b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE HEADLESS EYESTHE HEADLESS EYES (1971)
SILENT NIGHT- DEADLY NIGHTSILENT NIGHT- DEADLY NIGHT (1984)
IMPULSEIMPULSE (1974)
MANIACMANIAC (1980)
THE LAST HORROR FILMTHE LAST HORROR FILM (1982)
FADE TO BLACKFADE TO BLACK (1980)
THREE ON A MEATHOOKTHREE ON A MEATHOOK (1972)
DONT ANSWER THE PHONE!DONT ANSWER THE PHONE! (1980)
NIGHT OF BLOODY HORRORNIGHT OF BLOODY HORROR (1969)
DRIVE IN MASSACREDRIVE IN MASSACRE (1976)
DONT GO IN THE HOUSEDONT GO IN THE HOUSE (1980)
PIECESPIECES (1983)
NIGHTMARE IN A DAMAGED BRAINNIGHTMARE IN A DAMAGED BRAIN (1981)
INTRUDERINTRUDER (1989)
THE UNDERTAKERTHE UNDERTAKER (1988)
UNHINGEDUNHINGED (1982)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
SCREAM BLOODY MURDER (1973) ()
Age Line
15
  SCREAM BLOODY MURDER  
:
: Slasher,
Marc B. Ray
Fred Holbert, Leigh Mitchell, Robert Knox, Ron Bastone, Suzette Hamilton, Willey Reynolds, A. Maana Tanelah, Florence Lea, Angus Scrimm
Marc B. Ray, Larry Alexander
Marc B. Ray, Alan Roberts, Larry Alexander, Ron Mitchell
Don Bagley, Rockwell
Stephen H. Burum
Alex Funke
1
:

νας διαταραγμνος νος σκοτνει τους γονες του και απαγγει μια ιερδουλη με την οποα θλει να συζσει.

:

scream bloody murderΗ συγκεκριμνη ταινα εναι να απ τα προγενστερα slasher εκενα που για κποιο γνωστο λγο μειναν στην αφνεια δνοντας λη τη δξα σε ταινες πως το κλασσικ BLACK CHRISTMAS που σμερα κατατσσονται στην κατηγορα προγνων του FRIDAY THE 13TH, HALLOWEEN κλπ. Το γυρισμνο το 1971 SCREAM BLOODY MURDER δεν μπανει ακριβς στην κατηγορα των συγκεκριμνων slasher αλλ φανεται να ταιριζει περισστερο στο θαμα που συναντμε σε σκληρτερα slashers τπου MANIAC και NIGHTMARE IN A DAMAGED BRAIN.

scream bloody murderΠρκειται για την χι και τσο απρβλεπτη ιστορα ενς νεαρο φρενοβλαβ ονματι Matthew. Ο Matthew απ μικρ παιδκι εχε μια ιδιατερη λξη προς τη μητρα του, σε σημεο που δεν ντεχε να βλπει ανδρικ χρια να απλνονται πνω της. τσι, καθαρζει τον πατρα του με την πρτη ευκαιρα κνοντας τον φνο να φανε σαν ατχημα στο οποο χνει και το χρι του. Ο μικρς Matthew κλενεται για χρνια σε συλο απ που τελικ αφνεται ελεθερος περπου στην ηλικα των 18-20 χρονν και με μεταλλικ γντζο στο χρι.

scream bloody murderΓυρνντας στο σπτι του ο Matthew δεχνει ξεκθαρα στους θεατς τι η παραμον του στο συλο δεν εχε αποτλεσμα μιας και επανρχεται στα προηγομενα εππεδα ζλιας και παρνοιας αμσως με το που ρχνει την πρτη ματι στον μουστακαλ πατρι του με τον οποον ζει η μητρα του στο πατρικ τους. Ο διαταραγμνος νεαρς δεν παρνει απ λγια και καθαρζει μεσα τον πατρι του μπροστ στα κπληκτα μτια της μητρας του η οποα δεν φανεται να συμφωνε με τον γιο της παρ λες τις διαβεβαισεις του τι το κανε για να μην μπει μεταξ τους και για να χει η μητρα πντα την αμριστη προσοχ της στον διο.

scream bloody murderπως εναι φυσιολογικ αυτ προκαλε την οργ του Matthew ο οποος σε να απ τα πολλ ξεσπσματα του ρχνει τη μητρα του απ τις σκλες προκαλντας το θνατο της. τσι φεγει απ το σπτι σε αναζτηση μιας καινοργια ζως στην πλη. Με τα πολλ γνωρζει την τοπικ ιερδουλη και αμσως της γνεται κολλητρι ισχυριζμενος τι θλει να την βοηθσει να απαλλαγε απ αυτ την φρικτ δουλει στηρζοντας την οικονομικ ο διος.

scream bloody murderμως ο νεαρς δεν μπορε να απαλλαγε απ τις εμμονς του και στο πρσωπο της πως και σε κθε γυνακας που συναντει βλπει εκενο της μητρας του σαν να φντασμα που γρισε απ τον τφο για να τον εκδικηθε. Πρπει να κινηθε γργορα και τσι εισβλει στο πρτο πολυτελς σπτι της γειτονις σκοτνοντας τους ιδιοκττες και κνοντας τη δικ του κατληψη με στχο να αποδεξει στην πρνη με την καλ καρδι τι ντως εναι πλοσιος και μπορε να την στηρξει οικονομικ στε να ζσουν μαζ την υπλοιπη ζω τους.

scream bloody murderΤυπικ ιστορα slasher που θυμζει αρκετ εκτς απ τα 2 προαναφερμενα και το THREE ON A MEATHOOK και τα συναφ προγενστερα slasher απ τις ΗΠΑ με αρκετ αποκαρδιωτικ ατμσφαιρα ανωμαλας και σψης για να ικανοποισει τους φλους των πιο δυνατν ττοιων ταινιν. Στην πραγματικτητα η υπθεση εναι απλ το μσο για κμποσες σκηνς αιματηρν φνων και της επδειξης δυνατν για την εποχ σκηνν gore μιας και η εξλιξη της ιστορας εναι σο προβλψιμη σο θα μποροσε.

scream bloody murderμως πρα απ αυτ, το SCREAM BLOODY MURDER χει εκενη την σκοτειν υφ που το κνει μια ιδιατερα ντονη εμπειρα για τους φλους του εδους. Ο χαρακτρας του πρωταγωνιστ εναι κυριολεκτικ αχνευτος, χωρς κποια αρετ που μπορε να κνει το κοιν να τον συμπαθσει παρ την φαινομενικ δσκολη παιδικ του ηλικα. Η παρανοκ συμπεριφορ του δεν εξηγεται σε καμα περπτωση και μλιστα οτε καν γνεται προσπθεια για κτι ττοιο. Ο Matthew εναι απλ νας τρελαμνος ψυχοπαθς που κνει τη δουλει του και δεν γουστρει να βλπει τις γυνακες της ζως του να κνουν sex! Τελεα και παλα!

scream bloody murderΤο ζουμ της ταινας συγκεντρνεται στο χρονικ σημεο που ο Matthew χει δσει και φιμσει την μλλουσα γυνακα του και εκενη προσπαθε με κθε τρπο να ξεφγει, κτι που ο σκηνοθτης Marc B. Ray μας παρουσιζει με ντονο σασπνς και αγωνα που δνει την προστιθμενη αξα σε ολκληρη την ταινα. λο αυτ το διστημα παρακολουθεται απ την κρη του καθσματος και σγουρα αποτελε το σημεο αναφορς για τους fans ταινιν του εδους.

Απ εκε και πρα η ρουτνα εναι η γνωστ, με πολλος αφιονισμνους μονλογους του πρωταγωνιστ και αρκετ sleazy κλμα παρλο που η χρση γυμνο εναι σχεδν ανπαρκτη στην ταινα. Το φινλε απχει πολ απ το να χαρακτηριστε εμπνευσμνο αλλ αντιγρφτηκε σχεδν αυτοσιο στο πολ μεταγενστερο MANIAC που θα μποροσε να χαρακτηριστε εκολα ως remake της συγκεκριμνης ταινας.

scream bloody murderΓενικ πρκειται για να απ εκενα τα slasher που αδκως χουν ξεχαστε απ τις φλες και τους φλους του σινεμ τρμου. Μια ταινα χωρς ηθικος φραγμος και χωρς κποιο ιδιατερο θεματικ βθος που στο μλλον θα γινταν ο καννας στη σκην ιδως μετ τα HALLOWEEN και FRIDAY THE 13TH, αλλ το SCREAM BLOODY MURDER παραδδει τα αγαθ σο αυτς οι ταινες χωρς να φτνει στα εππεδα γραφικτητας και επανληψης που οι δο πασγνωστες αυτς ταινες καθιρωσαν τη δεκαετα του 80.

να σγουρο, αιματηρ και σκοτειν στοχημα που λογικ δεν θα αφσει παραπονεμνους τους πιστος φλους του εδους.

DVD Notes:

Δεν υπρχει κδοση στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (Mill Creek)
R1 Αμερικ (VCI)

λες οι εκδσεις εναι χωρς περικοπς αλλ περιχουν την R rated εκδοχ της ταινας. Πιθαντατα να υπρχει και σε λλες budget εκδσεις με εικνα ποιτητας VHS.5

Kroneberg (: 1) 16/06/2008 13:15

, , . ...
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
3
;

Users rating
starstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(5 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa