b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE THING WITH TWO HEADSTHE THING WITH TWO HEADS (1972)
THE HEADTHE HEAD (1959)
FRANKENSTEIN 80FRANKENSTEIN 80 (1972)
CRIMSONCRIMSON (1973)
FRANKENSTEIN'S CASTLE OF FREAKSFRANKENSTEIN'S CASTLE OF FREAKS (1974)
THE INCREDIBLE MELTING MANTHE INCREDIBLE MELTING MAN (1977)
LADY FRANKENSTEINLADY FRANKENSTEIN (1971)
TWILIGHT PEOPLETWILIGHT PEOPLE (1973)
THE ASTRO ZOMBIESTHE ASTRO ZOMBIES (1968)
THE REJUVENATORTHE REJUVENATOR (1988)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
THE INCREDIBLE TWO- HEADED TRANSPLANT (1971) ()
:
Age Line
15
  THE INCREDIBLE TWO- HEADED TRANSPLANT  
: ,
: , , Slasher, , American International Pictures
Anthony M. Lanza
Bruce Dern, Pat Priest, Casey Kasem, Albert Cole, John Bloom, Berry Kroeger, Larry Vincent, Jack Lester, Jerry Patterson
James Gordon White, John Lawrence
John Lawrence, Nicholas Wowchuk, Alvin L. Fast, Arthur N. Gilbert, Volodymyr Kowal
John Barber
Glen Gano, Paul Hipp, Jack Steely
Anthony M. Lanza
Barry Noble
:

Δο επιστμονες μεταμοσχεουν το κεφλι ενς ψυχοπαθ φονι στο σμα ενς γιγαντσωμου καθυστερημνου νεαρο, αλλ το δικφαλο πλσμα δραπετεει και αρχζει να σπρνει τον τρμο στην πλη.

:

The Incredible Two- Headed Transplant 1Οι περισστεροι cult fans ξρουν τι στι MGM Midnite Movies και εμαι ββαιος τι χουν κποια στιγμ επενδσει στις κυκλοφορες της εταιρας. Για σους δεν γνωρζουν, αρκε να πω τι η εταιρα χει κυκλοφορσει δεκδες σπνιες και ξεχασμνες ταινες σε double features συνθως σε καταπληκτικς remastered εκδσεις που προσφρουν θεματικ παρεμφερες ταινες. Η συγκεκριμνη σειρ φερε στα σπτια των cult horror fans ταινες πως PANIC IN YEAR ZERO!, COUNT YORGA: VAMPIRE, CHOSEN SURVIVORS, STRANGE INVADERS και πολλς λλες σε εκδσεις βιβλιοθκης και χει ξαναθυμσει στους φλους του exploitation ξεχασμνα διαμντια και χι μνο.

The Incredible Two- Headed Transplant 2Μια απ τις πιο παρξενες και εξεζητημνες κυκλοφορες της σειρς εναι αυτ που περιχει την υπ σχολιασμ μαζ με το THE THING WITH TWO HEADS του 1972, δο ταινες που θα μποροσαν να γυριστον μνο στα 70s, οπτε και το σινεμ exploitation ταν στα ιστορικ υψηλ του παγκοσμως. Σγουρα παρνει πντους ποιος απ τους ιθνοντες της παραγωγς σκφτηκε να τσο τρελ θμα, αλλ στο τλος της προβολς το THE INCREDIBLE TWO- HEADED TRANSPLANT παραμνει απλς να αξιοπερεργο και τποτα παραπνω.

The Incredible Two- Headed Transplant 3Και με ττοια υπθεση κτι ττοιο μοιζει μλλον φυσιολογικ. Ο μουστακαλς Bruce Dern εναι ο Δρ. Roger Girard και πειραματζεται με μεταμοσχεσεις κεφαλιν απ να σμα σε λλο. Απτερος στχος του εναι να μεταφρει το κεφλι απ να νεκρ σμα σε να νο υγις δνοντας την ευκαιρα στον ασθεν να ζσει την υπλοιπη ζω του φυσιολογικ. Στην αρχ τα πειρματα του περιορζονται στο ζωικ βασλειο και συγκεκριμνα σε φδια, μαμοδες και λλα τυχα ζα, αλλ η φιλοδοξα του εναι να δοκιμσει την μεταμσχευση σε ανθρπους.

The Incredible Two- Headed Transplant 4Η τχη του χαμογελει καθς νας επικνδυνος ψυχοπαθς που μλις το σκασε απ το γειτονικ τρελοκομεο καταφθνει με γριες διαθσεις στον περιβλλοντα χρο του σπιτιο του και αφο καθαρζει σους περαστικος συναντει απαγγει την μορφη γυνακα του καλο γιατρο. Αυτ κνει τον τελευταο και τον αινιγματικ βοηθ του να προυν τα πλα και να τον καθαρσουν με συνοπτικς διαδικασες, αναγνωρζοντας στο πτμα του μια μοναδικ ευκαιρα να δοκιμσουν τις επιστημονικς τους θεωρες. Ο απρθυμος δωρητς το σμα του οποου θα χρησιμοποισουν για να προσθσουν το κεφλι του ψυχοπαθ εναι ο Danny (John Bloom), ο γιγαντσωμος αλλ καθυστερημνος γιος του φροντιστ του σπιτιο.

The Incredible Two- Headed Transplant 5Ετσι οι δο επιστμονες κλειδνονται στο υπγειο εργαστριο και κνουν με επιτυχα την μεταμσχευση. μως το δικφαλο πλσμα συνρχεται με ιδιατερα βαιες τσεις, αφο η προσωπικτητα του ψυχοπαθ φονι καταπιζει την αντστοιχη του καλωσυντου αλλ διανοητικ υστερημνου Danny. τσι με απτερο στχο την εκδκηση προς τον καλ γιατρ που τους κατντησε τσι, το πλσμα αρχζει μπαρζ φνων την ρα που η γυνακα του καλο γιατρο καταδικζει το ργο του ντρα της και η τοπικ αστυνομα αναζητε τον γνωστο φονι.

The Incredible Two- Headed Transplant 6Στα χαρτι η υπθεση χει αρκετ ψαχν για exploitation χαβαλ και καφρλες, αλλ στην εκτλεση ο σκηνοθτης Anthony M. Lanza τα κνει ολγον τι μαντρα για πολλος και διαφρους λγους. νας απ αυτος εναι η υπερβολικ σοβαρτητα με την οποα ο διος και το σενριο προσεγγζουν μια θεοπλαβη ιστορα, προσπαθντας μταια να επικεντρωθον στους χαρακτρες και την ψυχοσνθεση τους και αγνοντας μχρι ενς σημεου τη δρση.

The Incredible Two- Headed Transplant 7Οι προσπθειες να δημιουργσουν συμπαθειες στο κοιν για του χαρακτρες φυσιολογικ πφτουν στο κεν, πως λλωστε και κποιες ασληπτα κακς σκηνς διαλγων περ ηθικς του εγχειρματος της μεταμσχευσης καφαλιο! Αλλ ακμα κι αν κανες κνει τα στραβ μτια και παραβλψει την γελοιτητα του λου θματος, ο γενικτερος ερασιτεχνισμς της παραγωγς θβει ποιες ελπδες για να την πρει κανες στα σοβαρ.

The Incredible Two- Headed Transplant 8Ξλινες ερμηνεες, εντελς αναληθοφαν σκηνικ και αστεα εξλιξη της πλοκς, τραγελαφικς σκηνς δρσης, ειδικ εφ πενας και διλογοι πρα απ κθε λογικ εξγηση, εναι μνο μερικ απ τα χαρακτηριστικ του THE INCREDIBLE TWO- HEADED TRANSPLANT. Συνδιστε λα αυτ με μια εντελς ενοχλητικ ηλεκτρονικ μουσικ που συνοδεει κθε βμα του δικφαλου πλσματος απ τη στιγμ της πρτης του εμφνισης και η εικνα ενς σχεδν ολοκληρωτικο ναυαγου συμπληρνεται.

The Incredible Two- Headed Transplant 9Στα ελχιστα θετικ, υπρχει πρτα απ λα η γενικ τμια ερμηνεα του Bruce Dern που ξεχωρζει σαν τη μγα μες στο γλα απ τους υπλοιπους υποδυμενος να κθε λλο παρ πιστευτ χαρακτρα. Επσης χουμε κποια σκηνικ κυρως ανεπιτδευτου χιομορ πως οι αρχικο διλογοι μεταξ των δο κεφαλιν του πλσματος και οι γκριμτσες του υποδυμενου τον ψυχοπαθ Albert Cole που θα κνουν ακμα και τους πιο μουρτζοφληδες θεατς να σκσουν τα χαμογελκια τους και μα- δυο χοντροκομμνες σκηνς gore. λλο highlight εναι τα ειδικ εφ του δικφαλου πλσματος, που κποιος πρπει να δει για να πιστψει καθς τα λγια δεν επαρκον για να περιγρψουν τη μεγαλειδη γελοιτητ τους.

The Incredible Two- Headed Transplant 10Σε γενικς γραμμς οι φλες και φλοι του αληθινο trash cinema των 70s δεν χουν κτι να χσουν δοκιμζοντας το THE INCREDIBLE TWO- HEADED TRANSPLANT. Μπορε μλιστα κποιοι να το επανανακαλψουν ως να νο πος τρλας και κακογουστις απ την καλτερη δεκαετα για το σινεμ exploitation. Κατ την προσωπικ μου γνμη, η συγκεκριμνη περιγραφ ταιριζει πολ περισστερο στο δετερο δικφαλο πος ονματι THE THING WITH TWO HEADS που εναι πολ αντερο απ λες τις πλευρς, αλλ και πλι πρπει να τονσω τι και οι δο ταινες απευθνονται σε σκληρος trash-δες. Οι υπλοιποι καλ θα εναι να μην πλησισουν, καθς υπρχει κνδυνος να χσουν το κεφλι τους απ τα φοβερ και τρομερ που θα δουν να εκτυλσσονται μπροστ στα κπληκτα μτια τους!

DVD Notes:

Δεν υπρχουν γνωστς κυκλοφορες στη χρα μας.

DVD :

R1 Αμερικ (Catcom)
R1 Αμερικ (MGM) Midnite Movies μαζ με το THE THING WITH TWO HEADS

Και οι δο εκδσεις εναι χωρς περικοπς. Η κδοση της MGM εναι αντερη, με αναμορφικ widescreen μεταφορ και το trailer.



.


.

.

Login Username:

Password:



Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
star

Gore
2
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2023 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa