b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


SHOCK WAVESSHOCK WAVES (1977)
OASIS OF THE ZOMBIESOASIS OF THE ZOMBIES (1981)
THE ALIEN DEADTHE ALIEN DEAD (1980)
FASCINATIONFASCINATION (1979)
SATANICO PANDEMONIUMSATANICO PANDEMONIUM (1975)
BLOOD FOR DRACULABLOOD FOR DRACULA (1974)
THUNDERCRACK!THUNDERCRACK! (1975)
THE BLOOD OF FU MANCHUTHE BLOOD OF FU MANCHU (1968)
SATANS CHEERLEADERSSATANS CHEERLEADERS (1977)
TERROR AT ORGY CASTLETERROR AT ORGY CASTLE (1971)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
ZOMBIE LAKE (1981) (, )
: Le Lac des Morts Vivants
A.K.A.: Zombies Lake
:
Age Line
15
  ZOMBIE LAKE  
:
: , Sexploitation, Sleaze
Jean Rollin
Howard Vernon, Pierre-Marie Escourrou, Anouchka, Antonio Mayans, Nadine Pascal
Jess Franco, Julian Esteban
Marius Lesoeur, Daniel Lesoeur
Daniel White
Max Monteillet
Maria Luisa Soriano
8
:

Οι νεκρο σηκνονται απ τα βθη μιας λμνης που εχε χρησιμοποιηθε στο Β Παγκσμιο Πλεμο σαν χρος αποθκευσης πτωμτων των Γερμανν στρατιωτν απ τους ντπιους αντιστασιακος και ζητον εκδκηση απ τους απογνους των τελευταων.

:

Οι ταινες του Jean Rollin πντα αποτελοσαν ενδιαφροντα κομμτια για τους φλους του cult κινηματογρφου, και γενικ ακολουθον τη δικ του συνταγ της επιτυχας. Με αρκετ σουρεαλιστικ ατμσφαιρα, art house πνεμα και πρα πολ γυμν, ο Rollin κανε το νομ του ταυτσημο με ιστορες θηλυκν βρικολκων, γοτθικν πργων και μακβριας σεξουαλικτητας.

λα ξεκνησαν με το RAPE OF THE VAMPIRE του 1969 και φτασαν στο ψηλτερο εππεδο με το FASCINATION (1979), την κατ γενικ ομολογα καλτερη ταινα του Rollin που περιχει λα τα στοιχεα που συνηθσαμε στις δουλεις του, σε ελεγχμενες, υπολογισμνες και καλλιτεχνικ ρτιες δσεις.

Τη δεκαετα του 80 και υποθτω μετ απ τη γενικ επανσταση που σηματοδτησαν στον Ευρωπακ κινηματογρφο τρμου τα DAWNOF THE DEAD και ZOMBIE 2, ο Rollin κανε κι αυτς την πρτη του ταινα με ζμπι. μως, δεν εναι μια ταινα που απευθνεται στο κοιν του ZOMBIE 2, και αυτ σως εναι το μεγαλτερο μειονκτημ της, παρλο που με το πρασμα του χρνου το ZOMBIE LAKE καταξιθηκε ως "zombie movie" στις καρδις των απανταχο b-μουβδων.

To ZOMBIE LAKE αφηγεται την ιστορα μιας λμνης στην Γαλλικ επαρχα, την οποα οι ντπιοι αντιστασιακο γμιζαν με πτματα Γερμανν στρατιωτν κατ τη διρκεια του Β Παγκοσμου Πολμου. Πριν απ αυτ, η λμνη χρησιμοποιετο για αντστοιχο λγο, αυτ τη φορ για να φιλοξενσει τοπικος μγους και μγισσες.

Χρνια μετ, στη σγχρονη εποχ, οι νεκρο Γερμανο στρατιτες αναστανονται απ τα βθη της λμνης για να προυν την εκδκησ τους.

Το ZOMBIE LAKE εναι μια παρξενη ταινα για να δει κανες απ τον Jean Rollin. Ναι μεν περιχει τα περισστερα στοιχεα με τα οποα ο Γλλος δημιουργς καλλιτεχνικο sleaze χει συνδσει το νομ του, αλλ αν συγκριθε με πολλ απ τα προηγομενα καλλιτεχνικ ρτια και αρκετ ποιητικ δημιουργματ του, μλλον δνει την εντπωση τι ο κος Rollin πγε να εισπρξει απ τη ζμπι- μδα της εποχς, χωρς να ψξει και ιδιατερα το περιεχμενο της ταινας του.

τσι, το ενδιαφρον παραμνει οριακ στην περισστερη διρκει του, παρλα τα ενδιαφροντα πλνα και τον εξεζητημνο τρπο με τον οποο ο Rollin και ο Σουλτνος του sleaze Jess Franco που γραψε το σενριο προσπαθον να μας εισγουν στην ιστορα.

Στην πραγματικτητα, ο μσος φλος τσο του Rollin σο και των ζμπι αρχζει να νιθει κπως εξαπατημνος ταν αντιλαμβνεται τι το ZOMBIE LAKE δεν εναι να ζμπι- σπλτερ με τους ζωντανος νεκρος να σπρνουν τον τρμο στην πλη, αλλ απλ μια δικαιολογα για να δσει απλχερα ο σκηνοθτης αυτ για τα οποα γινε γνωστς. Συγκεκριμνα, πολ και αρκετ sleazy γυμν! Ακμα κι αυτ, μως, απχει πολ απ το αισθησιακ και καλλιτεχνικ θαμα του FASCINATION και των λλων ταινιν με θηλυκ βαμπρ του Rollin, μιας και το λο κλμα μοιζει αρκετ ερασιτεχνικ. Θα μποροσε, μλιστα, κποιος να υποστηρξει τι περισστερο φανεται να χει σκηνοθετηθε απ τον Jess Franco παρ απ τον Jean Rollin.

Η πιο κλασσικ και αξιομνημνευτη σκην της ταινας εναι χωρς αμφιβολα η εκδρομ της θηλυκς ομδας βλε στη λμνη. Μια παρα απ καμα 10 αρι μορφες νεαρς γυνακες τσιτσιδνονται απροκλυπτα για να απογευματιν μπνιο στη λμνη, αγνοντας την παρξη των ζμπι στο βυθ. Τα υποβρχια πλνα του Rollin χουν μενει στην ιστορα, μιας και δεν αφνουν τποτα στη φαντασα του θεατ, μχρι την ατυχ επθεση των ζωντανν νεκρν που τελικ μλλον χουν περισστερα πργματα απ το σεξ στο μυαλ τους! Σγουρα κλασσικ στιγμ γυμνο για τους fans του Ευρωπακο sleaze, με να αταριαστο Euro-pop soundtrack που σγουρα θα κανε τον Tarantino υπερφανο!

Αλλ, δυστυχς, το ZOMBIE LAKE δεν χει να προσφρει και πολλ πργματα εκτς απ αυτ. Η ιστορα αναλνεται σε κουραστικος και cheesy διαλγους, που σε ορισμνες στιγμς γνονται ξεκαρδιστικο, ιδως αν βλπετε τη φρικτ ντουμπλαρισμνη στα Αγγλικ κδοση, πως κανα εγ. Η συνχεια επσης περιλαμβνει τις απαρατητες επιθσεις των Σατανικν Ζμπι, πως εστοχα τα αποκλεσε νας απ τους πρωταγωνιστς, που μως εναι τετριμμνες και χωρς ουσα παρλο που προς το τλος γνονται λο και συχντερες.

Το art house στοιχεο ρχεται απ μια παρξενη υπ-πλοκ στην ιστορα, κατ την οποα νας απ τα ζμπι αναγνωρζει σε να ντπιο κοριτσκι την απγον του, και το διο κνει και το κοριτσκι, δνοντς μας μια ανθρπινη ιστορα σε να σημεο της ταινας που μλλον ο καθνας θα περμενε βα και gore! Πντως, παρ το τι εναι παρταιρη, αυτ η ιστορα εναι τι πιο εξεζητημνο χει να επιδεξει το πεζ σενριο του Jess Franco.

Να ξεκαθαρσω εδ τι παρ αυτς τις φιλτιμες προσπθειες τσο του Jess Franco σο και του Rollin, το ZOMBIE LAKE δεν λειτουργε καλ, ντας στην περισστερη διρκει του κουραστικ, αργοκνητο και χωρς φαντασα.

Ειδικ εφ και gore εναι σχεδν ανπαρκτα, σε αντθεση με το επμενο ργο με ζμπι του Rollin, το THE LIVING DEAD GIRL, εν το μακιγιζ των ζωντανν νεκρν εναι τουλχιστον αστεο, με απλ να χουν στα πρσωπ τους μια στρση πρσινης μπογις για να συνοδεσει τα σκονισμνα στρατιωτικ ροχα.

Μνο για fans του Rollin και για τους ρομαντικος του Euro-sleaze.

DVD Notes:

Υπρχει μια bootleg κδοση απ την Dark Vision αλλ τα χαρακτηριστικ της εναι γνωστα.

DVD :

R1 Αμερικ (Image Entertainment)
R2 Γερμανα (X-Rated Kult)
R2 Μ. Βρετανα (Arrow Film Distributors)

Η R2 Γερμανας περιχει ντουμπλαρισμνη στα Γερμανικ κδοση. Η R1 περιλαμβνει εναλλακτικς σκηνς και το Γαλλικ κανλι χου.5

electric (: 1) 06/10/2012 10:52fulci7 (: 1) 25/08/2012 11:45

ki ego eixa paraplanithei otan prin xronia eixa parei ti videokaseta ,pou sto exofilo eixe ena xeskismeno ginekeio prosopo kai piso zombie na vgainoun apo ti limni kai ena kalomakigiarismeno na troei tin karotida enos thimatos(skines fysika pou den yparxoun pouthena stin tainia!!!), apo to monastiraki! i tainia telika itan komikotragiki!

agentorange (: 0) 22/08/2008 18:54

!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sfroyd (: 0) 07/05/2008 14:44

!

Kroneberg (: 2) 05/05/2008 10:51

! "" oasis of zombies. Zombie , .
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
1
;

Users rating
starstar
(13 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa