b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
PROPHECYPROPHECY (1979)
OCTAMANOCTAMAN (1971)
THE ALIEN FACTORTHE ALIEN FACTOR (1978)
THE BEINGTHE BEING (1983)
SCARED TO DEATHSCARED TO DEATH (1980)
SOUND OF HORRORSOUND OF HORROR (1966)
THE ALIEN DEADTHE ALIEN DEAD (1980)
TRACK OF THE MOON BEASTTRACK OF THE MOON BEAST (1976)
WITHOUT WARNINGWITHOUT WARNING (1980)
DARK UNIVERSEDARK UNIVERSE (1993)
HUMANOIDS FROM THE DEEPHUMANOIDS FROM THE DEEP (1980)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
NIGHT FRIGHT (1967) (ΗΠΑ)
A.K.A.: The Extraterrestrial Nasty
Age Line
Επιθυμητή η γονική συναίνεση
  NIGHT FRIGHT  
Είδος: Τρόμου, Επιστημονικής Φαντασίας
Θέμα: Αστυνομική Έρευνα, Τέρατα, Μετάλλαξη
ΣκηνοθεσίαJames A. Sullivan
ΗθοποιοίJohn Agar, Carol Gilley, Ralph Baker Jr., Dorothy Davis, Roger Ready, Bill Thurman, Gary McLain, Darlene Drew, Frank Jolly, Bill Holly
ΣενάριοRuss Marker
ΠαραγωγήWallace Clyce Jr.
ΜουσικήChristopher Trussell
ΦωτογραφίαRobert C. Jessup
ΜοντάζArthur Sullivan
Ειδικά εφέJack Bennett
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:

Ένα μεταλλαγμένο τέρας τρομοκρατεί μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Σχόλια:

Night Fright 1Έχω πει πολλές φορές ότι ψάχνοντας κανείς στο ανεξάντλητο υλικό του public domain μπορεί να πετύχει κατά καιρούς μικρά διαμάντια που ξεχάστηκαν με το πέρασμα του χρόνου και αξίζουν να ανακαλυφθούν ξανά από τους φίλους της cult σκηνής. Όμως μαζί με αυτά, υπάρχει και αρκετή σαβούρα που μόλις και μετά βίας βλέπεται. Δυστυχώς το NIGHT FRIGHT ανήκει 100% σε αυτήν την κατηγορία.

Night Fright 2Πρόκειται για την στερεότυπη ιστορία του μεταλλαγμένου τέρατος που τρομοκατεί μια μικρή επαρχιακή κοινωνία με την αιματηρή δράση του. Πρώτα θύματα ένα φιλικό ζευγάρι των νεαρών Chris (Ralph Baker Jr.) και Judy (Dorothy Davis) οι οποίοι και ανακάλυψαν τα πτώματα κατά τη διάρκεια μιας ειδυλιακής βολτούλας στο δάσος. Ο τοπικός σερίφης (John Agar) αρχίζει να ερευνά την υπόθεση, ενώ ο άγνωστος μέχρι τότε δολοφόνος συνεχίζει το έργο του προσθέτοντας κι άλλα πτώματα στο ενεργητικό του. Στην έρευνα μπαίνει και ο τοπικός καθηγητής πανεπιστημίου (Roger Ready) που προσπαθεί να αναγνωρίσει το δράστη μελετώντας παράξενα ίχνη που μοιάζουν σαν από γιγάντιο αλιγάτορα τα οποία βρέθηκαν κοντά στον τόπο των εγκλημάτων.

Night Fright 3Μετά από τυχαία συνάντηση στο δάσος με το πλάσμα, ο σερίφης καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για αλιγάτορα αλλά για ένα γιγαντόσωμο πιθηκοειδές το οποίο φαίνεται ότι προέκυψε από κυβερνητικά πειράματα πάνω σε ζώα σαν μέρος ερευνητικού διαστημικού προγράμματος.

Night Fright 4Στο χαρτί όλα μοιάζουν σωστά, αλλά δυστυχώς στην πράξη είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι αποκαλύψεις δεν έχουν οπτική συνοδεία, αλλά γίνονται σποκλειστικά μέσω ακατάσχετου μπλα- μπλα, το οποίο είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της ταινίας στο πρώτο σαραντάλεπτο. Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει αυτό το σημείο της ταινίας ως την εισαγωγή στην πλοκή και τους χαρακτήρες, οι οποίοι όμως είναι τόσο τετριμμένοι και αδιάφοροι που κανείς πρέπει να έχει ιδιαίτερες αντοχές για να φτάσει μέχρι το υπόλοιπο.

Night Fright 5Όταν η "πραγματική" δράση ξεκινάει και το πλάσμα εμφανίζεται τα πράγματα κάπως βελτιώνονται, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο που να χαρακτηρήσει την ταινία ως ενδιαφέρουσα. Η δράση του πλάσματος διακόπτεται συνεχώς από τη γνωστή φλυαρία των πρωταγωνιστώνκαι με άκομψο σκηνοθετικά τρόπο, ενώ ακόμα και κάποια σημεία ανεπιτήδευτου κυρίως χιούμορ περνούν στο ντούκου σε ένα σχεδόν ολοκληρωτικό ναυάγιο.

Night Fright 6Προσωπικά τα μόνα ενδιαφέροντα στοιχεία που βρήκα στην ταινία είναι οι κωμμώσεις των κατά κανόνα εντυπωσιακών θυληκών παρουσιών, κάποιες κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος σκηνές πάρτυ της τοπικής νεολαίας που αποτυπώνει μέχρι ενός σημείου την κατάσταση στην Αμερικάνικη επαρχία στα τέλη των 60’s, αν και με κάπως νωχελικό και βαρετό τρόπο. Υπάρχει  βέβαια και το πλάσμα, που θυμίζει κάτι από κακοφτιαγμένο γορίλα διασταυρωμένο με το γιέτι του Paul Naschy, όταν φυσικά ξεχωρίζει μέσα  στα σκοτεινά πλάνα που δεν βοηθιούνται σε καμία περίπτωση από την φτηνιάρικη μεταφορά σε DVD. Αλλά ακόμα κι αυτό είναι χοντροκομμένο, βαρετό στη δράση του και όχι τόσο αστείο ώστε να γίνει highlight σε μια ταινία που τα 18.000 δολάρια του προυπολογισμού της δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση δικαιολογία για την ολοκληρωτική της αποτυχία.

Night Fright 7Ακόμα και η παρουσία του John Agar, που τότε ήταν παντρεμένος με την Shirley Tample και γενικά είναι αναγνωρίσιμο όνομα στις ταινίες του 50 και του 60, δεν καταφέρνει να διασώσει την μοναδική σκηνοθετική προσπάθεια του James A. Sullivan που εύλογα δεν ξαναδούλεψε πίσω από την κάμερα παρά μόνο σε ένα επίσης ξεχασμένο τηλεοπτικό γουέστερν της δεκαετίας του 70.

Night Fright 8Το NIGHT FRIGHT είναι από εκείνες τις ταινίες που όσο και να θέλει κανείς να συμπαθήσει πριν την προβολή, η πραγματικότητα τον προσγειώνει απότομα, και μάλλον αποτελεί τιμή για τη συγκεκριμένη παραγωγή να βρίσκεται σήμερα ακόμα και στις φτηνιάρικες συλλογές public domain ταινιών και να είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.      

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν γνωστές κυκλοφορίες στη χώρα μας.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Αμερική (Alpha Video)
R0 Αμερική (Mill Creek) – Pure Terror 50 movie pack

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές και με μεταφορά εικόνας ποιότητας VHS. Πιθανότατα να κυκλοφορεί και σε άλλες budget εκδόσεις παρόμοιας ποιότηταςΔεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
Χαρακίρι

Gore
1
Τι σημαίνουν;

Users rating

(0 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa