b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


AXEAXE (1977)
PREYPREY (1978)
THE UNTOLD STORY 2THE UNTOLD STORY 2 (1998)
THE NIGHT VISITORTHE NIGHT VISITOR (1971)
MS. 45MS. 45 (1981)
SCUM OF THE EARTHSCUM OF THE EARTH (1974)
THE HEADLESS EYESTHE HEADLESS EYES (1971)
SATAN'S SLAVESATAN'S SLAVE (1976)
I SPIT ON YOUR GRAVEI SPIT ON YOUR GRAVE (1978)
WEREWOLF WOMANWEREWOLF WOMAN (1976)
THE WITCH WHO CAME FROM THE SEATHE WITCH WHO CAME FROM THE SEA (1976)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
HOUSE ON STRAW HILL (1976) (. )
: Exposé
A.K.A.: Trauma
: 4
Age Line
18
  HOUSE ON STRAW HILL  
: ,
: Sexploitation, Sleaze, Slasher, Gore, , , , Video Nasty
James Kenelm Clarke
Udo Kier, Linda Hayden, Fiona Richmond, Patsy Smart, Karl Howman, Vic Armstrong
James Kenelm Clarke
Brian Smeddley-Aston, Paul Raymond
Steve Gray
Dennis C. Lewiston, Phil Meheux
Jim Connock
:

νας συγγραφας απομοννεται σε να απομακρυσμνο σπτι με την να του γραμματα, που μως κρβει να φονικ μυστικ.

:

Expos 1Πολλο και καλο οι οιωνο που συνοδεουν το HOUSE ON STRAW HILL. Ιστορικ προβλματα με τις λογοκριτικς αρχς, Udo Kier στον πρωταγωνιστικ ρλο, διαβητη φμη λγω σκηνν βας και sex, παρουσα της ταινας στον κατλογο των Video Nasties στη Μ. Βρετανα τη δεκαετα του 80 και πολ μεγλη σπανιτητα στις μρες μας της κδοσης χωρς περικοπς μιας και χει προγραμματιστε να κυκλοφορσει για πρτη φορ σε Blu-Ray το 2013. σο μπορ να θυμηθ πντα υπρχε κποιου εδους θρυβος σχετικ με αυτ την ταινα στους cult- horror κκλους, θρυβος που προκυπτε συνθως απ κποια απ τα στοιχεα που αναφρονται παραπνω.

Expos 2Αν με ρωτοσε κποιος αν το HOUSE ON STRAW HILL δικαιολογε αυτ το θρυβο, μλλον εμαι υποχρεωμνος να απαντσω χι. μως τα πργματα δεν εναι πντα σπρα μαρα. Στην περπτωση της συγκεκριμνης ταινας, μλλον μιλμε για λες τις αποχρσεις του γκρζου, αφο με τα μτια ενς σγχρονου cult- horror fan το παρελθν της αποδυκνεται ολγον τι υπερβολικ και δικο, απ την λλη εναι ξεκθαρο τι το HOUSE ON STRAW HILL χει ποιτητα και σπει πολλ απ τα διαχρονικ ταμπο του Βρετανικο σινεμ.

Expos 3Πρκειται για την ιστορα ενς ιδιρρυθμου και εγωκεντρικο συγγραφα (Udo Kier) που ταλαιπωρεται απ εφιλτες και που μετ την τερστια εμπορικ επιτυχα του τελευταου του βιβλου απομοννεται σε να σπτι σε Βρετανικ δσικ περιοχ για αυτοσυγκντρωση στε να ολοκληρσει το επμενο. Για να τον βοηθσει καταφθνει μια σξι γραμματας (Linda Hayden), που μλιστα τραβει μεσα τα λγνα βλμματα των ντπιων. Μλιστα, δο απ αυτος την ακολουθον στο σπτι, αλλ για κακ τους τχη θα καταλβουν τι εκτς απ επιδσεις στην δακτυλογρφηση, χει εξσου καλς και στους βαιους φνους!

Expos 4Δεν συνεχζω το σχολιασμ της υπθεσης για να μην κνω spoilers, αλλ ακμα κι τσι οι μπειροι cult- horror fans λογικ θα χουν υποπτευθε τι δεν χει τσο σημασα, αφο το βασικ ενδιαφρον του HOUSE ON STRAW HILL εναι λλο. Και ναι, εναι οι συνεχες σκηνς sex και βας που διανθζουν την ταινα σχεδν καθ λη τη διρκεια της προβολς. Υπρχει ο αναγκαος βιασμς που τραξε την ηρεμα των λογοκριτν της εποχς, τουλχιστον 2 σκηνς αισθησιακο sex μεταξ Kier και των δο καλλγραμμων παρουσιν που τον πλαισινουν, μεταξ των οποων και το καυτ συμβολο του sex στη Βρετανα των 70s Fiona Richmond, εν ταν τα πργματα φτνουν σε ακινησα, το αμα αρχζει να κυλει ποτμι!

Expos 5Το ερτημα που τθεται τελικ εναι αν αυτ τα exploitation στοιχεα αρκον για να χαρακτηριστε το HOUSE ON STRAW HILL σαν μια επιτυχημνη προσπθεια. πως ανφερα και πιο πνω, η απντηση εναι μλλον χι, ιδως αν σκεφτε κανες τον ντρο που ακμα συνεχζεται στον cult- horror χρο για την πολυαναμενμενη full uncut κδοση.

Expos 6Χωρς αμφιβολα, πρκειται για μια ταινα που προσπαθε απεγνωσμνα να σοκρει τις αισθσεις, αφο στο τλος της ημρας οι φιλοδοξες του σεναρου χουν ξεκθαρο ταβνι. Δε λω, ο Βρετανς James Kenelm Clarke και το σενριο προσπαθον φιλτιμα να δσουν προστιθμενη αξα στα δρμενα με κποιες μικρς εξερευνσεις των βασικν χαρακτρων και το πς φτασαν μχρι εκε, στρατηγικ τοποθετημνο μυστριο σο και κποια σουρεαλιστικ ονειρικ πλνα. μως λα αυτ μοιζουν σπασμωδικ και αποκομμνα απ το υπλοιπο, το οποο κινεται σχεδν ολοκληρωτικ στα πλασια του προβλψιμου sleazy sexploitation θρλερ.

Expos 7Πντως οι ερμηνεες λων των πρωταγωνιστν εναι πολ καλς, με την Linda Hayden να ξεχωρζει, εν και ο ντουμπλαρισμνος Udo Kier εναι μια χαρ υποδυμενος να ιδιατερα σκοτειν χαρακτρα τον οποο εμπλουτζει με ολγη απ την παρνοια του Δρ Frankenstein και του Δρκουλα που εχε υποδυθε λγα χρνια πριν στα FLESH FOR FRANKENSTEIN και BLOOD FOR DRACULA. Ατμσφαιρα υπρχει σε στρατηγικ σημεα, εν οι φνοι εναι λοι καλογυρισμνοι και αρκετ αιματηρο. Οι σκηνς sex εναι γραφικς και sleazy σο δεν παρνει, αλλ ακμα και οι πιο σκληρς απ αυτς ωχριον μπροστ σε αντστοιχες απ λλες παρμοιου περιεχομνου ταινες της εποχς.

Expos 8Το βασικτερο πρβλημα- κατ την προσωπικ μου ποψη- εναι τι εν η υπθεση φωνζει για θρλερ μυστηρου και σταδιακς αποκαλψεις, αυτς δυστυχς δεν ρχονται στο βαθμ που θα περμενε κανες, μιας και το σενριο αποκαλπτει μεσα την ταυττητα της φνισσας και το μνο που μνει να αποκαλυφθε εναι το κνητρ της για λα αυτ. λα μως που δε νομζω τι κανες θα περμενε με ανυπομονησα κτι ττοιο, αφο δη θα χει δει λα σα περμενε απ μια ταινα που πρε "X" rating ταν πρωτοκυκλοφρησε.

Expos 9τσι, μπορομε με βεβαιτητα να μιλσουμε για μια καλογυρισμνη, ατμοσφαιρικ αλλ ξεκθαρα ημιτελ προσπθεια, η διαβητη ιστορα λογοκρισας της οποας μλλον την βοθησε πολ περισστερο απ σο πραγματικ ξιζε.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν γνωστς κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R0 Μ. Βρετανα (Village Entertainment)
R2 Μ. Βρετανα (Odyssey)
R2, 4 Αυστραλα - μαζ με το BABY LOVE

Blu-ray + R1 DVD combo Αμερικ (Severin Films)

Μνο η Αυστραλζικη κδοση φανεται να εναι χωρς περικοπς, αλλ κτι ττοιο εναι ανεπιβεβαωτο. Οι Αγγλικς εκδσεις χουν περικοπς. λες οι εκδσεις χουν εικνα 4:3 Fullscreen.

Η κδοση σε Blu-ray θα εναι remastered και χωρς περικοπς και χει προγραμματιστε να κυκλοφορσει το Σεπτμβριο 2013..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
3
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa