b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


ALUCARDAALUCARDA (1977)
THE HOUSE THAT SCREAMEDTHE HOUSE THAT SCREAMED (1969)
SATANICO PANDEMONIUMSATANICO PANDEMONIUM (1975)
DAUGHTERS OF DARKNESSDAUGHTERS OF DARKNESS (1971)
THE BLOOD SPATTERED BRIDETHE BLOOD SPATTERED BRIDE (1972)
CRUCIBLE OF HORRORCRUCIBLE OF HORROR (1971)
THE WITCH WHO CAME FROM THE SEATHE WITCH WHO CAME FROM THE SEA (1976)
WHAT HAVE YOU DONE TO SOLANGE?WHAT HAVE YOU DONE TO SOLANGE? (1972)
THE LEGEND OF BLOOD CASTLETHE LEGEND OF BLOOD CASTLE (1973)
VAMPYROS LESBOSVAMPYROS LESBOS (1971)
FEMALE VAMPIREFEMALE VAMPIRE (1973)
SHE KILLED IN ECSTASYSHE KILLED IN ECSTASY (1971)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
DON'T DELIVER US FROM EVIL (1971) ()
: Mais ne nous délivrez pas du mal
Age Line
18
  DON'T DELIVER US FROM EVIL  
: , ,
: , , Sexploitation, Nunsploitation, , Sleaze,
Joel Seria
Jeanne Goupil, Catherine Wagener, Bernard Dhéran, Gérard Darrieu, Marc Dudicourt, Michel Robin, Veronique Silver, Jean-Pierre Helbert, Nicole Merouze, Henri Poirier
Joel Seria
Bernard Legargeant, Ken Legargeant, Romaine Legargeant, Joel Seria
Claude Germain, Dominique Ney
Marcel Combes
Philippe Gosselet
:

Δυο μαθτριες αυστηρο καθολικο σχολεου ορκζονται αινια πστη στο σαταν και δεσμεονται να κνουν το κακ σε κθε ευκαιρα που τους δνεται.

:

Don't Deliver Us From Evil 01
Don't Deliver Us From Evil 02Να μια ταινα απ το μαγικ κσμο του euro sleaze που εν μοιζει για ακμα μα απ τα γνωστ, στο τλος της προβολς μλλον θα αφσει τους περισστερους ετε με βλμμα απορας ετε με να πελριο χαμγελο λγω του τι μλις εδαν ταινιρα. Το εξφυλλο, ο ττλος, η χρονι που κυκλοφρησε αλλ και οι διαχρονικ στενς σχσεις της ταινας με την λογοκρισα προδιαθτουν για ακμα μια κακογυρισμνη sleazy τσοντολα με σατανισμ, ολγο απ nunsploitation, φρικαλο ντουμπλρισμα, ξλινες ερμηνεες και λα τα στοιχεα που ξρουμε και αγαπμε και που συναντμε στο 90% των euro horror ταινιν της εποχς.

Don't Deliver Us From Evil 03μως το ραμα του γενικ γνωστου Joel Seria διαψεδει αυτς τις προβλψεις απ πολ νωρς, κνοντας φανερ τι το "DON'T DELIVER US FROM EVIL" εναι μια απ εκενες τις ταινες που εναι πολ δσκολο να καταταχθον σε κποιο εδος, και αναγκαστικ μπανουν στον ευρτερο χρο του τρμου ελλεψει κποιου λλου που να τις περιγρφει καλτερα. Πρκειται για μια καθ λα φρσκια και πρωττυπη προσπθεια που ευτυχς για λους τα καλ παιδι της Mondo Macabro την κυκλοφρησαν σε remastered κδοση τσι στε λοι οι cult fans να μπορον να την απολασουν πως της αξζει.

Don't Deliver Us From Evil 04Η ταινα αφηγεται τις περιπτειες δο νεαρν μαθητριν της υψηλς κοινωνας που με το ζρι χουν φτσει τα 13, της Anne (Jeanne Goupil) και της κολλητς της Lore (Catherine Wagener). Οι δυο μαθτριες του τοπικο κατηχητικο δνουν ρκο πστης στο σαταν και υπσχονται να αφιερσουν τις ζως τους στην αμαρτα κθε εδους, κτι που κνουν πρξη μεσα ταν αρχζουν οι καλοκαιρινς διακοπς και οι βαριεστημνοι γονες της Anne την αφνουν μνη στο σπτι για 2 μνες μαζ με την φιλοξενομενη φλη της.

Don't Deliver Us From Evil 05Τα δο κορτσια συνεχζουν το ργο που ξεκνησαν στο σχολεο μπλκοντας τον τοπικ πληθυσμ στα σατανικ τους παιχνδια που περιλαμβνουν μεταξ λλων την ρνηση της θεας κοινωνας και του δρμου του θεο, την κατασκοπεα των καλγριων- καθηγητριν τους κατ τη διρκεια ερωτικν περιπτξεων, την εξαπτηση και εκμετλλευση φλων και γειτνων, τον σαδισμ με θματα το υπηρετικ προσωπικ του σπιτιο, και ββαια τα ερωτικ παιχνδια υποσχσεων και αποπλνησης με κθε κακομορη που συναντον, συμπεριλαμβανομνου του καθυστερημνου βοσκο της περιοχς αλλ και ενς τυχου ταξιδιτη. Γργορα τα παιχνδια τους καταλγουν στην τελετ μησς τους στο σατανισμ και μοιραα στο φνο λγο πριν ξαναρχσει το σχολεο που και οι δο μικρς σχεδιζουν την εκτλεση του απλυτου φινλε της περιπτεις τους κατ τη διρκεια σχολικς παρστασης.

Don't Deliver Us From Evil 06Ξεπερνντας την λλειψη horror στοιχεων που αρχζει να φανεται λγα λεπτ μετ την ναρξη της προβολς, κποιος δσκολα μπορε να αντισταθε σε μια ταινα που κυλει νερκι χι τσο λγω δρσης αλλ κυρως λγω νοσηρς ατμσφαιρας και περιργειας για το τι θα ακολουθσει. Η ταινα ουσιαστικ δεν χει υπθεση, αλλ χει γργορο ρυθμ και δεν αφνει το θεατ να πολυσκεφτε αυτ που βλπει παρ μνο μετ το τλος της προβολς. Η ιστορα εμπνεστηκε απ τα περιστατικ που ενπνευσαν και το κατ πολ γνωσττερο αλλ σγουρα χι τολμηρτερο HEAVENLY CREATURES του Peter Jackson, αλλ βλποντς την κανες καταλαβανει τι εναι μια ταινα που θα μποροσε να εχε κυκλοφορσει μνο στα 70s και που ακμα και σμερα εναι αδνατον να ξαναγνει παρλο που το Γαλλικ σινεμ τρμου χει στραφε- για να μην πω ταυτιστε- με ακραες θεματολογες και εικνες.

Don't Deliver Us From Evil 07Θα ταν τοπο να υποθσει κανες απ τα παραπνω σχλια τι το "DON'T DELIVER US FROM EVIL" δεν χει ακραα θεματολογα εικνες. Κθε λλο, καθς το μενο περιλαμβνει μεταξ λλων νοσηρ αντικοινωνικ στα ρια της ψυχοπθειας συμπεριφορ απ τα δο κοριτσπουλα που δεν διστζουν να παραβισουν κθε ιερ και σιο καννα για να εκτελσουν την σατανικ αποστολ τους, αρκετ αμφιλεγμενη σεξουαλικτητα μιας και πρκειται για δεκατριχρονα κοριτσκια που πντως υποδονται ενλικες ηθοποιο, εν υπρχουν και 2 αππειρες βιασμν που εναι δοσμνες με αρκετ ρεαλισμ. μως, περιργως, το λο θαμα δεν φανεται τσο πρστυχο σο ακογεται, παρλο που σγουρα δεν ενδεκνυται για συντηρητικος θρσκους θεατς.

Don't Deliver Us From Evil 08Η σκοτειν ατμσφαιρα επσης τονζει περισστερο τη νοσηρτητα των πρξεων των δο κοριτσιν και κνει το περιβλλον στο οποο βρσκονται να μοιζει αμαρτωλ και ανερο, σαν ηθικς αυτουργς στις πρξεις τους και στην κθοδ τους προς την κλαση. Δεν υπρχουν λλοι πρωταγωνιστς στην ταινα καθς το ενδιαφρον μονοπωλεται απ τις δο μαθτριες. λοι οι υπλοιποι, ετε παθητικο δκτες των πρξεων των κοριτσιν, ετε αμτοχοι παρατηρητς. λα αυτ πολλαπλασιζονται τσο απ την εξαιρετικ μουσικ σο και απ τις καταπληκτικς ερμηνεες των Jeanne Goupil κατ πρτο λγο και Catherine Wagener που εναι απολαυστικς και αποφεγουν την γνριμη ξλινη ποιτητα που συνηθζεται σε ευρωπακς παραγωγς αυτο του βεληνεκος.

Don't Deliver Us From Evil 09Το "DON'T DELIVER US FROM EVIL" να απευθεας κατηγορ στον καθολικισμ και στις θρησκεες γενικτερα, κτι που δεν κρβεται σε καμα στιγμ απ το σκηνοθτη, αλλ επ της ουσας εξερευν τους τρπους με τους οποους τα μορφα μικρ πλουσιοκριτσα της υπθεσης καταπολεμον την βαρεμρα που τους φρνουν τα πλοτη και η αφθονα και εξερευνον την σεξουαλικτητ τους με ακραους και πολιτικ μη ορθος τρπους που αν ταν ενλικες θα ταν ποινικ κολσιμοι.

Don't Deliver Us From Evil 10Παρλληλα, μπορε να θεωρηθε σαν να σχλιο πνω στις αδικες του ταξικο συστματος της εποχς στη Γαλλα, σο και της διαχρονικς υποκρισας της καθολικς εκκλησας σχετικ με θματα φιλελευθερισμο και σεξουαλικτητας, εν δεν χαρζει κστανα οτε στο οικογενειακ περιβλλον πλοσιων οικογενειν, παρουσιζοντας τους ενλικες αμτοχους και αδιφορους στα σατανικ παιχνδια των δο κοριτσιν.

Don't Deliver Us From Evil 11να βασικ ερτημα που προσωπικ με απασχλησε αρκετ τσο κατ τη διρκεια της προβολς σο και μετ εναι αν ο σκηνοθτης παρουσιζει τη σατανικ δρση των κοριτσιν με ωραιοποιημνο τρπο που απενοχοποιε τις πρξεις τους απλς δεχνει με ακραο και υπερβολικ τρπο δο κοιν κοριτσπουλα που κνουν την πλακτσα τους εις βρος ποιου βρουν μπροστ τους πως τα περισστερα θηλυκ αυτς της ηλικας ταν και αρχζουν να συνειδητοποιον τη δναμ τους απναντι στο αντρικ φλο.

Don't Deliver Us From Evil 12Ο σκηνοθτης δεν προσπαθε καν να απαντσει και αφνει τον προβληματισμ για τον θεατ, κτι που μλλον μπρδεψε τους Γλλους λογοκριτς της εποχς που αποφσισαν να απαγορεσουν την ταινα καθιστντας την την μοναδικ κινηματογραφικ προσπθεια που απαγορετηκε στη Γαλλα.

Don't Deliver Us From Evil 13Συμπερσματα μπορε να βγλει ο καθνας σχετικ με το ηθικ δδαγμα του "DON'T DELIVER US FROM EVIL" την λλειψη αυτο, αλλ το σγουρο εναι τι η ταινα χει ραμα και ξεκθαρη πρωτοτυπα και αξζει επαναλαμβανμενες προβολς. χει μεγλο ενδιαφρον απ την αρχ ως το σοκαριστικ φινλε που λογικ θα ξαφνισει τους περισστερους και σως ξενσει αρκετος. Προσωπικ το βρκα αναπφευκτο και απλυτα ταιριαστ σε μια καλογυρισμνη και κατμαυρη ταινα που αδικεται εγκληματικ ταν αναγκαστικ κατατσσεται στο κλισαρισμνο εδος του euro horror.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (Mondo Macabro)

Η μοναδικ γνωστ κδοση εναι χωρς περικοπς, με αναμορφικ widescreen μεταφορ και γεμτη ποιοτικ extras, πως λλωστε κθε κυκλοφορα της Mondo Macabro..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa