b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


A MAN CALLED RAGEA MAN CALLED RAGE (1984)
WARRIOR OF THE LOST WORLDWARRIOR OF THE LOST WORLD (1983)
ROBOWARROBOWAR (1988)
BATTLETRUCKBATTLETRUCK (1982)
STEEL DAWNSTEEL DAWN (1987)
BRONX WARRIORSBRONX WARRIORS (1982)
WHEELS OF FIREWHEELS OF FIRE (1985)
THE LAST HUNTERTHE LAST HUNTER (1980)
RAW FORCERAW FORCE (1982)
DEATHSPORTDEATHSPORT (1978)
NIGHTMARE AT NOONNIGHTMARE AT NOON (1988)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
MEGAFORCE (1982) (, )
:
Age Line
  MEGAFORCE  
: ,
: , ,
Hal Needham
Barry Bostwick, Michael Beck, Persis Khambatta, Henry Silva, Edward Mulhare, George Furth, Mike Kulcsar, Ralph Wilcox, Evan C Kim, Anthony Pena
Albert S. Ruddy, Hal Needham, Andre Morgan, James Whittaker, Bob Kachler
Raymond Chow, Andre Morgan, Albert S. Ruddy, David Hamburger
Jerrold Immel
Michael C. Butler
Patrick Roark, Skip Schoolnik
Cliff Wenger, Gregg Bond, Linda Bond
:

Η μυστικ στρατι επλεκτων με νομα Megaforce προστατεει την παγκσμια ειρνη αντιμετωπζοντας κθε εδους εχθρος του ειρηνικο κσμου που και αν βρσκονται.

:

Megaforce (1982) - Persis Khambatta, Barry Bostwick
Megaforce (1982) 01Πτε διασκεδαστικ και πτε εκνευριστικ τετριμμνη χαζομαρολα δρσης απ τις αρχς των 80s που φτιχτηκε με το δυσθερητο προπολογισμ των 20 εκατομμυρων δολαρων και εναι Αμερικανο- Χονγκ Κονγκζικη συμπαραγωγ με το νομα της θρυλικς Golden Harvest να ξεχωρζει μεσα απ τους ττλους ναρξης. Ο Χονγκ Κονγκζικος κολοσσς εκενη την εποχ προσπαθοσε να χωθε στο δυτικ σινεμ και το MEGAFORCE ταν μρος αυτς της στρατηγικς που επσης περιλμβανε ταινες πως το ιστορικ BLADE RUNNER. Το τελευταο στοχισε περπου 28 εκατομμρια, αλλ η διαφορ τσο σε ποιτητα σο και διαχρονικτητα εναι χαδης.

Megaforce (1982) - Edward Mulhare, Persis KhambattaΚακ τα ψματα, με 20 ζεστ εκατομμυρικια και να δυνατ επιτελεο ηθοποιν θα περμενε κανες το MEGAFORCE να ταν τουλχιστον ξιο αναφορς την εποχ που γυρστηκε, αλλ βλποντς το κανες σμερα εκολα καταλαβανει τι πρκειται για μια πανκριβη b-movie που δεν κατφερε να ξεχωρσει παρ μνο στο μαγικ κσμο του exploitation σινεμ, το κοιν του οποου ξρει να συγχωρε και να εκτιμει δεντως.

Megaforce (1982) 02Η υπθεση εκτυλσσεται σε μια εναλλακτικ δεκαετα του 80, που ο ελεθερος κσμος προστατεεται απ την ομδα επλεκτων ονματι Megaforce υπ την αρχηγα του Ace Hunter (Barry Bostwick). Η ομδα καλωσορζει δο να μλη, την Zara (Persis Khambatta) και τον στρατηγ Byrne- White (Edward Mulhare) που θα βοηθσουν για την αντιμετπιση του δικττορα Duke Guerera (Henry Silva) και του στρατο του, που ορζεται ως το αντπαλο δος για τον ελεθερο κσμο που αντιπροσωπεει η Megaforce. τσι η ομδα ετοιμζεται για κατ μτωπο επθεση αφο πρτα πρπει να εκπαιδεσει τα να μλη στις συνθκες μχης.

Megaforce (1982) 03Ατελεωτες εκρξεις και δρση που θα ζλευαν οι περισστερες αντστοιχες παραγωγς της Cannon, υπθεση χωρς καμα λογικ, χαβαλετζδικοι διλογοι, ηρωικ μουσικ και λα τα σχετικ κνουν την εμφνισ τους απ νωρς στο MEGAFORCE δνοντας υποσχσεις για ωραα πργματα. Ομως ο σκηνοθτης και το σενριο απογοητεουν καθς γνεται γργορα αντιληπτ τι δεν υπρχει κανενς εδους βθος στα δρμενα, τα οποα εναι πεζ και ολγον τι ανητα και σε συνδυασμ με τον σχεδν φρενρη ρυθμ και την ολοκληρωτικ λλειψη ατμσφαιρας κνουν την ταινα δσκολη στην παρακολοθηση απ νωρς.

Megaforce (1982) 04Για να εμαι δκαιος, υπρχουν συγκεκριμνες συνθκες για να ευχαριστηθε κποιος το MEGAFORCE, με πρτη και καλτερη την τοποθτηση του εγκεφλου στη θση "off" στε να μην υπρχει ανλυση των δρμενων. Απολτως αναγκαα συνθκη μιας και η συντριπτικ πλειοψηφα αυτν που συμβανουν κατ τη διρκεια της προβολς μοιζουν εντελς ευκαιριακ και χωρς καμα λογικ. χουμε μονοδιστατους χαρακτρες κθε λογς, υποτθεται χιουμοριστικς ατκες που δσκολα θα κνουν στω και να δεκχρονο να σκσει χαμγελο και το χειρτερο λων, εγκληματικ υποβθμιση των δο πιο βαριν χαρτιν του cast.

Megaforce (1982) - Henry SilvaΜιλω ββαια κατ κριο λγο για τον Henry Silva, ο χαρακτρας του οποου υποβαθμζεται σε comic- relief καρικατορα που δεν αφνει τον αγαπημνο ηθοποι να ξεδιπλσει το ταλντο του σε ρλους κακν. Κατ πδας ακολουθε και η μορφη Persis Khambatta που μοιζει να μπκε στην ταινα αναγκαστικ αφο το αρχικ σενριο δεν εχε κποια γυναικεα πρωταγωνστρια. Η γνωστ απ τους ρλους της στα STAR TREK: THE MOTION PICTURE και NIGHTHAWKS Ινδ καλλον εξαφανζεται τσο ξαφνικ σο εμφανστηκε στην ταινα, κτι που υποτθεται δικαιολογεται απ κποιες αστεες σεναριακς παραδοχς, που επσης την θλουν να χει ρομαντικ σχση με το καλτερο 80s κορεμα της ταινας, Barry Bostwick.

Megaforce (1982) 05O τελευταος φανεται να αναγνωρζει τι το MEGAFORCE δεν εναι BLADE RUNNER και τουλχιστον μοιζει να κνει το χαβαλ του χωρς να παρνει πολ στα σοβαρ το σενριο, κτι που μχρι ενς σημεου ισχει και για τον Henry Silva που απ να σημεο και μετ προσπαθε με ψυχωμνες κορνες και αφιονισμνες ατκες να γνει αυτς που λοι ξρουμε. σο για τους περισστερους λλους πρωταγωνιστς, περνον σχεδν απαρατρητοι με εξαρεση σως τον Michael Beck.

Megaforce (1982) 06Απ εκε και πρα και ιδως απ το δετερο μισ της προβολς και μετ, χουμε μια υπερσυσσρευση στοιχεων δρσης. Υπρχουν μπαμ- μπουμ και εκρξεις για λα τα γοστα, υποστηριζμενες απ ριστα ειδικ εφ, τα οποα φανεται να απορρφησαν τα 20 εκ. του προπολογισμο σχεδν εξ ολοκλρου. Και το λω αυτ γιατ η ταινα εχε μα και μοναδικ σκην που απαιτοσε- τουλχιστον στη θεωρα- ρτια εφ. Πρκειται για την σκην πτσης της φουτουριστικς μοτοσικλτας του Barry Bostwick στο φινλε, αλλ η παραγωγ την κανε να μοιζει σαν κακγουστο αστεο με ειδικ εφ επιπδου b-movie που μνο το γλιο θα προκαλσει ακμα και στον πιο καλβολο θεατ.

Megaforce (1982) 07Πντως αυτ δεν εναι ιδιατερα κακ, οτε και η ροκι και η μπαλντα των ττλων τλους που φρντισαν να τοποθετσουν οι παραγωγο οι οποοι μοιραα ειδαν τα μορφα 20 εκατομμρια που βαλαν στην ταινα να πηγανουν στο βρντο καθς το MEGAFORCE θφτηκε αλπητα τσο απ κοιν σο και κριτικος και προβλψιμα υπρξε μια τερστια εμπορικ αποτυχα.

Megaforce (1982) - Barry Bostwick and his flying (?) motorcycleΚαι κτι ττοιο εναι λογικ μιας και στο τλος της προβολς αυτ που μνει εναι μια εντελς χαζ޻ ταινα που σως διασκεδσει για να αργ απογευματκι τους θεατς που θλουν κτι θορυβδες και χωρς ιδιατερες απαιτσεις, αλλ που θα μποροσε πολλ παραπνω μνο και μνο βση προπολογισμο. Και σγουρα δεν μιλω για κτι σοπερ- ουου, απλς μια τμια ταινα δρσης στο πνεμα της μαγικς δεκαετας του 80. Και δυστυχς το MEGAFORCE δεν εναι ττοια.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R1 Αμερικ (Hens Tooth Video)
R2 Ολλανδα (Dutch Filmworks)

Και οι δο εκδσεις εναι χωρς περικοπς. Η Αμερικνικη χει αναμορφικ widescreen μεταφορ, εν και οι δο εκδσεις δεν χουν καθλου extras..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa