b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


SATAN'S BLACK WEDDINGSATAN'S BLACK WEDDING (1975)
SUPERSTITIONSUPERSTITION (1982)
THE HAUNTED PALACETHE HAUNTED PALACE (1963)
WITCHCRAFTWITCHCRAFT (1964)
BLACK SABBATHBLACK SABBATH (1963)
THE LONG HAIR OF DEATHTHE LONG HAIR OF DEATH (1964)
BARON BLOODBARON BLOOD (1972)
HORROR HOTELHORROR HOTEL (1960)
CASTLE OF THE LIVING DEADCASTLE OF THE LIVING DEAD (1964)
CASTLE OF THE WALKING DEADCASTLE OF THE WALKING DEAD (1967)
TERROR CREATURES FROM THE GRAVETERROR CREATURES FROM THE GRAVE (1965)
THE VIRGIN OF NUREMBERGTHE VIRGIN OF NUREMBERG (1963)
HORROR RISES FROM THE TOMBHORROR RISES FROM THE TOMB (1973)
THE HOUSE ON SKULL MOUNTAINTHE HOUSE ON SKULL MOUNTAIN (1974)
DIE MONSTER DIE!DIE MONSTER DIE! (1965)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
CURSE OF THE CRIMSON ALTAR (1968) (. )
A.K.A.: The Crimson Altar, The Crimson Cult
: , ,
Age Line
15
  CURSE OF THE CRIMSON ALTAR  
:
: , , , , , , , H.P. Lovecraft
Vernon Sewell
Christopher Lee, Boris Karloff, Mark Eden, Barbara Steele, Michael Gough, Virginia Wetherell, Rosemarie Reede, Rupert Davies, Derek Tansley
Mervyn Haisman, Henry Linkoln, Jerry Sohl, Louis M. Heyward, Gerry Levy
Louis M. Heyward, Gerry Levy, Tony Tenser
Peter Knight
John Coquillon
Howard Lanning
:

νας νδρας ερευν την εξαφνιση του αδελφο σε μια μικρ πλη την οποα βαρανει αρχαα κατρα απ την τοπικ μγισσα που εχε ορκιστε εκδκηση πριν καε στην πυρ.

:

Curse of the Crimson Altar - Christopher Lee
Curse of the Crimson Altar 01Το μικρ στοντιο της Tigon πντα υπρχε στη σκι εκενων της Hammer και της Amicus κατ τη διρκεια της χρυσς εποχς της Βρετανικς σκηνς. μως κατφερε να ξεχωρσει με μερικς κλασικς ταινες μα απ τις οποες εναι σγουρα το CURSE OF THE CRIMSON ALTAR. Πρκειται για την 4η ταινα που κυκλοφρησε το Βρετανικ στοντιο μσα στο 1968, πρτη χρονι λειτουργας του κατ την οποα εχε ακουστε για τα καλ λγω κυρως του θρυλικο WITCHFINDER GENERAL. Μια ταινα με να ονειρδες all- star επιτελεο ηθοποιν που ερμηνεουν να καλογραμμνο σενριο με ντονο χρμα H.P. Lovecraft και που σγουρα παρνει επξια τη θση της στα ψηλ του πνθεον του Βρετανικο τρμου.

Curse of the Crimson Altar 02Ο Robert Manning (Mark Eden) πηγανει απροειδοποητα στο πανδοχεο των Morley αναζητντας τον εξαφανισμνο αδελφ του που πριν 10 μρες του εχε στελει γρμμα απ εκε. Αφο πνει το ποτκι του στο οργιδες πρτι της Eve (Virginia Wetherell), μορφης ανηψις του ιδιοκττη Morley (Christopher Lee) που ταν τον συναντει ισχυρζεται τι δεν χει ακοσει ποτ τον αδελφ του Manning, πως λλωστε του εχε πει στο τηλφωνο ταν μιλσαν λγες μρες πριν.

Curse of the Crimson Altar 03Μνοντας το βραδκι μετ απ πρσκληση του Morley γνωρζει τσο τον καθυστερημνο οικιακ βοηθ Elder (Michael Gough) σο και τον ηλικιωμνο ειδικ στη μαρη μαγεα καθηγητ John Marsh (Boris Karloff) που του εξιστορε τον τοπικ μθο της Lavinia Morley (Barbara Steele), πργονο της Eve η οποα ορκστηκε να εκδικηθε το χωρι λγο πριν την κψουν στην πυρ με την κατηγορα της μαγεας και που η επτειος του θαντου της εορτζεται με πανηγυρικ τρπο στο χωρι.

Curse of the Crimson Altar - Barbara Steeleταν ο Elder τον προειδοποιε να φγει απ το χωρι και ταυτχρονα αρχζει να βλπει σε ακαθριστα ορματα τον εαυτ του να συμμετχει σε μυστηριδεις τελετς μαρης μαγεας προς τιμ της νεκρς μγισσας Lavinia ο Manning αρχζει να υποψιζεται τι κτι παρξενο συμβανει. τσι πινει κολλητιλκια με την μορφη Eve και μαζ αρχζουν να ερευνον την εξαφνιση του αδελφο του, χωρς ιδιατερη βοθεια απ τον θεο Morley αλλ οτε και απ τον αινιγματικ καθηγητ Marsh.

Curse of the Crimson Altar - Boris KarloffΚακ τα ψματα, τα ονματα και μνο των ηθοποιν της ταινας εναι αρκετ για να προκαλσουν δος στον οποιονδποτε horror fan πολ πριν την προβολ. Το τι το τελικ αποτλεσμα στκεται αντξιο αυτν εναι να επιπλον μπνους του πολπειρου σκηνοθτη Vernon Sewell που μαζ με τους σεναριογρφους βζουν τα δυνατ τους και επιτυγχνουν στα περισστερα μτωπα.

Curse of the Crimson Altar 05Με σταθερ καλ ρυθμ, σταδιακ ξεδπλωμα της ιστορας και στρατηγικ τοποθετημνες αποκαλψεις η ταινα κυλει απολαυστικ και δεν καταφρνει να την χαλσει οτε η σχετικ λλειψη πυκνς ατμσφαιρας που σως ταριαζε καλτερα σε μια ταινα αυτς της θεματολογας, οτε οι ομολογουμνως ελχιστες σεναριακς τρπες. Η γνωστ γοτθικ ασθηση της λογοτεχνας του Lovecraft εναι διχυτη με την ιστορα Dreams in the Witch House να μοιζει η βασικ επιρρο παρλο που δεν αναφρεται στα credits. Προς αυτ την κατεθυνση χουμε αρχαες κατρες, μυστικς κρπτες, τελετς δαιμονολατρας και λα τα σχετικ που δνουν τον απαρατητο τνο μχρι το φινλε.

Curse of the Crimson Altar 06Το βασικ θμα στο οποο επικεντρνεται το CURSE OF THE CRIMSON ALTAR εναι το σταδιακ ξεδπλωμα του μυστηρου της εξαφνισης του αδελφο Manning και η σχση αυτς με την σατανικ Lavinia. τσι φροντζει να μπερδεει φαντασα με πραγματικτητα μετατοπζοντας το ενδιαφρον κθε τσο και σε λλον απ τους πολλος ενδιαφροντες χαρακτρες της ταινας. Η επιτηδευμνη αυτ τση χει σαν αποτλεσμα να διατηρεται το μυστριο μχρι τλους παρλο που λγω των πρτων πλνων ουσιαστικ αποκαλπτεται το τι χει συμβε. μως το συνεχμενο παιχνδι με τους ρλους των διαφρων χαρακτρων καταφρνει να συντηρε αυτ το ενδιαφρον μχρι τλους, κτι γενικ ασυνθιστο σε αντστοιχες παραγωγς της εποχς.

Curse of the Crimson Altar 06Οι επιρρος του γοτθικο σινεμ του Mario Bava εναι παντο, με αρκετ ατμοσφαιρικ πλνα να εισγονται εμβλιμα σε διφορα στρατηγικ χρονικ σημεα, εν το παιχνδι με τα χρματα εναι αυτοσκοπς και δνει μια ψυχεδελικ ποιτητα στο θαμα που ταιριζει με τα θη της εποχς στην οποα γυρστηκε η ταινα. Σ αυτ τον τομα η σκηνοθεσα του Vernon Sewell φτνει στο αντερο εππεδ της, καταφρνοντας να δνει μια παραισθησιακ ποιτητα ιδως στα ονειρικ πλνα τα οποα προσωπικ θεωρ ανθολογας

Curse of the Crimson Altar 07Απ το μτωπο των ηθοποιν, το θαμα εναι αντξιο των ονομτων του. Ο Boris Karloff που βρισκταν στη δση της μεγλης καριρας του χει πραγματικ πρωταγωνιστικ ρλο παρλο που τα προβλματα υγεας του εναι φανερ αφο συνθως βρσκεται καθιστς στο αναπηρικ καροτσκι. μως σε ορισμνες στιγμς καταφρνει με το γνριμο γοτθικ φος του να επισκισει ακμα και τον συμπρωταγωνιστ του Lee. Αυτς εναι στα γνωστ ανεβασμνα στνταρντς του, με ναν καριο ρλο και επσης χει αρκετ χρνο στο πλνο.

Curse of the Crimson Altar 08Ο συμπρωταγωνιστς τους Mark Eden αν και απχει πολ σε φυσικ παρουσα απ τα ιερ τρατα που βρσκονται γρω του κνει τι καλτερο μπορε στο ρλο του πρωταγωνιστ, εν Gough, Davies και Steele εμφανζονται μεν λγο, αλλ οι ρλοι τους εναι σοπερ με το μακιγιζ της Steele ως Lavinia να ξεχωρζει και να θεωρεται απ τις πιο κλασικς της μεταμορφσεις. Αξζει επσης να αναφερθε το τρομερ ντεμποτο της πανμορφης Virginia Wetherell στο οποο εκτς απ τις υποκριτικς της ικαντητες δεχνει και λγο γυμνκι για ακμα περισστερη πικντικη γεση.

Curse of the Crimson Altar 09Για να συμπληρωθε η εικνα μιας γενικ απολαυστικς ταινας χουμε και κποιες εντυπωσιακς σκηνς πως το οργιδες πρτι που φωνζει τλη 60s στην ναρξη, εν η εναρκτρια σεκνς που χει λογοκριθε στις Ευρωπακς εκδσεις της ταινας εναι αρκετ τολμηρ για τα δεδομνα του Βρετανικο γοτθικο τρμου. λα υποστηρζονται απ πολ καλ και ατμοσφαιρικ μουσικ που μαζ με τα υπλοιπα στοιχεα καθιστ το CURSE OF THE CRIMSON ALTAR μια απολτως αναγκαα προσθκη για τις συλλογς των φλων του κλασικο γοτθικο τρμου και ακμα μα μεγλη στιγμ του στοντιο της Tigon.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R0 Μ. Βρετανα (DD Entertainment)
R2 Μ. Βρετανα (Odeon)
R2 Γερμανα (EMS)
R2 Ιταλα (Mondo)
R2 Ισπανα (Divisa Red)

Blu Ray Μ. Βρετανας (Odeon)

Καλτερες η Γερμανικ και Βρετανικς που χουν αναμορφικ μεταφορ. Η Γερμανικ κδοση περιχει στα extras κομμνη σκην που δεν υπρχει στις υπλοιπες εκδσεις και απ ποψη πληρτητας της ταινας εναι η κορυφαα..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa