b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
EVENT HORIZONEVENT HORIZON (1997)
DEATH SHIPDEATH SHIP (1980)
PLANET OF THE VAMPIRESPLANET OF THE VAMPIRES (1965)
PRINCE OF DARKNESSPRINCE OF DARKNESS (1987)
GOD TOLD ME TOGOD TOLD ME TO (1976)
THE NIGHT FLIERTHE NIGHT FLIER (1997)
QUATERMASS AND THE PITQUATERMASS AND THE PIT (1967)
MOONTRAPMOONTRAP (1989)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
THE DARK SIDE OF THE MOON (1990) (ΗΠΑ)
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  THE DARK SIDE OF THE MOON  
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Μυστηρίου, Τρόμου, Δράσης
Θέμα: Διαστημικά Ταξίδια, Κατάρα, Δαιμονισμός
ΣκηνοθεσίαD.J. Webster
ΗθοποιοίWill Bledsoe, Robert Sampson, Joe Turkel, Camilla More, John Diehl, Wendy MacDonald, Alan Blumenfeld, Ken Lesco
ΣενάριοCarey Hayes, Chad Hayes
ΠαραγωγήD.J. Webster, Keith Walley, Paul White, Masahiro Nishizawa
ΜουσικήPhil Davies, Mark Ryder
ΦωτογραφίαRuss T. Alsobrook
ΜοντάζJohn A. O'Connor, Peter Teschner
Ειδικά εφέR. Christopher Biggs
Υπάρχουν 2 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Ένα ακινητοποιημένο στην σκοτεινή πλευρά του Φεγγαριού διαστημόπλοιο συναντάει ένα μυστηριώδες σκάφος που κρύβει ένα θανάσιμο μυστικό.

Σχόλια:

The Dark Side of the Moon 1Να και μια ταινία που περιέργως μου είχε ξεφύγει τόσα χρόνια, και λέω περιέργως γιατί ανήκει σε είδος που γουστάρω πολύ, αυτό του  sci- fi horror. Ας είναι καλά ένας φίλος του b-movies.gr ο οποίος μου το ανέφερε και με έκανε να το ψάξω, κάτι που δεν ήταν και τόσο εύκολο μιας και ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD. Και βλέποντας το είναι να απορεί κανείς το γιατί, μιας και πρόκειται για μια εμπνευσμένη low budget ταινιούλα από τις αρχές των 90s που κατά διαστήματα με έκανε να ξαναζήσω τα ίδια περίπου συναισθήματα που είχα νιώσει βλέποντας για πρώτη φορά ταινίες όπως το EVENT HORIZONή το DEATH SHIP.

The Dark Side of the Moon 2Το ξεχασμένο στις μέρες μας THE DARK SIDE OF THE MOON έχει αρκετά κοινά σημεία με τις προαναφερόμενες ταινίες, αλλά έχει την δική του προσωπική ταυτότητα και ύφος που του έδωσε ο σκηνοθέτης D.J. Webster έχοντας στην διάθεση του ελάχιστα μέσα, αλλά και ένα πρωτότυπο και έξυπνο σενάριο και ένα επιτελείο από αναγνωρίσιμους και δοσμένους στο ρόλο τους ηθοποιούς.

The Dark Side of the Moon 3Ένα διαστημόπλοιο επανδρωμένο με 6 άτομα επιστημονικού πληρώματος παγιδεύεται κατά τη διάρκεια αποστολής σε τροχιά στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού μετά από ακαθόριστη βλάβη που προκάλεσε γενικό μπλακ- άουτ. Εκεί συναντάει ένα διαστημόπλοιο που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς πριν 30 χρόνια το οποίο εκείνη τη στιγμή έμοιαζε η μοναδική σωτηρία για την επαναλειτουργία των συστημάτων τους.

The Dark Side of the Moon 4Μέσα στο σκάφος ανακαλύπτουν το πτώμα ενός μέλους του πληρώματος το οποίο έμοιαζε να πέθανε πρόσφατα και που ο υπολογιστής τους αναγνώρισε ως αγνοούμενο. Το μυστήριο περιπλέκεται όταν ανακαλύπτουν ότι το σκάφος είχε χαθεί στην Γη και συγκεκριμένα στο τρίγωνο των Βερμούδων, αλλά τα πραγματικά προβλήματα αρχίζουν όταν το πτώμα που ανακάλυψαν επανέρχεται στη ζωή και επιτίθεται σε ένα μέλος του πληρώματος.

The Dark Side of the Moon 5Θα ήταν άδικο να αποκαλύψω περισσότερα στοιχεία της πλοκής, αλλά αρκεί να αναφέρω ότι αν και έχει τα προβληματάκια της γενικά ξεδιπλώνεται με ρυθμό και μαεστρία από το σκηνοθέτη D.J. Webster ο οποίος παίρνει το 100% από τα ελάχιστα μέσα που έχει στα χέρια του. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή και επιβλητική καθ όλη τη διάρκεια της ταινίας και γίνεται ακόμα εντονότερη με την διακριτική αλλά απόλυτα εύστοχη μουσική και την άριστη χρήση ηχητικών εφέ.

The Dark Side of the Moon 6Παρόλο το ξεκάθαρα ελάχιστο budget, τα ειδικά εφέ είναι σχεδόν αψεγάδιαστα και χρησιμοποιούνται με φειδώ και στο βαθμό που εξυπηρετούν την εξέλιξη της πλοκής και την διατήρηση της άριστης ατμόσφαιρας αποφεύγοντας τις κακόγουστες υπερβολές που κατά κανόνα συναντάμε σε αντίστοιχου βεληνεκούς παραγωγές. Έτσι το θέαμα παραμένει σε ψηλά σημεία ποιότητας, με ελάχιστα αργά σημεία, ενώ ακόμα και οι αμηχανίες και κακοτοπιές του σεναρίου περνούν γενικά απαρατήρητες.

The Dark Side of the Moon 7Προς αυτή τη κατεύθυνση και οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές που παραδίδουν ρεαλιστικές ερμηνείες και μεταδίδουν αρκετά καλά το αίσθημα πανικού σε ένα κλειστοφοβικό και αφιλόξενο περιβάλλον, όπως είναι αυτό του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διαστημοπλοίου. Η προσθήκη συγκρατημένων σκηνών gore και γυμνού αλλά και κάποιων στοιχείων σχετικής πρωτοτυπίας, όπως της όμορφης Camilla More στο ρόλο του κεντρικού υπολογιστή του σκάφους συμπληρώνει ένα γεμάτο 90λεπτο που δύσκολα δεν θα ικανοποιήσει τους fans του είδους.

The Dark Side of the Moon 8Αν σκεφτεί κανείς τα σκουπίδια που κατά καιρούς βρίσκουν το δρόμο τους στα ράφια των DVDάδικων είτε σε DVD είτε σε Blue Ray είναι απορίας άξιο πώς το THE DARK SIDE OF THE MOON ξεχάστηκε και δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε σοβαρή έκδοση. Μοναδικές διαθέσιμες εκδόσεις στην πρωτότυπη γλώσσα αυτή τη στιγμή είναι παλιές σκονισμένες κόπιες VHS, που τουλάχιστον ψηφιοποίησαν κάποιοι φιλότιμοι fans και  μπορούν να βρεθούν σε κάποια από τα συνήθη websites έστω και δύσκολα. Άλλο από τα πολλά παράδοξα που συνοδεύουν την ταινία είναι ότι ήταν η πρώτη και μοναδική του συγκεκριμένου σκηνοθέτη, ο οποίος δεν έχει κάτι άλλο στην καριέρα του, κάτι που ξεκάθαρα τον αδικεί.

The Dark Side of the Moon 9Γνώμη μου είναι ότι η συγκεκριμένη ταινιούλα είναι αναγκαίο να ανακαλυφθεί ξανά από τους fans της καλής low budget επιστημονικής φαντασίας και να βρει τη θέση που δικαιωματικά της αξίζει έξω από την ανυπαρξία στην οποία τόσο άδικα και ανεξήγητα έχει ξεπέσει στις μέρες μας.

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν κυκλοφορίες στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R2 Γερμανία (Cine Plus)
R2 Γερμανία (Cine Plus) – Double feature μαζί με το THE NIGHT FLIER
R2 Γερμανία (Laser Paradise)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές αλλά όλες περιέχουν κανάλι ήχου μόνο στα Γερμανικά.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

Birdy (Βαθμολογία: 5) στίς 05/09/2013 09:23

Ναι ειναι μια αξιολογη ταινια, κλασεις ανωτερη απο πολλες αλλες μπαρουφες. Εχει οτι χρειαζεται, ατμοσφαιρα, μουσικη και καλο σεναριο. Ειναι αυτες οι παραδοσιακες ταινιες τυπου Robowar τελη 80'ς αρχες 90'ς. Ευγε!

nektarios.tservakis (Βαθμολογία: 5) στίς 04/10/2012 16:13

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ)ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ SITE...ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (BLU RAY..3D ΚΑΙ ΑΛΛΑ...)......ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ....ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ......ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.....ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ...ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ....
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(3 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa