b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
THE WITCH WHO CAME FROM THE SEATHE WITCH WHO CAME FROM THE SEA (1976)
HOUSE ON STRAW HILLHOUSE ON STRAW HILL (1976)
CRYPT OF DARK SECRETSCRYPT OF DARK SECRETS (1976)
CURSE OF THE DEVILCURSE OF THE DEVIL (1973)
THE BLOOD SPATTERED BRIDETHE BLOOD SPATTERED BRIDE (1972)
THE BRAINIACTHE BRAINIAC (1962)
NIGHT OF THE WEREWOLFNIGHT OF THE WEREWOLF (1980)
MS. 45MS. 45 (1981)
THE WEREWOLF AND THE YETITHE WEREWOLF AND THE YETI (1975)
FASCINATIONFASCINATION (1979)
BLOOD SABBATHBLOOD SABBATH (1972)
WEREWOLF SHADOWWEREWOLF SHADOW (1971)
BABY BLOODBABY BLOOD (1990)
RAPE SQUADRAPE SQUAD (1974)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
WEREWOLF WOMAN (1976) (Ιταλία)
Πρωτότυπος τίτλος: La Lupa Mannara
A.K.A.: Daughter of a Werewolf, Naked Werewolf Woman, She-Wolf, Terror of the She Wolf, The Legend of the Wolf Woman, The Wolf Man
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 18
  WEREWOLF WOMAN  
Είδος: Τρόμου
Θέμα: Sexploitation, Sleaze, Κατάρα, Μαγεία, Βιασμός, Εκδίκηση, Παράνοια, Λυκάνθρωποι, Έρωτας
ΣκηνοθεσίαRino Di Silvestro
ΗθοποιοίAnnik Borel, Howard Ross, Dagmar Lassander, Tino Carraro, Andrea Scotti, Frederick Stafford, Elio Zamuto
ΣενάριοRino Di Silvestro, Anthony La Penna, Howard Ross
ΠαραγωγήDiego Alchimede, Mickey Zide, Albert F. Bath
ΜουσικήCoriolano Gori, Susan Nicoletti
ΦωτογραφίαMario Capriotti, Dennis Kull
ΜοντάζAlys Chalmers, Angelo Curi
Υπάρχουν 3 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Μια γυναίκα που βιάστηκε όταν ήταν 13 χρονών βλέπει οράματα μιας προγονής της που είχε καεί στην πυρά το μεσαίωνα όντας γυναίκα- λυκάνθρωπος. Τα οράματα την σπρώχνουν σε πράξεις αιματηρής εκδίκησης εναντίον του ανδρικού φύλου καθώς κάθε πανσέληνο αλλάζει σε πλάσμα διψασμένο για αίμα.

Σχόλια:

Το WEREWOLF WOMAN είναι μια από τις πολλές ταινίες euro-horror/ sleaze της δεκαετίας του ’70 που η λογοκρισία δεν τους φέρθηκε καλά. Αποτέλεσμα είναι η uncut έκδοση να είναι για πολλά χρόνια αντικείμενο μεγάλης συλλεκτικής αξίας και ιδιαίτερα δυσεύρετη, κάτι που έδωσε στην ταινία και την διαβόητη φήμη την οποία έχει μέχρι και σήμερα. Και μέχρι ένα σημείο ανταποκρίνεται στη φήμη αυτή με ασταμάτητο sleaze και γυμνό, βία και gore και γενικά όλα τα στοιχεία εκείνα που γουστάρουν οι απανταχού σπλατεράδες και b-μουβάδες όπως ο Quentin Tarantino!

Στην ατμοσφαιρική εισαγωγή, που μοιάζει βγαλμένη κατευθείαν από τις ταινίες του μεγάλου Paul Naschy με το alter ego του τον Waldemar Daninsky, βλέπουμε την γυναίκα- λυκάνθρωπο του τίτλου ημίγυμνη να χορεύει το σκοπό μιας παράξενης μαγικής τελετής, να κυνηγιέται από τον κραδαίνοντας πύρινες δάδες όχλο που τελικά την συλλαμβάνει και την καίει στην πυρά. Όλα σε ένα όνειρο- όραμα της πρωταγωνίστριας, Annik Borel, που υποδύεται την όμορφη Daniella, μια προβληματική νέα γυναίκα που υπήρξε θύμα βιασμού όταν ήταν μικρή και από τότε νιώθει αποστροφή για το αντίθετο φύλλο, αλλά και μια παράξενη έλξη με την γυναίκα- λυκάνθρωπο που τυχαίνει να είναι προγονή της και με τρομερή εμφανισιακή ομοιότητα.

Ο πατέρας της (Tino Carraro) γνωρίζει την κατάσταση της και γι αυτό έχει φροντίσει να μετακομίσουν σε ένα ήσυχο σπίτι στην Ιταλική επαρχία που θυμίζει στην Daniella όσο το δυνατόν λιγότερα από την τραυματική παιδική της ηλικία αλλά και την προγονή της, οι αναμνήσεις της οποίας συγκεντρώνονται σε ένα παλιό καδράκι- αντίκα με την προσωπογραφία της. Όμως η ηρεμία τους γρήγορα θα διαταραχθεί με την άφιξη της εξίσου εντυπωσιακής αδελφής της (Dagmar Lassander) από τις ΗΠΑ μαζί με τον άνδρα της, τον οποίο η Daniella προβλέψιμα δεν βλέπει με ιδιαίτερα καλό μάτι. Έτσι στην πρώτη ευκαιρία και αφού πρώτα τον μπανίζει να κάνει έρωτα με την αδελφή της, τον παρασύρει έξω από το σπίτι όπου και τον σκοτώνει με αιματηρό τρόπο υπό την επήρεια της προγονής της που κάνει συχνά- πυκνά την εμφάνιση της κατευθύνοντας και προτρέποντας την Daniella να «γίνει ένα» μαζί της.

Η Daniella καταλήγει στο νοσοκομείο υπό την επίβλεψη του οικογενειακού γιατρού ο οποίος θεωρεί ότι η διαταραγμένη νεαρή κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει την γενικά άγνωστη ασθένεια της για την οποία ίσως η μελέτη του παρελθόντος και των προγόνων της να μπορεί να βοηθήσει καλύτερα από τις παραδοσιακές ιατρικές τεχνικές. Προσωρινά, η Daniella κλείνεται στο νοσοκομείο δεμένη στο κρεβάτι της για την δική της προστασία αλλά και των γύρω της αλλά η παρακείμενη νυμφομανής ασθενής την ελευθερώνει με αμοιβή μια ψαλιδιά στο λαιμό και η Daniella αρχίζει να επιδίδεται σε τυχαίους φόνους πρακτικά όποιου βρεθεί στον δρόμο της.

Οι φόνοι κινούν το ενδιαφέρον της αστυνομίας και συγκεκριμένα του επιθεωρητή Monika (Frederick Stafford) που καταλήγει στο σπίτι της μετά από μίνι- σύσκεψη με τον βοηθό του που φυσιολογικά συμπεραίνει ότι οι δαγκωματιές που βρέθηκαν στα θύματα μπορεί να μην έγιναν από αδέσποτα σκυλιά αλλά από κάτι άλλο ακόμα πιο τρομακτικό. ‘Όμως ο πατέρας και η αδελφή της Daniella ξέρουν ότι υπεύθυνη είναι η τελευταία που μεταμορφώνεται σε αιμοβόρο κτήνος κάτω από την κατάρα της προγονής της.

Εντωμεταξύ κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης της η Daniella γνωρίζει εντελώς τυχαία τον έρωτα στο πρόσωπο ενός νεαρού κασκαντέρ (Howard Ross), αλλά η κακή της τύχη τη φέρνει αντιμέτωπη με μια συμμορία που αφού τη βιάζει σκοτώνει τη μοναδική της ελπίδα για να απαλλαγεί από την κατάρα.

Γενικά το WEREWOLF WOMAN είναι μια ταινία χωρίς κάποια ιδιαίτερη πλοκή και υπόθεση πέρα από αυτή που εξυπηρετεί τον απώτερο σκοπό, δηλαδή το ατελείωτο αδικαιολόγητο γυμνό το οποίο προσφέρεται απλόχερα και τις σκηνές gore. Οι διάλογοι είναι τουλάχιστον αστείοι, με ποιότητα «τόσο κακοί που είναι καλοί» ενώ οι ερμηνείες είναι υπερβολικές και τραβηγμένες με πρώτη και καλύτερη την πρωταγωνίστρια που πάντως μοιάζει να το διασκεδάζει όσο και το κοινό.

Ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται για μια ταινία με λυκάνθρωπο, όπως ας πούμε οι διάφορες περιπέτειες του Paul Naschy που έβγαιναν η μία μετά την άλλη εκείνη την εποχή, αλλά η λυκανθρωπία μοιάζει να χρησιμοποιείται σαν αλληγορία για να δώσει μια μεταφυσική υπόσταση στην ιστορία μιας σοβαρά διαταραγμένης γυναίκας που η ζωή της φέρθηκε πολύ άσχημα. Αυτό για το οποίο προσωπικά αμφιβάλλω πολύ είναι το κατά πόσο ο γνωστός exploitation σκηνοθέτης Rino Di Silvestro (DEPORTED WOMEN OF THE SS) έκανε κάτι τέτοιο σκόπιμα. Πιο πιθανό είναι να του προέκυψε στην προσπάθεια να χωρέσει στην ταινία όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσε που θα έφερναν χαμόγελα στο κοινό στο οποίο απευθύνεται. Πάντως στο τελευταίο μισάωρο, που το WEREWOLF WOMAN αλλάζει ύφος και από sleazy και αιματηρό slasher μετατρέπεται σε κλασσική ιστορία βιασμού και εκδίκησης η αλληγορία φαίνεται ξεκάθαρα μέχρι και το αρκετά καλό (τηρουμένων των αναλογιών) φινάλε.

Σε κάθε περίπτωση, τα λεφτά της ταινίας είναι στην αρχική σεκάνς όπου βλέπουμε την γενικά πανέμορφη Annik Borel με τριχωτό μακιγιάζ, συμπεριλαμβανομένου και τριχωτού στήθους και κυνοδόντων, όσο και στη συνέχεια που ο καταιγισμός γυμνού και sleaze είναι ασταμάτητος. Μετά από εκεί η ταινία χάνει την κατεύθυνση της χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια απόλυτα άξια προσθήκη στις συλλογές των φίλων του παλιού καλού exploitation και sleaze. Όσο για τη διαβόητη φήμη της, στέκεται επάξια στο ύψος της ακόμα και σήμερα που έχουν δει τα μάτια μας πολλά και πολύ χειρότερα.

Μια ακόμα ένοχη απόλαυση από τη χρυσή εποχή του euro- sleaze.

DVD Notes:

Δεν υπάρχει επίσημη έκδοση στη χώρα μας, αλλά η πανάκριβη bootleg έκδοση της Darkside μπορεί ακόμα να βρεθεί.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R1 Αμερική (Media Blasters/ Shriek Show)
R2 Γερμανία (X Rated- Special Edition, Limited Edition Hartbox, New Line Edition)

Η R1 είναι χωρίς περικοπές και κερδίζει με μεγάλη διαφορά τόσο από εικόνα (αναμορφική) όσο και από extras. Η Γερμανική έκδοση κυκλοφορεί σε 3 παραλλαγές με την New Line Edition να περιέχει περικοπές, αλλά καμία δεν περιέχει το Αγγλικό κανάλι ήχου ούτε αναμορφική μεταφορά.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

slapshot (Βαθμολογία: 2) στίς 12/05/2011 22:55

Εδω η λυκανθρωπια περναει σαν εννοια φευγαλεα και δεν ειναι η κεντρικη ιδεα.Μπολικο γυμνο, αιθεριες υπαρξεις, κακοι διαλογοι και ακομα ποιο κακες ερμεινιες συντελουν σε ενα καλτ διαμαντακι.Ενταξει βλεπεται αλλα εχουμε δει και πολυ καλυτερα εργα επι του θεματος.

agentorange (Βαθμολογία: 0) στίς 22/08/2008 18:46

...

Kroneberg (Βαθμολογία: 2) στίς 20/04/2008 12:06

Απο την darkside την βρηκα και την απολαυσα.Οτι πρεπει σε οσους αρεσουν οι ταινιες με λυκανθρωπους.
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
3
Τι σημαίνουν;

Users rating
starhalf starhalf starhalf star
(3 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa