μέσα σε 90 λεπτά προβολής. Ξεκάθαρα, η συγκεκριμένη ταινία θα μπορούσε να γυριστεί μόνο αυτή τη δεκαετία και απευθύνεται σε εξοικειωμένο με τα 80s κοινό που ξέρει περίπου τι θα συναντήσει.

Solarbabies - Claude Brooks, Jami Gertz, Peter DeLuiseΆμεσα αναγνωρίσιμοι πρωταγωνιστές που άφησαν το στίγμα τους στα 80s όπως είναι ο Jason Patric και η πανέμορφη Jami Gertz από το THE LOST BOYS, James Le Gros (NEAR DARK, POINT BREAK), μέχρι ο ξεχασμένος στις μέρες μας Peter DeLuise από το 21 JUMP STREET. Από τους ενήλικες, δίπλα στον Richard Jordan υπάρχει η Sarah Douglas σε ένα ρόλο σήμα- κατατεθέν, ενώ ο διαχρονικά συμπαθέστατος Charles Durning έχει κι αυτός ένα μικρό ρόλο. Ακόμα και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες έχουν ενδιαφέρον, καθώς ανάμεσά τους βρίσκεται ένας νεαρός Bruce Payne που δείχνει τις υποκριτικές του ικανότητες στο ρόλο ενός διανοητικά καθυστερημένου κυνηγού κεφαλών.

Solarbabies 04Γενικά όλοι σχεδόν οι ηθοποιοί του SOLARBABIES έχουν πρόσωπο και από μόνοι τους καταφέρνουν να κρατούν την ταινία σε καλά επίπεδα, ακόμα και όταν το σενάριο τα χάνει. Και αν κανείς χρειάζεται παραπάνω, έχουμε πολύ καλή μουσική από τον Maurice Jarre, ενώ το όνομα του θρυλικού Mel Brooks στην παραγωγή αυξάνει την αξιοπιστία του εγχειρήματος ακόμα περισσότερο.

Solarbabies 05Πέρα από τους πρωταγωνιστές και συντελεστές, έχουμε επίσης ασταμάτητη δράση πάνω σε πατίνια, αγώνες παράξενων μετά- αποκαλυπτικών αθλημάτων, πίου- πίου με όπλα laser, αγνώστου προελεύσεως και σκοπού μαγικές σφαίρες, φουτουριστικές μοτοσικλέτες και οχήματα, αρχέτυπους κακούς, συγκινητικές διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των νεαρών πρωταγωνιστών όσο και μπιτάτη 80s μουσική τοποθετημένη σε στρατηγικά σημεία.

Solarbabies 06Κάποιες συγκρατημένες σκηνές βίας και gore είναι παρούσες, αλλά μοιάζουν αταίριαστες στο συνολικό κλίμα ανεμελιάς και ελαφρότητας που περνούν σχεδόν απαρατήρητες. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και προσωπικά είναι δύσκολο να σκεφτώ γιατί κανείς που γουστάρει το σινεμά των 80s δεν θα ικανοποιηθεί από το θέαμα.

Solarbabies 07Γενικά όλο το SOLARBABIES μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα μαγικό και νοσταλγικό ταξίδι στα 80s, ακόμα και όταν η δράση γίνεται ολίγον τι αφελής και χωρίς κατεύθυνση. Δεν έχει νόημα κανείς να ψάχνει για ατέλειες, μιας και με ψυχρό κριτικό βλέμμα τέτοιες υπάρχουν πολλές, αλλά δεν καταφέρνουν να χαλάσουν την ένοχη απόλαυση μιας υπερβολικά φορτωμένης αλλά αξιαγάπητης προσπάθειας που λογικά θα ικανοποιήσει όλες τις ηλικίες.

Solarbabies - Sarah Douglas, Richard JordanΤο φινάλε είναι αρκετά ξαφνικό και ίσως υπερβολικά αισιόδοξο για post apocalyptic ταινία, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς σε μια εντελώς καλόψυχη παραγωγή που κατά διαστήματα παίζει με τα συναισθήματα του κοινού, κάνοντας διαλείμματα στην αρκετά καλοφτιαγμένη δράση για να ασχοληθεί με τη ψυχοσύνθεση των νεαρών ηρώων της. Αυτή η ενασχόληση είναι αρκετά επιφανειακή, αλλά στο τέλος της προβολής αφήνει τον θεατή με ένα πλατύ χαμόγελο και με την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά, όπως ακριβώς πήγε και η προβολή του SOLARBABIES.

Solarbabies - Adrian PasdarΚλείνοντας θα ήταν χρήσιμο να αναφέρω ότι όσες και όσοι περιμένουν μια «σοβαρή» post- apocalyptic περιπέτεια με βάθος και νοήματα, είναι πιθανό να απογοητευτούν από τη συγκεκριμένη ταινία. Όσοι όμως δεν χορταίνουν την τρέλα των 80s και θέλουν να συνδυάσουν post- apocalyptic λογική (ή έλλειψη αυτής) με την πολύχρωμη, υπεραισιόδοξη και feelgood διάθεση της συγκεκριμένης δεκαετίας δεν πρέπει να διστάζουν να προγραμματίσουν προβολή μαζί με τα κουτσούβελα και τους φίλους τους.    

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν κυκλοφορίες στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R1 Αμερική (MGM)
R2 Γερμανία (Koch Media)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές και με αναμορφική widescreen μεταφορά. Η Γερμανική έκδοση έχει κάποια μικροextras που δεν υπάρχουν στην Αμερικάνικη.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

veriaris (Βαθμολογία: 3) στίς 12/11/2015 22:25

Απλως λιγο παραπανω "οικογενειακη" για τα τωρινα γουστα μου...!

veriaris (Βαθμολογία: 3) στίς 11/11/2015 00:12

Το ειχα δει πολυ παλια και δεν θυμαμαι και πολλα πραγματα. Ευκαιρια να το ξαναδω και μετα θα το βαθμολογησω. Παντως μπραβο για την επιλογη της συγκεκριμενης ταινιας εστω και ως υπενθυμηση!
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstar
(1 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa