b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


SATANS BLOODSATANS BLOOD (1978)
BLACK CANDLESBLACK CANDLES (1982)
SATANS CHILDRENSATANS CHILDREN (1975)
SATAN'S SLAVESATAN'S SLAVE (1976)
THE DEVIL RIDES OUTTHE DEVIL RIDES OUT (1968)
SATAN'S BLACK WEDDINGSATAN'S BLACK WEDDING (1975)
THE KEEPERTHE KEEPER (1976)
THE DEVIL'S RAINTHE DEVIL'S RAIN (1975)
CARNIVAL OF SOULSCARNIVAL OF SOULS (1962)
INQUISITIONINQUISITION (1976)
EVIL ALTAREVIL ALTAR (1989)
THE CHURCHTHE CHURCH (1989)
DONT LOOK IN THE BASEMENT!DONT LOOK IN THE BASEMENT! (1973)
THE SECTTHE SECT (1991)
PRINCE OF DARKNESSPRINCE OF DARKNESS (1987)
THE MANSION OF MADNESSTHE MANSION OF MADNESS (1973)
BURNT OFFERINGSBURNT OFFERINGS (1976)
THE ASYLUMTHE ASYLUM (2000)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
ASYLUM OF SATAN (1975) ()
:
Age Line
  ASYLUM OF SATAN  
: ,
: , , ,
William Girdler
Charles Kissinger, Nick Jolley, Carla Borelli, Louis Bandy, Mimi Honce, Lila Boden
William Girdler, Patrick J. Kelly
J. Patrick Kelly III
William Girdler
William L. Asman
Gene Ruggiero
James Pickett, Richard Albain
2
:

Μια γυνακα ξυπνει σε να συλο φρενοβλαβν χωρς να ξρεις πς γιατ βρθηκε εκε και σντομα θα ανακαλψει τι ο υπεθυνος γιατρς την προορζει για μια ανερη θυσα στο Σαταν.

:

Asylum of SatanΑν ακμα δεν χετε ξεκαθαρσει στο μυαλ σας τι ακριβς σημανει ο ρος "Grindhouse Classic", ττε δεν χρειζεται να ψξετε παραπνω μιας και το πιασρικα τιτλοφορημνο ASYLUM OF SATAN εναι σως ο ορισμς του συγκεκριμνου ρου. Απ τον γνωστ b-μουβ, σκηνοθτη των GRIZZLY, THREE ON A MEATHOOK και THE MANITOU, William Girdler, ο οποος ναι μεν ποτ δεν φτασε σε ικανοποιητικ καλλιτεχνικ εππεδα με τις ταινες του, αλλ κθε μια χει τη δικ της ξεχωριστ θση στο πνθεον του κινηματογρφου exploitation. Το διο ακριβς ισχει και για το συγκεκριμνο πος χαμηλο προπολογισμο (κστισε μλις 50000 δολρια).

Asylum of SatanΤο ASYLUM OF SATAN ξεκινει χωρς χρονοτριβς με μια νεαρ γυνακα (Carla Borelli) να ξυπνει ουσιαστικ σε να γνωστο νοσοκομεο που υποτθεται την στειλε ο προσωπικς της γιατρς. Η δια δεν χει ιδα περ αυτο και τσι εναι αρκετ προβληματισμνη για το πς βρθηκε εκε, ιδως ταν χει την πρτη συνντηση με την υπεθυνη του ιδρματος, μια γυνακα που υποδεται ο πανταχο παρν Charles Kissinger (ναι, αλθεια!), η οποα της λει τι πρπει να συνεργαστε με τον σεβαστ Δρ. Spector (πλι ο Charles Kissinger) που εναι το μεγλο αφεντικ του Ασλου. Η λογικ για την μη χρησιμοποηση γυνακας στον συγκεκριμνο ρλο μου διαφεγει, αλλ ακμα και τσι δημιουργθηκε μια απ τις πολλς δικαιολογες που χρειαζμουν για να συμπαθσω την ταινα ανεξρτητα απ το που θα κατληγε!

Asylum of SatanΜετ απ να χι και τσο ευχριστο περπατο στους χρους του ασλου που βλπει τι η συντριπτικ πλειοψηφα των τροφμων εναι αμλητοι, ακονητοι και καλυμμνοι με μακρις σπρες ρμπες, η νεαρ πρωταγωνστρια γνωρζει τον Δρ. Spector ο οποος την καθησυχζει αλλ δεν της δνει το λγο για τον οποο βρθηκε εκε παρ τη θληση της. Κποιες ελαφρ δοσμνες εξηγσεις δεν την πεθουν και μλιστα ταν προσπαθε να φγει ανακαλπτει τι κτι ττοιο εναι αδνατο. Εντωμεταξ γνωρζει και λλους 4 τροφμους που τυγχνει να εναι οι μοναδικο χωρς τις μυστηριδεις σπρες ρμπες που της εξηγον τι ο καλς Δρ. Spector εναι η μοναδικ τους ελπδα και γι αυτ αποφσισαν να τιμσουν το συγκεκριμνο συλο.

Asylum of Satanμως ο φλος της, που υποδεται ο μυστακοφρος και απλυτα ξλινος στην ερμηνεα του Nick Jolley, την αναζητει και ταν ο Δρ. Spector ουσιαστικ του απαγορεει να την δει πηγανει και μοιρζεται τον προβληματισμ του με την αστυνομα. λα μως που σο προσπαθον να εντοπσουν το συλο οι κποι τους πηγανουν το βρντο, εν πληροφορον τον Nick Jolley τι ο Δρ. Spector εχε στο παρελθν αρκετς κατηγορες για σατανισμ και δαιμονολατρα μχρι την εξαφνιση του απ προσπου Γης. Αυτ τα να προβληματζουν τον μουστκια ο οποος γνεται στενς κορσς στους μπτσους μχρι να τον βοηθσουν να βρει την φλη του.

Asylum of SatanΠσω στο συλο, παρξενα γεγοντα αρχζουν να λαμβνουν χρα, πως οι εξαφανσεις των τεσσρων μη κουκουλοφρων τροφμων, εν η φλη μας αρχζει να πανικοβλλεται ταν βλπει απ το παρθυρο τον μουστκια φλο της και καταλαβανει τι ο Δρ. Spector και η παρα του δεν πρκειται να την αφσουν να φγει τσο εκολα.

Asylum of Satanλα καταλγουν με πολ ωραο grindhouse στυλ σε μια ιστορα σατανισμο και λευσης του διου του Διαβλου στη Γη μσω θυσας μιας παρθνας, με να υποτθεται απρβλεπτο φινλε που πντως εναι αρκετ ατμοσφαιρικ και χει να επιδεξει σως τη χειρτερη μσκα τρατος στην ιστορα των b-movies.

Asylum of SatanΚακ τα ψματα, το ASYLUM OF SATAN απχει πολ απ τον χαρακτηρισμ ως καλ ταινα, αλλ ταυτχρονα θα ταν τοπο να ασχοληθε κανες με τις τεχνικς, σεναριακς κακοτοπις και αστεες ερμηνεες των πρωταγωνιστν. Οι σκληραγωγημνοι b-μουβδες δσκολα θα χσουν απ τη στιγμ που αφεθον στην μαγεα της ταινας, που σε ορισμνες στιγμς της αγγζει εππεδα τσο κακ που εναι καλ޻. Τα πρτα 20-30 λεπτ εναι σως τα πιο ατμοσφαιρικ και ενδιαφροντα σε ολκληρη την ταινα, που χουμε την εισαγωγ στους χαρακτρες και στο μυστριο του Ασλου, αλλ δυστυχς ο Girdler δεν συνεχζει στον διο ρυθμ μιας και ταν πλον το μυστριο αποκαλπτεται το ενδιαφρον περιορζεται σχεδν μεσα.

Asylum of SatanΜχρι να φτσει το φινλε, μως, υπρχουν αρκετ στοιχεα που ικανοποιον, στω και με ανεπιτδευτο τρπο. Πρτα απ λα υπρχει η πρα απ κθε εξγηση ερμηνεα του Charles Kissinger τσο ως Δρ. Spector σο και ως κυρα Martine Williams που χει σγουρα το χαβαλ της, οι σποραδικς αλλ ζουμερς εμφανσεις του Nick Jolley και τλος η ερμηνεα της πρωταγωνστριας που προσπαθε και τα δνει λα. Gore και γυμν εναι σχεδν ανπαρκτα, αλλ αυτ προσωπικ δεν με χλασε και πολ μιας και υπρχει πανταχο παροσα εκενη η γλυκι ασθηση που χουν οι Αμερικνικες b-movies εκενης της περιδου που κνει ακμα και το πιο κακοφτιαγμνο θαμα να μοιζει σαν gourmet φαγητ για τους fans της σκηνς.

Asylum of SatanΣε γενικς γραμμς χουμε να κνουμε με να τυπικ δεγμα δουλεις τσο του William Girdler σο και της εποχς, με τις ταινες σατανισμο να βγανουν η μα μετ την λλη πως και αντστοιχες με συλα φρενοβλαβν. σο για τον Girdler, η ποιτητα της δουλεις του εναι σε σταθερ μτρια εππεδα, με κποιες δισπαρτες εμπνεσεις αλλ και αρκετ σημεα ακινησας και αμηχανας, στοιχεα που συναντμε στις περισστερες ταινες του μχρι τον πρωρο θνατο του απ πτση ελικοπτρου το 1978 σε ηλικα μλις 31 ετν.

Asylum of SatanΠροσωπικ βρκα το ASYLUM OF SATAN καλτερο απ αρκετς δουλεις υψηλτερου προφλ του σκηνοθτη πως το υπερεκτιμημνο GRIZZLY και σε καμα περπτωση δεν δικαιολογ το κρξιμο που φαγε και γενικ τρει κατ εξακολοθηση μετ την κυκλοφορα του σε DVD. Εξλλου πρκειται για ταινα της grindhouse εποχς που απευθνεται στο κοιν των b-movies και χι στο γενικ σινεφλ κοιν, και ως ττοια την θεωρ αρκετ επιτυχημνη.

Με λγα λγια, να ακμα ευχριστο 80λεπτο, grindhouse style!

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στην Ελλδα

DVD :

R1 Αμερικ (Image Entertainment- Something Weird Video)

Η μοναδικ αυτ κδοση περιχει την χωρς περικοπς πρωττυπη fullscreen εκδοχ της ταινας με πολ καλ ποιτητα εικνας και κυκλοφορε μαζ με το SATANS CHILDREN.5

Kroneberg (: 2) 28/08/2012 13:02

...

Squirmy (: ) 17/03/2008 16:36

paidia entaxei den xerete poso eutuxismenos ais8anomai auth th stigmh pou vrhka to site sas! :))))))
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
;

Users rating
starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(2 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa