b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy

R.I.P. Menahem Golan
R.I.P. Menahem Golan


09/08/2014 01:29


Ένας από τους ανθρώπους που σημάδεψαν με την καλή έννοια την εφηβεία εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του σινεμά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 χρονών, όπως μόλις έμαθα από έγκυρο κινηματογραφικό site. Ο λόγος για τον θρυλικό Menahem Golan που μαζί με τον ξάδελφό του Yoram Globus αγόρασαν την υπό πτώχευση Cannon Films στις αρχές της δεκαετίας του 80 για να την μεταμορφώσουν και ουσιαστικά να την ταυτίσουν άρρηκτα με εκείνη τη μαγική δεκαετία.

Η Cannon Group, με ταινίες όπως COBRA, MASTERS OF THE UNIVERSE, REVENGE OF THE NINJA, DEATH WISH 2- 3- 4, THE DELTA FORCE, OVER THE TOP, LIFEFORCE, KICKBOXER, HOUSE OF THE LONG SHADOWS και δεκάδες άλλες σχεδόν κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το άπιαστο όνειρο του Menahem Golan και του Yoram Globus να κατακτήσουν το Χόλιγουντ. Και αυτό κυκλοφορώντας εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων exploitation ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού που όμως χτυπούσαν κατευθείαν στις καρδιές του κοινού της εποχής. Παράλληλα, η Cannon και οι ταινίες της έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην διάδοση και τελικά πρωτοφανή έκρηξη του βίντεο την δεκαετία του 80.

Η Cannon και οι ταινίες της έχουν βρει τη θέση τους στην ιστορία του παγκόσμιου εμπορικού σινεμά στα πιο ψηλά σκαλιά του κινηματογραφικού πάνθεον, έχοντας μεγαλώσει εκατοντάδες χιλιάδες νεαρούς της εποχής από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και εγώ. Προσωπικά όταν ακούω "80s" το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλό δεν είναι η Italo Disco ούτε οι Duran Duran, αλλά εκείνο το υπέροχο αναδιπλώμενο σήμα της Cannon Group και η φράση "A Golan- Globus Production".

Αντίο Menahem Golan και σε ευχαριστώ για μια υπέροχη και μαγική κινηματογραφική περιπέτεια που με έκανε έτσι όπως είμαι σήμερα.

Πηγή: hollywoodreporter.com



Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτό το νέο.


Σχολιάστε αυτό το νέο.



Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa