b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE LAST WAVETHE LAST WAVE (1977)
PANIC IN YEAR ZERO!PANIC IN YEAR ZERO! (1962)
END OF THE WORLDEND OF THE WORLD (1977)
PROPHECYPROPHECY (1979)
THE LATHE OF HEAVENTHE LATHE OF HEAVEN (1980)
IN THE YEAR 2889IN THE YEAR 2889 (1967)
A BOY AND HIS DOGA BOY AND HIS DOG (1975)
THE LAST MAN ON EARTHTHE LAST MAN ON EARTH (1964)
THE DAY THE SKY EXPLODEDTHE DAY THE SKY EXPLODED (1958)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
PROPHECIES OF NOSTRADAMUS (1974) ()
: Nosutoradamusu no daiyogen
A.K.A.: Catastrophe 1999: The Prophecies of Nostradamus, Catastrophe: 1999, Nostradamus's Great Prophecies, Propecies of Nostradamus: Catastrophe 1999, The Last Days of Planet Earth
:
Age Line
15
  PROPHECIES OF NOSTRADAMUS  
: ,
: , , , , , , , , , ,
Toshio Masuda
Tetsuro Tanba, Toshio Kurosawa, Kaoru Yumi, Yoko Tsukasa, Katsuhiko Sasaki, Akihiko Hirata, Hiroshi Koizumi, Takashi Shimura, So Yamamura
Toshio Yasumi, Tsutomu Ben Goto, Yoshimitsu Banno
Osamu Tanaka, Tomoyuki Tanaka
Isao Tomita
Rokuro Nishigaki
Nobuo Ogawa
1
:

Σε να κοντιν μλλον νας επιστμονας και μελετητς του ργου του Νοστρδαμου πιστεει τι το τλος του κσμου πλησιζει πως προβλεψε ο αρχαος ιστορικς στις προφητεες του.

:

Prophecies of Nostradamus 01
Prophecies of Nostradamus 02Τα στοντιο της Ιαπωνικς Toho εναι χωρς αμφιβολα θρυλικ και πντα ταν, τουλχιστον μετ τις δεκδες ταινες του Godzilla οι οποες ρχισαν να κυκλοφορον η μα μετ την λλη μετ την πρωτοφαν επιτυχα της πρτης. Το συγκεκριμνο στοντιο κανε σχεδν τα πντα κατ τη διρκεια των δεκαετιν του 60 και 70, και ββαια δεν θα μποροσε να μην ασχοληθε λιγκι και με το τλος του κσμου, το οποο αποτελε το βασικ θμα της υπ σχολιασμ ταινας. Μια ταινα που χει αρκετ παρασκνιο καθς εχε λογοκριθε και αυτοαπαγορευτε την εποχ που βγκε εν η ερεση της πλρους Ιαπωνικς κδοσς της σε αντθεση με την ντουμπλαρισμνη και συντομευμνη Αμερικνικη ταν πντα να θμα για τους συλλκτες του εξεζητημνου.

Prophecies of Nostradamus 03χι τι το θμα της διαθεσιμτητας χει λυθε στις μρες μας, κθε λλο μλιστα, καθς η μνο ευρως διαθσιμη εκδοχ παραμνει η Αμερικνικη, αλλ τουλχιστον η σγχρονη τεχνολογα χει επιτρψει σε καλος ανθρπους που τυχε να χουν την πλρη κδοση να μπορον με σχετικ ευκολα να την μοιραστον μαζ μας μσω των γνωστν ιντερνετικν καναλιν. νας ττοιος καλς νθρωπος φανεται κουσε τις κραυγς απγνωσης δυτικν συλλεκτν και πσταρε την πλρη εκδοχ και τσι, επ τλους, κατφερα να την δω κι εγ.

Prophecies of Nostradamus 04Προς το παρν δεν μπορ να σχολισω τις διαφορς της πλρης κδοσης με την Αμερικνικη εκδοχ γιατ πνε πολλ χρνια που την εδα, αλλ το σγουρο εναι τι η πλοκ βγζει περισστερο νημα, οι διφορες περικομμνες σκηνς που δημιοργησαν τον διαβητο χαρακτρα της ταινας εναι παροσες, εν το υπβαθρο των διφορων πρωταγωνιστικν χαρακτρων φανεται ξεκθαρα.

Prophecies of Nostradamus 05Πρτος λων, ο καθηγητς Nishiyama, διακεκριμνος επιστμων και μελετητς των προφητειν του Νοστρδαμου, ο οποος εν ολγοις θεωρε τι το τλος του κσμου πλησιζει πως ακριβς προβλεψε ο Νοστρδαμος στις προφητεες του και προσπαθε μαζ με την κρη του να κνει τα αδνατα δυνατ για να πεσει τους κυβερνντες να σταματσουν μεσα την καταστροφ του περιβλλοντος και να εκτελσουν να επεγον σχδιο δισωσης της Ιαπωνας και της ανθρπινης φυλς γενικτερα.

Prophecies of Nostradamus 06Φυσιολογικ τσο οι συνδελφο του σο και οι ως συνθως τυφλωμνοι απ την εξουσα πολιτικο δεν βλπουν τα επιχειρματα του καθηγητ, νομζοντας τι ερμηνεει τις προφητεες του Νοστρδαμου με συζητσιμο τρπο και τι δεν υπρχει κποιος μεσος κνδυνος. Σχεδν μεσα, ρχονται να τους διαψεσουν κθε λογς φυσικς καταστροφς, η εξαφνιση διαφρων ειδν χλωρδας και πανδας αλλ και η εμφνιση τερατογενσεων απ τη μλυνση. Σαν να μην φταναν λα αυτ, μια αποστολ δισωσης με ηγτη τον διο τον καθηγητ και αρκετ κομντα απ τη Δση στην Να Γουινα ρχεται αντιμτωπη με ζομπιοποιημνους μεταλλαγμνους που χουν ξεπσει στον κανιβαλισμ εν τα επακλουθα της συστηματικς καταστροφς του παγκσμιου οικοσυστματος συνεχζονται αδικοπα με πλημμρες, σεισμος, ραδιενεργ νφη, επιδημες και κθε εδους λλες καταστροφς.

Prophecies of Nostradamus 07σοι χουν εξοικειωθε με το Ιαπωνικ σινεμ της εποχς, λογικ ξρουν περπου τι να περιμνουν απ το PROPHECIES OF NOSTRADAMUS. Ατελεωτο επιστημονικ (και ψευδοεπιστημονικ) μπλα- μπλα, αρκετς σκηνς απ πλνα αρχεου της εποχς, μπλικο οικολογικ φιλοσοφεν που σε αρκετ σημεα γνεται ολγον τι κουραστικ και αρκετς δσεις δακρβρεχτου δρματος με τις επιμρους ιστορες των διαφρων χαρακτρων της ταινας στην τιμημνη παρδοση των ταινιν του αγαπημνου εξωγινου τρατος των πντων.

Prophecies of Nostradamus 08Κακ τα ψματα, η αποκαλυπτικ θεματικ της ταινας προσφρεται για ττοιου εδους εξερευνσεις, αλλ ευτυχς για τους exploitation fans, ο σκηνοθτης του TORA! TORA! TORA! ξρει να κρατει το ενδιαφρον εμπλουτζοντας την ταινα με αρκετς σκηνς καταστροφν και δρση στε να μην γνεται βαρι και ασκωτη.

Prophecies of Nostradamus 09Πρα απ αυτ, οι διφορες σκηνς που κπηκαν και λογοκρθηκαν, πως οι ομολογουμνως αρκετ δυνατς σκηνς του φινλε που παρουσιζουν τους κατοκους ενς εφιαλτικο μετ- αποκαλυπτικο κσμου φρνουν αρκετ απ σινεμ τρμου, παρλο που η ταινα σγουρα δεν κατατσσεται σ αυτ το εδος. Προς αυτ την κατεθυνση χουμε και σκηνς κανιβαλισμο σο και επιδρομς ζμπι. Τα εφ κυμανονται απ το αξιαγπητα αφελς μχρι το δυσρεστα ρεαλιστικ και προσθτουν ακμα περισστερο σε μια ταινα που αν μη τι λλο, σγουρα χει ραμα και μπλικο υλικ για προβληματισμ.

Prophecies of Nostradamus 10Πντως πρπει να παραδεχτ τι παρ τη μεγλη διρκεια, τη συνεχμενη ηθικοπλαστικ πολυλογα και την χωρς ιδιατερη φειδ χρση πλνων αρχεου, ο ρυθμς της ταινας παραμνει αρκετ γργορος και το ενδιαφρον εναι υπαρκτ, παρλο που ουσιαστικ δεν υπρχει υπθεση που να εξελσσεται. Απ σο θυμμαι, αυτ τα στοιχεα αποτελοσαν μεγλα προβλματα στην Αμερικνικη εκδοχ που μοιαζε χωρς αρχ και τλος, αλλ στην ολοκληρωμνη Ιαπωνικ καταφρνουν και δνουν με τη θεματολογα και το γενικτερο φος της ταινας. λα υποστηρζονται απ εντυπωσιακ 70s μουσικ του Isao Tomita που εναι πανταχο παροσα και φτιχνει ακμα περισστερη ατμσφαιρα, εν και οι ερμηνεες τουλχιστον των βασικν πρωταγωνιστν εναι παθιασμνες και ειλικρινες, αν χι ολγον τι υπερβολικς.

Prophecies of Nostradamus 11Σγουρα προβλματα υπρχουν αρκετ, με πρτο απ λα την λλειψη ουσιαστικο σεναρου, αρκετ αφλεια σε πολλ μτωπα αλλ και τις μλλον αταριαστες προσπθειες του σκηνοθτη και του σεναρου να εισγουν δραματικ τνο καταφεγοντας σε πονεμνες ιστορες διαφρων χαρακτρων αντ να επικεντρνονται στο βασικ θμα του τλους του κσμου. Σε κποιες στιγμς η ταινα γνεται ιδιατερα καταθλιπτικ μιας και τουλχιστον μχρι το φινλε δεν φανεται να παρουσιζει καμα απολτως ντα αισιοδοξας διαφυγς, αλλ ευτυχς ο μπειρος Toshio Masuda το κνει στο φινλε, κτι που αν θυμμαι καλ δεν υπρχε στην Αμερικνικη εκδοχ.

Prophecies of Nostradamus 12Αξζει να αναφρω τι επσημη κυκλοφορα της ταινα στην ολτητ της ποτ δεν εδε το φως της ημρας και η εκδοχ που εδα μλλον προρχεται απ κποια ξεχασμνη παλι τηλεοπτικ προβολ. Η Toho αποφσισε να μην κυκλοφορσει την παραγωγ οτε στην Ιαπωνα οτε στην παγκσμια αγορܠ (τουλχιστον την πλρη κδοσ της) κτι που παραμνει μχρι σμερα και χει κνει το PROPHECIES OF NOSTRADAMUS να ξεχαστε απ το ευρ κοιν αλλ και του προσδδει ναν χαρακτρα απαγορευμνου θεματος τπου Video Nasties.

Prophecies of Nostradamus 13Κτι ττοιο εναι δικο για μια παρεξηγημνη προσπθεια που επηρασε φανερ πολλς μεταγενστερες παραγωγς αντστοιχης θεματολογας και που σγουρα αν κοιτξει κανες πρα απ τα προφαν οικολογικ μηνματα χει πρα πολλ τροφ για το σκεπτμενο κοιν. Προσωπικ θεωρ τι εναι η στιγμ για μια καλ πλρη κυκλοφορα στε το κοιν να ξαναθυμηθε μια ταινα που ταν μπροστ απ την εποχ της και που- δυστυχς- παραμνει επκαιρη περισστερο απ ποτ στις μρες μας, αφο οι παρακλσεις του καθηγητ Nishiyama ξεκθαρα αγνοθηκαν απ την ανθρωπτητα που επιμνει να φτνει τον πλαντη στα ρι του για χρη λγου περισστερου χρματος.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

Δεν υπρχουν εκδσεις σε DVD προς το παρν. Η ταινα κυκλοφρησε μνο σε βιντεοκαστα στο παρελθν με ττλο THE LAST DAYS OF PLANET EARTH που περιεχε την Αμερικνικη συντομευμνη κδοση.5

Kroneberg (: 4) 30/12/2014 18:47

. , .
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
;

Users rating
starstarstarstar
(1 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa