b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


REVENGE IN THE HOUSE OF USHERREVENGE IN THE HOUSE OF USHER (1982)
RASPUTIN: THE MAD MONKRASPUTIN: THE MAD MONK (1966)
THE LONG HAIR OF DEATHTHE LONG HAIR OF DEATH (1964)
THE DUNGEON OF HARROWTHE DUNGEON OF HARROW (1962)
DEVILS POSSESSEDDEVILS POSSESSED (1974)
AN ANGEL FOR SATANAN ANGEL FOR SATAN (1966)
FLESH & BLOODFLESH & BLOOD (1985)
PIT AND THE PENDULUMPIT AND THE PENDULUM (1961)
CRY OF THE BANSHEECRY OF THE BANSHEE (1970)
WITCHFINDER GENERALWITCHFINDER GENERAL (1968)
AND NOW THE SCREAMING STARTS!AND NOW THE SCREAMING STARTS! (1973)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
TOWER OF LONDON (1962) ()
Age Line
  TOWER OF LONDON  
: ,
: , , , , , ,
Roger Corman
Vincent Price, Michael Pate, Joan Freeman, Robert Brown, Bruce Gordon, Joan Camden, Richard Hale, Sandra Knight
Leo Gordon, F. Amos Powell, Robert E. Kent
Gene Corman, Edward Small
Michael Anderson
Archie R. Dalzell
1
:

Ο Ριχρδος ο 3ος θλει να γνει βασιλις της Αγγλας με οποιοδποτε κστος και δολοφονε τους συγγενες του και νμιμους διαδχους του θρνου. μως αρχζει να παρασρεται στην παρνοια καθς τα φαντσματα αυτν που δολοφνησε τον στοιχεινουν.

:

Tower of LondonΟ Roger Corman κνει να μικρ διλειμμα απ τις συνεχες μεταφορς του Edgar Allan Poe στις οποες εχε επιδοθε εκενη την εποχ και προσλαμβνεται σαν σκηνοθτης απ τον αδελφ του, Gene Corman, για να σκηνοθετσει αυτ την Σεξπηρικ ιστορα του αιμοδιψ Ριχρδου του τρτου. Ο Vincent Price ταν η προφανς επιλογ για το ρλο του καμπορη και εξαιρετικ βαιου ευγεν που δεν πρε και τσο καλ την απφαση του ετοιμοθνατου πατρα του βασιλι Εδουρδου του 4ου να δσει τον θρνο της Αγγλας στο μικρ ανψι του.

Tower of Londonτσι ρχισε να επιδδεται σε να μπαρζ φνων με πρτο εκενο του σοφο και μορφωμνου αλλ πειρου απ το πεδο της μχης αδελφο του, Ratcliffe. λα με απτερο στχο να πρει ο διος το στμμα του Βασιλεου απ τους νμιμους κληρονμους. Ο Ριχρδος εκτς απ αδελφοκτνος δεν διστζει να καθαρσει με συνοπτικς διαδικασες ακμη και τα ανλικα ανψια του, πσο μλλον οποιονδποτε λλο που θα βρεθε στο δρμο του για το θρνο. λα μως που δεν πει και πολ καλ στα μυαλ του κι τσι οι ερινες και τα φαντσματα των δολοφονημνων θα τον οδηγσουν σταδιακ στην απλυτη τρλα και με γεωμετρικ βεβαιτητα στο θνατο, αφο μως πρτα αφσει σωρος πτωμτων στον αιματοβαμμνο Πργο του Λονδνου.

Tower of LondonΟι μθοδοι του Ριχρδου περιλαμβνουν εκτς απ τον φνο, την συκοφαντα μχρι πρτινος μεμπτων προσπων του βασιλεου, την εξαπτηση των υπολοπων στε να νομζουν τι ο διος εναι αθος και ββαια των απνθρωπων βασανιστηρων στις κατακμβες του Πργου που προβλψιμα εναι η αγαπημνη του τοποθεσα στο κστρο. Ο Ριχρδος μοιζει ασταμτητος, αλλ η μορα του επιφυλσσει μια μακβρια κπληξη ταν θα αποφασσει να οδηγσει τον στρατ του ενντια στα αντπαλα στρατπεδα στη μχη του Bosworth.

Tower of LondonΗ ιστορα και το παρασκνιο της συγκεκριμνης ταινας εναι αρκετ πλοσια και μχρι ενς σημεου δικαιολογε το αποτλεσμα που σε γενικς γραμμς εναι καττερο απ τι θα περμενε κανες για τον σε μεγλη φρμα την εποχ Roger Corman. Κατ αρχς γυρστηκε ασπρμαυρη, κτι που με τα λγια του διου του Gene Corman ταν σαν να κνουμε μια βωβ ταινα ταν λοι οι λλοι χρησιμοποιοσαν χο. Ο λγος γι αυτ ταν οι ξαφνικο περιορισμο στον προπολογισμ που επβαλλε η United Artists και ο executive producer Edward Small ελχιστες μρες πριν την προγραμματισμνη ναρξη των γυρισμτων.

Tower of Londonνα λλο χαρακτηριστικ δεγμα ταν τι στις σκηνς της τελικς μχης του Bosworth χρησιμοποιθηκαν πλνα απ την ομνυμη ταινα του 1939 με πρωταγωνιστς τους Basil Rathbone και Boris Karloff στην οποα εχε επσης να ρλο ο Vincent Price. Τα πλνα αυτ αναμχθηκαν με πλνα απ χρτες της εποχς και λλα παρμοια τεχνσματα για να καλψουν την γμνια της παραγωγς και κατ συνπεια η πιο εντυπωσιακ- τουλχιστον στα χαρτι- σκην στην ταινα μελλε να εναι μια απ τις πιο αδιφορες.

Tower of Londonλα αυτ τα προβλματα καναν τους Roger και Gene Corman να θελσουν αρκετς φορς να απομακρυνθον απ το συγκεκριμνο project, το οποο μως προχρησε κυρως λγω της εμπορικτητας του ονματος τσο του Roger Corman σο και του πρωταγωνιστ Vincent Price που εκενη την εποχ ταν λρα εκατ για οποιονδποτε παραγωγ και μνο του εξασφλιζε εμπορικ επιτυχα.

Tower of LondonΤο τελικ αποτλεσμα σγουρα δεν εναι αυτ που αποδεδειγμνα θα μποροσε να παργει ο Roger Corman, αλλ σε καμα περπτωση δεν εναι κακ, κυρως λγω της τρομερς ερμηνεας του Price που δνει τα ρστα του και σο βρσκεται στο πλνο (δηλαδ το 99% του χρνου προβολς) εναι απολαυστικς. Η κλση του και η σφοδρ του επιθυμα να παζει Σαξπηρ ταν δεδομνη κι τσι μνος του παρνει στις πλτες του ολκληρη την ταινα και την κνει να λειτουργε μια χαρ παρλο που, εκτς των προαναφερθντων προβλημτων, το σενριο ταν κθε λλο παρ πρωττυπο απρβλεπτο.

Tower of LondonΚατ τ λλα η ατμσφαιρα που θα περμενε κανες υπρχει ως να βαθμ, παρλο που η ασπρμαυρη φωτογραφα δεν βοηθει καθλου προς αυτ την κατεθυνση εν η ιστορα εναι εμπλουτισμνη με αρκετ βα και σκιν για την εποχ που γυρστηκε σκηνς που αν μη τι λλο περιγρφουν ψογα εκενη την σκοτειν περοδο της Αγγλας του μσου του 13ου αινα. Πντως πρα απ τον Vincent Price και την τρομερ ερμηνεα του οι περισστεροι απ τους υπλοιπους δεν στκονται στο ψος τους παραδδοντας ντονα θεατρικς ερμηνεες που περισστερο θα ταριαζαν στο σανδι παρ στο λευκ παν. Εξαιρσεις πιθαντατα αποτελον ο Richard Hale στο ρλο του σαδιστ Tyrus και η πανμορφη Sandra Knight στο ρλο της ταλαπωρης Mistress Shore που δοκιμζει το θλαμο βασανιστηρων του Ριχρδου.

Tower of LondonΣε κθε περπτωση μως πρκειται για μια ενδιαφρουσα ταινα του Roger Corman που οι fans του Vincent Price καλ θα κνουν να μην χσουν με καννα τρπο γιατ ο ρχοντας του Τρμου εναι στο στοιχεο του και εναι χορταστικς και σχεδν τλειος στο ρλο ενς αιμοδιψ και διαταραγμνου ηγεμνα. Πολλο ισχυρζονται τι ο Price χει εδ μια απ τις καλτερες ερμηνεες της καριρας του, και να πω την αλθεια δεν βλπω γιατ να μην εναι τσι τα πργματα.

Tower of LondonΣγουρα το TOWER OF LONDON δεν εναι Σαξπηρ και εναι καττερο απ το πρωττυπο του 1939, αλλ σε κθε περπτωση πρκειται για μια ταινα απ τη χρυσ εποχ των Corman και Price που βλπεται ευχριστα παρλα τα πολλ προβλματα της και τις αντξοες συνθκες κτω απ τις οποες γινε.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις σε DVD στη χρα μας.

DVD :

R1 Αμερικ (MGM Midnite Movies) Μαζ με το THE HAUNTED PALACE

Η μοναδικ αυτ κδοση εναι χωρς περικοπς, με κορυφαα ποιτητα εικνας και περιχει και μια συνντευξη του Gene Corman.5

Sorcerer (: 3) 01/06/2010 19:34

80 !!
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
;

Users rating
starstarstar
(1 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa