b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE LOST CONTINENTTHE LOST CONTINENT (1968)
THE LAND THAT TIME FORGOTTHE LAND THAT TIME FORGOT (1975)
AT THE EARTH'S COREAT THE EARTH'S CORE (1976)
ARK OF THE SUN GODARK OF THE SUN GOD (1983)
WARLORDS OF ATLANTISWARLORDS OF ATLANTIS (1978)
WAR GODS OF THE DEEPWAR GODS OF THE DEEP (1965)
PLANET OF DINOSAURSPLANET OF DINOSAURS (1977)
THE HUNTERS OF THE GOLDEN COBRATHE HUNTERS OF THE GOLDEN COBRA (1982)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
MYSTERY ON MONSTER ISLAND (1981) (, )
: Misterio en la Isla de los Monstruos
:
Age Line
  MYSTERY ON MONSTER ISLAND  
: ,
: , , , , , ,
Juan Piquer Simon
Terence Stamp, Peter Cushing, Ian Sera, David Hatton, Gasphar Ipua, Blanca Estrada, Ana Obregon, Frank Brana, Paul Naschy, Gerard Tichy
Juan Piquer Simon, Joaquin Grau, Ron Gantman
Juan Piquer Simon
Alfonso Agullo, Alejandro Monroy, Carlos Villa
Andres Berenguer
Rafael de la Cueva, Earl Watson
Emilio Ruiz del Rio, Basilio Cortijo
:

νας νεαρς και ο συνοδς του ναυαγον σε να μυστηριδες τροπικ νησ και εκε πρπει να αντιμετωπσουν κθε λογς τρατα, φυλς κανβαλων και πολεμοχαρες πειρατς.

:

Mystery on Monster Island - Peter Cushing, David Hatton
Mystery on Monster Island - Paul NaschyΔευτεροκλαστη οικογενειακ περιπτεια απ τον σκηνοθτη του PIECES που κνει σοβαρ φουλ καθς φιγουρρει περφανα τους Peter Cushing και Terence Stamp στις πρτες θσεις των credits, εν στην πραγματικτητα οι ρλοι τους εναι δευτερτριτοι στην καλτερη. Πρκειται για Ισπανοαμερικνικη παραγωγ απ τις αρχς των 80s φανερ επηρεασμνη απ την επιτυχα των αντστοιχων ταινιν της συνεργασας μεταξ Amicus και American International Pictures της δεκαετας του 70 τις οποες σκηνοθτησε ο Kevin Connor.

Mystery on Monster Island - Terence StampΒασισμνη σε βιβλο του Ιουλου Βερν, η ταινα περιγρφει τις περιπτειες του νεαρο Jeff (Ian Sera) και του δσκαλου σαβουρ βιβρ του Thomas Artelet (David Hatton) στο Νησ των Τερτων στο οποο πηγανουν για διακοπς χρηματοδοτομενες απ τον πμπλουτο θεο του (Peter Cushing) ο οποος μλις αγρασε το νησ σε πλειστηριασμ κερδζοντς το απ τον βασικ του αντπαλο Taskinar (Terence Stamp). μως εκε θα αντιμετωπσουν κθε εδους κινδνους, συμπεριλαμβανομνων τερτων, φυλν κανβαλων και οπλισμνων μασκοφρων πειρατν που στοχεουν στο μυστικ απθεμα χρυσο που βρσκεται στα ορυχεα του νησιο.

Mystery on Monster Island 01Η ταινα ξεκινει ελπιδοφρα, με ναν κεφτο Paul Naschy στην μοναδικ του φιλμικ συνπαρξη με τον θρυλικ Peter Cushing να διεκπεραινει το μικρ ρλο του με το πθος και την αυταπρνηση που μας χει συνηθσει, εν ο ρυθμς εναι πολ γργορος και μοιζει τι ο Juan Piquer Simon θα τον κρατσει τσι. Δυστυχς μως μλις η δρση μεταφρεται στο νησ, τα πργματα παρνουν την κτω βλτα αρκετ γργορα για πολλος και διφορους λγους.

Mystery on Monster Island 02Πρτα απ λα η επιμον του σεναρου στον χαρακτρα του David Hatton ο οποος εναι υποτθεται το comic relief της ιστορας, αλλ γνεται γργορα κουραστικς και εκνευριστικς με ερμηνεα που μοιζει να βγκε απ κωμικ (;) τηλεοπτικ σειρ του Χρη Ρμα, εκστομζοντας συνεχς κρα αστεα, νευρες ατκες και απλς ενοχλητικ ουρλιαχτ. να ξεκθαρο ατπημα της παραγωγς που ουσιαστικ χαραμζει ναν πολ καλ ηθοποι σε ναν ρλο τον οποο ,τι και να κανε δεν μποροσε να τον ανεβσει παραπνω απ τη μετριτητα.

Mystery on Monster Island - David Hatton, Ian SeraΔετερον, τα συνεχ εφ τερτων τα οποα εναι αστεα ακμα και για τα στνταρντς low budget παραγωγν της δεκαετας του 60. Το συνασθημα απειλς που προσπαθε να περσει ο σκηνοθτης δεν δεχνει σε καμα στιγμ της προβολς, εν η προχειρτητα των εφ δεν αφνουν οτε καν περιθριο για να γελσει κανες με την αφλει τους, καθς πιο πιθαν συνασθημα για τους θεατς εναι μλλον ο οκτος.

Mystery on Monster Island 03 σοι διαβζουν το συγκεκριμνο website θα γνωρζουν τι συνθως δεν χω προβλματα με ττοια θματα, αλλ στην περπτωση του MYSTERY ON MONSTER ISLAND ταν το μνο που μου ρθε φυσιολογικ, εκτς απ την οργ ταν ανακλυψα τι τσο ο Cushing και ο Stamp σο και ο Paul Naschy εναι απλο κομπρσοι στην ταινα.

Mystery on Monster Island 04Τρτο εναι η λλειψη ποιτητας στο χιομορ, το οποο εναι βασικ ζητομενο σεναρου και εκτλεσης. Σγουρα κποιες σκηνς και διλογοι χουν αρκετ γλιο, αλλ στην συντριπτικ τους πλειοψηφα εναι χωρς μπνευση, χωρς φαντασα και χωρς εκενο το κτι που να τις κνει να προκαλσουν straight γλιο. Αυτ ρχεται πιο αβαστα με τις σκηνς ανεπιτδευτου χιομορ που προκυψαν κατ λθος, αλλ και πλι αυτς εναι περιορισμνες.

Mystery on Monster Island 05Προς το φινλε και με την εμφνιση της συμμορας των πειρατν τα πργματα κπως διορθνονται και σε εκενο το σημεο συμπυκννεται ο κριος γκος ενδιαφρουσας δρσης με πιστολδια, μχες σμα με σμα και γυρσματα στην πλοκ, που πντως δεν πιστεω τι θα προκαλσουν κπληξη σε κανναν. Προσθτω στα θετικ εκενου του διαστματος και την προσπθεια των ηρων να ξεφγουν απ μια ομδα περεργων πλασμτων που μοιζουν σαν να βγκαν απ το CONQUEST του Lucio Fulci, σο και την προσθκη θηλυκς φιντσας στο πρσωπο της Blanca Estrada, αλλ και την επανεμφνιση των Peter Cushing και Terence Stamp τους οποους μχρι ττε εχα ξεχσει τι υπρχαν στην ταινα.

Mystery on Monster Island 06Πντως το φινλε εναι εντελς κλισαρισμνο και προβλψιμο, εν οι υποτιθμενες ανατροπς εναι μλλον γελοες πως γενικ ολκληρο το MYSTERY ON MONSTER ISLAND που προσωπικ το βρκα ανεπαρκς ακμα και για απογευματινς προβολς χωρς μεγλες απαιτσεις. σως τα μικρ παιδι το ευχαριστηθον περισστερο, αλλ ακμα κι αυτ χουν ανεβασμνα στνταρντς καθς οι περισστερες αντστοιχες σημερινς ταινες μπορε να μην χουν την ατμσφαιρα και το feeling του, αλλ εναι σγουρα πολ καλτερες ταινες απ κθε ποψη.

Mystery on Monster Island 07Αυτ που μνει τελικ εναι η αρκετ καλ μουσικ και η στατιστικ παρουσα των 3 μεγλων ονομτων των credits που σως καθιστ την ταινα αντικεμενο ενδιαφροντος για τους fans τους, αλλ χω την ασθηση τι στο τλος της προβολς ακμα κι αυτο μλλον θα απογοητευτον σο εγ.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R0 Γερμανα (EuroVideo / MiG) Jules Verne Box
R0 Γερμανα (84 Entertainment)
R1 Αμερικ (20th Century Fox) Midnite Movies double feature μαζ με το GORILLA AT LARGE

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς και με αναμορφικ widescreen μεταφορ..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
star

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2023 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa