b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


MANSION OF THE DOOMEDMANSION OF THE DOOMED (1976)
THE AWFUL DR. ORLOFTHE AWFUL DR. ORLOF (1962)
THE CREEPING FLESHTHE CREEPING FLESH (1973)
CORRIDORS OF BLOODCORRIDORS OF BLOOD (1958)
HUNCHBACK OF THE MORGUEHUNCHBACK OF THE MORGUE (1973)
THE POSSESSED!THE POSSESSED! (1976)
THE BODY SHOPTHE BODY SHOP (1973)
HANDS OF THE RIPPERHANDS OF THE RIPPER (1971)
THE FREAKMAKERTHE FREAKMAKER (1974)
THE REJUVENATORTHE REJUVENATOR (1988)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
CORRUPTION (1968) (. )
A.K.A.: Laser Killer, Carnage
:
Age Line
15
  CORRUPTION  
: ,
: , , , , Sexploitation,
Robert Hartford-Davis
Peter Cushing, Sue Lloyd, Noel Trevarthen, Kate O'Mara, David Lodge, Anthony Booth, Wendy Varnals, Billy Murray, Vanessa Howard
Donald Ford, Derek Ford
Peter Newbrook
Bill McGuffie
Peter Newbrook
Don Deacon
:

νας εξχων γιατρς εξαναγκζεται απ τη σντροφ του στο φνο νεαρν γυναικν για να βρει υλικ για την αποκατσταση του παραμορφωμνου προσπου της.

:

Corruption (1968) - Peter Cushing
Corruption (1968) 01Να και μια ταινα που παραλγο να ξεχαστε στο βθος του χρνου και ανακαλφθηκε ξαν πρσφατα με την remastered κυκλοφορα της Grindhouse Releasing. Πρκειται για να θρλερ τρμου των μικρν στοντιο της Titan που ποτ δεν κατφεραν να κνουν αισθητ την παρουσα τους στο cult horror στερωμα. Κοιτντας τον μικρ κατλογο της εταιρας που περιλαμβνει το αδιφορο INCENCE OF THE DAMNED και το THE DEMONS OF LUDLOW του b-μουβ Bill Rebane καταλγω με ευκολα στο συμπρασμα τι το CORRUPTION εναι μλλον η καλτερη παραγωγ της εταιρας και θα ταν μεγλο κρμα για τους fans του Peter Cushing να μην εχε επανακυκλοφορσει και λβει την σγχρονη Blu Ray μεταχεριση.

Corruption (1968) 02Πρκειται για την ιστορα του δισημου γιατρο Sir John Rowan (Peter Cushing) ο οποος- πως αρκετο στη θση του- κνει το λθος να παντρευτε την καυτ νεαρ Lynn (Sue Lloyd), καταξιωμνο μοντλο με υπρμετρη φιλοδοξα και τερστιο ναρκισσισμ. Μια μρα ο καλς γιατρς αναγκζεται να ακολουθσει την party animal σζυγο σε να μοδτο πρτι της υψηλς κοινωνας της μδας στο Λονδνο, εκε μως καβγαδζει με τον αντιπαθστατο φωτογρφο της Lynn που θλει να τη φωτογραφσει γυμν μπροστ στους δεκδες καλεσμνους. Ο καλς γιατρς δεν θλει οτε να το σκφτεται και τσι πινεται στα χρια με τον φωτογρφο, κτι που καταλγει σε να ατχημα που παραμορφνει το αγγελικ πρσωπο της Lynn και κατ συνπεια καταστρφει την καριρα της που στηριζταν σε τερστιο βαθμ στην ομορφι του προσπου της.

Corruption (1968) - Sue Lloyd, Kate O'MaraΜη διατεθειμνη να αντιμετωπσει τη ζω παραμορφωμνη, η αδστακτη Lynn πεθει τον καλ γιατρ να βλει μπρος μια επαναστατικ πειραματικ θεραπεα του κατ την οποα χρησιμοποιντας ιστ απ δτες μπορε να αναζωογονσει το πρσωπο της αφαιρντας τα σημδια του ατυχματος. Ο γιατρς κνει να πρτο επιτυχημνο περαμα χρησιμοποιντας δρμα απ μια νεαρ που χασε τη ζω της σε ατχημα, αλλ η θεραπεα δεν κρατει πολ, κτι που κνει την Lynn να θλει κτι πιο μνιμο. μως η θεραπεα χρειζεται συνεχς νο λο και πιο φρσκο δρμα και τσι η Lynn πεθει τον καλ γιατρ να καταφγει στο φνο μιας πρνης για να βρει το υλικ που χρειζεται. Το πρβλημα εναι τι αυτ η διαδικασα πρπει να επαναληφθε για να επαναφρει μια και καλ το πρσωπ της στην αρχικ του κατσταση, κτι που βζει τον Δρ. Rowan στη μση να παλεει με την δικ του ηθικ και με την λατρεα του για την Lynn.

Corruption (1968) 03Στα διφορα πληροφοριακ media που συνδευσαν την κυκλοφορα του CORRUPTION η ταινα περιγρφεται συνεχς ως sleazy και βαιη και αιματηρ޻ και με ναν Peter Cushing που δεν χετε ξαναδε߻. Αυτς οι δηλσεις εναι εν μρη αληθινς, αν και ολγον τι υπερβολικς κατ την προσωπικ μου ποψη. Σγουρα υπρχουν 1-2 αρκετ δυνατς για τα Βρετανικ δεδομνα σκηνς φνων, με τη μα απ αυτς να εναι λογοκριμνη στις περισστερες εκδσεις της ταινας και παρουσιζεται σαν extra σκην στην κυκλοφορα της Grindhouse Releasing, αλλ το να την χαρακτηρσει κανες sleazy μλλον ακογεται περισστερο σαν διαφημιστικ τρικ παρ σαν αμερληπτη περιγραφ του φους της.

Corruption (1968) - Sue Lloyd, Peter CushingΤο λο θαμα ξεκινει πολχρωμα και με αρκετ ψυχεδελικ τρπο πως ταν ο καννας εκενη την εποχ στις Βρετανικς παραγωγς, με αρκετ μπιττη μουσικ και σκηνς του ξφρενου πρτι του Λονδρζικου χρου της μδας το οποο εισγει το θεατ στους χαρακτρες και την υπθεση.

Corruption (1968) 04Σε λη τη διρκεια ο Peter Cushing εναι ο γνωστς τζντλεμαν που λοι γνωρζουμε που μως εναι απολτως εξαρτημνος απ την νεαρ σντροφο του σε σημεο που χνει τον αυτολεγχο του και γνεται ρμαιο στις ορξεις της, απ τη στιγμ που νιθει τψεις για το ατχημα που ο διος προκλεσε. Σε αυτ τα πλνα ο χαρακτρας του φανεται ξεκθαρα ηθικς, τσο που η ξαφνικ μετατροπ του απ νθρωπο της επιστμης σε στυγν δολοφνο δεν στοιχειοθετεται απ τα δρμενα.

Corruption (1968) - Sue Lloyd, Kate O'MaraΓενικ, αυτ πιστεω τι εναι και το βασικτερο πρβλημα του CORRUPTION που στην περισστερη διρκει του χει καλ ρυθμ, ωραες ερμηνεες απ λους τους πρωταγωνιστς και αρκετ σεναριακ ενδιαφρον. Η εξλιξη της πλοκς γνεται με ολγον τι τυχαο τρπο και δεν δικαιολογε σε καμα περπτωση τις μεταπτσεις στη διθεση των πρωταγωνιστν, κτι που βλπτει την αξιοπιστα κυρως του χαρακτρα του Peter Cushing.

Corruption (1968) - Sue Lloyd, Peter CushingΤα πργματα μπερδεονται ακμα περισστερο προς το φινλε που ναι μεν η νταση κορυφνεται, αλλ μπλκονται στην ιστορα αρκετο λλοι δευτερεοντες χαρακτρες που κνουν το σημεο εστασης να μεταβλλεται απ την ψυχοσνθεση του καλο γιατρο και την αντιμετπιση της κρσης στην οποα θελ του μπκε.

Corruption (1968) - Peter CushingΠροσωπικ εδα αρκετ κοιν σεναριακ σημεα με το EYES WITHOUT A FACE και τη σειρ ταινιν του Δρα Ορλφ του Jess Franco που χουν περπου την δια θεματικ, αλλ το CORRUPTION προσπαθε να χτσει περισστερο στους χαρακτρες παρ να ανακυκλνει τα δια και τα δια.

Corruption (1968) 05Μχρι ενς σημεου ο Robert Hartford-Davis το πετυχανει, αλλ ταν το λο πργμα πει να κορυφωθε ο σκηνοθτης κπως το χνει και μετατρπει το CORRUPTION σε τυπικ θρλερ σαν δεκδες που χουμε δει κατ καιρος. μως ακμα και τσι η ταινα χει γνσια δναμη η οποα εξυπηρετεται ριστα απ τον πολ ατμοσφαιρικ τρπο κινηματογρφησης και τις ερμηνεες των πρωταγωνιστν που εναι πρτης γραμμς.

Corruption (1968) 06Το φινλε εναι μχρι ενς σημεου μη αναμενμενο και αρκετ ταιριαστ, αν και πσχει λιγκι απ τα προβλματα που εχαν αρχσει να εμφανζονται απ τη μση της προβολς και μετ. Μχρι αυτ να φτσει, το CORRUPTION χει αρκετ να προσφρει τους θεατς, πως ναν ιδιατερα κεφτο Peter Cushing που ναι μεν δεν φτνει σε sleazy εππεδα πως του χαρακτρα του στο FRANKENSTEIN MUST BE DESTROYED αλλ που εναι πντα λρα 100 για τους fans τσο του διου σο και του Βρετανικο σινεμ τρμου. ξια συμπαρασττης του Cushing εναι η πανμορφη Sue Lloyd που ταν ξεκθαρα η ιδανικ επιλογ για το συγκεκριμνο ρλο, εν λοι σχεδν οι συμπληρωματικο χαρακτρες χουν το ενδιαφρον τους.

Corruption (1968) 07Απ εκε και πρα υπρχει καλς ρυθμς, ωραα ατμσφαιρα και μουσικ, πως και κποιες ξιες αναφορς σκηνς φνων, πως και η τελικ σφαγ του φινλε που λογικ θα συζητηθε. Σε κθε περπτωση δεν μιλμε για μια τλεια δουλει, αλλ για μια πρα για πρα ξια καταχριση στη λστα ταινιν τρμου εκενης της εποχς απ τη Βρετανα, εν δεν συζητω τι πρκειται για απολτως αναγκαα προσθκη στη φιλμογραφα του Peter Cushing για τους οπαδος του.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

Blu Ray & R0 DVD Αμερικ (Grindhouse Releasing)

Η μοναδικ αυτ κδοση εναι χωρς περικοπς, τρομερ μεταφορ εικνας και χου και αρκετ extras. Υπρχει και μια Ισπανικ κυκλοφορα που μως εναι πετσοκομμνη..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
2
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa