b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


MARDI GRAS MASSACREMARDI GRAS MASSACRE (1978)
FEAR CHAMBERFEAR CHAMBER (1968)
THE SWAMP OF THE RAVENSTHE SWAMP OF THE RAVENS (1974)
MANSION OF THE DOOMEDMANSION OF THE DOOMED (1976)
EVIL ALTAREVIL ALTAR (1989)
BLOOD TIDEBLOOD TIDE (1982)
THE BLACK ROOMTHE BLACK ROOM (1983)
SATANS CHEERLEADERSSATANS CHEERLEADERS (1977)
DON'T GO NEAR THE PARKDON'T GO NEAR THE PARK (1979)
GUINEA PIG 3: HE NEVER DIESGUINEA PIG 3: HE NEVER DIES (1986)
HOLLYWOOD CHAINSAW HOOKERSHOLLYWOOD CHAINSAW HOOKERS (1988)
THE REVENGE OF DR. XTHE REVENGE OF DR. X (1970)
DEATH WARMED UPDEATH WARMED UP (1985)
THE CURSE OF FRANKENSTEINTHE CURSE OF FRANKENSTEIN (1957)
FRANKENSTEINS CASTLE OF FREAKSFRANKENSTEINS CASTLE OF FREAKS (1974)
INVASION OF THE BEE GIRLSINVASION OF THE BEE GIRLS (1973)
ZEDERZEDER (1983)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
FROZEN SCREAM (1975) ()
Age Line
15
  FROZEN SCREAM  
: ,
: , , Video Nasty
Frank Roach
Renee Harmon, Lynne Kocol, Wolf Muser, Thomas Gowan
Doug Ferrin, Celeste Hammond, Michael Sonye
Renee Harmon
H. Kingsley Thurher
Roberto A. Quezada, James Bryan
Matthew Muller
William A. Luce
:

να ζευγρι επιστημνων που πιστεουν τι βρκαν το μυστικ για την αθανασα και αρχζουν να δοκιμζουν τις ανακαλψεις τους πνω σε ανθρπινα πειραματζωα τα οποα και απαγγουν. Η γυνακα του ενς ψχνοντας να τον βρει θα βρεθε αντιμτωπη με τα αποτελσματα των πειραμτων.

:

χω πει πμπολλες φορς τι η δεκαετα του 70 ταν η χρυσ εποχ της σκηνς του τρμου. Με ταινες ορσημα πως BLACK CHRISTMAS, LAST HOUSE ON THE LEFT, ZOMBIE 2 κλπ, λογικ εναι κποιος σαν εμνα να πφτει με τα μοτρα σε ποια παγκοσμως γνωστη ταινα τρμου απ εκενη την περοδο βρεθε στα χρια του. Αυτ, λοιπν και κανα με το FROZEN SCREAM, και εχα και να παραπνω λγο για να το κνω, μιας και η εν λγω ταινα κποτε εχε κνει την εμφνισ της στην περιβητη λστα των Video Nasties στη Μ. Βρετανα.

Φανταστετε την αντδρασ μου ταν κατλαβα τι κατακλυσμικ λθος εχα κνει! To FROZEN SCREAM αποδεχτηκε απ εκενες τις ταινες που σο και να προσπαθσεις να σου αρσει, οι συντελεστς της πντα βρσκουν ναν τρπο να σε ξενερσουν!

Απ πο να αρχσει κανες και που να τελεισει; Ας προσπαθσουμε να δομε κατ αρχς τι χει να επιδεξει. Η πλοκ χει να ακαδημακ ενδιαφρον, αυτ πρπει να το αναγνωρσω κι χει να κνει με να ζευγρι επιστημνων που πιστεουν τι βρκαν το μυστικ για την αθανασα και αρχζουν να δοκιμζουν τις ανακαλψεις τους πνω σε ανθρπινα πειραματζωα.

να απ αυτ εναι ο Tom (Wolf Muser), ο νδρας της πρωταγωνστριας Ann (Lynne Kocol) που αφο φαινομενικ παθανει καρδιακ προσβολ, απαγγεται απ δο αγνστους μαυροφορεμνους και γουρλομτηδες τπους που γελον με κακεντρχεια. Η Ann ψυλλιζεται τη δουλει και απευθνεται στον αστυνομικ και πρην αρραβωνιαστικ της Kevin (Thomas Gowan)- ο οποος σε ορισμνα σημεα της ταινας προσφρει την αφγησ του στο κοιν, σαν καρικατορα των παλιν καλν φιλμ νουρ, που χι μνο δεν προσφρει τποτα στην αφγηση, αλλ αντθετα τη θβει ακμα περισστερο- και σε μια απ τους δο επιστμονες που προαναφραμε για τη λση του μυστηρου.

Η τελευταα που ερμηνεετεται απ την Renee Harmon με επιτηδευμνη και cheesy ανατολικοευρωπακ προφορ εναι σως τι καλτερο χει να επιδεξει η ταινα μχρι αυτ το σημεο, χι για κανναν λλο λγο, εκτς απ το γλιο που προκαλον οι ατκες τις, ταν αυτς δεν εναι Love and Immortality, φρση που πρπει να λει με τη συμπαθστατη προφορ της τουλχιστον 30 φορς κατ τη διρκεια της προβολς! Για να σας κατατοπσω, θυμστε τις προφορς των συμπληρωματικν ηθοποιν στο YOUNG FRANKENSTEIN του Mel Brooks; Κπως τσι εναι κι αυτς, αλλ στο πολ πιο ανεπιτδευτο!

λα αυτ μπορε να μοιζουν κπως ενδιαφροντα, αλλ εναι τσο μπερδεμνα και δοσμνα με ττοιο ερασιτεχνισμ, που τελικ μοιζουν απλ εκνευριστικ. Πντως, η ιστορα περιπλκεται ακμα περισστερο, ταν η Ann ρχεται σε επαφ με ενς εδους αρεση υπ την ηγεμονα των δο προαναφερμενων επιστημνων, που σε μια αρκετ αξιομνημνευτη σκην τους βλπουμε να ψλνουν την αγαπημνη ατκα της ταινας (Love and Immortality) σε μια κατσταση κστασης που θα κνει και τους πιο σκληραγωγημνους b-μουβδες να ξεφυσξουν απ ανυπομονησα για το τλος αυτο του κατασκευσματος, που παρ τα μλις 70 λεπτ διρκεις του, μοιζει σαν να μην φτνει ποτ.

λλα φοβερ και τρομερ που μας επιφυλσσει ο ανεκδιγητος Frank Roach και η παρα του εναι αδιφορες και μπερδεμνες ονειρικς σεκνς της πρωταγωνστριας, ακμα περισστερες λυπηρς ερμηνεες και τπους και τπισσες να ψλνουν με τον διο ψφιο τρπο για "Love and Immortality", καθς και τους μαυροφορεμνους γουρλομτηδες φλους μας που τελικ μαθανουμε τι εναι τα προντα τηςεπιστημονικς ρευνας των δο. νας απ αυτος εναι και ο Tom, που τελικ παρασρει την κακμοιρη σζυγ του στο προβλψιμο και απλυτα ταιριαστ με το υπλοιπο φινλε.

Ξρω τι το FROZEN SCREAM θα μποροσε να εχε γνει κτι, μιας και ακμα και με αυτ τον χαοτικ τρπο αφγησης και τον ερασιτεχνικ τρπο προσγγισς του απ τους συντελεστς, χει κποια στοιχεα που οι εξασκημνοι b-μουβδες θα μποροσαν να μπξουν τα δντια τους. Υπρχει να σχετικ μυστριο και ολγον τι απ gore, που πντως εναι δσκολο να πιστψει κανες τι λγω αυτο μπκε η ταινα στη λστα των Video Nasties, εν το γλιο εναι φθονο και πηγζει τσο απ τον ερασιτεχνισμ του λο πργματος, σο και απ τους τραγελαφικος διαλγους.

Σε μια σκην, για παρδειγμα, οι δο επιστμονες συζητον για τα κατορθματ τους. Ο νδρας λει στη γυνακα Μπως θλεις να δεις τον Tom, το πρτο μας πειραματζωο;, αυτ του απαντει χι, αυτς με τρομζει περισστερο απ λους, για να πρει την φοβερ απντηση ΟΚ, οπτε ας κνουμε μια κρανιοτομ޻! Αυτ εναι, παδες! Μια κρανιοτομ πντα φρνει στα σια δο τμιους τρελος επιστμονες που κουρστηκαν απ την καθημεριν ρουτνα της δουλεις τους!

Δεν θα γνω να απ τα ζμπι σας!, φωνζει η μορφη Ann στους δο επιστμονες. Ω, μα θα γνεις!, την καθησυχζουν αυτο. Και μλλον χουν δκιο, γιατ ταν τελεωσε η προβολ πιασα τον εαυτ μου να παραπατει ζαλισμνος και με μια ακατσχετη επιθυμα για να πσω σε βαθ λθαργο και να ξεχσω τα τελευταα 90 λεπτ ανας και πλξης σο πιο γργορα γινταν.

DVD Notes:

To FROZEN SCREAM δεν χει κυκλοφορσει σε DVD στην Ελλδα.

DVD :

R2 Γερμανα (Laser Paradise- Red Edition)

Η μοναδικ αυτ κδοση εναι χωρς περικοπς, στα Αγγλικ με Γερμανικος υπτιτλους..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating


Gore
3
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa