b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THESE ARE THE DAMNEDTHESE ARE THE DAMNED (1963)
INVADERINVADER (1992)
MIRACLE MILEMIRACLE MILE (1988)
TOP LINETOP LINE (1988)
EYES BEHIND THE STARSEYES BEHIND THE STARS (1978)
TIME AFTER TIMETIME AFTER TIME (1979)
THEY CAME FROM BEYOND SPACETHEY CAME FROM BEYOND SPACE (1967)
MILLENNIUMMILLENNIUM (1989)
END OF THE WORLDEND OF THE WORLD (1977)
PROJECT NIGHTMAREPROJECT NIGHTMARE (1987)
THE X FILESTHE X FILES (1998)
STRANGE INVADERSSTRANGE INVADERS (1983)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
WAVELENGTH (1983) ()
Age Line
  WAVELENGTH  
:
: , , , , ,
Mike Gray
Robert Carradine, Cherie Curry, Keenan Wynn, Cal Bowman, James Hess, Terry Burns, Bob McLean, Eric Heath, Robert Glaudini, George Petrie
Mike Gray
James Rosenfield, Maurice Rosenfield
Tangerine Dream
Paul Goldsmith
Mark Goldblatt, Robert Leighton
Mike Menzel
:

να νεαρ ζευγρι προσπαθε να ελευθερσει τρεις εξωγινους που βρσκονται φυλακισμνοι σε μυστικ στρατιωτικ εγκατσταση.

:

Wavelength 1Μια ξεχασμνη sci fi ταινα που απευθνεται σε fans του πιο εγκεφαλικο sci fi, το WAVELENGTH εναι αυτ που χαρακτηρζεται ως "sleeper", δηλαδ μια ταινα που χει την υπθεσ της, κρατει σταθερ ρυθμ διηγμενη την ιστορα της γραμμικ χωρς να ξεφεγει απ το πλασιο του σεναρου και χωρς να καταφεγει σε φτην τεχνσματα εντυπωσιασμο, πως καταιγισμος δρσης και εκρξεις ειδικν εφ. Πρκειται για την 1η και μοναδικ κινηματογραφικ σκηνοθετικޠ προσπθεια του πρσφατα αποθανντα και γνωστο για την παραγωγ σε 13 επεισδια του STAR TREK: THE NEXT GENERATION, Mike Gray, που επσης γραψε το σενριο του πασγνωστου και ποιοτικο THE CHINA SYNDROME και του εξσου γνωστο οχματος του Chuck Norris για την Cannon Group, CODE OF SILENCE.

Wavelength 2Η ιστορα ακολουθε τον νεαρ μουσικ Bobby (Robert Carradine) που γνωρζει τον ρωτα της ζως του στο πρσωπο της Iris (Cherie Curry). μως εκε που οι δυο τους απολαμβνουν τη ζω, η σχση τους ταρζεται ταν η Iris νιθει τι κουσε ακαθριστες φωνς υπ μορφ σκψεων να κατευθνονται προς το υποσυνεδητο της και να προρχονται απ να εγκαταλελειμμνο κτριο που βρσκεται πιο πρα. μως το κτριο ταν κυβερνητικς οργανισμς και σμφωνα με τα λεγμενα ενς ηλικιωμνου φλου του ζευγαριο (Keenan Wynn) που εχε βοηθσει στην κατασκευ του, το κτριο περιλαμβνει δαιδαλδεις υπγειες μυστικς εγκαταστσεις.

Wavelength 3Προβλψιμα, η Iris θλει να ανακαλψει απ που προρχονται οι φωνς και τσι οι δυο τους μπουκρουν στο κτριο απ μια παλι ξεχασμνη εσοδο μνο και μνο για να βρεθον ξαφνικ στα μπουντρομια του στρατο που τυχανει να χει αιχμαλωτσει τσσερις εξωγινους και κνουν πειρματα πνω στον να απ αυτος. Η Iris και ο Bobby ανακαλπτουν τι οι φωνς που κουγε η Iris προρχονται απ τους εξωγινους οι οποοι φανεται να επικοινωνον τηλεπαθητικ μαζ της και ταν εναι πλον ξεκθαρο τι ο στρατς δεν χει σκοπ να τους αφσει να φγουν, ελευθερνουν τους 3 εναπομεναντες εξωγινους και με τη βοθεια του ηλικιωμνου φλου τους προσπαθον να γλιτσουν απ το στρατ που τους καταδικει.

Wavelength 4Διαβζοντας κανες την υπθεση αντιλαμβνεται τι το WAVELENGTH δεν εναι η συνηθισμνη low budget παραγωγ επιστημονικς φαντασας που στηρζεται σε δρση και exploitation στοιχεα. Αντθετα, πρκειται για μια εγκεφαλικ εμπειρα που παρλο που χει αρκετ εμπορικτητα, ο βασικς στχος της εναι να προκαλσει σκψη και προβληματισμ στο κοιν στο οποο απευθνεται. Αυτς ο προβληματισμς ευδοκιμε απ τις σεναριακς παραδοχς που στηρζονται στην κλασικ στο σινεμ επιστημονικς φαντασας ιστορα μιας πιθανς συνντησης του κατ βση πρωτγονου ανθρπινου εδους με περισστερο εξελιγμνα εξωγινα πλσματα αντερης ευφυας.

Wavelength 5Στην ταινα του Mike Gray αυτς ο προβληματισμς εναι η βασικ θεματικ εντητα, με την παρουσα των εξωγινων να εξετζεται απ την οπτικ γωνα λων σχεδν των πρωταγωνιστν. Απ τη μα ο στρατς και ο υπεθυνος στρατηγς (Cal Bowman), παραδοσιακ καχποπτος, αδστακτος και τοιμος για κθε εδους απνθρωπα μτρα στο βωμ της κρατικς ασφλειας, δεν περνει καν απ το μυαλ του μια πιο ανθρπινη αντιμετπιση. Απ την λλη οι υπεθυνοι επιστμονες δεχνουν μια σχετικ αισιοδοξα και παρ λη την θανατηφρα δρση των εξωγινων υποστηρζουν την ιδα τι οι 3 επισκπτες δεν χουν κποια κρυφ ατζντα και τι οι ενργεις τους δεν συνιστον απειλ.

Wavelength 6Επσης χουμε το ερωτευμνο ζευγρι με την Iris να βρσκεται σε συνεχ τηλεπαθητικ επαφ με τους 3 επισκπτες εν ο πιο απλοκς Bobby να προσπαθε να βλει τα τελευταα γεγοντα σε μια σειρ. Τλος, χουμε τους τρεις εξωγινους που ναι μεν δεν μιλον, αλλ και μνο οι εκφρσεις τους φανερνουν πολλ τσο για την προλευση και την αποστολ τους στη Γη, σο και για την γενικτερη φση τους.

Wavelength 7Παρλο που η ταινα δεν στηρζεται σε παραδοσιακς φρμουλες δρσης, ο ρυθμς της εναι αρκετ γργορος και αποφεγει περιττς φλυαρες. Οι επεξηγσεις και η λση στο μυστριο ρχονται στον χρνο τους, μεθοδικ και με εντελς φυσικ τρπο εν η προσωπικτητα της ταινας κνει μπαμ απ τα πρτα λεπτ, φανερνοντας τι το WAVELENGTH δεν αντιγρφει λλες παραγωγς οτε εκμεταλλεεται γνση λλων. Αντθετα, το σενριο εναι φρσκο και με δικ του ραμα το οποο μπορε να συγκριθε μνο με μεταγενστερες παραγωγς πως το τηλεοπτικ TAKEN που σγουρα δανεστηκε αρκετ στοιχεα απ αυτν την ταινα και ορισμνα απ τα επεισδια των θρυλικν πλον X FILES. Το φινλε εναι αισιδοξο και μοιζει σαν να βγκε κατευθεαν απ τις προαναφερμενες τηλεοπτικς σειρς, εν αφνει αρκετ τροφ για σκψη.

Wavelength 8Οι ερμηνεες λων των πρωταγωνιστν εναι πρτης γραμμς, με λους να βρσκονται 100% στο κλμα της ταινας. Υπρχει φανερ χημεα μεταξ Robert Carradine και Cherie Curry κνοντας τους χαρακτρες τους ακμα πιο πιστευτος και συμπαθες, εν ξιες αναφορς εναι και οι ερμηνεες λων των υπολοπων, με τον πολπειρο Keenan Wynn να ξεχωρζει σε να ρλο σμα- κατατεθν για τον διο. Τα πενιχρ μσα της παραγωγς για μια φορ δεν βλπτουν το τελικ αποτλεσμα, το οποο χει μεγλη βοθεια απ την ατμοσφαιρικ ηλεκτρονικ μουσικ των Tangerine Dream που δνει τον απαρατητο τνο στο λο εγχερημα, εν η χρση των ειδικν εφ εναι φειδωλ και- κατ την προσωπικ μου ποψη- κρως επιτυχημνη.

Wavelength 9Το πιο παρδοξο με το WAVELENGTH εναι τι ακμα εναι ξεχασμνο χωρς κποια σοβαρ κυκλοφορα σε DVD Blu Ray, με το στνταρντ να παραμνει το κακοτυπωμνο VHS στις διφορες τοπικς εκδσεις που κυκλοφρησε τον καιρ εκενο και πλον βρσκεται με μεγλη δυσκολα. Ελληνικ κυκλοφορα δεν υπρξε ποτ απ σο γνωρζω, οτε χει ακουστε κτι για επικεμενη κυκλοφορα κποιας remastered κδοσης. Αυτ εναι σγουρα κρμα για τους fans της ποιοτικς επιστημονικς φαντασας που προκαλε συναισθματα και κνει τον θεατ να σκφτεται. Εναι μια καθ λα επιτυχημνη, καλογυρισμνη ταινα που αδικεται βρισκμενη στην ατελεωτη λστα ξεχασμνων ταινιν. Μπορε να μην κνει τις τρελς πωλσεις, αλλ σε καμα περπτωση δεν αξζει την ανυπαρξα που σμερα την χουν καταδικσει οι διφορες εταιρες διανομς.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν γνωστς εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

Δεν υπρχουν γνωστς εκδσεις προς το παρν..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa