b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
VOODOO BLACK EXORCISTVOODOO BLACK EXORCIST (1974)
VENGEANCE OF THE MUMMYVENGEANCE OF THE MUMMY (1973)
THE DARKTHE DARK (1979)
NIGHT OF THE CREEPSNIGHT OF THE CREEPS (1986)
THE FACULTYTHE FACULTY (1998)
HORROR EXPRESSHORROR EXPRESS (1972)
MANHATTAN BABYMANHATTAN BABY (1982)
THE BEINGTHE BEING (1983)
THE AWAKENINGTHE AWAKENING (1980)
BUBBA HO- TEPBUBBA HO- TEP (2002)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
TIME WALKER (1982) (ΗΠΑ)
A.K.A.: Being from Another Planet
Age Line
Απαραίτητη η γονική συναίνεση
  TIME WALKER  
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Τρόμου
Θέμα: Διαστρεβλωμένη Επιστήμη, Κατάρα, Slasher, Κολέγιο, Εξωγήινοι
ΣκηνοθεσίαTom Kennedy
ΗθοποιοίBen Murphy, Nina Axelrod, Kevin Brophy, Robert Random, James Karen, Sam Chew Jr., Austin Stoker, Melissa Prophet, Shari Belafonte, Darwin Joston
ΣενάριοTom Friedman, Karen Levitt, Jason Williams
ΠαραγωγήJason Williams, Dimitri Villard, Robert A. Shaheen
ΜουσικήRichard Band
ΦωτογραφίαRobbie Greenberg
Υπάρχουν 1 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Μια μούμια που ανακαλύφθηκε στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών σπέρνει τον πανικό στο κολέγιο.

Σχόλια:

Time Walker 01
Time Walker 02 Ο τίτλος παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας και συγκεκριμένα ταξιδιού στο χρόνο, αλλά η συγκεκριμένη αν και πολύ θα ήθελε να είναι τέτοια περιορίζεται σε κλισαρισμένο μυστήριο και τρόμο 80’s style. Αυτό πολλές φορές είναι καλό για τους fans της σκηνής, αλλά δυστυχώς αυτή η περίπτωση αποτελεί την εξαίρεση. Σίγουρα έχει φιλοδοξία από σεναριακής πλευράς, αλλά η εκτέλεση είναι τουλάχιστον προβληματική.

Time Walker 03Μια ομάδα φοιτητών φέρνουν στο φως μια μούμια από τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών που μόλις είχε ανασκαφτεί. Στη σαρκοφάγο υπήρχε μία μυστική κρυψώνα που περιείχε 5 πετράδια τα οποία τσέπωσε ένας από τους φοιτητές που έτυχε να αντιληφθεί πρώτος την παρουσία τους. Όταν οι υπόλοιποι βρίσκουν την κρυψώνα στη θέση των πετραδιών βρίσκουν μία εξαιρετικά επικίνδυνη και άγνωστη μορφή βακτηρίου που είχε βρεθεί και πάνω στην ηλικίας 3000 χρόνων μούμια. Σαν να μην έφταναν αυτά, η μούμια εξαφανίζεται από τον χώρο ανάπαυσης της και κόβει βόλτες στις εστίες του πανεπιστημίου σε αναζήτηση των 5 πετραδιών τα οποία όλως περιέργως κατέληξαν στις πλησιέστερες γκομενάρες της σχολής.

Time Walker 04Τι ακριβώς ήθελε τα πετράδια η μούμια δεν ξεκαθαρίζεται ποτέ, αλλά αυτή ίσως να είναι η σύνδεση με τον τίτλο. Πάντως μέχρι να βγει αυτό το συμπέρασμα έχουμε ψευδοεπιστημονικό μπλα- μπλα που φτάνει για δύο και παραπάνω ταινίες το οποίο δυστυχώς καταλήγει να είναι και το κύριο ενδιαφέρον του TIME WALKER. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δείξει ότι μπορεί να χειριστεί το χαοτικό σενάριο προς όφελος του, ο σκηνοθέτης πέφτει στην παγίδα της φλυαρίας. Τα πράγματα θα ήταν σίγουρα καλύτερα αν υπήρχαν στη συνταγή και τα γνώριμα στοιχεία της σκηνής εκείνη την εποχή, όπως το gore και το αναίτιο γυμνό, αλλά δυστυχώς η ταινία από την αρχή παίρνει τον εαυτό της πιο σοβαρά απ’ ότι πρέπει σε βάρος του αποτελέσματος.

Time Walker 05Έτσι έχουμε μια μούμια που ναι μεν περπατάει και μοιάζει τρομακτική, αλλά το πιο φρικτό πράγμα που βλέπουμε να κάνει είναι να βραχυκυκλώνει τα ηλεκτρικά της σχολής. Οι επιθέσεις της είναι γενικά αναίμακτες, προβλέψιμες και ρουτινιάρικες τη στιγμή που το μόνο πράγμα που είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς από το τι θα ακολουθήσει είναι οι λεπτομέρειες. Το σχετικό ενδιαφέρον υπάρχει για την κατάληξη, αλλά όταν στο περισσότερο υπόλοιπο τα βλέφαρα βαραίνουν επικίνδυνα είναι δύσκολο κανείς να ενδιαφερθεί για της φύση της μούμιας και την ιστορία της. 

Time Walker 06Αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα τελικά απαντώνται με «τόσο κακό που είναι καλό» τρόπο στο φινάλε που όμως όταν έρχεται μοιάζει λυτρωτικό. Εκεί βρίσκεται και το πολυτραγουδισμένο sci-fi στοιχείο του TIME WALKER, που όπως και το υπόλοιπο, μοιάζει αποκομμένο και χωρίς λογική. Η συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου αναλώνεται σε διαλόγους και ανούσιες υποπλοκές και πάντα σε βάρος της δράσης και της ατμόσφαιρας. Τέτοια προσπαθεί να φτιάξει ο σκηνοθέτης από την αρχή, αλλά πέρα από κάποιες αναλαμπές όλα πάνε γενικά στράφι, όπως και σε ολόκληρη την ταινία. Ακόμα και η 80’s αισθητική των φοιτητικών πάρτυ και η πολύ καλή μουσική της εποχής, υπογεγραμμένη από τον Richard Band, αποτυγχάνουν να κάνουν την αίσθηση που θα ήθελε ο σκηνοθέτης.

Time Walker 07Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι γενικά καλές, με αρκετές γνωστές φάτσες των Αμερικάνικων b-κύκλων να έχουν χρόνο προβολής όπως ο αναγνωρίσιμος Ben Murphy, ο αγαπητός James Karen πριν γίνει διάσημος με το RETURN OF THE LIVING DEAD και το ντουέτο Austin Stoker- Darwin Joston κατευθείαν από το ASSAULT ON PRECINCT 13, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί διακοσμητικοί χαρακτήρες στην ιστορία που καταντούν κουραστικοί παρά τις προσπάθειες αυτών που ξεχωρίζουν.

Time Walker 08Στην προσπάθεια μένει και η έμπνευση του σεναρίου να μπλέξει στοιχεία τυπικής ταινίας με αρχαία αιγυπτιακή κατάρα, με επίσης τυπική monster movie και να βάλει και λίγο από επιστημονική φαντασία. Το αποτέλεσμα του μίγματος είναι μια ελαφρά ψυχαγωγική αλλά παντελώς ανούσια και άνευρη ταινία που δεν εκμεταλλεύτηκε τα ατού της και έμεινε στη μετριότητα και – μοιραία και δίκαια – στην αφάνεια.        

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν εκδόσεις σε DVD στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R1 Αμερική (Shout! Factory) – Vampires, Mummies And Monsters Collection: Roger Corman Cult Classics - Μαζί με τα LADY FRANKENSTEIN, THE VELVET VAMPIRE και GROTESQUE

Η μοναδική αυτή γνωστή έκδοση είναι χωρίς περικοπές και με αναμορφική widescreen μεταφορά.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Kroneberg (Βαθμολογία: 2) στίς 27/01/2015 15:58

Δύσκολα μένεις ξύπνιος μέχρι το τέλος. Πολύ μέτρια ταινία.
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
star

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstar
(1 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa