b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


SCANNER COPSCANNER COP (1994)
SCANNERSSCANNERS (1981)
SCANNERS II: THE NEW ORDERSCANNERS II: THE NEW ORDER (1991)
SCANNERS III: THE TAKEOVERSCANNERS III: THE TAKEOVER (1992)
MANIAC COPMANIAC COP (1988)
MANIAC COP 2MANIAC COP 2 (1990)
MANIAC COP 3: BADGE OF SILENCEMANIAC COP 3: BADGE OF SILENCE (1993)
ZOMBIE COPZOMBIE COP (1991)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
SCANNER COP II (1995) ()
A.K.A.: Scanner Cop 2: Volkin's Revenge, Scanners IV: Scanner Cop, Scanners: The Showdown
Age Line
15
  SCANNER COP II  
: , ,
: , ,
Steve Barnett
Daniel Quinn, Patrick Kilpatrick, Stephen Mendel, Khrystyne Haje, Robert Forster
Mark Sevi
Pierre David, Meyer Shwarzstein, Robert Lansing Parker
Richard Bowers
Thomas Jewett
Patrick Rand
John Carl Buechler
:

νας διαταραγμνος Scanner θλει να εκδικηθε τον ντετκτιβ Samuel Staziak, που τον εχε αναγκσει να σκοτσει τον αδελφ του. Παρλληλα χει αναπτξει τηλεπαθητικς δυνμεις που ολονα και μεγαλνουν με το να απορροφει την ενργεια λλων Scanners.

:

Φαντζομαι κθε αληθινς b-μουβς θα χει δει τουλχιστον να απ τα sequels του ιστορικο SCANNERS του David Cronenberg κποια στιγμ της ζως του, οπτε σε γενικς γραμμς θα ξρει τι να περιμνει απ το δετερο sequel της σειρς που ξεκνησε με το SCANNER COP. Το κοιν στοιχεο λων των ταινιν με τη λξη Scanner μσα εναι το νομα του παραγωγο Pierre David, συνεργτη του David Cronenberg στις ταινες της περιδου του σωματικο τρμου το τελευταου, που μλιστα σκηνοθτησε το πρτο μρος του συγκεκριμνου ζευγαριο ταινιν με πρωταγωνιστ τον Daniel Quinn που υποδεται τον ντετκτιβ Samuel Staziak, που εναι ο μπτσος- Scanner του ττλου.

πως και στο κλισαρισμνο και χωρς ιδιατερη φαντασα SCANNER COP, τσι κι εδ οι εκπλξεις εναι απ ελχιστες ως ανπαρκτες σε μια κλασσικ ιστορα εκδκησης. Μυστηριδεις δολοφονες που τα πτματα ανακαλπτονται σχεδν απανθρακωμνα κνουν τον ντετκτιβ Staziak να υποψιζεται τι πσω τους κρβεται κποιος επικνδυνος Scanner. Γργορα θα ανακαλψει τι χι μνο εχε δκιο, αλλ τον ξρει κιλας, ντας ο αδελφς ενς κακοποιο που ο Staziak τον εχε αναγκσει να πυροβολσει θανσιμα με τη χρση των τηλεπαθητικν του δυνμεων.

Εντωμεταξ, ο κακς της υπθεσης αρχζει να καθαρζει ποιον Scanner τυχανει στο δρμο του και μλιστα απορροφει τη δναμ τους σε μια προσπθεια να αυξσει τη δικ του τηλεπαθητικ ιδιτητα για να καταφρει να χτυπσει τον Staziak, που μως πντα ταν δυναττερς του. Κποια απ τα θματ του τυχανει να εναι φλοι του Staziak, ο οποος σιγ- σιγ καταλαβανει τι ο εχθρς του δεν θα εναι σο αδναμος σο τον θυμταν την τελευταα φορ που τον συνλαβε. Ο κμπος, μως, φτνει στο χτνι ταν ο κακς ονματι Volkin ανακαλπτει πριν τον Staziak τη μητρα του τελευταου που νοσηλεεται σε να γηροκομεο και την χρησιμοποιε σαν δλωμα για την τελικ μονομαχα με τον μπτσο- Scanner.

Σαν να ακοω δη φωνς να λνε καλ με ττοια υπθεση, πς εναι δυνατν να πσει κανες ξω;. Πργματι, εναι λγο δσκολο, μιας και το SCANNER COP II χει τα στοιχεα εκενα που περιμνουν να δουν οι φλοι των τηλεπαθητικν μεταλλαγμνων που ανακλυψε το μυαλ του David Cronenberg. χει πολ δρση, κποια αρκετ καλ ειδικ εφ εκτς απ την αναγκαα και πατροπαρδοτη κρηξη κεφαλιο, μονοδιστατους χαρακτρες με αποκορφωμα τον εντελς περιττ και νοστο χαρακτρα του γνωστο b-μουβ Robert Forster, ανπαρκτη και ευκαιριακ πλοκ και αρκετς σκηνς σμα- κατατεθν της σειρς, που μως χουμε ξαναδε.

Το κριο πρβλημα εναι τι λα μοιζουν τσο προβλψιμα μετ απ ουσιαστικ 3 πανομοιτυπες ταινες, που εναι δσκολο για τον Pierre David και την παρα του να τα κνουν να μοιζουν ενδιαφροντα, παρλο που το παλεουν το πργμα. τσι, μοιραα, το ενδιαφρον επικεντρνεται στις μεθδους τσο του Staziak σο και του Volkin παρ στην ουσα του πργματος, που σο περνει η ρα γνεται λο και πιο κλισαρισμνο και προβλψιμο. Μλιστα, το ενδιαφρον που μποροσε να προκαλσει το πντα επιτυχημνο στις προηγομενες ταινες χαρτ߻ του Ephemerol (του φαρμκου που παρνουν οι Scanners για να μεισουν τις ανεπιθμητες παρενργειες της δναμς τους), εξαντλεται επσης πολ γργορα, αφο μαθανουμε τι ο Staziak παρνει μια ειδικ παρασκευασμνη εκδοχ του που μεινει τις φωνς και αφνει αναλλοωτη την τηλεπαθητικ ιδιτητα, εν ο Volkin το χει κψει τελεως, χωρς ιδιατερες παρενργειες.

Πντως οι σκηνς που ο Volkin απορροφει τη ζωτικ ενργεια των λλων Scanners εναι πολ καλς, με ειδικ εφ που ξεχωρζουν, αλλ μετ απ 5 φορς που τον βλπουμε να κνει το διο, το εντυπωσιακ στοιχεο χνεται. Οπτε επμενο highlight στην ταινα εναι η τελικ μονομαχα μεταξ των δο, που ξεκινει σε διαγωνισμ γκριμτσας σφιξματος, πως ταν εμαστε μικρο που κρατοσαμε την αναπνο μας μχρι να γνουμε κατακκκινοι, και εξελσσεται στα γνριμα μονοπτια, με φλβες να εξογκνονται κλπ.

Γενικ δεν προκαλε κπληξη που οι ιθνοντες αποφσισαν να δσουν τλος στο συγκεκριμνο franchise μετ απ το SCANNER COP II, γιατ η μπνευση εναι φανερ εξαντλημνη και δεν φτνουν κποια καλοφτιαγμνα ειδικ εφ για να την αντικαταστσουν. Οπτε να περιμνετε 90 ευχριστα και διασκεδαστικ λεπτ, που μως μετ το τλος θα ξεθωρισουν πολ γργορα, ακριβς πως εχε γνει και με το SCANNER COP.

DVD Notes:

Δεν υπρχει επσημη κδοση στη χρα μας. Πντως η ταινα κυκλοφρησε σε bootleg απ την Silver Media, μια κδοση προερχμενη πιθαντατα απ VHS, αλλ με αρκετ καλ εικνα και δεδομνου τι δεν υπρχουν DVD εκδσεις εναι η προφανς (και μοναδικ) επιλογ.

DVD :

Δεν υπρχουν επσημες εκδσεις για την ρα..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
3
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa