b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE ALIEN FACTORTHE ALIEN FACTOR (1978)
ALIEN SPECIESALIEN SPECIES (1996)
EVIL ALIENSEVIL ALIENS (2005)
THE DARKTHE DARK (1979)
PREYPREY (1978)
INVADERINVADER (1992)
NOT LIKE USNOT LIKE US (1995)
IT CONQUERED THE WORLDIT CONQUERED THE WORLD (1956)
WITHOUT WARNINGWITHOUT WARNING (1980)
INVASION FROM INNER EARTHINVASION FROM INNER EARTH (1974)
QUATERMASS 2QUATERMASS 2 (1957)
ALIEN TERMINATORALIEN TERMINATOR (1996)
PARASITEPARASITE (1982)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
ALIEN RAMPAGE (2001) ()
A.K.A.: Alien Factor 2: The Alien Rampage
:
Age Line
  ALIEN RAMPAGE  
: ,
: ,
Don Dohler
Donna Sherman, Patrick Bussink, David Parker, Jaime Kalman, Shannon Butch
Don Dohler
Don Dohler, Doug Ulrich, Joel Denning
Joel Denning
Don Dohler
Don Dohler, Phil Lister, Doug Ulrich
:

νας πρκτορας του FBI συλλαμβνει να εξωγινο θηλυκ στο δσος μιας μικρς Αμερικνικης πλης, και μαζ με την αστυνομα ανακαλπτουν τι εξωγινοι χουν εισβλει στην πλη.

:

23 ολκληρα χρνια μετ το THE ALIEN FACTOR, ο σκηνοθτης απ την Βαλτιμρη Don Dohler ξαναχτυπ με ναsequel στην κλασσικ αυτ στιγμ του τσο-κακο-που-εναι-καλ σινεμ των 70s!

Ποιος ξρει, σως τελικ ο Dohler να πεστηκε τι ρθε η κατλληλη στιγμ να γυρσει το sequel του THE ALIEN FACTOR απ τους πολυριθμους (;) οπαδος της ταινας που τον πετχαιναν στο δρμο στη Βαλτιμρη και- φαντζομαι- του ζητοσαν επμονα τη μοντρνα κδοση αυτο του μικρο πους ανεπιτδευτου χιομορ;

Και ο Dohler δεν τους απογοτευσε, φτιχνοντας να ξιο απ κθε ποψη sequel, που δεν προδδει την πρτη του ταινα. Αντθετα, καταφρνει να την κνει να μοιζει αξεπραστη και διαχρονικ!

Το ALIEN RAMPAGE δεχνει τι στα χρνια που μεσολβησαν απ το THE ALIEN FACTOR ο Don Dohler βελτιθηκε σε τεχνικ θματα, αλλ ακμα πσχει απ την δια και σως μεγαλτερη λλειψη αξιοσημεωτου budget. Κι εν στο THE ALIEN FACTOR του 1978 αυτ τελικ βγαινε προς φελος της ταινας, μιας και κυριαρχοσε το ανεπιτδευτο χιομορ, στο ALIEN RAMPAGE κτι ττοιο δεν γνεται, ταν γνεται μοιζει κπως παρωχημνο.

Ο λγος εναι κυρως τι αν το ALIEN RAMPAGE κυκλοφοροσε ακριβς με αυτ τη μορφ το 1978, λογικ κανες δεν θα παραξενευταν, αλλ ταν βλπει κανες το 2001 παρμοια εφ, ερμηνεες και διθεση με το THE ALIEN FACTOR, ττε αναπφευκτα αναρωτιται τι γινε η συσσωρευμνη γνση και εμπειρα που λογικ απκτησε ο Don Dohler απ ττε;

Ρητορικ ερτημα, καθς με τα πρτα λεπτ του ALIEN RAMPAGE βλπουμε τι αν και υπαρκτ, η εξλιξη του Don Dohler πρπει να ταν πολ μικρ!

Η ιστορα εναι ουσιαστικ μια επανληψη του THE ALIEN FACTOR, με προσθκες κποιων στοιχεων που καταφρνουν, εν πση περιπτσει, να την κνουν να ξεχωρσει. Τα στοιχεα αυτ εναι ο σχετικ γργορος ρυθμς και το κπως πιο προσεγμνο σενριο που τολμ να πω τι, μχρι να σημεο και μετ απ πολλς παραχωρσεις, μου φνηκε αρκετ ενδιαφρον.

λλη μια διαφοροποηση εναι τι αυτ τη φορ χουμε μνο δο εξωγινους αντ για τους τρεις του THE ALIEN FACTOR, εκ των οποων μια γυνακα που αν την βαζε κποιος στο πλρωμα του Enterprise λογικ θα περνοσε 100% απαρατρητη εμφανισιακ και σχεδν δεν συμμετχει καθλου στη δρση, μιας και λη τη διρκεια της ταινας βρσκεται ξαπλωμνη με να απλανς (υποτθεται τρομακτικ) βλμμα. Εν και οι 3 εξωγινοι του THE ALIEN FACTOR, σο cheesy και αν ταν, διναν την ασθηση φρεσκδας και ευρηματικτητας, η συγκεκριμνη εναι αδιφορη και χωρς μπνευση.

Ο δετερος εξωγινος αποζημινει κπως την λλειψη ενδιαφρουσας και αληθοφανς δρσης, σοβαρς υπθεσης, budget και τελικ ταλντου, αλλ πντα απ την ανεπιτδευτη πλευρ του! Cheesy χωρς αμφιβολα, πως και γενικ ολκληρο το ALIEN RAMPAGE, ο αποκαλομενος Προσττης κερδζει τους ποιους πντους της ταινας αφο κνει την εμφνισ του, παρλο που γενικ μοιζει ακνδυνος.

Η γενικ αφελς δρση κπως βελτινεται και φτνει να σχετικ αποδεκτ εππεδο απ τη μση της ταινας και μετ, με την εμφνιση του μυστηριδους ενεργειακο τοχους στη μση του δσους, να κολπκι που κπως τοννει το ενδιαφρον, αλλ που τελικ δεν αξιοποιεται με τον καλτερο τρπο απ τον πντα ερασιτχνη σκηνοθτη Don Dohler, που ο διος εχε κποτε παραδεχτε τι προτιμοσε να ασχολεται με την παραγωγ και την καλλιτεχνικ διεθυνση των ταινιν παρ με τη σκηνοθεσα..

Μια φανερ βελτωση που παρατηρομε συγκριτικ με το THE ALIEN FACTOR εναι η παρξη πολλν χαρακτρων σε σχετικ αξιοσημεωτους ρλους και οι ερμηνεες οι οποες τουλχιστον φανονται σοβαρς, αλλ που η φση των δρμενων κνει να μοιζουν κπως αταριαστες.

Περιττ να αναφρω τι δεν χει νημα να ψξει κανες για ειδικ εφ που ανεβζουν τα πργματα, γιατ αυτ εναι η κρια πληγ της ταινας, που προσπαθε φιλτιμα να φτσει σε να καλ εππεδο με συνηθισμνη αλλ αρκετ σοβαρ και προσεγμνη ιστορα και σχετικ καλς ερμηνεες. ταν μως η τελικ μχη των ανθρπων με τον φοβερ και τρομερ Προσττη το μνο που περιλαμβνει εναι αδιφορο και ρουτινιρικο πιστολδι- πντα απ απσταση- και τραγελαφικ εφ ακτινν λιζερ, ττε εναι επμενο η δρση να μην φτνει ποτ σε αποδεκτ εππεδα κορφωσης.

Αν δεν ενοχλεστε απ τον φανερ ερασιτεχνισμ της παραγωγς, την λλειψη αξιοσημεωτης δρσης και την παντελ απουσα budget σως να ξιζε τον κπο να ρξετε να βλφαρο στο ALIEN RAMPAGE, ιδως αν εχατε (πως εγ) απολασει το απλυτο 70s cheesefest που λγεται THE ALIEN FACTOR. χετε, πντως, υπψη σας τι μπροστ στο ALIEN RAMPAGE το τελευταο μοιζει με 2001: A SPACE ODYSSEY!

"Are we in Redneck Hell, or what?", αναρωτιται η συμπαθστατη πρωταγωνστρια ταν ανακαλπτει τι βρσκονται σε αφιλξενη επαρχιακ περιοχ. Μπορε, αλλ η κλαση των πιστν b-μουβδων σγουρα εναι χτισμνη απ sequels σαν το ALIEN RAMPAGE!

DVD Notes:

To DVD της Προοπτικ περιχει 4:3 fullscreen μεταφορ και το trailer της ταινας.

DVD :

R1 Αμερικ (Image Entertainment)

Η μοναδικ αυτ κδοση εναι χωρς περικοπς, αλλ δεν χω πληροφορες για extras.


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
star

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa