b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
SOCIETYSOCIETY (1989)
THE TOXIC AVENGERTHE TOXIC AVENGER (1985)
SGT. KABUKIMAN N.Y.P.D.SGT. KABUKIMAN N.Y.P.D. (1990)
RETURN OF THE LIVING DEAD IIIRETURN OF THE LIVING DEAD III (1993)
THINNERTHINNER (1996)
MEMOIRS OF AN INVISIBLE MANMEMOIRS OF AN INVISIBLE MAN (1993)
THE TOXIC AVENGER PART ΙΙTHE TOXIC AVENGER PART ΙΙ (1989)
DEAD HEATDEAD HEAT (1988)
RIKI OH: THE STORY OF RICKYRIKI OH: THE STORY OF RICKY (1991)
BEYOND RE-ANIMATORBEYOND RE-ANIMATOR (2003)
THE VINDICATORTHE VINDICATOR (1986)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
FAUST: LOVE OF THE DAMNED (2001) (ΗΠΑ, Ισπανία)
Ελληνικός τίτλος: Φάουστ, το Πρόσωπο του Διαβόλου
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  FAUST: LOVE OF THE DAMNED  
Είδος: Τρόμου, Φαντασίας
Θέμα: Μαγεία, Μετάλλαξη, Εκδίκηση, Gore, Δαίμονες, Σούπερ Ήρωες, Αστυνομική Έρευνα, Αιρέσεις, Μεταφορά Βιβλίου
ΣκηνοθεσίαBrian Yuzna
ΗθοποιοίMark Frost, Jeffrey Combs, Isabel Brook, Monica Van Campen, Jennifer Rope, Andrew Divoff, Fermí Reixach, Junix Inocian
ΣενάριοDavid Quinn, Miguel Tejada-Flores
ΠαραγωγήJulio Fernandez, Brian Yuzna, Carlos Fernandez, Antonio Gonzalez, Ted Chalmers, Bea Morillas
ΜουσικήXavier Capellas
ΦωτογραφίαJacques Haitkin
ΜοντάζLuis De La Madrid
Ειδικά εφέScreaming Mad George, Caitlin Acheson
Υπάρχουν 6 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Ένας καλλιτέχνης συνάπτει συμφωνία με το Διάβολο για να εκδικηθεί αυτούς που σκότωσαν την αγαπημένη του αλλά βρίσκεται ο ίδιος παγιδευμένος καθώς μεταμορφώνεται σε αιμοδιψή δαίμονα.

Σχόλια:

faust: love of the damnedΗ πρώτη ταινία του Brian Yuzna με την Fantastic Factory, την οποία σχημάτισε στη Βαρκελώνη μαζί με τον Julio Fernandez, χαρακτηρίζεται από ένα κάρο πολύ καλές ιδέες και θέματα που δεν καταφέρνουν να εξεταστούν σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν σχηματίζουν αυτό το ασύνδετο, ακατανόητο και τελικά ηλίθιο κατασκεύασμα που τόσοι κριτικοί και φίλοι της σκηνής βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το FAUST: LOVE OF THE DAMNED.

faust: love of the damnedΚλασσικά πράγματα για μεταφορές κόμικς στη μεγάλη οθόνη, αλλά για όσους δεν έχουν διαβάσει καθόλου το κόμικ των Tim Vigil και David Quinn πάνω στο οποίο στηρίχτηκε το FAUST, μου φαίνεται πολύ δύσκολο ως απίθανο να μην βρουν έστω κάτι στο οποίο να μπήξουν τα δόντια τους μέσα από αυτό το υπέρ- γεμάτο έπος κακογουστιάς, βίας και ανωμαλιάρικης ατμόσφαιρας- σήμα κατατεθέν του σινεμά του Brian Yuzna.

faust: love of the damnedΗ ιστορία είναι η κλασσική χωρίς μεγάλες παραλλαγές. Ένας καλλιτέχνης ονόματι John Jaspers (Mark Frost) πουλάει την ψυχή του στο Διάβολο με αντάλλαγμα το δώρο της εκδίκησης. Λόγος ο βάναυσος θάνατος της γυναίκας του από τους ντόπιους συμμορίτες ο οποίος τον κάνει να χάσει την πίστη του και να έχει τάσεις αυτοκτονίας. Όμως λίγο πριν πέσει από τη γέφυρα τον προλαβαίνει ο μυστηριώδης Μ (Andrew Divoff) που του προσφέρει το προαναφερόμενο deal. Μαζί με τη δύναμη για εκδίκηση ο φίλος μας παίρνει σαν μπόνους δυο μεταλλικά χέρια που βγάζουν θανατηφόρες λεπίδες όπως του Wolverine καθώς και μεγάλη οργή και πολύ βίαιες τάσεις.

faust: love of the damnedΣε μια από αυτές μπλέκει ο υπαστυνόμος Dan Margolis (Jeffrey Combs) που αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον John Jaspers που εντωμεταξύ κλείστηκε στο πλησιέστερο άσυλο αφού βρέθηκε μέσα στη σκηνή του φόνου. Εκεί γνωρίζει την όμορφη ψυχίατρο Jade de Camp (Isabel Brook) που θέλει να τον βοηθήσει την ώρα που ο υπαστυνόμος Margolis ερευνάει τις συνθήκες που έφεραν τον Jaspers στην κλινική. Η ψυχίατρος ακούει την πονεμένη ιστορία του τελευταίου, που εντωμεταξύ της εξιστορεί με λεπτομέρεια τη γνωριμία του με τον Μ και τα εγκλήματα που διέπραξε όντας μεταμορφωμένος σε Faust. Όμως δεν τον πολύ πιστεύει με αποτέλεσμα ο Jaspers να ελευθερωθεί απρόθυμα από το ψυχιατρείο με τη βοήθεια των διαφόρων τσιρακιών του Μ που αφού δεν μπορεί να τον ελέγξει όπως θα ήθελε, φροντίζει να τον σκοτώσει θάβοντας τον ζωντανό.

faust: love of the damnedΑυτό που θέλει ο Μ περισσότερο είναι το σώμα και το πνεύμα της όμορφης ψυχιάτρου, που όπως μας δίνεται να καταλάβουμε θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επερχόμενη τελετή που στόχο έχει να επαναφέρει τη βασιλεία του Διαβόλου στη Γη από τη σατανική αίρεση ιθύνων νους της οποίας είναι φυσικά ο Μ. Όμως ο Faust, που εντωμεταξύ έχει ερωτευτεί την ψυχίατρο, επανέρχεται από τον τάφο αυτή τη φορά ολοκληρωτικά μεταμορφωμένος σε ένα δαίμονα από την κόλαση, άτρωτος, κομπλέ με υπερφυσικές δυνάμεις και στολή σαν σκοτεινή και διαστρεβλωμένη παρωδία εκείνων που συναντάμε στους συμβατικούς σούπερ ήρωες.

faust: love of the damnedΗ μπερδεμένη διήγηση και πλοκή τελικά δεν καταφέρνει να δώσει βάθος στην τυπική και απλούστατη ιστορία που αφηγείται το FAUST. Ενώ ξεκινάει με μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετά γυρίσματα της πλοκής, στο φινάλε όλα καταλήγουν σε προβλέψιμα μονοπάτια, αλλά το ταξίδι μέχρι τότε είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον από πολλές πλευρές.

faust: love of the damnedΊσως όχι από την άποψης της μεταφοράς του κόμικ, που είναι και ο κυριότερος λόγος για το θάψιμο που έχει φάει η ταινία, αλλά τουλάχιστον έχει αρκετές ενδιαφέρουσες στιγμές, που ορισμένες φτάνουν στο σημείο των σκηνών ανθολογίας- πάντα κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντα. Η σκηνή της προσωρινής τιμωρίας της υπέρ- σέξι Monica Van Campen από τον Μ είναι σίγουρα ένα από τα highlights, με ειδικά εφέ από τον Screaming Mad George που φτάνουν το SOCIETY σε κακογουστιά και υπερβολή ενώ οι σποραδικές εμφανίσεις του Faust είναι απόλυτα διασκεδαστικές και σούπερ αιματηρές.

faust: love of the damnedΓενικά το κρίμα της αποτυχημένης μεταφοράς πρέπει να πέσει αποκλειστικά στον σεναριογράφο και ενός εκ των δημιουργών του κόμικ, David Quinn, που απέτυχε να πιάσει τον παλμό του δικού του κόμικ και να τον μεταδώσει στην ταινία. Προσπαθώντας να χωρέσει όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί στα 95 περίπου λεπτά διάρκειας καταφέρνει να κάνει την ταινία να μοιάζει δυσκίνητη και μπερδεμένη και χωρίς κάτι από το άγριο και αναρχικό στυλ για το οποίο έγινε διάσημο στους cult κύκλους το κόμικ. Πάντως προσωπικά δεν μπορώ να σχολιάσω ιδιαίτερα για τον συγκεκριμένο τομέα μιας και ποτέ δεν διάβασα το κόμικ, αλλά γενικά η αίσθηση που μεταδίδεται είναι αυτή της υπερφόρτωσης και, τελικά, της κατάρρευσης από σεναριακής πλευράς σε επαναλαμβανόμενα κλισέ και γνωστές φόρμουλες του είδους που καταφέρνουν και ξεχωρίζουν χάρη στην εμπειρία του Brian Yuzna στη σκηνή του τρόμου.

faust: love of the damnedΤο κύριο πρόβλημα κατά την προσωπική μου άποψη ολόκληρης της ταινίας, είναι το ατόπημα του Yuzna να χρησιμοποιήσει τον κρύο Mark Frost στο ρόλο του John Jaspers/ Faust τη στιγμή που υπήρχε στο cast ο δοκιμασμένος στα δύσκολα Jeffrey Combs που θα μπορούσε κάλλιστα να υποδυθεί τον συγκεκριμένο χαρακτήρα με πολύ καλύτερο τρόπο. Το αποτέλεσμα έχει τον Combs να είναι απολαυστικός όσο εμφανίζεται, αλλά τελικά να πηγαίνει χαμένος από την ατολμία του σεναρίου προς το φινάλε, σε έναν ούτως ή άλλως συμπληρωματικό και ολίγον τι αδιάφορο χαρακτήρα. Όσο για τον Mark Frost, προσπαθεί φιλότιμα, αλλά κάτι οι αστείες γκριμάτσες του και κάτι ο «θεατρικός» τρόπος παιξίματος του τον κάνει να μην στέκεται στο ύψος του χαρακτήρα του παρά μόνο σε ελάχιστα σημεία.

faust: love of the damnedΤο βραβείο του πιο ενδιαφέροντα χαρακτήρα πηγαίνει δικαιωματικά στην καυτή Monica Van Campen που υποδύεται την σατανική και νυμφομανή βοηθό του Μ, που όσο βρίσκεται στο πλάνο είναι χάρμα οφθαλμών. Με ναζιάρικο ύφος, κορμάρα και φλογερή προσωπικότητα, η Ισπανίδα ηθοποιός κλέβει την παράσταση με ευκολία από μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Jeffrey Combs και ο τυπικός στο ρόλο του M, Andrew Divoff (WISHMASTER).

faust: love of the damnedΑπό εκεί και πέρα το θέαμα κινείται τα γνωστά επίπεδα ταινιών του Brian Yuzna, με πολύ και αιματηρή βία, διεστραμμένη σεξουαλικά ατμόσφαιρα και αρκετό σουρεαλιστικό (αλλά όχι πάντα επιτυχημένο) make up από τον Screaming Mad George και γενικά συμπληρώνει μια ταινία σίγουρα ενδιαφέρουσα για τους fans του τρόμου και του Brian Yuzna, που όμως θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ- πολύ καλύτερη.

DVD Notes:

Έχει κυκλοφορήσει στη χώρα μας από τη Σπέντζος, όπως επισήμαναν οι φίλοι Necrobutcher και TYMBWRYXOS.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R1 Αμερική (Trimark)
R2 Γαλλία (Seven 7)
R2 Limited Edition Γερμανία (Legend)
R2 Ολλανδία (AFilm)
R2 Ιαπωνία (Albatros Core)
R2 Ισπανία (Filmax)
R2 Μ. Βρετανία (Mosaic Movies)
R4 Αυστραλία (Imagine Entertainment / The AV Channel)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές και με αναμορφική μεταφορά. Ξεχωρίζουν οι R1, R2 Γερμανίας, Ολλανδίας και Μ. Βρετανίας λόγω extras.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

mixosssz (Βαθμολογία: 1) στίς 07/06/2013 23:22

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Η ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ,

OYTE TO 2001,OYTE TΩΡΑ,OYTE ΠΟTE!!!!

slapshot (Βαθμολογία: 4) στίς 13/04/2011 14:06

Πολυ καλη ταινια μακελεμα οσο δεν παει με τη φιλεναδα του Μ να ειναι ολα τα λεφτα!!!Παντος προτιμηστε το κομικ τον quinn-vigil το οποιο γαμαει οσο δεν παει!!!Α ρε yuzna παλι εκανες το θαυμα σου!!

TYMBWRYXOS (Βαθμολογία: 3) στίς 07/06/2010 08:37

Η ταινία έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα...:
http://www.videosun.gr/dvd/5,Thrillers/33037- CE%A6%CE%91%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%A4-%CE%A4%CE%9F %CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%A9%CE%A0%CE%9F-%CE%A %CE%9F%CE%A5-%CE%94%CE%99%CE%91%CE%92%CE%9F%CE%9 %CE%9F%CE%A5.html

godisdead (Βαθμολογία: 1) στίς 05/06/2010 14:23

poly vareto.poly super hrwas re paidi mou.k eidika gia yuzna den perimeneis na deis tetoia vlakeia

Necrobutcher (Βαθμολογία: 3) στίς 21/05/2010 13:25

Εχει κυκλοφορήσει το DVD Ελλάδα απο ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
4
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstar
(8 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa