b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE FREAKMAKERTHE FREAKMAKER (1974)
MAD DOCTOR OF BLOOD ISLANDMAD DOCTOR OF BLOOD ISLAND (1968)
SCREAM AND SCREAM AGAINSCREAM AND SCREAM AGAIN (1970)
FEAR CHAMBERFEAR CHAMBER (1968)
SNAKE PEOPLESNAKE PEOPLE (1971)
DIE MONSTER DIE!DIE MONSTER DIE! (1965)
TWILIGHT PEOPLETWILIGHT PEOPLE (1973)
PANICPANIC (1976)
RITUALRITUAL (2001)
I EAT YOUR SKINI EAT YOUR SKIN (1964)
FRANKENSTEINS CASTLE OF FREAKSFRANKENSTEINS CASTLE OF FREAKS (1974)
THE ASTRO ZOMBIESTHE ASTRO ZOMBIES (1968)
FROZEN SCREAMFROZEN SCREAM (1975)
CRIMSONCRIMSON (1973)
THE SWAMP OF THE RAVENSTHE SWAMP OF THE RAVENS (1974)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
THE REVENGE OF DR. X (1970) (, )
: The Double Garden
A.K.A.: The Devil Garden, Venus Flytrap
Age Line
  THE REVENGE OF DR. X  
:
: , ,
Kenneth G. Crane
James Craig, James Yagi
Edward D. Wood Jr.
:

νας επιστμονας χρησιμοποιε τα στοιχεα της φσης σε πειρματα πνω σε να σαρκοβρο φυτ, απ το οποο πιστεει τι προρχονται οι νθρωποι.

:

The Revenge of Dr. XΗ λη φση της προβολς της συγκεκριμνης ταινας ξεκνησε με τους καλτερους οιωνος με τα credits της κπιας που εχα στην κατοχ μου διναν στη σκηνοθεσα το δυναμικ ντουτο του Φιλιππινζικου grindhouse σινεμ της δεκαετας του 70, Eddie Romero και Gerardo de Leon. Κομπλ με τους γνριμους πρωταγωνιστς John Ashley κλπ στους πρωταγωνιστικος ρλους, λα μοιαζαν να πηγανουν τλεια. μως, νθρακες ο θησαυρς καθς αποδεχτηκε τι τα credits ταν τελεως λανθασμνα μιας και ταν του παρμοιου θεματικ MAD DOCTOR OF BLOOD ISLAND το οποο παιζταν σε double bill με το THE DOUBLE GARDEN την εποχ που τυπθηκε η συγκεκριμνη κπια. Και με τον πιασρικο ττλο THE REVENGE OF DR. X, ξαφνικ η προβολ γινε να αξιοπερεργο.

The Revenge of Dr. XΤο μυστριο μεγλωσε ταν πεσε στην αντληψη μου το νομα του μγα Edward Wood Jr., δημιουργο μιας ολκληρης διαχρονικς σχολς στο σινεμ μικρο προπολογισμο, που γραψε το σενριο μιας αδκως χαμνης ταινας. Μπορε ο μσος ρος των φλων του σινεμ να θεωρσουν απ τα πρτα λεπτ της προβολς το THE REVENGE OF DR. X ως σκουπδι, μως οι απανταχο λτρεις του τσο κακο που εναι καλ σινεμ θα αναγνωρσουν και θα εκτιμσουν αμσως την ιδιοφυα εκενη που κανε τον Ed Wood πασγνωστο στους περισστερους που χουν επαφ με το σινεμ.

The Revenge of Dr. XΗ υπθεση πντως θα μποροσε κλλιστα να εναι ταινας των Romero & de Leon, δοσμνη με ευθτητα και χωρς στοιχεα παρωδας, αλλ το πιο αφελς και ανεπιτδευτο που επιβλει η σχολ Ed Wood εναι εδ σε λο του το μεγαλεο.

Ο Δρ Bragan, εξχων επιστμονας πυραλων, στλνεται απ το διευθυντ της υπηρεσας του σε διακοπς στην Ιαπωνα για να ηρεμσει απ το γχος της δουλεις του. Αυτς απρθυμα δχεται, αλλ στο δρμο μαζεει να δεγμα απ το σαρκοφγο φυτ Venus Flytrap, παρνοντας το μαζ του με στχο περαιτρω πειρματα, μιας και εκτς απ τους πυραλους το κρυφ του πθος εναι η βοτανολογα.

The Revenge of Dr. XΣτο θρετρο που τον περμενε πολυτελς δωμτιο γνωρζει και την μορφη και απλυτα αφοσιωμνη ντπια βοηθ του, που γνεται σντροφος του σε αυτ το εξωτικ ρομντζο. μως σο δεν κνουν ρομαντικς βλτες στην εξοχ δεν απολαμβνουν τις εκρξεις των τοπικν ηφαιστεων, ο Δρ Bragan παθανει ψχωση με το φυτ και μπζει και το νο του αμρε στο κλπο.

The Revenge of Dr. XΟ καιρς περνει και η πντα δοσμνη στο καθκον της βοηθς ανακαλπτει τι δσκολα θα υπρξει φα στην περπτωση του καλο γιατρο, μιας και η δημιουργα ενς νου οργανισμο που θα αποδεξει τι η εξλιξη του ανθρπου ρχεται απ τα φυτ εναι στη λστα του πολ ψηλτερα απ τις ρομαντικς καταδσεις και τα γλυκλογα. λα καταλγουν σε να ακμα φρικτ απ κθε ποψη τρας στην παρδοση των ταινιν του Ed Wood της δεκαετας του 50, πως και σε να ανεπιτδευτα επιτυχημνο φινλε που κανες πρπει να δει για να πιστψει.

The Revenge of Dr. Xπως στις περισστερες ταινες αντοχς που προορζονται για δηλωμνους trashδες και trashοδες, τσι και εδ τα ατσλινα νερα και η υπομον συστνονται για να φτσει κανες μχρι το φινλε και να απολασει χωρς να πσει στα χρια του Μορφα λα σα ο μγας Ed Wood και ο συνεχιστς του ορματος του Kenneth G. Crane του επιφυλσσουν κατ τη διρκεια της προβολς. Μερικς απ τις εκπλξεις εναι κποιοι ξεκαρδιστικο μονλογοι του 100% δοσμνου στο ρλο του James Craig, οι γνριμες ψευδοεπιστημονικς εξηγσεις που κνουν τις αντστοιχες του THE ASTRO ZOMBIES να μοιζουν βγαλμνες απ μελτες της ΝΑΣΑ, και ερμηνεες τσο κακς που εναι σαν να το κνουν επτηδες, με λαμπρ εξαρεση τον προαναφερμενο James Craig που κυριολεκτικ τα δνει λα.

The Revenge of Dr. Xλα φωνζουν τσο κακ που εναι καλ, και αυτς εναι νας απ τους πολλος χαρακτηρισμος που θα μποροσαν να δοθον στην συγκεκριμνη ταινα. Ανητη, ανοσια, φτην, βαρετ, εναι μερικο λλοι, αλλ τσι χνεται η ουσα. Δηλαδ τι ο Kenneth G. Crane στην τελευταα του δουλει πσω απ την κμερα κνει μια ακμα κλασικ επδειξη σκηνοθετικς ανικαντητας να μοιζει ργο τχνης. Και το τι φανεται να μην το θλει μιας και χει εκενη την προσγγιση της σοβαρτητας πως στις ταινες των Eddie Romero, Gerardo de Leon, αλλ και του διου του Ed Wood, κνει το THE REVENGE OF DR. X μια ακμα προσθκη στη λστα ταινιν που πρπει κποια στιγμ της ζως τους να δουν οι φλοι του αληθινο trash σινεμ.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στην Ελλδα

DVD :

R0 Αμερικ (Mill Creek)
R0 Αμερικ (Retroflix)

Και οι δυο εκδσεις εναι χωρς περικοπς και με τη fullscreen εκδοχ της ταινας με ποιτητα εικνας VHS. Πιθαντατα να κυκλοφορε και σε λλες budget εκδσεις παρμοιας ποιτητας..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa