b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
AT THE EARTH’S COREAT THE EARTH’S CORE (1976)
THE LAND THAT TIME FORGOTTHE LAND THAT TIME FORGOT (1975)
THE PEOPLE THAT TIME FORGOTTHE PEOPLE THAT TIME FORGOT (1977)
JOURNEY TO THE SEVENTH PLANETJOURNEY TO THE SEVENTH PLANET (1962)
IDAHO TRANSFERIDAHO TRANSFER (1973)
JOURNEY TO THE CENTER OF TIMEJOURNEY TO THE CENTER OF TIME (1967)
IN THE YEAR 2889IN THE YEAR 2889 (1967)
THE DAY THE SKY EXPLODEDTHE DAY THE SKY EXPLODED (1958)
THE ULTIMATE WARRIORTHE ULTIMATE WARRIOR (1975)
WARLORDS OF ATLANTISWARLORDS OF ATLANTIS (1978)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
UNKNOWN WORLD (1951) (ΗΠΑ)
A.K.A.: To the Center of the Earth
Age Line
Επιθυμητή η γονική συναίνεση
  UNKNOWN WORLD  
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας
Θέμα: Φανταστικοί Κόσμοι, Διαστρεβλωμένη Επιστήμη, Τέλος του Κόσμου, Ραδιενέργεια
ΣκηνοθεσίαTerry O. Morse
ΗθοποιοίBruce Kellogg, Otto Waldis, Jim Bannon, Marilyn Nash, Victor Kilian, Tom Handley, Dick Cogan
ΣενάριοMillard Kaufman
ΠαραγωγήIrving Block, Jack Rabin, Robert L. Lippert
ΜουσικήErnest Gold
ΦωτογραφίαHenry Freulich, Allen G. Siegler
ΜοντάζTerry O. Morse
Ειδικά εφέIrving Block, Jack Rabin
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:

Μια ομάδα επιστημόνων αποφασίζει να ταξιδέψει με ένα όχημα- τρυπάνι στο κέντρο της Γης σε αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου που θα προστατεύσει την ανθρωπότητα από τον κίνδυνο της ατομικής βόμβας.

Σχόλια:

Unknown WorldΣτις μέρες μας είναι δύσκολο να βρει κανείς φίλους της επιστημονικής φαντασίας που ακόμα απολαμβάνουν τις κλασσικές b-movies του είδους από τη δεκαετία του ’50. Προσωπικά δεν συμμερίζομαι τη συγκεκριμένη άποψη γιατί προσπαθώ σε κάθε ευκαιρία να βλέπω τέτοιες ταινιούλες, ιδίως τις μεσημεριανές ώρες των Σαββατοκύριακων όπου η παλιά σκονισμένη ασπρόμαυρη φωτογραφία «χωνεύεται» πιο ευχάριστα, παρά τις βραδινές ώρες.

Unknown WorldΈτσι, τις προάλλες έπεσε στα χέρια μου ένα bootleg DVD από εφημερίδα του UNKNOWN WORLD, μιας σούπερ- φτηνιάρικης ταινιούλας από τις αρχές της χρυσής δεκαετίας του ’50 με τη γνώριμη φθαρμένη εικόνα και τον πολυκαιρισμένο ήχο. Η ταινία σχεδιάστηκε από τους παραγωγούς Irving Block και Jack Rabin που μάλιστα ανέλαβαν και τα ειδικά εφέ της ταινίας. Ως συνήθως, δεν το μετάνιωσα ιδιαίτερα, παρά το γεγονός ότι το πέρασμα του χρόνου έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στη συγκεκριμένη παραγωγή, που όμως έχει την αφοπλιστική ειλικρίνεια και αγνότητα που θα περίμενε κανείς από sci fi της περιόδου σε μεγάλες δόσεις.

Unknown WorldΌλα είναι πολύ απλά στο UNKNOWN WORLD. Από την υπόθεση που θέλει μια ομάδα επιστημόνων υπό την ηγεσία του Dr. Morley (Victor Kilian) να θεωρούν ότι όπου και ‘να ναι φτάνει η συντέλεια του κόσμου από τη «μοντέρνα απειλή» της ατομικής βόμβας. Έτσι βρίσκουν χρηματοδότη στο πρόσωπο ενός νεαρού playboy για ένα σκάφος που ταυτόχρονα είναι ένα τεράστιο και πανίσχυρο τρυπάνι με το οποίο θα εισέλθουν μέσα στο πλησιέστερο ηφαίστειο με κατεύθυνση τον εσωτερικό φλοιό της Γης, σε αναζήτηση φυσικού καταφυγίου για την ανθρωπότητα.

Unknown WorldΞέρω, μοιάζει αρκετά αφελές, και για να είμαι ειλικρινής είναι, αλλά τουλάχιστον στο πρώτο μισάωρο το ενδιαφέρον είναι σχετικά υψηλό και κάνει τις αφέλειες αυτές να μοιάζουν δευτερεύουσες μπροστά στο θέαμα του σκάφους- μινιατούρας που τρυπάει το σκληρό έδαφος σε αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου. Φυσικά οι επιστημονικοί μονόλογοι και ακαδημαϊκές εξηγήσεις δεν λείπουν σχεδόν σε καμία στιγμή από την ταινία, δίνοντας ακόμα ένα διαπιστευτήριο ότι η ταινία φτιάχτηκε τη δεκαετία του ’50.

Unknown WorldΠάντως η όλη φάση μου θύμισε αρκετά το μεταγενέστερο χολιγουντιανό THE CORE, που σίγουρα έχει τις επιρροές του από το συγκεκριμένο εργάκι, μόνο με πολύ περισσότερη δράση. Η δράση στο UNKNOWN WORLD περιορίζεται σε βόλτες της ομάδας επιστημόνων σε βραχώδη σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, σκαρφάλωμα σε υπόγειους λόφους, μέχρι και την αποφυγή της λάβας ηφαιστείου που κυλάει στα υπόγεια μονοπάτια στα οποία κινείται η αποστολή.

Unknown WorldΤα περισσότερα από τα «εντυπωσιακά» πλάνα προέρχονται από αρχειακό υλικό έκρηξης ηφαιστείων και βραχωδών τοπίων, στην τιμημένη παράδοση των ταινιών υπερβολικά χαμηλού προϋπολογισμού της εποχής, ενώ δεν λείπουν οι cheesy διάλογοι σχετικά με την πορεία της ανθρωπότητας και με την ματαιότητα της συγκεκριμένης αποστολής. Η έλλειψη σεναριακής κατεύθυνσης, μιας και η ομάδα ουσιαστικά πηγαίνει ψάχνοντας, χωρίς να έχει κάποιο άμεσο λόγο για να κάνει την εξερεύνηση, δε βοηθάει και πολύ σε αυτό το σημείο, μιας και συχνά πυκνά ακούμε τα μέλη της να αναρωτιούνται αν η Γη και το Σύμπαν γενικότερα είναι όπως το θυμούνταν, παρόλο που κανένα απολύτως γεγονός δεν συνηγορεί προς το αντίθετο!

Unknown WorldΑυτό μειώνει αρκετά την αξιοπιστία στα δρώμενα, αν βέβαια κανείς ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο βλέποντας το UNKNOWN WORLD. Αντίθετα, τα δραματουργικά και συγκινησιακά στοιχεία δίνουν την απαραίτητη πικάντικη γεύση, όπως η τελική σκηνή της παραμονής του Dr. Morley στο φλεγόμενο από την έκρηξη του ηφαιστείου υπέδαφος, ή τις σκηνές αυτοθυσίας άλλων μελών της αποστολής για να σώσουν τους υπόλοιπους.

Unknown WorldΓενικά, αν δεν σας πειράζει η πολύ έντονη «μυρωδιά» της δεκαετίας του ’50, δύσκολα θα χάσετε με το UNKNOWN WORLD, που μπορεί να μην είναι κάποια ιστορική ταινία, αλλά σίγουρα έχουμε δει πολύ χειρότερες και είναι αρκετά διασκεδαστική για ένα «αργό» Κυριακάτικο απόγευμα.

DVD Notes:

Δεν υπάρχει επίσημη έκδοση στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (Alpha Video)
R0 Αμερική (Mill Creek)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές και με εικόνα ποιότητας VHS. Πιθανότατα να υπάρχει και σε άλλες budget εκδόσεις παρόμοιας ποιότητας.Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
_
Τι σημαίνουν;

Users rating

(0 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa