b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy

R.I.P. Γιάννη Δεληολάνη
R.I.P. Γιάννη Δεληολάνη


13/07/2014 15:22


Ο κόσμος του σινεμά στην Ελλάδα είναι από σήμερα φτωχότερος καθώς με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του κριτικού και συγγραφέα Γιάννη Δεληολάνη σε ηλικία 48 ετών μετά από δίμηνη μάχη για τη ζωή του.

Ο Γιάννης Δεληολάνης μεταξύ άλλων υπήρξε φίλος του σινεμά του φανταστικού και ήταν ένας από τους ελάχιστους που είχε επικοινωνήσει μαζί μου για μια πιθανή συνεργασία με το b-movies.gr. Το site του άρεσε και παρόλο που αναγνώριζε τον fanboyσμό και τον ερασιτεχνισμό μου και μου είχε προτείνει να συνεργαστούμε σε ένα νέο και φιλόδοξο website για σινεμά το οποίο ετοίμαζε εκείνη την εποχή.

Είχαμε συναντηθεί 2-3 φορές για να δούμε πώς μπορούσε να γίνει η συνεργασία, αλλά η κουβέντα πάντα κατέληγε σε εκτενείς συζητήσεις για cult horror, sci fi, Dario Argento, David Cronenberg, Takashi Miike κλπ. Τελικά η συνεργασία δεν υλοποιήθηκε για προσωπικούς μου λόγους, αλλά αυτές οι συναντήσεις με τον Γιάννη με έκαναν να τον θαυμάσω ως έναν χαμηλών τόνων, ιδιαίτερα καλλιεργημένο και ακομπλεξάριστο άνθρωπο, αγνό fan της αγαπημένης μου σκηνής και που παρόλο που η δραστηριότητά του στο χώρο ήταν πολύ μεγαλύτερη και κατά πολύ σημαντικότερη από τη δική μου, ποτέ δεν το εκμεταλλεύτηκε και πάντα διατηρούσε ένα επιτηδευμένα χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μας.

Ο Γιάννης Δεληολάνης θα ζει για πάντα μέσα από τα πολλά γραπτά του και την πολυετή δραστηριότητά του στο χώρο.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 15/7/2014 στις 18:00 στο νεκροταφείο Καισαριανής.



Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

fulci στίς 25/07/2014 17:52

Πολύ στεναχωρέθηκα... Χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά αλλά διαβάζοντας μόνο τις κριτικές του, νομίζω πως ήταν αμερόληπτος και γνήσιος φίλος του horror cinema. Ειλικρινά, θα μου λείψει

AllofThemWitches στίς 14/07/2014 09:21

όχι! κρίμα :(




Σχολιάστε αυτό το νέο.



Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa