b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


MANHATTAN BABYMANHATTAN BABY (1982)
CATHYS CURSECATHYS CURSE (1977)
VENGEANCE OF THE MUMMYVENGEANCE OF THE MUMMY (1973)
DAWN OF THE MUMMYDAWN OF THE MUMMY (1981)
TO THE DEVIL A DAUGHTERTO THE DEVIL A DAUGHTER (1976)
DEATH SHIPDEATH SHIP (1980)
THINNERTHINNER (1996)
SATANICO PANDEMONIUMSATANICO PANDEMONIUM (1975)
MAUSOLEUMMAUSOLEUM (1983)
THE DEVIL'S NIGHTMARETHE DEVIL'S NIGHTMARE (1971)
HORROR HOTELHORROR HOTEL (1960)
EXORCISMOEXORCISMO (1975)
TIME WALKERTIME WALKER (1982)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
THE AWAKENING (1980) (. )
:
Age Line
15
  THE AWAKENING  
:
: , , , ,
Mike Newell
Charlton Heston, Susannah York, Jill Townsend, Stephanie Zimbalist
Chris Bryant, Clive Exton, Allan Scott
Robert H. Solo, Martin Shafer, Andrew Scheinman, Harry Benn
Claude Bolling
Jack Cardiff
Terry Rawlings
1
:

νας αρχαιολγος ανακαλπτει τι η τελευταα του ανασκαφ στην Αγυπτο στον τφο της αρχαας Αιγπτιας βασλισσας Κρρα χει ως αποτλεσμα η τελευταα να προσπαθε να επανλθει στη ζω μσω της κρης του.

:

λλο να απ εκενα που εχα δει μικρς και ξαναθυμθηκα πρσφατα, που το βαλε η TV μια ξεχασμνη ρα μετ τα μεσνυχτα. Εγ, ββαια, πιστς στον ρκο μου για συνεχ ενημρωση των b-μουβδων κατσα και το εδα, με τις μνμες απ την πρτη προβολ του να αναδονται στο νου μου. Βλπετε, εχα αποφασσει τι θα μου ρεσε η ταινιολα, οπτε ριξα νερ στο πρσωπο, φτιαξα να καφεδκι φλτρου και ξεκνησα.

AWAKENING DVDΒασισμνο στο βιβλο του Bram Stoker, του ανθρπου που χρισε στην ανθρωπτητα το Δρκουλα, The Jewel of Seven Stars, το THE AWAKENING ξεκινει στα αμμδη τοπα της Αιγυπτιακς ερμου, που ο αρχαιολγος Matt Corbeck (Charlton Heston) μαζ με τη βοηθ του ανακαλπτει ναν γνωστο αρχαο τφο, χωρς επιγραφς και σμανση παρ μνο κποιες αρχαες προειδοποισεις τι το περιεχμεν του πρπει να μενει ως χει αλλις οι συνπειες θα εναι πολ μεγλες για ποιον αγνοσει τις προειδοποισεις.

Η αρχαιολογικ ομδα καταλγει τι μλλον πρκειται για τον τφο μιας Βασλισσας που επτηδες μεινε κρυφς, μιας και οι προειδοποισεις αφνουν να εννοηθε τι επρκειτο για να πολ κακ κορτσι της Αρχαας Αιγπτου, που σε κθε περπτωση εναι πολ καλτερα να συνεχσει να εναι θαμμνη και ξεχασμνη. Η αναφορ τους σε κποια που δεν μπορε να ονομαστε߻ ενισχουν ακμα περισστερο κτι ττοιο.

Φυσικ, ο δικς μας δε μασει απ ττοια και προχωρει μαζ με τη βοηθ του στην πλρη ανασκαφ του τμβου. Η γκυος στον 7ο μνα γυνακα του, μως, δε φανεται να ενθουσιζεται με αυτ την περπτωση, μιας και το μνο που ζητει εναι την προσοχ και τη φροντδα του ντρα της κατ τη διρκεια της εγκυμοσνης της, κτι που ο τελευταος αποτυγχνει να της δσει αφο το μνο που τον ενδιαφρει εναι να ξεθψει τα ιστορικ λεψανα της μυστηριδους Κρρα. Και αυτ και κνει, χωρς να δσει ιδιατερη βση στις επιπλοκς και την πρωρη γννηση της γυνακας του που αρχζουν αμσως μετ το νοιγμα του τμβου.

AWAKENING SOUNDTRACK
Η δρση μεταφρεται 18 χρνια μετ στο Λονδνο, που ο Corbeck χει χωρσει με την γυνακα του και χει χσει επαφ με την κρη του, που πλον χει φτσει τα 18. Η τελευταα αποφασζει πως ρθε ρα να πλησισει τον πατρα της, και αυτ κνει. Απ αυτ το σημεο, μως, αρχζει μια σειρ παρξενων γεγοντων και θαντων που κνουν τον Corbeck να πιστψει τι κτι κατακλυσμικ λαμβνει χρα, κτι που σχετζεται με την μοχθηρ βασλισσα Κρρα και την κρη του.


ταν μουν μικρς και το εχα πρωτοδε με εχε ξενσει η λλειψη τερτων, στη συγκεκριμνη περπτωση οι ορδς απ ξαναζωντανεμνες μομιες που περμενα να δω επηρεασμνος απ τον ττλο. Οι ορδς αυτς ποτ δεν εμφανστηκαν κι τσι εγ μεινα απογοητευμνος απ το βαρετ θαμα που βλεπα, μιας και ο ψυχολογικς τρμος δε μου λεγε και πολλ λγω ηλικας.

Τρα που εμαι μεγαλτερος (και σοφτερος;) επιμνω τι η ταινα χει κποιες κοιλις και βαρετ σημεα, αλλ σε καμα περπτωση δε μπορ να αρνηθ μια γνσια δναμη που εκπμπει.

AWAKENING GERMAN VHSΑυτ η δναμη προρχεται κυρως απ την βαρι μυστικιστικ ατμσφαιρα που με επιτυχα δημιοργησε ο πασγνωστος σμερα Mike Newell, παρ απ κποιες σεναριακς αποκαλψεις οι οποες μλλον δεν προκαλον ιδιατερη κπληξη στον εξοικειωμνο b-μουβ, που σγουρα τις χει μαντψει απ πολ πριν συμβον.

Πντως, ο κρυφς τρμος και η ασθηση της ολονα και αυξανμενης απειλς εναι σταθερ στη περισστερη διρκεια της ταινας, εν η ερμηνεα του Heston πειστικτατη πως συνθως. Κποιες σκηνς gore προσθτουν στο λο εγχερημα, εν η φωτογραφα γενικ εναι καλ και κατ διαστματα επιβλητικ. Προς το φινλε, το κλμα φτνει πολ καλ σημεα κορφωσης, και το φινλε (αν και αναπφευκτο) λογικ θα αφσει ντονα συναισθματα στο θεατ.

Γενικ, το THE AWAKENING εχε εισπρξει καλς κριτικς στην εποχ του, χι μως τσο απ τους οπαδος του τρμου, που ολγον τι ξενρωσαν με την ατολμα του Newell να μπει πιο βαθι στα δρμενα. Σαν σενριο χει αρκετ ενδιαφρον, αν και φαντζομαι δσκολα θα μπορε να συγκριθε με το βιβλο του Bram Stoker, το οποο ομολογουμνως δεν χω καταφρει να διαβσω.

λοι μως ξρουμε τι στο b-movies.gr δεν ψχνουμε τις καλτερες μεταφορς βιβλων, αλλ απλ ζητμε απ τις ταινες τρμου που βλπουμε να χουν τα βασικ στοιχεα της επιτυχας, πως αγωνα, νταση, gore και γυμν, ντε και κανναν αποτελεσματικ κακ που ενδχεται να μας τρομξει. Σε γενικς γραμμς το THE AWAKENING τα χει λα αυτ, οπτε εμαστε ικανοποιημνοι!

χι τι πανηγυρζουμε κι λας, αλλ τουλχιστον η προβολ του μχρι να σημεο μας αποζημινει. Κι αυτ το λει κποιος που κθισε μχρι τις 5:00 το πρω και το εδε, οπτε κποια αξα θα χει!

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στην Ελλδα.

DVD :

R0 Αμερικ (Warner Home Video)
R2 Γερμανα (MMB-TV)
R2 Μ. Βρετανα (Optimum Home Entertainment)
R4 Αυστραλα (Universal)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς και χουν αναμορφικ μεταφορ. Η Γερμανικ ξεχωρζει λγω ποιτητας εικνας και extras. Ευχαριστομε το φλο ThanosM που μας πληροφρησε για μερικς απ αυτς.5

Kroneberg (: 2) 01/06/2008 18:11

STAR, . , . , .
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
;

Users rating
starstar
(1 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa