b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE CURSE OF THE WEREWOLFTHE CURSE OF THE WEREWOLF (1961)
THE BEAST MUST DIETHE BEAST MUST DIE (1974)
THE HOWLINGTHE HOWLING (1981)
THE FURY OF THE WOLFMANTHE FURY OF THE WOLFMAN (1972)
WEREWOLF SHADOWWEREWOLF SHADOW (1971)
THE WEREWOLF OF WASHINGTONTHE WEREWOLF OF WASHINGTON (1973)
NIGHT OF THE WEREWOLFNIGHT OF THE WEREWOLF (1980)
FRANKENSTEIN'S BLOODY TERRORFRANKENSTEIN'S BLOODY TERROR (1968)
BAD MOONBAD MOON (1996)
THE WEREWOLF AND THE YETITHE WEREWOLF AND THE YETI (1975)
DR JEKYLL VERSUS THE WEREWOLFDR JEKYLL VERSUS THE WEREWOLF (1972)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
LEGEND OF THE WEREWOLF (1975) (. )
Age Line
  LEGEND OF THE WEREWOLF  
: ,
: , ,
Freddie Francis
Peter Cushing, Ron Moody, Hugh Griffith, Roy Castle, David Rintoul, Stefan Gryff, Lynn Dalby, Renee Houston, Marjorie Yates, Norman Mitchell
Anthony Hinds
Kevin Francis
Harry Robertson
John Wilcox
Henry Richardson
:

νας βρφος μεγαλνει με την αγλη των λκων που σκτωσαν τους γονες του, αλλ του μεταδδουν την κατρα του λυκνθρωπου η οποα τον κυνηγει ταν μεγλωσε και φυγε απ το δσος και τους θετος γονες του και πγε στο Παρσι.

:

Legend of the WerewolfΒρισκμαστε στα μσα της δεκαετας του 70 που ο γοτθικς τρμος της Hammer Films και της μεταγενστερης Amicus χουν αρχσει να χνουν την αγλη τους και οι ταινες απ τη Μ. Βρετανα να μην μπορον να ανταγωνιστον το κμα ρεαλισμο των ΗΠΑ και Ιταλας. Εκενη την περοδο ξεπδησαν αρκετ μικρ στοντιο σε μια στατη προσπθεια αναβωσης του κλματος που κυριρχησε απ τα τλη της δεκαετας του 50 και μετ και να απ τα γνωσττερα ταν αυτ της Tyburn.

Legend of the WerewolfΤο LEGEND OF THE WEREWOLF ταν η δετερη απ τις συνολικ 4 παραγωγς του μικρο αυτο στοντιο και ασχολεται με σως το πιο σπνιο απ τα κλασικ τρατα στην Βρετανικ φιλμογραφα τρμου. Ελχιστες ταινες με ρωα τον τριχωτ γητευτ της πανσληνου, με πιο γνωστ το THE BEAST MUST DIE απ τα στοντιο της Amicus μαζ με το προγενστερο CURSE OF THE WEREWOLF της Hammer απ το 1961. Το LEGEND OF THE WEREWOLF δνει το φρο τιμς του στο τελευταο μεταφροντας την ιστορα στον 19ο αινα, μια πρακτικ που εχε σχεδν εγκαταλειφθε απ τα Βρετανικ στοντιο που προτιμοσαν να τοποθετον τις ταινες τους στη σγχρονη εποχ.

Legend of the WerewolfΛκοι σκοτνουν τους γονες του μικρο Etoile (David Rintoul) στην Γαλλα του 19ου αινα αλλ παρνουν την προστασα τους το βρφος το οποο μεγαλνει με την αγλη. Λγα χρνια αργτερα το μικρ αγρμι ανακαλπτεται απ τον ηγτη ενς περιοδεοντα θισου που τον υιοθετε και τον κνει το βασικ κθεμα του τσρκου. ταν ο Etoile φτνει σε ριμη ηλικα εγκαταλεπει το τσρκο και κατευθνεται προς το Παρσι που και πινει δουλει φροντιστ σε ζωολογικ κπο παρα με τους φλους του τους λκους και υπ τις διαταγς του μονμως μεθυσμνου φλακα του κπου, Ron Moody. Ο νεαρς ερωτεεται μια μορφη υπλληλο του κοντινο οκου ανοχς αλλ δεν λογαριζει στην κατρα του λυκνθρωπου που τον βαρανει και τον μεταμορφνει σε αιμοβρο τρας ταν εναι πανσληνος.

Legend of the WerewolfΣτην πρτη του εξρμηση αφνει πσω του μια σειρ κατακρεουργημνων πτωμτων τα οποα βρσκει εξαιρετικ ενδιαφροντα ο αστυνομικς ιατροδικαστς καθηγητς Paul (Peter Cushing). ταν μλιστα ανακαλπτει τι τα θματα εχαν κοιν σημεο αναφορς το τι βρθηκαν στον οκο ανοχς πριν το φνο τους και συγκεκριμνα με την αγαπητικι του Etoile αρχζει να υποπτεεται τι σως να μην ψχνουν οτε για νθρωπο οτε για λκο αλλ για κτι ενδιμεσο. Μια ιδα που βρσκει σκεπτικ την αστυνομα, κτι που μως δεν πτοε τον καθηγητ που αρχζει να παρνει την υπθεση πνω του.

Legend of the WerewolfΑν θεωρσει κανες δεδομνο τι η Tyburn Προσπθησε να ανακατασκευσει την ατμσφαιρα και το πνεμα των παλιτερων ταινιν της Hammer, ττε μλλον θα βρει το LEGEND OF THE WEREWOLF αποτυχημνο απ αυτ την ποψη. Ατμσφαιρα σγουρα υπρχει, αλλ τσο ο ιδιατερα χαμηλς προπολογισμς σο και η χωρς φαντασα αυτ τη φορ σκηνοθεσα του Freddie Francis κνουν τις ποιες συγκρσεις καταδικασμνες πριν ακμα γνουν.

Legend of the WerewolfΑπ την λλη, αν κρνει κανες την ταινα ξεχνντας την παρξη της Hammer και πιθαντατα και της Amicus ττε αναμφβολα πρκειται για μια ενδιαφρουσα b-movie μυστηρου της εποχς με γενικ καλ ρυθμ που βλπεται ευχριστα απ την αρχ ως το τλος. Υπρχουν φνοι, κποιοι απ αυτος αρκετ αιματηρο, αρκετς μεταμορφσεις σε λυκνθρωπο τπου Paul Naschy με αρκετ καλ για τα στνταρντς της ταινας μακιγιζ και μπλικη αστυνομικ ρευνα.

Legend of the WerewolfΔυστυχς χουμε επσης και αρκετς σεναριακς αφλειες που εναι το κριο μειονκτημα στην ταινα, πως και κποιες κτω του μετρου ερμηνεες. μως για να αντισταθμσει λα αυτ τα αρνητικ στοιχεα ρχεται λλη μια κλασικ ερμηνεα του μγα Peter Cushing που απ τη στιγμ που αναλαμβνει τα ηνα του πρωταγωνιστ εναι ως συνθως απολαυστικς και σε μεγλα κφια. Απ την λλη πρα απ τον Cushing οι υπλοιποι χαρακτρες εναι γενικ διακοσμητικο και αδιφοροι και απλ χουν λγο χρνο προβολς πριν πσουν θματα της μανας του λυκνθρωπου. Η πλκα της ιστορας εναι τι η πρτη εκδοχ του σεναρου δεν περιλμβανε τον χαρακτρα του Cushing, αλλ ευτυχς προστθηκε στη συνχεια γιατ χωρς αυτν μλλον θα μιλοσαμε για μια ακμα αποτυχα παρλα τα καλ της στοιχεα.

Legend of the WerewolfΧωρς αμφιβολα, το φος του LEGEND OF THE WEREWOLF χει πολ περισστερα κοιν με το σινεμ του Paul Naschy παρ με αυτ της Hammer Films, αλλ αυτ δεν εναι απαρατητα κακ σε μια περοδο πως το 1975 που κυκλοφρησε. Το αποτλεσμα μοιζει σαν μια μξη των δο, μεον το γυμν που συνθως εναι φθονο σε ταινες του Ισπανο εναλλακτικο σταρ αλλ που εδ απουσιζει. Σε γενικς γραμμς ευχριστο και διασκεδαστικ κυρως λγω της παρουσας του Cushing, αλλ χωρς αυτν τποτα το ιδιατερο και μλλον αντιπροσωπευτικ δεγμα της παρακμς του κλασικο Βρετανικο τρμου.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις σε DVD στη χρα μας.

DVD :

Δεν υπρχουν γνωστς εκδσεις προς το παρν..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa