b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE BLACK ROOMTHE BLACK ROOM (1983)
THE FORESTTHE FOREST (1982)
FRIGHTMAREFRIGHTMARE (1974)
FROZEN SCREAMFROZEN SCREAM (1975)
SHESHE (1982)
THE REJUVENATORTHE REJUVENATOR (1988)
THE RESURRECTEDTHE RESURRECTED (1992)
CANNIBAL APOCALYPSECANNIBAL APOCALYPSE (1980)
NIGHT OF THE WEREWOLFNIGHT OF THE WEREWOLF (1980)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
DON'T GO NEAR THE PARK (1979) ()
A.K.A.: Curse of the Living Dead, Nightstalker, Sanctuary for Evil
Age Line
15
  DON'T GO NEAR THE PARK  
: ,
: , , , , , Video Nasty
Lawrence D. Foldes
Aldo Ray, Meeno Peluce, Tamara Taylor, Barbara Monker, Crackers Phinn, Linnea Quigley, Chris Riley
Lawrence D. Foldes, Linwood Chase
Lawrence D. Foldes
William DeDiego
Dan Perry
1
:

να ζευγρι μγων του παρελθντος προσπαθε να θυσισει την 16χρονη κρη του νδρα για να κατακτσει την αινια ζω.

:

dont go near the parkΕεεμ. Απ πο να αρχσει και που να τελεισει κανες! Ειλικριν πρπει κανες να χει πτυχο στην ψυχολογα για να καταφρει να αποκωδικοποισει την ταινα και να αναλσει το τι ακριβς θελε να πετχει ο σκηνοθτης. Απ ττλο και μνο μοιζει η ταινα να ανκει στο κμα εκενων των slashers που ο ττλος του αρχζει απ DONT, μως αν και υπρχουν ττοια στοιχεα, θα ταν δικο να καταχωρσει κανες το DON'T GO NEAR THE PARK σε αυτ το εδος.

dont go near the parkΣε μερικς στιγμς μοιζει σαν ο σκηνοθτης Lawrence D. Foldes να θελε να κνει να οικογενειακ παραμυθκι φαντασας, που μως στην πορεα δεν του βγκε πως θα θελε και ρχισε να το εμπλουτζει με σπλατερις και ξαφνικ γυρσματα της πλοκς για να τονσει το ενδιαφρον. Η προσπθεια ποτ δεν ολοκληρθηκε, μως, και το DON'T GO NEAR THE PARK μεινε να παρξενο, μπερδεμνο και ανοσιο ργο που στην καλτερη περπτωση γνεται ελαφρ ψυχαγωγικ, αλλ γενικ δοκιμζει τις αντοχς και τα ρια ακμη και των πιο καλβολων θεατν.

dont go near the parkΗ μπερδεμνη και χωρς λογικ ιστορα χει να κνει με να ζευγρι σε μια ακαθριστη φυλ που 12.000 χρνια στο παρελθν καταδικζεται για τα εγκλματα του να τρφονται με σρκα παιδιν για πντα μχρι να θυσισουν την κατλληλη στιγμ μια παρθνα απγονο της φυλς που θα τους χαρσει αινια ζω, που εναι και ο απτερος στχος. Στην μοντρνα εποχ, ο Taft (Aldo Ray) χει αρκετ χμπι, πως να τρει τις καρδις αθων περαστικν για να ανανενεται εν η κακ Patty, αλλις γνωστ ως Petranella (Tamara Taylor) ζει στο δσος απομονωμνη απ τον πολιτισμ φροντζοντας να μην πλησιζει κανες και καταβροχθζοντας αυτος που το κνουν.

dont go near the parkΟ Taft, σκεπτμενος τι πρπει να εκπληρσουν επιτλους τον στχο τους και να πετχουν την αινια ζω, παντρεεται μια τυπικ γκρινιρα Αμερικανδα και κνουν να κοριτσκι, τη μικρ Bondie. Αυτ μεγαλνει σε μια ατμσφαιρα χι και τσο γαλνιας οικογενειακς ζως, με τους γονες της να τσακνονται συνεχς με κριο λγο τι ο Taft αγνοε την πρωτοεμφανιζμενη Linnea Quigley που υποδεται τη γυνακα του, δνοντας την αμριστη προσοχ του στην σντομα στο βωμ θυσας κρη του. Μετ, μλιστα, απ να δημσιο εξευτελισμ που υπστη κατ τη διρκεια του πρτι των 16ων γενεθλων της, η Bondie αποφασζει να την κοπανσει απ το σπτι και ως δια μαγεας καταλγει στο παρακεμενο δσος και συγκεκριμνα στο καταφγιο της σατανικς Patty, αλλις γνωστς ως Petranella.

dont go near the parkΕκε θα συναντσει και θα γνει φλη με λλους δυο φυγδες, τον cowboy και τον μικρ Nick, αλλ η θα της μαυροφορεμνης και μυστηριδους Patty της κβει τη διθεση για χαβαλ ποτε συναντιονται. λα αρχζουν να βγζουν νημα ταν ο μικρς Nick βρσκει να βιβλο που εξηγε τον θρλο της σατανικς Petranella κτι που επιβεβαινει ταν την πινει στα πρσα να μασουλει τα εντσθια ενς περαστικο κατασκηνωτ. Ο κνδυνος για την Bondie εναι μεγλος, πσο μλλον ταν κνει την εμφνιση του ο παραδοσιακ ντυμνος και βαμμνος Taft λο κφια και χαρς για την επερχμενη θυσα και την εγκαθδρυση εκενου και της Patty στο βασλειο των αθαντων.

dont go near the parkΩς συνθως λα αυτ ακογονται σπουδαα στο χαρτ, αλλ στην πρξη ο φιλτιμος Lawrence D. Foldes δεν καταφρνει παρ να φτιξει να ασνδετο και μπερδεμνο ργο που πηδει χωρς ιδιατερη επιτυχα απ το νας εδος στο λλο. Η λη ιστορα ανκει εξ ορισμο στο χρο της φαντασας, με το στοιχεο του κανιβαλισμο να δνει την απαρατητη ασθηση τι πρκειται για ταινα τρμου. Προς τα εκε και οι αρκετς αλλ επαναλαμβανμενες σκηνς gore που βαλαν το λιθαρκι τους για να βρεθε η ταινα να φεγγρι στη λστα των Βρετανικν Video Nasties, αλλ σμερα μοιζουν με κακγουστο αστεο, ιδως αν σκεφτε κανες τι εκενη την περοδο τα ρεαλιστικ εφ gore ταν ο καννας στις low budget παραγωγς.

dont go near the parkμως απ τη μση και μετ τη φυγ της Bondie απ το σπτι, η ταινα μετατρπεται σε χι ιδιατερα εμπνευσμνο κοινωνικ δρμα, ξεκινντας απ την sleazy αππειρα βιασμο της απ μια παρα. Η αππειρα σνδεσης των θεματικ διαφορετικν σημεων της ταινας δεν ολοκληρνεται ποτ, εν σο περνει η ρα γνεται λο και πιο αντιληπτ η αδυναμα του σεναρου να πρει μια απφαση για το προς τα πο θλει να κινηθε. τσι, ο Lawrence D. Foldes τα βζει λα μαζ στο μπλντερ, αλλζοντας φος σε ανποπτο χρνο και προσθτοντας κοινωνικ και δραματικ στοιχεα στα αντστοιχα του κλασσικο exploitation πεδου, που αποτελον το κριο ενδιαφρον, αν μπορε κανες να μιλσει για κτι ττοιο στο DON'T GO NEAR THE PARK.

dont go near the parkΚποια απ αυτ τα στοιχεα ψιλολειτουργον χωρς μως να δνουν υπσταση στο σνολο, που μοιζει σο περνει η ρα να χνει λο και περισστερο τον λεγχο. Η προσπθεια του Lawrence D. Foldes να συμμαζψει τα ασυμμζευτα περιλαμβνει και μια επανληψη της εναρκτριας σεκνς, σαν να θλει ο σκηνοθτης να μην ξεχσει το κοιν την αρχικ σεναριακ ιδα. μως λα τα υπλοιπα δεν βοηθον σε αυτ, καθς σο διασκεδαστικ και να εναι το DON'T GO NEAR THE PARK, δεν καταφρνει να κρατσει το ενδιαφρον του παρ μνο σε ελχιστα σημεα. Το φινλε πντως χει την γοητεα του, αλλ σε καμα περπτωση δεν προσθτει κτι παραπνω απ αυτ που αξζει στην ταινα.

dont go near the parkτσι η τελικ εντπωση που μνει εναι τι ο σκηνοθτης και οι συντελεστς πργματι προσπθησαν να κνουν την ταινα να λειτουργσει, αλλ τσο η αστεα απ ποια πλευρ και να τη δει κανες υπθεση σο και η λλειψη κατεθυνσης χαντακνουν αυτ την καλ διθεση. Επσης οι τυπικς b-ερμηνεες δεν καταφρνουν να ανυψσουν τα πργματα, με μνο θετικ να εναι το ανεπιτδευτο χιομορ που εμφανζεται δισπαρτα. Απ εκε και πρα χουμε ναν αχταρμ ιδεν και μπερδεμνου σεναρου που στην καλτερη των περιπτσεων φτνει να ψυχαγωγσει αμυδρ τους λτρεις του κακο σινεμ που δεν χουν κοιμηθε εγκαταλεψει την προβολ.

DVD Notes:

Δεν υπρχει κδοση στη χρα μας.

DVD :

R2 Μ. Βρετανα (Anchor Bay UK) Box of the Banned 2
R0 Αμερικ (Dark Sky Films)

Και οι δυο εκδσεις εναι χωρς περικοπς και γενικ ισξιες απ λες τις πλευρς. Η Βρετανικ κδοση κυκλοφορε σαν μρος του Boxed Set BOX OTHE BANNED 2.5

Kroneberg (: 1) 20/08/2008 14:53

. Disney! , . , ...
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
star

Gore
3
;

Users rating

(2 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa