b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


R.O.T.O.R.R.O.T.O.R. (1988)
ZOMBIE Vs NINJAZOMBIE Vs NINJA (1987)
THE VINDICATORTHE VINDICATOR (1986)
HANDS OF STEELHANDS OF STEEL (1986)
THE BRONX EXECUTIONERTHE BRONX EXECUTIONER (1989)
ROBOWARROBOWAR (1988)
MECHANICAL VIOLATOR HAKAIDERMECHANICAL VIOLATOR HAKAIDER (1995)
KUNG FU FROM BEYOND THE GRAVEKUNG FU FROM BEYOND THE GRAVE (1982)
RAW FORCERAW FORCE (1982)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
ROBO VAMPIRE (1988) ( , )
: - ,
Age Line
  ROBO VAMPIRE  
: , ,
: , , , , , , , ,
Godfrey Ho
Robin Mackay, Nian Watts, Harry Myles, Joe Browne, Diana Byrne
William Palmer
Thomas Tang, Dallie Yeung
Alan Wilson
Anthony Mang
George Lewis
Frank Walton
:

νας μπτσος της Δωξης Ναρκωτικν δολοφονεται αλλ επανρχεται στη ζω σαν τρωτο ανδροειδς για να καταπολεμσει τους εμπρους ναρκωτικν και να σσει μια μορφη συνδελφ του απ τον τοπικ βαρνο της κοκανης και τους βρικλακες που χει στην υπηρεσα του.

:

Robo VampireΔεν μπορ να φανταστ τι υπρχουν εκε ξω πολλο φλοι των b-movies και του τσο κακο που εναι καλ σινεμ που δεν χουν συναντσει κποια στιγμ της ζως του το νομα των Godfrey Ho Joseph Lai Thomas Tang. Η θρυλικ εταιρα Filmark του Χονγκ Κονγκ, με ειδκευση σε πραγματικ κακς ταινες κουνγκ φου εναι το χημ τους, και οι ταινες της εναι κατ την προσωπικ μου ποψη συλλεκτικ κομμτια που θα πρπει να βρσκονται σε κθε αντισυμβατικ συλλογ κακο σινεμ.

Robo VampireΤυπικ πρακτικ της εταιρας ταν να χρησιμοποιε κατ καννα υλικ απ ακυκλοφρητες στη Δση παραγωγς του Χονγκ Κονγκ, να προσθτουν σ αυτ ξεχωριστς σκηνς με πρωταγωνιστς συνθως λευκος Νντζα και σοπερ ρωες γυρισμνες σε ελχιστο χρνο και με μηδαμιν budget, να τις εννουν χωρς ιδιατερη χρη και να παρουσιζουν το αποτλεσμα ως ολοκληρωμνη ταινα.
Robo Vampire
Τα αποτελσματα ταν στη συντριπτικ πλειοψηφα τους ταινες που ξεφεγουν απ τη b-σφαρα και πφτουν με το κεφλι στη Α- σφαρα (που Α= ανικαντητα), συλλεκτικ κομμτια για θιαστες του πολ, μα παρα πολ κακο σινεμ κουνγκ φου του Χονγκ Κονγκ.

Robo VampireΣτο συγκεκριμνο rip- off του ROBOCOP, αν μπορε να πει κανες rip- off αυτ το χωρς αρχ και τλος ργο, σκηνοθτης του οποου εμφανζεται κποιος Joe Livingstone. Οι πιο μπειροι, ββαια, θα αναγνωρσουν αμσως τα στοιχεα που καναν τον Godfrey Ho ναν θρλο στους cult κκλους, αμφισβητντας ακμα και την παρξη προσπου ονματι Joe Livingstone, πως να πω την αλθεια κνω κι εγ μχρι ο κριος Livingstone δημοσιεσει κπου τα στοιχεα του! (σ.σ. τελικ αποδεχτηκε απ γκυρες πηγς μετ το γρψιμο αυτς της κριτικς τι ντως δεν υπρχει ο Joe Livingston και ντως σκηνοθτης εναι ο Godfrey Ho)

Ανπαρκτη υπθεση, ερμηνεες, παραγωγ, τουλχιστον δο διαφορετικς ταινες οι οποες χουν μονταριστε με την ελπδα τι μπορον να περσουν σαν μα, ασλληπτα κακς ερμηνεες που κνουν αντστοιχες της Troma να μοιζουν σαν υποψφιες για Oscar και μπλικη τρλα. λα αυτ συνθτουν μια μοναδικ κινηματογραφικ εμπειρα που λγεται ROBO VAMPIRE.

Robo VampireΤι να πει κανες για την πλοκ, που εναι σαν να την ανακλυπταν τη στιγμ των γυρισμτων, με κριτρια επιλογς σκηνν το πσο παρανοκς και αλλοπρσαλλες εναι. Επ της ουσας πρκειται για μια γκανγκστερικ ταινα χωρς κουνγκ φου, με τη δρση μιας σπερας ναρκωτικν σε πρτο πλνο, που μως νομζω τι χρησιμοποιον βρικλακες για να τους βοηθσουν στο ργο τους. Και λω νομζω γιατ πραγματικ δεν μπορε κανες να εναι σγουρος για τποτα απ αυτ που γνονται στο ROBO VAMPIRE μιας και αφηγονται με τσο μπερδεμνο και παρξενο τρπο (που προφανς προκπτει απ το μτριο cut- paste του μοντρ τσι στε να φανε τι δο ταινες εναι στην πραγματικτητα μα!) που προσωπικ απ να σημεο και μετ παραδθηκα και απλ αρκστηκα να απολαμβνω τα τραγελαφικ που εκτυλσσονταν μπροστ στα κπληκτα μτια μου.

Robo VampireΑυτ περιλαμβνουν βρικλακες ( ζμπι;) που. χοροπηδνε με τα χρια σε κταση, βγζουν δυναμιτκια και στρακαστροκες απ τα χρια τους και γενικ μοιζουν αρκετ ακνδυνοι, αν εξαιρσει κανες τον κνδυνο καρδιακς προσβολς πνιγμο των θεατν απ το ακατσχετο γλιο. Ο αρχηγς αυτν, μλιστα, φορει μσκα γορλα, σαν να μην φτανε απ μνη της η δρση του για να προκαλσει το γλιο αυτ!

Robo Vampireχουμε επσης ναν ιερα- νεκρομντη ο οποος υποθτω εναι υπεθυνος για την ανσταση των βρικολκων, το μαθητευμεν του και το κλου της ταινας, φυσικ, εναι ο Ρομπτ- μπτσος που οι υπεθυνοι της παραγωγς κριναν τι θα δσει το κτι τι που λειπε σ αυτ το ργιο παρνοιας και σκηνοθετικς ανικαντητας.

Robo VampireΚαι εχαν δκιο, γιατ μπορε η ταινα να μη φτνει τα εππεδα ανεπιτδευτης τρλας λλων αντστοιχων αριστουργημτων απ τις δουλεις kung fu των Godfrey Ho- Thomas Tang, αλλ ταν κνει την εμφνιση του ο RoboWarrior μπορ να φανταστ την αθουσα να σεεται απ δυνατ γλια, τσο απ την αστεα στολ του που πρπει να κστισε τουλχιστον 50 δολρια, σο και απ τα εκπληκτικς μπνευσης ηχητικ εφ που συνοδεουν την κθε του κνηση.

Robo VampireΠου κολλει στην ιστορα ο RoboWarrior για να πω την αλθεια δε μπορ να θυμηθ, αλλ αυτ εναι να θμα που δεν θα απασχολοσε οτε τον πιο αργσχολο αναλυτ κινηματογρφου. Αυτ που μετρει εναι τι τον βλπουμε να συμμετχει σε πολλς τραγελαφικς μχες με τους πηδηχτοληδες βρικλακες, να τρει ρουκτα απ μπαζοκα στη μπα, τα αποτελσματα της οποας αψηφον τους καννες της φυσικς και τα κλου της ταινας εναι πρτα η μονομαχα του με τον νεκρομντη που αναφραμε προ ολγου χωρς ποτ οι δο τους να μοιρζονται το διο πλνο, και φυσικ η αντστοιχη με τον βρικλακα με τη μσκα γορλα! Σγουρα οι υπεθυνοι της παραγωγς θα δωσαν συγχαρητρια στον μοντρ για την συγκεκριμνη δουλει του, μιας και λογικ να παιδκι 10 χρονν σως να μην υποψιαστε τι πρκειται για πλνα απ τελεως διαφορετικ γυρσματα, αλλ για τους σκληραγωγημνους b- μουβδες αυτ εναι το στοιχεο που περιμνουν απ ταινες των μεγλων Godfrey Ho και Thomas Tang.

Robo VampireΑπ εκε και πρα χουμε πολλς σκηνς με αναληθοφανς πιστολδι και ξυλκι, αστεους διαλγους και σαν να μην φταναν λα αυτ, προσθτονται και στοιχεα ρομντζου στην ιστορα, τσι για να συμπληρωθε η εικνα ενς πραγματικο αριστουργματος κακο σινεμ.

Robo VampireΓενικ κθε ταινα των Godfrey Ho- Joseph Lai- Thomas Tang εναι του 0/5 του 5/5, ανλογα πσο σκουπιδφιλος εναι ο συγγραφας του σχολιασμο, αλλ σε κθε περπτωση κθε μια εναι must για τους φλους του εδους. Πσο μλλον το ROBO VAMPIRE, που σγουρα εναι απ τις πιο παλαβς στιγμς της συγκεκριμνης ομδας συντελεστν και αξζει να βλφαρο απ λους τους φλους του b-Χονγκ Κονγκ, του Godfrey Ho και της Filmark.

DVD Notes:

Δεν υπρχει κυκλοφορα στη χρα μας.

DVD :

R0 Γερμανα (Lee/Leroc Filmworkshop)
R0 Αμερικ (BCI) Μαζ με το DEVILS DYNAMITE
R0 Αμερικ (Mill Creek) - Alien Invasion 50 movie pack
R1 Αμερικ (Tapeworm)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς, με την Γερμανικ κδοση να περιχει letterboxed μεταφορ. Οι υπλοιπες εκδσεις εναι fullscreen..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating


Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa