b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE PUNISHERTHE PUNISHER (1989)
ZOMBIE COPZOMBIE COP (1991)
SGT. KABUKIMAN N.Y.P.D.SGT. KABUKIMAN N.Y.P.D. (1990)
DEADBEAT AT DAWNDEADBEAT AT DAWN (1988)
FLESHBURNFLESHBURN (1984)
THE EXTERMINATORTHE EXTERMINATOR (1980)
COMBAT SHOCKCOMBAT SHOCK (1986)
CHRISTINECHRISTINE (1983)
DEATH WISHDEATH WISH (1974)
ONE MAN JURYONE MAN JURY (1978)
10 TO MIDNIGHT10 TO MIDNIGHT (1983)
THE DEAD NEXT DOORTHE DEAD NEXT DOOR (1988)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
ROBOT NINJA (1989) ()
Age Line
15
  ROBOT NINJA  
: , ,
: , , Gore, , , , , ,
J.R. Bookwalter
Michael Todd, Bogdan Pecic, Maria Markovic, Floyd Ewing Jr., Bill Morrison, James L. Edwards, Michael Kemper, Jon Killough, J.R. Bookwalter, Rodney Shields, Burt Ward, Linnea Quigley, Scott Spiegel
J.R. Bookwalter
J.R. Bookwalter, David DeCoteau
J.R. Bookwalter
Michael Tolochko
J.R. Bookwalter
David Lange, Bill Morrison, David P. Barton
:

νας διαταραγμνος καλλιτχνης κμικς αποφασζει να ενσαρκσει τον Robot Ninja, τον ρωα που ο διος δημιοργησε, για να εκδικηθε την τοπικ συμμορα βιαστν και φονιδων, αλλ θα ανακαλψει με οδυνηρ τρπο τι η πραγματικ ζω δεν εναι κμικ.

:

Robot Ninja 01
Robot Ninja - Michael Todd, Bogdan PecicΚλασικ περπτωση που ψαρνεις με ττλο και μνο και μετ θλεις πση θυσα να δεις την ταινα, παρλο που κατ βθος γνωρζεις τι μλλον πρκειται για τρελ μοφα. Το ιδιοφυς τιτλοφορημνο ROBOT NINJA για καλ μου τχη δεν εξελχθηκε τσι αν και εναι μια ερασιτεχνικ παραγωγ απ τον Αμερικαν ρομαντικ b-μουβ J.R. Bookwalter, γνωστ κυρως για τη σκηνοθεσα του THE DEAD NEXT DOOR και την παραγωγ του SKINNED ALIVE που εδ χει το δετερο του credit σαν σκηνοθτης και με τον γνωστ και σεβαστ στον cult χρο David DeCoteau στην παραγωγ. Αυτ τη φορ ο Bookwalter απομακρνεται απ τους ζωντανος νεκρος και φτιχνει μια παρξενη υπρ- βαιη ταινα εκδκησης που χει αρκετ φα απ κθε ποψη.

Robot Ninja - Linnea QuigleyΟ καλλιτχνης κμικς Leonard Miller (Michael Todd ) γυρνντας σπτι του εκνευρισμνος απ την τηλεοπτικ διασκευ του ανρπαστου κμικ του με τις περιπτειες του μεγαλτερου σοπερ ρωα απ την εποχ του Batman, Robot Ninja, πφτει πνω στην τοπικ συμμορα βιαστν και δολοφνων υπ την αρχηγα της σαδστριας Gody Sanchez (Maria Markovic) την ρα που βγζουν τα απωθημνα τους πνω σε να τυχο ζευγρι. Ο Miller προσπαθε να τους προστατεσει αλλ δεν μπορε να σταματσει το μοιραο, γλιτνοντας ο διος απ θαμα απ τα νχια της συμμορας. Εκνευρισμνος απ το περιστατικ αλλ και απ την- πως κρνει ο διος- αδυναμα των γρω του να κατανοσουν την αληθιν φση του Robot Ninja πως εκενος την εχε στο μυαλ του, ο Miller αποφασζει να δρσει δνοντας σρκα και οστ στον ρω του.

Robot Ninja - The bad guysΜε τη βοθεια του επιστμονα Δρ. Hubert Goodknight (Bogdan Pecic) φτιχνει τη στολ, οπλζεται και βγανει στους δρμους με στχο να εκδικηθε την αιμοδιψ Sacnchez και την συμμορα της. Στην πρτη τους συνντηση καθαρζει με αιματηρ τρπο να απ τα μλη της συμμορας και το ηθικ του ανεβανει. Σοκαρισμνος ο Δρ. Goodknight τον κατηγορε τι πρε τον λθος δρμο αλλ μσα στην παρσ του ο Miller τον αγνοε. μως η Sanchez του στνει παγδα και του δεχνει με οδυνηρ τρπο τι η πραγματικ ζω δεν εναι πως τα κμικς. Σοβαρܠ τραυματισμνος, ο Miller ναρκνεται μχρι τα μπονια και αρχζει να κυλει περισστερο στην τρλα και τις παραισθσεις, εν νας μπτσος (Floyd Ewing Jr.) τον υποπτεεται για τη δρση του Robot Ninja την ρα που η Sanchez και οι γορλες της ετοιμζονται για την τελικ μονομαχα μχρι θαντου.

Robot Ninja 02Απ μπνευση ο J.R. Bookwalter πει για λλη μια φορ πολ καλ πως και στο THE DEAD NEXT DOOR, αλλ ως συνθως χωλανει στην εκτλεση που για λλη μια φορ τον περιορζει το πενιχρ budget (μλις 15.000 δολρια στοχισε η ταινα) και η γενικτερη ασθηση ερασιτεχνισμο, σως σε μεγαλτερο βαθμ απ τι στην πρτη του προσπθεια. Απ την λλη μερι, η ταινα χει ξεκθαρο ραμα και θεωρ τι δεν πρπει να κριθε σαν ακμα να VHS σκουπδι των τελν των 80s, αλλ σαν μια απ τις καλς προσπθειες ενς γνσιου cult δημιουργο που εναι λτρης του εδους και βγζει την αγπη του γι αυτ σε κθε πλνο, στω κι αν αυτ υπολεπονται δημιουργικτητας και πολλς φορς λογικς.

Robot Ninja 03Προσπερνντας κανες τις ερασιτεχνικς ερμηνεες και την γενικτερη ασθηση σαπλας που αναδεει η παραγωγ, θα παρακολουθσει μια καλοσχηματισμνη ταινα εκδκησης στο πνεμα αντστοιχων της Troma αλλ χωρς το συνεχς μαρο χιομορ και λλων ανεξρτητων ταινιν της εποχς πως το καθολικ αναγνωρισμνο DEADBEAT AT DAWN.

Robot Ninja 04Ο Bookwalter φτιχνει ναν κλασικ αντ- ρωα στοιχειοθετντας απ την αρχ την σχετικ του τρλα και αδυναμα να προσαρμσει τον ρω του και κατ συνπεια τον εαυτ του στον πραγματικ κσμο. Ο Miller/ Robot Ninja κατ βθος θλει να κνει το καλ, αλλ η τρλα του, τα ναρκωτικ που κατανλωσε και η δψα του για εκδκηση τον κνουν να θολσει και να παρασυρθε σε να αιματηρ ταξδι χωρς επιστροφ.

Robot Ninja 05Κακ τα ψματα, σο και να θλει κανες να προβληματιστε με τα κοινωνικ στοιχεα του ROBOT NINJA, η φση και ο σχεδιασμς της παραγωγς αφνει λα αυτ μετωρα. Ο στχος του Bookwalter δεν εναι να εξερευνσει τον χαρακτρα του πρωταγωνιστ του, αλλ να τον παρουσισει σε πλρη αιματηρ δρση, κτι που κνει πολ καλ εισγοντας αρκετ στοιχεα τρμου στην παραγωγ, αφνοντας μικρ- μικρ σημεα που εξερευνον τον ψυχισμ του.

Robot Ninja - Maria MarkovicΥπρχουν κουβδες gore που υποστηρζεται απ σχεδν ριστα για τα εππεδα της παραγωγς ειδικ εφ, με τουλχιστον 2- 3 σκηνς που θα κνουν τους gore fans να πανηγυρζουν. χουμε αρκετος εμπνευσμνους φνους, μια εγχεριση α λα THE TERMINATOR που κνει ο πρωταγωνιστς στον εαυτ του πως και μα καλογυρισμνη και πολ σκοτειν ονειρικ σεκνς που δνει το φρο τιμς της στους ζωντανος νεκρος του THE DEAD NEXT DOOR. Παρλληλα, ο σαδισμς κυρως των κακν τονζεται λο και περισστερο πως και η κμικ υπερβολ στις σκηνς βας, εν κατ διαστματα χουμε και αντιπαραβολς του κμικ στη δρση του Robot Ninja.

Robot Ninja 06Προσωπικ εδα κποια κοιν σημεα με τον σγχρονο Kick Ass και την ομνυμη ταινα σο και το πιο πρσφατο SUPER (2010). Πντως η τρλα και η λογικ (;) του KICK ASS και του SUPER υπρχει και στο ROBOT NINJA, που περιορζει το χιομορ του ετε σε ανεπιτδευτα αστεα ετε σε κρυδες, μια απ τις οποες ευγενικ προσφορ του Scott Spiegel (INTRUDER) που μλλον κερδζει το τυπο βραβεο του χειρτερου ηθοποιο στην ταινα. λλες cameo εμφανσεις ρχονται απ την αγαπημνη Linnea Quigley, τον διο τον σκηνοθτη, τον David DeCoteau και τον Burt Ward που μεινε στην ιστορα για τον ρλο του Robin στον τηλεοπτικ Batman της δεκαετας του 60.

Robot Ninja 07Οι υπλοιποι απ τους πρωταγωνιστς εναι 100% μσα στο κλμα, με ερασιτεχνικς αλλ χι εκνευριστικς ερμηνεες. Ο πρωταγωνιστς Michael Todd εναι μια χαρ, πως και ο Bogdan Pecic στο ρλο του εφευρτη γιατρο, εν οι κακο εναι χρμα οφθαλμν τσο για τα 80s ντυσματα και τα κουρματ τους σο και για τις ανεπιτδευτα ξεκαρδιστικς ερμηνεες τους. Η μουσικ εναι λλο να θετικ στοιχεο, την οποα επιμελθηκε ο J.R. Bookwalter που χρενεται τις περισστερες δουλεις του ROBOT NINJA. Το φινλε εναι λγο απτομο και απαισιδοξο, αλλ πντως εντς κλματος και αρκετ αιματηρ, δνει ακμα λγη τροφ για σκψη σχετικ με τον ψυχισμ του κεντρικο ρωα, η οποα απευθνεται κυρως στους λγους που θα προσπαθσουν να διαβσουν ανμεσα απ τις γραμμς του σεναρου.

Robot Ninja 08 μως ο στχος του ROBOT NINJA δεν εναι ο κοινωνικς προβληματισμς και ως εκ τοτου οφελω να σεβαστ μια παραγωγ που σγουρα απχει αρκετ απ το να χαρακτηριστε ως καλ ταινα, αλλ που σγουρα εναι διασκεδαστικ και πολ αντερη απ μεταγενστερα τερατουργματα του σκηνοθτη πως τα POLYMORPH και ZOMBIE COP, παρλο που ο διος δηλνει τι ντρπεται για την ταινα.

Robot Ninja 09Προσωπικ πιστεω τι το ROBOT NINJA εναι απ τις πιο καλς του δουλεις, ξιο θαυμασμο και αν εναι να κρξει κτι ο καθ λα συμπαθς J.R. Bookwalter εναι τον εαυτ του γιατ δεν κατφερε να συνεχσει τσι και στις αμσως επμενς του ταινες, εν προσωπικ θα περμενα με μεγλο ενδιαφρον να πιθαν remake της ταινας απ τον διο, τρα που μεγλωσε και ωρμασε (;).

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

Δεν υπρχουν γνωστς εκδσεις προς το παρν..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
4
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa