b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


MOTEL HELLMOTEL HELL (1980)
EATING RAOULEATING RAOUL (1982)
CRIMINALLY INSANECRIMINALLY INSANE (1975)
SPIDER BABYSPIDER BABY (1968)
A CANDLE FOR THE DEVILA CANDLE FOR THE DEVIL (1973)
HUMAN BEASTSHUMAN BEASTS (1980)
THE UNTOLD STORYTHE UNTOLD STORY (1992)
THE UNTOLD STORY 2THE UNTOLD STORY 2 (1998)
CARNECARNE (1991)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
THE MAD BUTCHER (1971) (, )
: Lo Strangolatore di Vienna
A.K.A.: Meat Is Meat, The Mad Butcher of Vienna, The Strangler of Vienna, The Vienna Strangler
:
Age Line
15
  THE MAD BUTCHER  
: ,
: , Slasher, , , , Sexploitation
Guido Zurli
Victor Buono, Brad Harris, Franca Polesello, Karin Field, Dario Michaelis, Luca Sportelli, Hansi Linder, Tina Buranzo
Dag Molin, Dick Randall, Karl Ross
Dag Molin, Dick Randall, Gene Corso
Alessandro Alessandroni
Enrico Betti Berutto
Graham Lee Mahin
:

Ο Otto ξαναπινει δουλει στο χασπικ του μετ την απελευθρωσ του απ το τρελοκομεο, αλλ η καταπιεστικ γυνακα του τον κνει να επιδοθε σε μπαρζ φνων λων σων θεωρε τι εμποδζουν την επνοδ του στη θση του κορυφαου χασπη της Βιννης.

:

The Mad Butcher - Victor Buono
The Mad Butcher 01Βλποντας κανες τον ττλο και τος κυκλοφορας της ταινας εκολα μπορε να υποθσει τι πρκειται για πριμη gore movie σε στιλ slasher πως αυτ καθιερθηκε τα επμενα χρνια του σινεμ τρμου. Οι πρτες αμφιβολες ρχονται ταν εμφανζεται στην οθνη το λογτυπο της θρυλικς Box Office International Pictures του μεγλου Harry Novak, ο οποος αν και ταν μσα σε κθε εδος exploitation σινεμ τις δεκαετες του 60 και 70, το καθαρ gore ταν να εδος με το οποο περιργως δεν ασχολθηκε. Η επιλογ του ρωα του Αμερικνικου exploitation να διανεμει το THE MAD BUTCHER στις ΗΠΑ μσω της εταιρας του φανερνει τι λογικ πρκειται για μια ταινα που αν μη τι λλο σγουρα χει το ενδιαφρον της, κτι που φανεται και απ το συνεχιζμενο cult status της απ ττε που κυκλοφρησε.

The Mad Butcher 02Στην πραγματικτητα το THE MAD BUTCHER εναι μια πανξυπνη μαρη κωμωδα με φανερ μπνευση απ λους τους συντελεστς της, που στο τλος της ημρας φανεται να λειτουργε καλ πετυχανοντας τον στχο του σκηνοθτη Guido Zurli και της ομδας παραγωγς. Αυτς εναι ξεκθαρα η ψυχαγωγα των fans της σκηνς, κτι που η ταινα πετυχανει και μλιστα με πολ ωραο στιλ παρλο που δεν καταφεγει σε τυπικς φρμουλες σκιν τρμου, πως εχε αρχσει δη να γνεται στη σκην απ τις αρχς της δεκαετας του 70. χι τι οι μακβριες σκηνς και θεματολογες λεπουν, κθε λλο. Απλς ο Zurli καταφρνει και τις παντρεει ψογα με το μαρο χιομορ και το χα βαλετζδικο κλμα κνοντας την ταινα προσβσιμη σε λους.

The Mad Butcher 03Πρκειται για την ιστορα του Καλτερου χασπη της Βιννης, Otto Lehman (Victor Buono) ο οποος βγανει απ το τρελδικο μετ απ 3μηνο εγκλεισμ ταν και εχε βιαιοπραγσει εναντον μιας αντιπαθητικς πελτισσας του χασπικο του. Υπ τη συνεχιζμενη γκρνια της συζγου του (Karin Field) αποφασζει να περσει απ το αγαπημνο του μαγαζ πριν πνε σπτι, κτι που του βγανει απ τη μτη καθς ο γαμπρς του το λειτουργε λανθασμνα, χοντας χσει την πελατεα. Ο Otto αποφασζει να πρει την κατσταση στα χρια του και επανρχεται στην θση που δικαιωματικ του ανκει αλλζοντας τις τιμς των κρεατικν προ τα κτω στε να επαναφρει την χαμνη πελατεα.

The Mad Butcher 04μως η σζυγος δεν ανχεται την συμπεριφορ του και ταν ο Otto της αναγγλλει τι θα μενει στο διαμερισματκι πνω απ το χασπικο αυτ τα χνει και αρχζει τις υστερες σχετικ με το τι θα πουν οι γετονες και σχετικ θματα. Ο Otto δεν αργε να σπσει και σε να ξσπασμα οργς στραγγαλζει τη γυνακα του και αποφασζει να χρησιμοποισει το πτμα της σαν πρτη λη για τα φημισμνα Βιεννζικα λουκνικ του. Για κακ του τχη, νας τοπικς δημοσιογρφος (Brad Harris) που συνεργζεται με την αστυνομα ερωτεεται μια μορφη γειτνισσα του Otto (Franca Polesello) και βρσκεται λο και περισστερο στην γειτονι του, την ρα που ο Otto χει αρχσει να εξαφανζει λους σους θεωρε τι τον εμποδζουν απ το να επανλθει στην κορυφ των χασπηδων της Βιννης.

The Mad Butcher 05Θεματικ, το THE MAD BUTCHER εναι σγουρα μια πρωττυπη ταινα για την εποχ της και χει επηρεσει φανερ πολλς μεταγενστερες παραγωγς που ασχολονται περπου με την δια ιστορα. Εκολα ρχονται στο μυαλ τα MOTEL HELL, THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE PART 2, EATING RAOUL και το Χονγκονγκζικο πος ανωμαλας και gore THE UNTOLD STORY. Η βασικ διαφορ της ταινας του Guido Zurli με τις προαναφερμενες εναι τι προτιμει να επικεντρωθε στο κωμικ στοιχεο απ τι σε εκενο του τρμου, κτι που αποδεικνεται αμφιλεγμενο, μιας και τουλχιστον στην αρχ της προβολς οι θεατς που θα περμεναν slasher και gore λογικ θα απογοητευτον απ το ανλαφρο και χιουμοριστικ κλμα της ταινας, παρλο που αυτ διακπτεται σε τακτ χρονικ διαστματα απ εμβλιμα πλνα με ξεκθαρες βσεις στο σινεμ τρμου.

The Mad Butcher 06Ξεπερνντας αυτ το αρχικ μειονκτημα, κανες χει να απολασει ναν καταπληκτικ Victor Buono, τον οποο προσωπικ βρκα τον στλο που στηρζει το THE MAD BUTCHER απ την αρχ ως το τλος, ακμα και ταν το σενριο αρχζει να ασχολεται με λλα και φανεται να χνει την κατεθυνσ του. Ο Αμερικανς ηθοποις πντα εχε κλση προς την slapstick κωμωδα και η τση να υποδεται γραφικος και γενικ παρδαλος χαρακτρες συνεχζεται κι εδ. Ο Buono ΕΙΝΑΙ ο Τρελς Χασπης, νας ρλος που του πει γντι και που τον κνει να παρνει την ταινα στην πλτη του απ την αρχ ως το τλος, εν δεχνει στους μη γνστες του ταλντου του πσο δικος ταν ο πρωρος θνατος στις αρχς των 80s για ναν καλλιτχνη που εχε πολλ ακμα να προσφρει στον χρο της κωμωδας.

The Mad Butcher 07Οι υπλοιποι πρωταγωνιστς ωχριον μπροστ στην πλοσια φυσικ παρουσα και επιβλητικ ερμηνεα του Buono και γενικ περνον απαρατρητοι, με πιθαν εξαρεση τον Dario Michaelis στο ρλο του Επιθεωρητ, χι για κανναν λλο λγο αλλ κυρως για τις απθανες ατκες του και το αστεο ντουμπλρισμ του. Ο ρωας της ιστορας, Brad Harris και η Franca Polesello εναι απλς συμπληρωματικο και αναγκαοι για να εξελιχθε η ιστορα, αλλ στο τλος της ημρας ο Victor Buono εναι η πραγματικ ατραξιν της ταινας και ο βασικς λγος που αξζει κποιος να ασχοληθε μαζ της.

The Mad Butcher 08Πρα μως απ την ερμηνεα του Buono, το THE MAD BUTCHER χει αρκετ φαΐ απ exploitation στοιχεα, πως αρκετ ανατιο γυμν, δυο- τρεις γενικ αναμακτους φνους που μως εναι αρκετ ατμοσφαιρικο και ξεφεγουν απ το ανλαφρο και χιουμοριστικ φος της ταινας. Απ εκε και πρα χουμε τα γνωστ στοιχεα που συναντμε σε αρκετς Ευρωπακς παραγωγς, πως κρο χιομορ επιπδου Ελληνικς ταινας της δεκαετας του 50, ξλινες ερμηνεες απ τους περισστερους δευτερεοντες χαρακτρες, κκιστο ντουμπλρισμα που πντως δνει ακμα περισστερο χιουμοριστικ τνο και αρκετ φλυαρα ταν το σενριο δεν ασχολεται με τον Victor Buono.

The Mad Butcher 09Στα υπλοιπα θετικ χουμε τη φανταστικ μουσικ που δνει ψογα με το φος της ταινας και φανερνει την τση για μια σχετικ ανλαφρη παραγωγ, εν το φινλε αλλζει φος και γνεται αρκετ πιο σοβαρ, χωρς πντως να αποφεγει κποια απ τα γνωστ κλισ του εδους. Στο τλος της προβολς αυτ που μνει εναι μια διασκεδαστικτατη προσπθεια που βρσκει ισορροπα μεταξ κωμωδας και τρμου- με το κωμικ στοιχεο πντως να υπερχει- και που προσωπικ θεωρ τι γνεται καλτερη με κθε επαναλαμβανμενη προβολ. Το σγουρο εναι τι δκαια χει αποκτσει cult status τσα χρνια και στκεται αντξια του ονματος και της δρσης του Harry Novak.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (Image/ Something Weird Video)
R0 Μ. Βρετανα (Village Entertainment)

Και οι δο εκδσεις εναι χωρς περικοπς και ταυτσημες απ λες τις απψεις..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
1
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa