b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
FEAR IN THE NIGHTFEAR IN THE NIGHT (1972)
MADHOUSEMADHOUSE (1974)
WHAT HAVE YOU DONE TO SOLANGE?WHAT HAVE YOU DONE TO SOLANGE? (1972)
DARK PLACESDARK PLACES (1973)
THE SINISTER EYES OF DR. ORLOFFTHE SINISTER EYES OF DR. ORLOFF (1973)
SYMPTOMSSYMPTOMS (1974)
THE NIGHT VISITORTHE NIGHT VISITOR (1971)
CRUCIBLE OF HORRORCRUCIBLE OF HORROR (1971)
THE DEAD ARE ALIVETHE DEAD ARE ALIVE (1972)
EYEBALLEYEBALL (1975)
DON'T TORTURE A DUCKLINGDON'T TORTURE A DUCKLING (1972)
MURDER MANSIONMURDER MANSION (1972)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
THE NIGHT EVELYN CAME OUT OF THE GRAVE (1971) (Ιταλία)
Πρωτότυπος τίτλος: La notte che Evelyn uscì dalla tomba
Ελληνικός τίτλος: Καταιγίδα στην Έπαυλη των Οργίων, Την Νύχτα που η Έβελυν Βγήκε από τον Τάφο της
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  THE NIGHT EVELYN CAME OUT OF THE GRAVE  
Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου
Θέμα: Φόνος, Πλεκτάνη, Αστυνομική Έρευνα, Sexploitation, Giallo
ΣκηνοθεσίαEmilio Miraglia
ΗθοποιοίAnthony Steffen, Marina Malfatti, Erika Blanc, Giacomo Rossi-Stuart, Enzo Tarascio, Umberto Raho
ΣενάριοEmilio Miraglia, Fabio Pittorru, Massimo Felisatti
ΠαραγωγήAntonio Sarno
ΜουσικήBruno Nicolai
ΦωτογραφίαGastone Di Giovanni
ΜοντάζRomeo Ciatti
Ειδικά εφέMarcello Di Paolo
Υπάρχουν 3 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Ένας πλούσιος ευγενής υποπτεύεται ότι το πνεύμα της για χρόνια νεκρής γυναίκας του έχει επιστρέψει για να τον στοιχειώσει.

Σχόλια:

The Night Evelyn Came Out Of The Grave 1Πάμε προς Ιταλία μεριά και στην κατά τεκμήριο πιο παραγωγική εποχή της κινηματογραφικής βιομηχανίας της γειτονικής χώρας, που εκτός από παγκόσμια κυριαρχία στα γουέστερν είχε ήδη δώσει δείγματα γραφής σε είδη όπως τις αστυνομικές περιπέτειες, τα θρίλερ και φυσικά τα giallo. Αν και το συγκεκριμένο εργάκι δεν μπορεί να καταχωρηθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία, σίγουρα έχει πολλά από εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το giallo ένα από τα πιο δημοφιλή εξαγόμενα προϊόντα της Cinecita.

The Night Evelyn Came Out Of The Grave 2Η ιστορία ασχολείται με τον Λόρδο Alan (Anthony Steffen) έναν πάμπλουτο Άγγλο ανωμαλιάρη  ευγενή που μετά τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του Evelyn προσπαθεί να πνίξει τη θλίψη του κυρίως μέσω της ζεστής αγκαλιάς των εκδιδόμενων γυναικών της γειτονιάς. Τις πληρώνει αδρά και τις πηγαίνει στο κάστρο του, που εκτός από ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα με όλες τις ανέσεις, τυχαίνει να διαθέτει και το ν αναγκαίο θάλαμο πόνου, με κάθε λογής όργανα βασανιστηρίων, φετιχιστική γκαρνταρόμπα και βέβαια ένα πορτραίτο της αποθανούσας σε περίοπτη θέση.

The Night Evelyn Came Out Of The Grave 3Συνήθως οι συγκεκριμένες συναντήσεις με τις εκάστοτε πόρνες καταλήγουν είτε σε οράματα της Evelyn από τον Λόρδο η οποία του τονίζει το λάθος που κάνει και τον πνίγει στις τύψεις, είτε σε μερικές περιπτώσεις σε θανατηφόρα «ατυχήματα» των γυναικών, είτε στην καλύτερη σε άτακτη αποχώρηση από τις τίμιες εργαζόμενες, κάτι που εκμεταλλεύεται ο αδελφός της Evelyn ο οποίος ακόμα μένει σε ένα παρακείμενο στο κάστρο σπιτάκι, εκβιάζοντας χρηματικά ποσά από τον Λόρδο James.

The Night Evelyn Came Out Of The Grave 4Ο βασανισμένος Λόρδος όμως δεν μπορεί να ξεπεράσει την Evelyn και καταφεύγει ακόμα και σε μέντιουμ για να επικοινωνήσει με το πνεύμα της, μια εμπειρία που παραλίγο να είχε ολέθρια αποτελέσματα. Οι φίλοι του προσπαθούν να τον πείσουν να ξαναφτιάξει τη ζωή του κάτι που κάνει όταν γνωρίζει την καυτή Gladys (Marina Malfatti) σε ένα πάρτι. Γρήγορα αποφασίζουν να παντρευτούν και με το που το κάνουν μετακομίζουν στο κάστρο.

The Night Evelyn Came Out Of The Grave 5Όμως η σκιά της Evelyn πλανάται ακόμα στο χώρο, και μάλιστα αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα παράξενα, όπως ξαφνικές εμφανίσεις του πνεύματος της Evelyn μπροστά στη νέα σύζυγο και τα σχετικά. Το μυστήριο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν αρχίζουν οι φόνοι μελών του προσωπικού του κάστρου, κάτι που κάνει τη Gladys και τον James να αρχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο ότι η Evelyn μπορεί να είναι ακόμα ζωντανή.

The Night Evelyn Came Out Of The Grave 6Όπως είπα στην αρχή, το THE NIGHT… δεν είναι giallo, είναι μάλλον ένας αρκετά επιτυχημένος συνδυασμός αυτού του θρυλικού είδους με κλασικό γοτθικό μυστήριο της σχολής Mario Bava, Antonio Margheritti, Roger Corman και Terence Fisher, ένας συνδυασμός τον οποίο έχουμε ξαναδεί σε ταινίες της γειτονικής χώρας. Σίγουρα δεν πρόκειται για ΄ταινία του Ιταλικού top 10 της εποχής, αλλά έχει κάποια στοιχεία που την κάνει να ξεχωρίζουν.

The Night Evelyn Came Out Of The Grave 7Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι ότι αποφεύγει στρατηγικά τα «πλατιάσματα» και τα νεκρά σημεία στην αφήγηση, κάτι που ελάχιστα giallo καταφέρνουν, ακόμα και τα κοινώς αποδεκτά αριστουργήματα του είδους. Η αφήγηση έχει ρυθμό, έχει λογική και γενικά δεν γίνεται κουραστική σε κανένα σημείο από τα 100 περίπου λεπτά της διάρκειας της. Η ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακή σε ορισμένα σημεία, ενώ οι θηλυκές παρουσίες είναι αληθινά εκθαμβωτικές χωρίς καμία εξαίρεση.

The Night Evelyn Came Out Of The Grave 8Όλα υποστηρίζονται και από κάποιες αρκετά μακάβριες σκηνές φόνων, τα αναγκαία πλάνα σε υγρούς υπόγειους τάφους α λα Mario Bava και λίγη τσοντούλα που ποτέ δεν λείπει από το Ιταλικό exploitation της εποχής. Αυτά είναι δοσμένα με ικανοποιητικό τρόπο από τον Emilio Miraglia, στη δεύτερη ταινία μυστηρίου του από τις 6 που έχει σκηνοθετήσει, με την δεύτερη και μάλλον καλύτερη του να είναι το CRY OF A PROSTITUTE (1972).

The Night Evelyn Came Out Of The Grave 9Στα μειονεκτήματα είναι το χαώδες σενάριο, που αργεί αρκετά να εμφανίσει τις προθέσεις του, αλλά κα η γενικότερη έλλειψη συμπαθητικού χαρακτήρα στην ταινία, αφού ο «ήρωας» Λόρδος James είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο άτομο, ενώ οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους χαρακτήρες είναι γενικά αχώνευτοι, συμπεριλαμβανομένων και των περισσότερων γυναικών. Όμως αυτά καταγράφονται πιο πολύ για να δικαιολογήσω τη βαθμολογία μου, μιας και προσωπικά ευχαριστήθηκα αρκετά την ταινία.

The Night Evelyn Came Out Of The Grave 10Εδώ αξίζει να τονίσω ότι καλό είναι κανείς να αποφύγει τις διάφορες φτηνές εκδόσεις σε DVD της ταινίας μιας και συνήθως έχουν πολύ κακή εικόνα και ορισμένες έχουν χοντρές περικοπές. Οι εκδόσεις που πρέπει να ψάξει κανείς για να δει την συγκεκριμένη ταινία όπως ήθελε ο σκηνοθέτης είναι η  remastered έκδοση της Αμερικάνικης No Shame που έχει και extras με το κιλό. Αναλυτική παρουσίαση των τρεχουσών κυκλοφοριών πιο κάτω.

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν γνωστές κυκλοφορίες στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (No Shame Films) - The Emilio Miraglia Killer Queen Box Set
R0 Αμερική (Sinema Diable/Eclectic)
R1 Αμερική (Mill Creek) – Pure Terror 50 movie pack
R1 Αμερική (Brentwood/Bci Eclipse)
R2 Γερμανία (X-Rated KultDVD)
R2 Ιταλία (No Shame Films)

Με διαφορά καλύτερη έκδοση η R0 της No Shame. Η έκδοση της Brentwood έχει περικοπές και μάλιστα αρκετές. Επίσης η Γερμανική έχει μικροπερικοπές. Οι υπόλοιπες φαίνεται να είναι χωρίς περικοπές. Με εξαίρεση τις δύο εκδόσεις της No Shame όλες οι υπόλοιπες έχουν ποιότητα εικόνας VHS. Πιθανότατα να κυκλοφορεί και σε άλλες budget εκδόσεις παρόμοιας ποιότηταςΤελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

veriaris (Βαθμολογία: 2) στίς 05/03/2014 23:57

Επιτελους την ειδα! Ειναι μια απο αυτες τις ταινιες που με το περασμα των χρονων ειχε αποκτησει τεραστια φημη (κυριως λογω σπανιοτητας σε vhs). Η αναμονη στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν αξιζε και πολυ τον κοπο μιας και ουτε τρομου ειναι, ουτε καθαρο giallo ειναι (αν και εχει τετοια στοιχεια οπως τον γαντοφορεμενο δολοφονο). Παντως εχει αρκετο γυμνο και μουσικη απο τον μεγαλο Bruno Nicolai που ομως δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο οπως μαλλον και ολοκληρη η ταινια!

Kroneberg (Βαθμολογία: 2) στίς 04/11/2012 22:34

Έχει αρκετά καλά στοιχεία η ταινία, πιασάρικο τίτλο, αλλά προς το τέλος το γυρίζει σε εύκολες λύσεις και στραβώνει το όλο αποτέλεσμα. Πάντως, αξίζει για μια φορά...

SFreud (Βαθμολογία: ) στίς 04/11/2012 21:30

Την έχω σε vhs από την darkside αυτήν την ταινία εδώ και χρόνια, αλλά δεν την έχω δει ποτέ, καλά που μου την θύμισες.
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstar
(2 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa