b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


SHADOWZONESHADOWZONE (1990)
JOURNEY TO THE SEVENTH PLANETJOURNEY TO THE SEVENTH PLANET (1962)
XTROXTRO (1983)
ALIEN LOCKDOWNALIEN LOCKDOWN (2004)
INSEMINOIDINSEMINOID (1981)
QUEEN OF BLOODQUEEN OF BLOOD (1966)
GALAXY OF TERRORGALAXY OF TERROR (1981)
CREATURECREATURE (1985)
TERRORVISIONTERRORVISION (1986)
DEAD SPACEDEAD SPACE (1991)
THE TERROR WITHIN 2THE TERROR WITHIN 2 (1990)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
STAR CRYSTAL (1986) ()
:
Age Line
15
  STAR CRYSTAL  
: ,
: , , , ,
Lance Lindsay
C. Juston Campbell, Faye Bolt, John W. Smith, Taylor Kingsley, Marcia Linn, Eric Moseng, Thomas William, Don Kingsley, Robert Allen, Emily Longstreth, Lisa Goulian, Charles Linza
Lance Lindsay, Eric Woster
Eric Woster, Frank Rhodes, Charles Linza, Robert Badger, Thomas Frantz, Don E. Porter
Doug Katsaros
Robert Caramico
Eric Woster
:

Μια ομδα δισωσης αναλαμβνει να ερευνσει τα ατια εξαφνισης μιας διαστημικς αποστολς στον πλαντη ρη, αλλ βρσκονται να πολιορκονται απ να αγνστου προλευσης εξωγινο τρας.

:

Star Crystal (1986) - Alien monster in action
Star Crystal (1986) 01Καιρ εχα να δω κποιο αξιλογο rip- off του "ALEN" και τσι η προβολ του STAR CRYSTAL γινταν λο και πιο ενδιαφρουσα, τουλχιστον πριν ξεκινσει. Η ξεχασμνη αυτ ταινα απ τα μσα των 80s βρκε πρσφατη remastered κυκλοφορα που την θμισε ξαν στο ευρ exploitation κοιν, αλλ δυστυχς η πρτη σκηνοθετικ προσπθεια του Lance Lindsay δεν παρδωσε τα αγαθ πως θα περμενε κανες παραμνοντας γενικ αδιφορη παρ λη την διθεση του σεναρου να διαφοροποιηθε απ την πλειοψηφα παρμοιων θεματικ ταινιν της εποχς.

Star Crystal (1986) 02Η ταινα διαδραματζεται στο κοντιν 2032 που το πλρωμα ενς διαστημοπλοου εξερευνντας τον πλαντη ρη φρνουν διφορα αντικεμενα επιστημονικο ενδιαφροντος. Με τα πολλ, το πλρωμα της αποστολς σκοτνεται ανεξγητα και τσι μια καινοργια αποστολ στλνεται για να ερευνσει τι εχε συμβε. μως μσα στο διαστημπλοιο να απ τα εξωγινα αντικεμενα μεταλλσσεται σε αιμοβρο τρας που αρχζει να καθαρζει το να μετ το λλο τα μλη του πληρματος, που εντωμεταξ χουν παγιδευτε μσα στο διαστημπλοιο χωρς να γνωρζουν την φση του εισβολα.

Star Crystal (1986) 03Τυπικ υπθεση μιας ακμα διαστημικς monster movie που προσωπικ μου θμισε αρκετ σε φος μια αντστοιχη ταινα της εποχς, το αδικημνο CREATURE απ την ποψη τι κι αυτ εναι ανεξρτητη παραγωγ και η πρτη σκηνοθετικ προσπθεια του σκηνοθτη του. μως εν το CREATURE χει αρκετ στοιχεα που το ανεβζουν απ την μετριτητα και ισορροπον τους αργος ρυθμος και την ψευδοεπιστημονικ φλυαρα με μορφα ειδικ εφ του πλσματος και ασταμτητο gore, στο STAR CRYSTAL κτι ττοιο δεν γνεται. Αντθετα, η τση σκηνοθτη και σεναρου να διαφοροποιηθον απ τον καννα μλλον γνεται με αρνητικ τρπο.

Star Crystal (1986) 04Για κποιο λγο, ο σκηνοθτης και το σενριο εμφανζονται αρκετ συντηρητικο σο προχωρει η προβολ, χωρς ιδιατερη τλμη στα exploitation στοιχεα κτι που μοιραα επικεντρνει το ενδιαφρον της αφγησης στους διφορους χαρακτρες, οι οποοι γενικ εναι αρκετ αδιφοροι και απ την αρχ δνουν σμα τι μλλον θα χρησιμεσουν κυρως σαν υλικ αιματηρν φνων απ το πλσμα της ιστορας.

Star Crystal (1986) 05Μχρι ενς σημεου, σκηνοθτης και σενριο το κνουν αυτ, αλλ σο προχωρει η ταινα η ταινα γεμζει ανμπνευστους διαλγους σχετικ με τους τρπους των πρωταγωνιστν να ξεφγουν σο και αππειρες συναισθηματικς φρτισης του κοινο, που οι συντελεστς θλουν πση θυσα να συμπαθσουν τους ρως τους.

Star Crystal (1986) 06μως λγο η λλειψη ρυθμο, λγο οι ξλινες ερμηνεες των περισστερων πρωταγωνιστν, λγο η ατολμα του σεναρου να δεξει ξια αναφορς αιματηρ δρση του πλσματος θβουν το STAR CRYSTAL καταδικζοντς το σε ναν σταθερ ουδτερο ρυθμ και δρση, τουλχιστον μχρι το φινλε το οποο εναι να κεφλαιο απ μνο του. Προσωπικ δεν περμενα την αλλαγ στην πλοκ που επιφλασσ το σενριο, το οποο αν μη τι λλο δεχνει μια τση να προστεθον στοιχεα απ την λογικ του STAR TREK: THE NEXT GENERATION με στχο την διαφοροποηση της ταινας απ το σωρ.

Star Crystal (1986) 07Αυτ επιτυγχνεται, αλλ μλλον με αρνητικ τρπο καθς εκτς τι τα εφ του πλσματος το οποο δεν εχαμε δει στην ολτητ του σε καμα στιγμ κατ τη διρκεια της προβολς εναι ολγον τι αστεα, κνοντας το πλσμα κωμικ και με πολλ κοιν στοιχεα με τον... ET, η φση του πλσματος καθαυτ παραπμπει στα πιο αισιδοξα επεισδια του TNG προδδοντας το φος τρμου που εχε προηγηθε. Γενικ να ακατλληλο φινλε που προσωπικ θεωρ τι θαψε κθε ελπδα του STAR CRYSTAL να ξεχωρσει με θετικ τρπο.

Star Crystal (1986) 08Εκτς απ το φινλε και τα προβλματα που προκπτουν απ τη φση του πλσματος, ο σκηνοθτης φανεται να υπολεπεται αρκετ στην δημιουργα ατμσφαιρας που συνθως γνεται μνη της σε ττοιου εδους ταινες ταν υπρχουν τα κατλληλα σκηνικ. Ττοια υπρχουν στην ταινα, με αρκετ διαστημικ πλνα που πασχζουν να καλψουν τη φτνια της παραγωγς αλλ και προσπθειες δημιουργας κλειστοφοβικς ατμσφαιρας τπου ALIEN μσα το διαστημπλοιο.

Star Crystal (1986) 09Δυστυχς, αυτς οι προσπθειες μνουν ημμετρες πως και ολκληρη η ταινα, που δεν καταφρνει να βρει ρυθμ για να συντηρε το ενδιαφρον και μοιραα γνεται κουραστικ και στις περισστερες στιγμς βαρετ. Αυτ δεν ισχει για το φινλε, το οποο δυσκολεομαι να πρω στα σοβαρ, πως φαντζομαι θα ισχει και για τους περισστερους θεατς που περμεναν να τυπικ sci- fi αιματοκλισμα, αλλ τουλχιστον τα μτια μου νοιξαν σε εκενο το σημεο στω και για τους λθος λγους, εν παρμειναν ανοιχτ με περισστερη δυσπιστα στις πρτες ντες του πρα απ κθε εξγηση τραγουδιο των ττλων τλους αλλ και κατ τη διρκεια της ναρξης που σημαδεεται απ 80s ηλεκτρονικ βιντεομουσικ ρουτνας που επσης δεν βοηθει.

Star Crystal (1986) 10Γενικ μια μτρια αντιγραφ του ALIEN που θα μποροσε να προσφρει τα αγαθ με πιο ικανοποιητικ τρπο, αλλ δεν την φησαν οι περιορισμνοι προι, αλλ και η μπερδεμνη στση σεναρου και σκηνοθτη για το αν τελικ θελαν να κνουν μια αιματηρ monster movie μια PG rated διαστημικ περιπτεια για λη την οικογνεια. Το αποτλεσμα εναι κπου στη μση και απευθνεται μνο στους τελειομανες fans των φτηνν αντιγραφν του ALIEN που τυχν να θλουν να προσθσουν κι αυτ το ταινικι στις συλλογς τους.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R1 Αμερικ (Anchor Bay)
R2 Γερμανα (MIG / EuroVideo) - Science Fiction Classic Box μαζ με τα
R2 Γερμανα (Edel Germany)

Και οι τρεις εκδσεις εναι χωρς περικοπς και με αναμορφικ widescreen μεταφορ αλλ καμα δεν περιεχει extras εν οι Γερμανικς χουν μνο το μεταγλωτισμνο στα Γερμανικ κανλι χου..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstar

Gore
3
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa