b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
MESSIAH OF EVILMESSIAH OF EVIL (1972)
THE DEMONTHE DEMON (1981)
THE SECTTHE SECT (1991)
THE FORESTTHE FOREST (1982)
CRY OF THE BANSHEECRY OF THE BANSHEE (1970)
RACE WITH THE DEVILRACE WITH THE DEVIL (1975)
THE DEVIL'S RAINTHE DEVIL'S RAIN (1975)
HORROR HOTELHORROR HOTEL (1960)
THE DEMONS OF LUDLOWTHE DEMONS OF LUDLOW (1983)
INFERNOINFERNO (1980)
DEMONIADEMONIA (1990)
DEATH BED: THE BED THAT EATSDEATH BED: THE BED THAT EATS (1977)
JUST BEFORE DAWNJUST BEFORE DAWN (1981)
SATAN’S BLOODSATAN’S BLOOD (1978)
SATAN’S CHILDRENSATAN’S CHILDREN (1975)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
THE WITCHES MOUNTAIN (1972) (Ισπανία)
Πρωτότυπος τίτλος: El Monte de las Brujas
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  THE WITCHES MOUNTAIN  
Είδος: Μυστηρίου, Τρόμου
Θέμα: Κατάρα, Μαγεία, Βουντού
ΣκηνοθεσίαRaul Artigot
ΗθοποιοίPatty Shepard, Cihangir Gaffari, Monica Randall, Víctor Israel, Luis Barboo, Maria Eugenia Calleja, Ana Farra
ΣενάριοRaul Artigot, Juan Cortes, Felix Fernandez, Jose Truchado
ΜουσικήFernando Garcia Morcillo
ΦωτογραφίαFernando Espiga, Ramon Sempere
ΜοντάζPedro del Rey
Υπάρχουν 1 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Ένα ζευγάρι παγιδεύεται σε ορεινή περιοχή που κρύβει ένα σατανικό μυστικό.

Σχόλια:

the witches mountainΤελευταία έχω αρχίσει έναν μαραθώνιο προβολών παλιών ξεχασμένων ταινιών θρίλερ, μυστηρίου και τρόμου από αυτές που υπάρχουν συνήθως σε συλλογές πολλών DVD με σκονισμένες public domain εκδόσεις ταινιών κυρίως της δεκαετίας του 70. Για όσες και όσους έχουν επιχειρήσει κάτι τέτοιο ίσως να έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά εθιστική ασχολία αφού η γοητεία των παλιών φθαρμένων fullscreen εκδόσεων με εικόνα ποιότητας VHS είναι ακαταμάχητη ανεξάρτητα από την ποιότητα των ταινιών καθαυτών.

the witches mountainΚλασσική περίπτωση τέτοιου είδους ταινίας είναι το εντελώς ξεχασμένο THE WITCHES MOUNTAIN, μια ταινία η οποία είναι καταδικασμένη να μην κυκλοφορήσει ποτέ σε Ειδική Έκδοση DVD με αναμορφική widescreen μεταφορά και extras, αλλά που έχει αρκετό ψαχνό για τους αμετανόητους fans του παράξενου και άγνωστου Euro horror.

Η μπερδεμένη ιστορία ασχολείται βασικά με έναν φωτογράφο και το ταξίδι του στο βουνό του τίτλου όπου του ανατέθηκε να τραβήξει φωτογραφίες. Μετά από έναν πέρα από κάθε λογική εξήγηση διάλογο με τη σύντροφό του που του αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτόν και η αντίδραση του φίλου μας είναι να πάρει τηλέφωνο την ίδια στιγμή το αφεντικό του και να του ζητήσει μια οποιαδήποτε αποστολή, ο μουστακαλής πρωταγωνιστής φεύγει με το αμάξι του για την όμορφη εξοχή.

the witches mountainΕκεί συναντάει μια όμορφη και μυστηριώδη κοπέλα με την οποία συνάπτουν φιλική σχέση. Μετά από ένα εισαγωγικό γεύμα ο φίλος μας της ζητάει να τον συνοδεύσει στο ταξίδι του στο βουνό και αυτή μη μπορώντας να αντισταθεί στην γοητεία του δέχεται. Βρίσκουν, λοιπόν, δωμάτιο σε ένα μικρό απομακρυσμένο πανδοχείο και εκεί είναι που αρχίζουν τα παράξενα σκηνικά, με την κοπέλα να εξαφανίζεται από το πανδοχείο και να βρίσκεται κατά ένα περίεργο τρόπο στη μέση του δάσους, ενώ ο μουστάκιας φωτογράφος ακούει ακαθόριστες και απόκοσμες ψαλμωδίες στις βόλτες του στο δάσος οι οποίες σταματούν όταν πλησιάζει.

the witches mountainΜε τα πολλά το ζευγάρι καταλήγει σε ένα μικρό σπίτι στο δάσος όπου κατοικεί μια ηλικιωμένη γυναίκα που προσφέρεται να τους φιλοξενήσει. Αυτή τους προειδοποιεί για την ύπαρξη μαγισσών στο δάσος, κάτι που οι φίλοι μας απορρίπτουν αμέσως παρότι ο μουστάκιας είχε μια τυχαία συνάντηση με μια παράξενη πομπή μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων που κρατούσαν πυρσούς στη μέση του πουθενά μέσα στο αφιλόξενο δάσος. Όμως οι ιστορίες της ηλικιωμένης κάνει το ζευγάρι να σκαλίσει λιγάκι την ιστορία τόσο της οικοδέσποινας τους όσο και της ευρύτερης περιοχής και ανακαλύπτουν ότι το βουνό κρύβει ένα αρχαίο και σατανικό μυστικό που θα μετατρέψει το ταξίδι τους σε αγώνα επιβίωσης.

the witches mountainΗ αλήθεια είναι ότι ο ρυθμός της ταινίας δεν είναι ο καλύτερος δυνατός, με πολλά σημεία στα οποία δεν γίνεται απολύτως τίποτα, αλλά υπάρχει μια αφοπλιστική γοητεία στο THE WITCHES MOUNTAIN που κάνει το όλο θέαμα δύσκολο να του αντισταθεί ένας δηλωμένος b-μουβάς σαν και την πάρτη μου. Λογική δεν υπάρχει στα δρώμενα οπότε η καλύτερη λύση είναι να εκμεταλλευτεί κανείς στην υπνωτική ατμόσφαιρα που καταφέρνει και δημιουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια ο Raul Artigot. Ατμόσφαιρα που προκύπτει τόσο από τα εκπληκτικής ομορφιάς ορεινά τοπία όσο και από την μουσική που κολλάει στο μυαλό όσο κι αν είναι αταίριαστη σε ορισμένα σημεία.

the witches mountainΑπό εκεί και πέρα έχουμε ένα γνήσια πρωτότυπο και μη αναμενόμενο φινάλε στο οποίο συνοψίζεται ο τρόμος και η απόγνωση των ηρώων της ιστορίας ενώ ενδιάμεσα υπάρχουν μπόλικες σκηνές σασπένς έστω κι αν μοιάζουν τυχαίες και χωρίς σεναριακή υποστήριξη. Γενικά ο σκηνοθέτης φαίνεται να είχε ξεκάθαρο όραμα και στόχο γυρίζοντας το THE WITCHES MOUNTAIN αλλά ο φανερά πενιχρός προϋπολογισμός δεν τον βοήθησε να το μεταδώσει ακριβώς όπως θα ήθελε.

Θα ήταν ασφαλές να χαρακτηρίσω την ταινία ως μια ακόμα ένοχη απόλαυση για ψημένους fans του παντελώς άγνωστου Euro- Horror, μια ταινία που παρ’ όλες τις πολλές κακοτοπιές στις οποίες πέφτει καταφέρνει να μεταδώσει το κλίμα ακαθόριστης απειλής στο θεατή. Αυτό είναι που σώζει την παρτίδα κάνοντας τα πολλά αργοκίνητα σημεία να χωνεύονται πιο εύκολα μιας και η ένταση των επικείμενων αποκαλύψεων είναι πανταχού παρούσα.

the witches mountainΠροσωπικά βρήκα το THE WITCHES MOUNTAIN από αυτές τις ταινίες που κανείς βλέπει και ξαναβλέπει χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς το γιατί. Μου θύμισε κάπως το THE BLAIR WITCH PROJECT τόσο από πλευράς ατμόσφαιρας όσο και (μη) λογικής. Σίγουρα μια πιο προσεκτική ματιά αφού περάσει το σοκ της αρχικής ακινησίας και των χωρίς λογική σκηνικών αποκαλύπτει πολλά περισσότερα θετικά στοιχεία στην δεύτερη προβολή, αλλά το θέμα είναι ποιοι από τους θεατές θα θελήσουν να εξερευνήσουν σε βάθος μια ταινία που έχει μείνει μάλλον δίκαια στην αφάνεια με το πέρασμα του χρόνου. Μια ταινία που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην ατμόσφαιρα και στη μουσική της για να επιτύχει, κάτι που καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό παραμένοντας όμως γενικά μια άνιση προσπάθεια.

DVD Notes:

Δεν υπάρχει κυκλοφορία στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (Mill Creek)

Η μοναδική αυτή γνωστή έκδοση είναι πιθανότατα χωρίς περικοπές και με ποιότητα εικόνας VHS. Πιθανόν να έχει κυκλοφορήσει και σε άλλες budget εκδόσεις παρόμοιας ποιότητας.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Kroneberg (Βαθμολογία: 1) στίς 06/01/2013 20:24

Πολύ φτωχά πράγματα. Δεν κατορθώνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή...
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
0
Τι σημαίνουν;

Users rating
star
(1 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa