b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


HUMAN BEASTSHUMAN BEASTS (1980)
MOTEL HELLMOTEL HELL (1980)
THE MAD BUTCHERTHE MAD BUTCHER (1971)
DIE! DIE! MY DARLING!DIE! DIE! MY DARLING! (1965)
UNHINGEDUNHINGED (1982)
AMERICAN GOTHICAMERICAN GOTHIC (1988)
FUNERAL HOMEFUNERAL HOME (1980)
FRIGHTMAREFRIGHTMARE (1974)
LIVING HELLLIVING HELL (2000)
NIGHTMARE MAKERNIGHTMARE MAKER (1983)
SPIDER BABYSPIDER BABY (1968)
SKINNED ALIVESKINNED ALIVE (1989)
THE UNTOLD STORY 2THE UNTOLD STORY 2 (1998)
FADE TO BLACKFADE TO BLACK (1980)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
A CANDLE FOR THE DEVIL (1973) ()
: Una vela para el Diablo
A.K.A.: It Happened at Nightmare Inn, Nightmare Hotel, Nightmare Inn
:
Age Line
15
  A CANDLE FOR THE DEVIL  
: ,
: , Sexploitation,
Eugenio Martin
Judy Geeson, Aurora Bautista, Esperanza Roy, Victor Alcazar, Lone Fleming, Blanca Estrada, Loreta Tovar
Antonio Fos, Eugenio Martin
Jose Lopez Moreno
Antonio Perez Olea
Jose F. Aguayo
Pablo Gonzalez del Amo
:

Δο συντηρητικς αδελφς επιδδονται σε μπαρζ φνων των ελευθερων ηθν πελατισσν τους στο πανδοχεο που διατηρον.

:

A Candle for the Devil 1Το νομα του Eugenio Martin το γνωρζουμε λοι καλ λγω του κλασικο και υπροχου HORROR EXPRESS. Ο μπειρος Ισπανς σκηνοθτης ξαναχτυπει να χρνο αργτερα με το A CANDLE FOR THE DEVIL, να εξσου καλοφτιαγμνο θρλερ τρμου που αποδεικνει τι ο Martin ταν απ τους πραγματικ καλος δημιουργος τρμου της Ισπανας παρλο που δεν κανε πολλς ταινες στην καριρα του.

A Candle for the Devil 2Η ιστορα εκτυλσσεται σε να μικρ παραθεριστικ χωρ στην Ισπανα που οι θεοφοβομενες και θεοσεβομενες αδελφς Marta (Aurora Bautista) και Veronica (Esperanza Roy) διατηρον να οικογενειακ πανδοχεο που φιλοξενε κατ καννα νεαρς αλλοδαπς τουρστριες που χουν ρθει για να απολασουν τον λιο και τη φιλοξενα της Ισπανικς επαρχας. ταν μως μια συγκεκριμνη πινεται απ την Marta να κνει γυμνστηθη ηλιοθεραπεα στην ταρτσα ττε αρχζουν τα προβλματα. Στην προσπθεια της να την πεσει να μπει μσα και να ντυθε γιατ σκανδαλζει τον ανδρικ πληθυσμ του χωριο, η Marta σπρχνει τη φτωχ Αγγλδα τουρστρια απ τις σκλες και αυτ πφτοντας σκοτνεται. Η νεαρτερη Veronica επισημανει τι πρκειται για ατχημα και προτρπει την Marta να καλσουν την αστυνομα, η υπρ συντηρητικ τελευταα μως αναγνωρζει θεκ παρμβαση στο γεγονς και αποφασζει να εξαφανσουν το πτμα και μλιστα να σκληρνουν ακμα περισστερο τη στση της απναντι στις ελευθριων ηθν τουρστριες.

A Candle for the Devil 3Λγο μετ το ατχημα καταφθνει η αδελφ της Αγγλδας, η μορφη Laura (Judy Geeson) που ενημερνεται απ τις ιδιοκττριες τι η αδελφ της εγκατλειψε το πανδοχεο το διο πρω, κτι που δυσκολεεται να πιστψει και αρχζει να ερευνει την μυστηριδη εξαφνιση της. Εντωμεταξ, η Marta συνεχζει το θερεστο ργο της σκοτνοντας προμελετημνα αυτ τη φορ κι λλη πελτισσα του πανδοχεου την ρα που η καταπιεσμνη Veronica προσπαθε να της αντισταθε, αλλ με ελχιστη επιτυχα καθς η επιρρο της μεγλης της αδελφς πνω της εναι πολ μεγλη.

A Candle for the Devil 4Να ξεκαθαρσω εδ πως αν και δεν φτνει τα εππεδα ποιτητας του HORROR EXPRESS, σως λγω θεματολογας μιας και η προαναφερμενη εναι αρκετ πιο πιασρικη σαν υπθεση, πρκειται σγουρα για μια ταινα που αξζει την προσοχ του cult horror κοινο, και παρλο τον φανερ χαμηλ προπολογισμ της ο Eugenio Martin καταφρνει να την κνει ενδιαφρουσα και αρκετ πολπλευρη.

A Candle for the Devil 5Πρα απ τα exploitation στοιχεα της βας και γυμνο, η σχση μεταξ των δο αδελφν και η ψυχοσνθεση τους ξεδιπλνεται απ το σενριο με επιτυχα δικαιολογντας απλυτα τη συμπεριφορ τους. Η Marta εγκαταλεφθηκε απ τον αρραβωνιαστικ της ο οποος την κοπνησε με μια ανπαντρη μητρα ελευθερων ηθν, εν η καταπιεσμνη Veronica που διατηρε μυστικ σχση με τον κατ 20 χρνια μικρτερο της φροντιστ του πανδοχεου προσπαθε να αντισταθε στις παρλογες επιθυμες της αδελφς της αλλ η συντηρητικ της φση και η ανγκη για προστασα που της παρχει η Marta δεν της το επιτρπουν.

A Candle for the Devil 6Και εν στην αρχ εναι ξεκθαρα αντθετη με το ργο της Marta, στην δσκολη στιγμ την υποστηρζει μπρακτα, ξροντας μως τι η λη ιστορα δεν πρκειται να τους βγει σε καλ. Γενικ αυτ η ανλυση χαρακτρων χει περιργως μεγλο ενδιαφρον και προσωπικ σπνια την χω συναντσει σε exploitation ταινες παρμοιου περιεχομνου.

A Candle for the Devil 7Ολκληρη η ταινα μλλον λειτουργε πολ καλ, με τις ερμηνεες των δο αδελφν να εναι απολαυστικς και να δνουν τα μγιστα προς αυτ την κατεθυνση, εν η επιλογ της ομδας παραγωγς να μην ντουμπλρει τους ηθοποιος που λοι μιλον Αγγλικ με συμπαθστατες Ισπανικς προφορς εναι απολτως επιτυχημνη και δνει ακμα περισστερο ρεαλισμ στα δρμενα.

A Candle for the Devil 8Οι ερμηνεες των περισστερων πρωταγωνιστριν εναι υψηλο επιπδου για euro horror ταινα, και η σκηνοθεσα του Martin μελετημνη και υπολογισμνη στε να πρει τα μγιστα απ το περιβλλον. Οι ντπιοι κομπρσοι αντιδρον στις χυμδεις και εκδηλωτικς τουρστριες πως θα κανε και ο μσος 70χρονος χωρικς στα μικρ χωρι της Ελλδας σε παρμοιες περιπτσεις, κτι που εμαι ββαιος λοι χουμε δει κατ καιρος στη ζω μας ταν πγαμε διακοπς με τις προκλητικς νεαρς φιλενδες μας. Το λο θαμα βγζει προς τα ξω μια αφοπλιστικ ειλικρνεια και μοιζει ρεαλιστικ και αυθεντικ και σγουρα αυτ το πιστνεται ο Eugenio Martin.

A Candle for the Devil 9Απ εκε και πρα υπρχει σασπνς ιδως στο τελευταο μισωρο, οι σκηνς φνων εναι καλογυρισμνες και αιματηρς, εν ο τρπος εξαφνισης των πτωμτων απ τις δο αδελφς, αν και δεν φανεται ιδιατερα πρωττυπος σε fans του cult horror που χουν δει πολλς ττοιες ταινες, σγουρα προκαλε ανατριχλες. Προσθστε και λγο γυμν τσο των δο αδελφν σο και των καυτν τουριστριν και χουμε μια ολοκληρωμνη ταινα που μοναδικ αρνητικ που θα μποροσε να βρει κανες εναι η λλειψη κποιου αρσενικο πρωταγωνιστ. λοι οι πρωταγωνιστικο ρλοι ανκουν σε γυνακες, εν οι νδρες της ταινα απλς καλπτουν τα κεν και χουν καθαρ βοηθητικ ρλο.

A Candle for the Devil 10Γενικ πρκειται για μια αδκως ξεχασμνη ταινα που ιστορικ η κινηματογραφικ βιομηχανα της φρθηκε σχημα, με τις περισστερες σγχρονες κυκλοφορες σε DVD να περιχουν κπιες απ το public domain, με ττλο IT HAPPENED AT NIGHTMARE INN και σε διρκεια μλις 67 λεπτν και εναι τουλχιστον θλιες, πετσοκβοντας λες τις σκηνς γυμνο και gore και κνοντας την υπθεση να μοιζει ηλθια και ακατανητη. Η full uncut κδοση εναι με τον ττλο A CANDLE FOR THE DEVIL στα 83 λεπτ και εναι αυτ που πρπει να ψξει κανες.

A Candle for the Devil 11Θυμζει πολ παρμοιες μεταγενστερες παραγωγς πως το AMERICAN GOTHIC αλλ και πιο πρσφατες- αλλ καττερες- τπου HOSTEL. Ξεκθαρα το σενριο χει επηρεαστε απ το ιστορικ PSYCHO, αλλ το A CANDLE FOR THE DEVIL χει δικ του ταυττητα και εναι πρωττυπο, καλοφτιαγμνο και αξζει την προσοχ των fans του euro horror.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (Mill Creek) Pure Terror 50 movie pack
R0 Αμερικ (Midnight Video)
R0 Μ. Βρετανα (Odeon Entertainment)
R1 Αμερικ (Cheezy Flicks Ent)

Η κδοση της Midnight Video και η Βρετανικ κδοση της Odeon περιχουν την full uncut κδοση 83 λεπτν. λες οι υπλοιπες περιχουν την αισχρ εκδοχ IT HAPPENED AT NIGHTMARE INN που τρχει στα 67 λεπτ..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
2
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa