b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
FRANKENSTEIN’S BLOODY TERRORFRANKENSTEIN’S BLOODY TERROR (1968)
WEREWOLF SHADOWWEREWOLF SHADOW (1971)
THE FURY OF THE WOLFMANTHE FURY OF THE WOLFMAN (1972)
THE CURSE OF THE WEREWOLFTHE CURSE OF THE WEREWOLF (1961)
DR JEKYLL VERSUS THE WEREWOLFDR JEKYLL VERSUS THE WEREWOLF (1972)
DRACULA PRISONER OF FRANKENSTEINDRACULA PRISONER OF FRANKENSTEIN (1972)
THE WEREWOLF OF WASHINGTONTHE WEREWOLF OF WASHINGTON (1973)
CRYPT OF THE LIVING DEADCRYPT OF THE LIVING DEAD (1973)
DAUGHTERS OF DARKNESSDAUGHTERS OF DARKNESS (1971)
LEGEND OF THE WEREWOLFLEGEND OF THE WEREWOLF (1975)
THE WEREWOLF AND THE YETITHE WEREWOLF AND THE YETI (1975)
CURSE OF THE DEVILCURSE OF THE DEVIL (1973)
HORROR RISES FROM THE TOMBHORROR RISES FROM THE TOMB (1973)
DRACULA’S GREAT LOVEDRACULA’S GREAT LOVE (1972)
TWINS OF EVILTWINS OF EVIL (1971)
BLOOD OF THE VIRGINSBLOOD OF THE VIRGINS (1967)
THE DEVIL'S NIGHTMARETHE DEVIL'S NIGHTMARE (1971)
WEREWOLF WOMANWEREWOLF WOMAN (1976)
DOG SOLDIERSDOG SOLDIERS (2002)
THE HOWLINGTHE HOWLING (1981)
NIGHT OF THE DEMONNIGHT OF THE DEMON (1980)
CONQUESTCONQUEST (1983)
DON'T GO NEAR THE PARKDON'T GO NEAR THE PARK (1979)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
NIGHT OF THE WEREWOLF (1980) (Ισπανία)
Πρωτότυπος τίτλος: El Retorno del Hombre-Lobo
A.K.A.: Return of the Wolfman, The Craving
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  NIGHT OF THE WEREWOLF  
Είδος: Τρόμου
Θέμα: Λυκάνθρωποι, Βρικόλακες, Κατάρα, Μαγεία, Έρωτας, Sexploitation
ΣκηνοθεσίαPaul Naschy
ΗθοποιοίPaul Naschy, Silvia Aguilar, Azucena Hernandez, Julia Saly, Pilar Alcon, Beatriz Elorrieta
ΣενάριοPaul Naschy
ΠαραγωγήModesto Perez Redondo
ΜοντάζPedro del Rey
Ειδικά εφέÁngel Luis De Diego, Antonio Molina
Υπάρχουν 6 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Μια μάγισσα επαναφέρει στη ζωή τη σατανική κόμισσα Bathory. Ο Waldemar Daninsky επανέρχεται και αυτός και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κόμισσα που θέλει να τον κάνει σκλάβο της.

Σχόλια:

Ο δικός μας άνθρωπος!Ο Paul Naschy είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις μεγάλες μορφές της παγκόσμιας σκηνής του τρόμου. Ένας πιστός υπηρέτης του είδους από τα πρώτα του βήματα μέχρι και σήμερα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του για νέα ταινία. Ο Naschy ταυτίστηκε με τον χαρακτήρα του Waldemar Danisky, ενός γενικά καλού ανθρώπου που όμως έχει την κατάρα του λυκάνθρωπου που πάντα τον μπλέκει σε περιπέτειες με τα κακοποιά στοιχεία του βασιλείου της νύχτας.

Το NIGHT OF THE WEREWOLF είναι η ένατη ταινία του Ισπανού εναλλακτικού σταρ στην οποία υποδύεται τον συγκεκριμένο χαρακτήρα και παρά τα γνώριμα προβληματάκια ρυθμού και διατήρησης ενδιαφέροντος που συναντάμε στην πλειοψηφία των ταινιών του, είναι αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες του εκείνης της περιόδου.

Βασικό ατού της ταινίας η αδιαπέραστη γοτθική ατμόσφαιρα που ανεβάζει το χωρίς κάποια μεγάλη έμπνευση σενάριο πολύ παραπάνω απ’ ότι του αξίζει. Η ατμόσφαιρα είναι πανταχού παρούσα σε κάθε σκηνή που δίνει μια έντονα παραισθησιακή και ονειρική ατμόσφαιρα που κανείς συναντάει σε κλασσικές ταινίες του μεγάλου Mario Bava.

Η υπόθεση περιγράφει το πώς ο Waldemar Danisky ενώ είχε εκτελεστεί στο μεσαίωνα μαζί με την κόμισα Bathory και το επιτελείο της για μαγεία από ιεροεξεταστές, επιστρέφει στη ζωή στην Ουγγαρία της σύγχρονης εποχής μετά από την ακούσια βοήθεια δύο άτυχων ντόπιων τυμβωρύχων. Όμως το ίδιο κάνει και η κόμισα Bathory καθώς μια από τις πιστές της εκτελεί την απαραίτητη τελετή μαύρης μαγείας που την επαναφέρει κι αυτή.

Περιττό βέβαια να αναφέρουμε ότι ο καθένας από του νεκραναστημένους έχει την δική του πείνα και έτσι ο μεν Danisky βρίσκει τη λύση σε τυχαίους περαστικούς αφού πρώτα μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο, ενώ η σατανική κόμισα έχει μεγαλύτερα σχέδια καθώς εκτός από την δίψα για αίμα θέλει να κάνει τον Danisky τον σκλάβο της και να χρησιμοποιήσει τα ατού της κατάρας που τον βαραίνει. Οπότε δίνει το απαραίτητο δάγκωμα στην αγαπητική του Danisky, ο οποίος δεν έχασε χρόνο από την ώρα που αναστήθηκε εξασκώντας την ακαταμάχητη γοητεία του σε μια σύγχρονη γυναίκα.

Ακαταμάχητη γοητεία έχει επίσης και το NIGHT OF THE WEREWOLF, όπως άλλωστε και οι περισσότερες ταινίες του Paul Naschy, παρόλα τα προβλήματα τους, τα οποία μοιραία συναντάμε κι εδώ. Όμως υπάρχουν αρκετά ατού ακόμα εκτός από την προαναφερόμενη εκπληκτική ατμόσφαιρα, όπως τα επιβλητικά πλάνα του κάστρου μέσα στο οποίο διαδραματίζεται η πλειοψηφία του NIGHT OF THE WEREWOLF και το γενικά δεμένο και ενδιαφέρον σενάριο, πάντα για τα στάνταρντς των ταινιών του Naschy.

Φυσικά αυτός είναι και ο αληθινός πρωταγωνιστής και πόλος έλξης της ταινίας, στο γνώριμο συμπαθητικό του τέμπο, αφού παρόλο που κάνει και κάνα- δυο τυχαίους φόνους, γενικά είναι ο καλός της ιστορίας που στο φινάλε θα σώσει την ημέρα από τις ανίερες ορέξεις της Elisabeth Bathory, με αρκετή συναισθηματική φόρτιση μάλιστα σε ένα φινάλε που δεν συναντάμε πολύ συχνά στις περιπέτειες του Waldemar Daninsky.

Η τελευταία παρουσιάζεται σαν κανονική παλαιομοδίτικη βρικόλακας με κάποια έφεση προς την τηλεκίνηση και άλλες πρακτικές μαύρης μαγείας, αλλά τα χάνει μόλις δει σταυρό ενώ δεν μοιάζει να έχει και κατεύθυνση στις πράξεις της, αφού το κύριο μέλημα της είναι να τη φέρει στο Naschy, σε ένα από τα επαναλαμβανόμενα θέματα των ταινιών του.

Όσοι, όμως, είναι γνώστες του έργου του Paul Naschy ξέρουν ότι τέτοιες λεπτομέρειες δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί τα πράγματα ίσως να έμοιαζαν ατελείωτα χωρίς λίγες σεναριακές αφέλειες, cheesy σκηνικά μαχών μεταξύ του λυκάνθρωπου και των θηλυκών βρικολάκων και ξύλινες ερμηνείες. Έτσι κι αλλιώς αυτά τα στοιχεία μάλλον προσδίδουν ακόμα περισσότερο στην αφοπλιστική γοητεία του NIGHT OF THE WEREWOLF και τις άλλες ταινίες με πρωταγωνιστή των Waldemar Daninsky που έκαναν τον Paul Naschy να εξασφαλίσει την προνομιακή του θέση στο παγκόσμιο πάνθεον της σκηνής του cult Euro horror.

DVD Notes:

Δεν υπάρχει έκδοση στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Special Edition Αμερική (BCI/Deimos Entertainment)
R2 Ισπανία (Tripictures)

Η R0 είναι η κορυφαία έκδοση με αναμορφική μεταφορά και τα καλύτερα extras. Η R2 περιέχει την πρωτότυπη Ισπανική έκδοση με κάποιες σκηνές διαλόγου που λείπουν από την R0Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

PigeonKiller (Βαθμολογία: 0) στίς 02/11/2019 20:23

Πολύ βαρετή και κουραστική απτις χειροτερες με λυκάνθρωπους δεν αντέχεται.

PigeonKiller2014 (Βαθμολογία: 2) στίς 28/11/2015 21:11

Εεεε δεν λέει τίποτα. Δεν βλέπεται με τίποτα δεύτερη φορά σε παίρνει ο ύπνος. Μόνο για λάτρεις των πραγματικά κακών ταινιών.

ThanosM (Βαθμολογία: 4) στίς 09/05/2015 22:58

Μίας και είναι η πρώτη ταινία του Paul Naschy που είδα ήταν αρκετά καλή που θέλω να δω και τις υπόλοιπες αν και η ταινία είχε μερικές αργές στιγμές τις καλύπτει με ένα δυνατό τελείωμα και τα πολύ καλά πιστεύω εφέ του Λυκάνθρωπου. Και έχει τη μουσική του TENTACLES (1977) LOL!!!

Kroneberg (Βαθμολογία: 3) στίς 13/02/2009 18:31

Δεν είμαι και πολύ οπαδός των ταινιών του Naschy, λόγω του ότι οι ταινίες του μου φαίνονται, λίγο αργόσυρτες και μονότονες. Κάπως έτσι βρήκα και αυτήν, αν και είχε περισσότερο ενδιαφέρον από παλαιότερες του δημιουργίες. Είχαν πλάκα οι σκηνές όπου ο λυκάνθρωπος μάχονταν τα βαμπιρ, η ατμοσφαίρα ήταν καλή και είχε δυο τρεις σκηνές γυμνού. Για απόγευμα είναι καλή, αλλά τίποτα παραπάνω...

sleazy (Βαθμολογία: 3) στίς 21/04/2008 18:50

Ο αγωνιώδης λυκάνθρωπος Waldemar Daninsky και η κακή βαμπίρ Elizabeth Bathory καταδικάζονται στο θάνατο στους Μέσους χρόνους για τα εγκλήματά τους ενάντια στην ανθρωπότητα. Ο Waldermar ξαναζωντανεύει στον 20ό αιώνα από ζευγάρι ληστών (της κακιάς ώρας). Η Bathory ανασταίνεται από την πιστή και διαφθαρμένη μάγισσα υπηρέτη της ,την Erika . Ο Waldermar χρειάζεται την αγάπη της γλυκιάς και αγνής Karen για να βγάλει τη σατανική κατάρα του λυκανθρώπου απο μέσα του. Αλλά η Bathory έχει άλλα πιό κακόβουλα σχέδια στο μυαλό της για τον Waldemar. Ο Naschy δημιουργεί ικανώς μία έντονη, ομιχλώδης , γοτθική ατμόσφαιρα. Επιπλέον, διατηρεί έναν σταθερό ρυθμό, έναν μυστηριώδη τόνο και μια καλή αίσθηση του φόβου. Το εντυπωσιακό μακιγιάζ του λυκάνθρωπου, μια συμπαθητική δόση γυμνού,η αιμόφυρτη βία, το συναρπαστικό τοπίο, μια απολαυστική συντροφιά ωραίων γυναικών, ο αστείος σε κάποια σημεία διάλογος, και η άγρια τελευταία αντιπαράθεση μεταξύ Waldermar και Bathory όλα κάνουν αυτήν την ταινία ένα κλασικό b-movie.
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
2
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(6 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa