b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
b-mission

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

MISSION STATEMENT

MISSION STATEMENT

Καλς ρθατε στο b-movies.gr, το πρτο και μοναδικ Ελληνικ site για το σινεμ του φανταστικο απ το 2006. Εδ θα βρετε πληροφορες, σχλια και απψεις για τις ταινες τρμου, cult horror, exploitation, επιστημονικς φαντασας, monster movies, δρσης, κωμωδες, Ασιατικ και Ευρωπακ σινεμ, shock cinema και πολλ λλα.

Πριν μως αρχσετε την περιγησ σας στον μαγικ κσμο των b-movies σκεφτκαμε τι θα εχε ενδιαφρον να μθετε κποια πργματα για το site, τη φιλοσοφα και τους συντελεστς του.

Επιστροφ στα περιεχμενα

Αποστολ

Εδ στο b-movies.gr εμαστε λοι φλοι του σινεμ του φανταστικο σε λες του τις εκφνσεις. Του σινεμ με θρρος, θρσσος και πρωτοτυπα. Καλς εναι οι μεγλες Χολιγουντιανς επιτυχες και τα blockbusters που κοστζουν εκατομμρια δολρια, αλλ το συγκεκριμνο κοιν που στοχεουμε ψχνει για λλα πργματα.

Τα γοστα μας λογικ εναι ξεκθαρα σε σους χζεψαν λιγκι το site, με μφαση στο σινεμ τρμου, επιστημονικς φαντασας και του φανταστικο γενικτερα, πολεμικς τχνες ιδως στις παλις καλς τους εποχς απ τα μσα της δεκαετας του 70, και γενικ οτιδποτε εναι χει τα φντα να γνει cult, σο παρεξηγημνος και να εναι σμερα αυτς ο ρος, ιδως στη χρα μας.

Γουστρουμε τρμο, monster movies, βρικλακες, ζμπι, διστημα, gore και γυμν, γυμν και gore, ταξδια στο χρνο, σατανικς τελετς, μαγεα, δρκους, ρρατα κθε εδους, πεθανουμε για πρωτοτυπα και επικνδυνες θεματολογες, και απεχθανμαστε τις σγχρονες μαζικς mainstream παραγωγς των εκατομμυρων δολαρων, που απ πλευρς ουσας δεν χουν να προσφρουν τποτα στους αληθινος και θαρραλους φλους του σινεμ. Αντθετα, θλουμε b-movies, trash και exploitation!

Η φιλοδοξα μας εναι σιγ- σιγ να φτσουμε σε τετραψφια νομερα κριτικν b-movies και να γνουμε το Νο 1 site στο Ελληινικ internet και χι μνο με ττοιου εδους περιεχμενο. τσι, μσω πληροφρησης και ενημρωσης να φρουμε στο site λους τους λληνες με παρμοια γοστα με τα δικ μας και να δημιουργσουμε μια ενεργ online κοιντητα οπαδν του ευρτερου cult horror/ scif fi χρου.
Επιστροφ στα περιεχμενα

Τι εναι b-movies;

Ο ρος αυτς συνθως χρησιμοποιεται για να περιγρψει ταινες "βτα διαλογς", χαμηλο προπολογισμο και τεχνικν μσων, που κριο προσν τους εναι το ανεπιτδευτο χιομορ και μια ασθηση τσο κακ που εναι καλ. Ο ρος ρχισε να χρησιμοποιεται στην Αμερικ τις δεκαετες του 50 και 60 και συνθως περιγραφε τις φτηνς ταινες επιστημονικς φαντασας και τρμου που βγαιναν κατ δεκδες εκενη την εποχ.

Ο Ed Wood Jr., σκηνοθτης ιστορικν b-movies πως PLAN 9 FROM OUTER SPACE και GLEN OR GLENDA, ταν αυτς που ουσιαστικ καθιρωσε το παραπνω νημα στον ρο, μιας και οι ταινες του χαρακτηρζονταν απ ερασιτεχνισμ σε λα τα εππεδα, απειροελχιστα budget, και κατ ανγκη ηθοποιος. Παρ' λα αυτ, αδιαφιλονκητος Βασιλις των b-movies ταν, εναι και θα εναι ο μγιστος Roger Corman που δδαξε σε δημιουργος και κοιν πς γνονται εμπορικς ταινες με ελχιστα μσα χωρς να χαθε ποτ οτε να σεντ.

Με το πρασμα του χρνου, ο ρος b-movies καθιερθηκε να καθρεφτζει μεν ταινες γυρισμνες με κριο στοιχεο τα πενιχρ οικονομικ μσα, αλλ που εχαν εκενη τη γοητεα που τις κανε διαχρονικς cult επιτυχες.

Επιστροφ στα περιεχμενα

Τι σημανει b-movies για το b-movies.gr

Στο b-movies.gr δεν χρησιμοποιομε τον ρο ακριβς με το νημα που περιγρψαμε παραπνω. Για εμς, οι b-movies χουν να κνουν κυρως με το θμα και το συνασθημα παρ με τον προπολογισμ τους. Εναι οι ταινες που πραγματικ θλει να βλπει ο κσμος, οι καθαρ ψυχαγωγικς, γργορες και βρμικες, τρμου, επστημονικς φαντασας, περιπτειες δρσης, exploitation, τσοντολες και γενικ ,τι "κολει" σε αυτν τον ευρτατο ορισμ.

Οι b-moves που μας αρσουν εναι απ τον χρο του φανταστικο και χι μνο, γργορες, χαβαλετζδικες, ατμοσφαιρικς, βαιες, αιματηρς, γεμτες gore και γυμν, πολλς φορς χωρς ηθικ διδγματα και φιλοσοφα. Εναι ταινες που προβληματζουν, προκαλον, σοκρουν απλ ψυχαγωγον χωρς κτι περαιτρω.

Για εμς, ακμα και το Hollywood των εκατομμυρων δολαρων βγζει b-movies που και που. Δεν εναι, πχ, b-movie το πολυδιαφημισμνο KILL BILL του Tarantino; μπως το διαχρονικ αριστοργημα Ε/Φ και τρμου ALIEN; Ξρουμε τι ο προπολογισμς του KILL BILL μνος του εναι μεγαλτερος απ το σνολο των ταινιν Κουνγκ Φου της δεκαετας του 70, αλλ το συνασθημα δεν εναι το διο ακριβς;

Επιστροφ στα περιεχμενα

Πς παρουσιζεται το περιεχμενο στο b-movies.gr

Οι καταχωρσεις ταινιν στη βση του b-movies.gr περιχουν την εξς πληροφορα:
  • Ττλος ταινας, με λους τους εναλλακτικος (Πρωττυπος ττλος, Ελληνικς ττλος, aka), αν υπρχουν
  • Βασικ credits (σκηνοθεσα, ηθοποιο, σενριο, μουσικ, παραγωγ, μοντζ, φωτογραφα και ειδικ εφ)
  • Σντομη περληψη της υπθεσης της ταινας
  • Σχολιασμς απ τα μλη του b-movies.gr, αυστηρ ερασιτεχνικς και υποκειμενικς σο δεν παρνει
  • Πληροφορες για την Ελληνικ κδοση DVD της ταινας, αν υπρχει
  • Καταγραφ και πληροφορες για λες τις γνωστς διεθνες DVD εκδσεις και τον κωδικ περιοχς τους (Region)
Παρλληλα, για την πιο ευχριστη και αποτελεσματικ πληροφρηση των χρηστν μας, αποφασσαμε να συμπεριλβουμε και διφορους δεκτες και στοιχεα που προσδιορζουν ακριβς το περιεχμενο κθε ταινας. Τα στοιχεα αυτ εναι τα εξς:

Επιστροφ στα περιεχμενα

Σματα Καταλληλτητας

Το σμα καταλληλτητας δνει την εκτμηση των συντελεστν του b-movies.gr για το ηλικιακ φσμα για το οποο απευθνεται η κθε ταινα. Γνωστ και μη εξαιρετα απ την Ελληνικ TV, που πτε- πτε τα χρησιμοποιε σωστ, τα σματα καταλληλτητας προειδοποιον για την καταλληλτητα του περιεχομνου κθε ταινας.
Κατλληλο για λες τις ηλικες
Επιθυμητ η γονικ συνανεση (περιχει σκηνς και εικνες που μπορε να μην εναι κατλληλες για μικρ παιδι, καθς και πια υβριστικ γλσσα και σεξουαλικ υπονοομενα)
Απαρατητη η γονικ συνανεση (περιχει πιες σκηνς βας, σντομο γυμν και υβριστικ γλσσα που μπορε να κριθε ακατλληλη για μικρ παιδι)
Κατλληλο απ 15 ετν (περιχει σκηνς βας, gore, γυμν και υβριστικ γλσσα σε σχετικ μεγλες δσεις)
Κατλληλο απ 18 ετν (περιχει θεματολογα αυστηρ για ενλικους, με ντονες και λεπτομερες σκηνς sex, βας, σεξουαλικς βας, αποκλνουσας συμπεριφορς κλπ)


Επιστροφ στα περιεχμενα

Βαθμολογα ταινιν

πως σχεδν λα τα web site με σχλια και κριτικς, τσι κι εμες αποφασσαμε να χρησιμοποισουμε την κλμακα βαθμολογας απ 0-5. Ο λγος που δεν επιλξαμε βαθμολογα στα 10 εναι τι με αυτ την κλμακα η βαθμολογα δεχνει μια γενικτητα. λλο εναι, πχ, το 7/10 και λλο το 3/5 που μοιζει κπως πιο γενικ.
Απομακρνετε σπαθι και αιχμηρ αντικεμενα. Κνδυνος αυτοκτονας
Ο πνος του δικαου
Τουλχιστον υπρχει φιλτιμο
Καλοοο
Τα χει σχεδν λα
Διαχρονικ αριστοργημα, σημεο αναφορς στο εδος του και αναγκαα προσθκη σε κθε συλλογ


Επιστροφ στα περιεχμενα

Gore

Μιας και οι πολλς ταινες που μας ενδιαφρουν ποντρουν πολ σ αυτ τον τομα, αποφασσαμε να συμπεριλβουμε και να εδους μετρητ της ποστητας ντοματζουμου και εντοσθων που υπρχει στις ταινες, για καλτερη ενημρωση των φλων μας. Ο δεκτης Gore δεν μετρει την ποιτητα των ειδικν εφ, τον ρεαλισμ τους. Εναι απλ μια νδειξη για το πσο αμα θα δουν οι φλοι σε κθε ταινα. Σε ταινες που δεν χει νημα αυτς ο δεκτης, απλ δεν συμπεριλαμβνεται.
Μη εφαρμσιμο, χωρς νημα (πχ παιδικς ταινες, οικογενειακς κωμωδες κλπ)
Ανπαρκτο
Μηδαμιν, σχεδν αμελητο
Υπρχει, αλλ χι τποτα φοβερ
Αιματοβαμμνο
Τουλχιστον 10 λτρα αματος και 20 κιλ κκκινου κρατος
Μην φτε τποτα πριν κατ τη διρκεια της προβολς


Επιστροφ στα περιεχμενα

Θμα ταινας

Για την ευκολα των αγαπημνων μας χρηστν, αποφασσαμε να συμπεριλβουμε κποιες λξεις- κλειδι που φανερνουν τη θεματολογα της κθε ταινας, για να πληροφορονται γργορα οι χρστες μας που δεν χουν σκοπ να διαβσουν την ακατσχετη πολυλογα των συντελεστν μας.

Επιστροφ στα περιεχμενα

DVD Info

Αν η συγκεκριμνη ταινα υπρχει σε DVD στη χρα μας, αυτ η εντητα παρουσιζει λες τις σχετικς πληροφορες για την συγκεκριμνη κδοση.

Επιστροφ στα περιεχμενα

Διεθνες DVD Εκδσεις

Καταγραφ και σχολιασμς λων των γνωστν εκδσεων DVD της συγκεκριμνης ταινας που κυκλοφορον παγκοσμως.

Επιστροφ στα περιεχμενα

Σχλια και βαθμολογες χρηστν

Οι εγγεγραμμνοι χρστες του b-movies.gr μπορον να δημοσιεουν σχλια και να βαθμολογον τις ταινες της βσης μας. Πλον μπορετε να γρφεστε στο b-movies.gr απευθεας μσω του λογαριασμο σας στο Facebook χωρς κπο, χωρς emails επιβεβαωσης σε δευτερλεπτα. Αν προτιμτε τον παλι τρπο εγγραφς, ακολουθστε αυτ το Link.

Επιστροφ στα περιεχμενα

Δημοσιεστε με social bookmark τα περιεχμενα του b-movies.gr

Κντε Like και δημοσιεστε τα να, ρθρα και σχολιασμος ταινιν του b-movies.gr που σας αρσουν στα Facebook και το Twitter με μια κνηση.

Αν χετε λογαριασμος σε κποια απ τα προαναφερμενα social bookmarking sites ττε απλ πατστε το κουμπ "Like" που βλπετε τρμα κτω σε κθε εντητα του b-movies.gr για να κνετε Like και να δημοσιεσετε το περιεχμενο στο Facebook. Αντστοιχα πατστε το κουμπ "Tweet" για το Tweeter. τσι κνετε τα περιεχμενα του b-movies.gr που σας αρσουν γνωστ σε ευρτερο κοιν μσω αυτν των δημοφιλν web sites.

Κντε Like στη σελδα του b-movies.gr στο Facebook εδ.

Ακολουθεστε το b-movies.gr στο Twitter

Για να μθετε με λεπτομρειες τι εναι το Social Bookmarking ακολουθστε το παρακτω Link που εναι το σχετικ ρθρο στην Wikipedia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Social_bookmarking

Επιστροφ στα περιεχμενα

Τι θα βρετε στο b-movies.gr

Θα βρετε πληροφορες και υλικ σχετικ με το σινεμ τρμου και φαντασας, το Ασιατικ σινεμ συμπεριλαμβανομνων των πολεμικν τεχνν, αφιερματα, ρθρα και σχετικς επιλεγμνες ειδσεις, και ββαια την βση δεδομνων μας με πληθρα γνωστν και γνωστων ταινιν που λες κτι χουν να προσφρουν σε φλους της γοητεας του αντισυμβατικο, κομπλ με λες τις απαρατητες πληροφορες για εκδσεις DVD τσο στην Ελλδα σο και διεθνς. Σιγ σιγ και ανλογα με την ανταπκριση που θα χει το b-movies.gr, η βση μας θα μεγαλνει και θα γνει πολτιμο εργαλεο για κθε συλλκτη DVD, απλο περιστασιακ θιαστη του cult κινηματογρφου. Περιττ, φυσικ, να αναφρουμε τι το site ανανενεται κατ βοληση, τσο με προσθκη νων και αφιερωμτων, σο και με περισστερες καταχωρσεις ταινιν στη βση μας, οπτε παρακαλομε να μας επισκπτεστε συχν!

Το b-movies.gr εστιζει κυρως στις λεγμενες χρυσς δεκαετες του κινηματογρφου που μας ενδιαφρει, δηλαδ τις δεκαετες του '60 ως και 90, που και κυκλοφρησαν πειρες κλασσικς ταινες που θεσαν ψηλ τις βσεις στο χρο. Η σκην του τρμου γνρισε τις μεγαλτερες στιγμς της δεκαετα του 70, κτι που φανεται ξεκθαρα σμερα στην κιν/φικ βιομηχανα, που μοιζει να χει στερψει απ νες ιδες και επιδδεται μανιωδς σε καττερα remake αυτν των κλασσικν ταινιν.

Επσης το εμπορικ Ιταλικ σινεμ αναπτχθηκε και κατκτησε τον κσμο την δια δεκαετα, με ονματα πως Dario Argento, Lucio Fulci, Umberto Lenzi κλπ.

Ο χρος της Επιστημονικς Φαντασας επσης νθισε τις χρυσς δεκαετες του 50, 60 και 70, εν σμερα μοιζει επικνδυνα σκοτεινς με ελχιστες εξαιρσεις.

σο για τη βιομηχανα του exploitation, εναι περιττ να αναφρουμε τι πλον δεν βγανουν πια ταινες Nunsploitation, Nazisploitation ιστορες βιασμο- εκδκησης, επσης με ελχιστες εξαιρσεις, αν και τελευταα βλπουμε κποιες τσεις για επιστροφ σε αυτ το μαγικ εδος, κυρως ελω Tarantino και Robert Rodriguez.

Οι προηγομενες δεκαετες του 50 και 60 καλπτονται επσης και θα καλυφθον παραπνω σο το site μεγαλνει, εν οι σγχρονες ταινες γενικ αποφεγονται, αφο υπρχει αρκετ κλυψη απ λλα web sites, με εξαιρσεις φυσικ!

Επιστροφ στα περιεχμενα

Τι δεν θα βρετε στο b-movies.gr

Δεν θα βρετε ειδσεις και θματα σχετικ με σγχρονες παραγωγς, πσο μλλον νες κυκλοφορες, οτε θα μθετε απ εμς τα τελευταα κουτσομπολστικα να των ξνων και εγχριων σταρ. Για αυτν τον χρο, δξα το Θε, το ελληνικ internet χει πολ υλικ και πηγς πληροφρησης. Κατ συνπεια δεν θα βρετε το πργραμμα των κινηματογρφων, δεν θα διαβσετε ξενρωτες συνεντεξεις νων Ελλνων δημιουργν και λα τα συναφ. Επσης δεν πρκειται να δετε ποτ το παραμικρ για εγχριες "παραγωγς" που γνονται στο γκαρζ της μαμς και βαφτζονται "cult" απ τους δημιουργος τους. Ο στχος του b-movies.gr εναι να ενημερσει το Ελληνικ κοιν, που πντα εκτιμοσε τα εξεζητημνα και ποιοτικ πργματα, για τον ευρτερο χρο της εναλλακτικς κινηματογραφικς σκηνς παρελθντος, παρντος και μλλοντος. Επσης, δεν θα βρετε σε καμα περπτωση links για κατβασμα ταινιν και θα παρακαλοσα να μην στλνετε b-mail με ττοιου εδους ερωτσεις καθς οι πιθαντητες εναι τι θα αγνοονται λα προκλητικ!

Επιστροφ στα περιεχμενα

Συντελεστς

Το b-movies.gr φτιχτηκε απ τον Aris Kastrino, που γρφει τη συντριπτικ πλειοψηφα του περιεχομνου του και χει την τεχνικ επιμλεια και web administration του site. Μπορετε να του στλνετε b-mail για οποιοδποτε λγο στο info@b-movies.gr και να επισκεφτετε το προφλ του στο Facebook για online κουβεντολα και δικτωση.

Για οποιοδποτε θμα τεχνικς φσης, παρακαλομε στελτε το b-mail σας στο support@b-movies.gr, η επικοινωνστε μσω της Φρμας Επικοινωνας.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !
Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa