b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
HELLRAISER: INFERNOHELLRAISER: INFERNO (2000)
HELLRAISER: HELLSEEKERHELLRAISER: HELLSEEKER (2002)
A NIGHTMARE ON ELM STREETA NIGHTMARE ON ELM STREET (1984)
THINNERTHINNER (1996)
THE DARK SIDE OF THE MOONTHE DARK SIDE OF THE MOON (1990)
THE SLAYERTHE SLAYER (1982)
ONE DARK NIGHTONE DARK NIGHT (1983)
THE SURVIVORTHE SURVIVOR (1981)
THE BEAST MUST DIETHE BEAST MUST DIE (1974)
THE GHOULTHE GHOUL (1975)
THE DEMONTHE DEMON (1981)
MANIAC COPMANIAC COP (1988)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
THE NIGHT FLIER (1997) (ΗΠΑ, Ιταλία)
A.K.A.: Stephen King's The Night Flier
Ελληνικός τίτλος: Ο Πιλότος του Σκότους
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  THE NIGHT FLIER  
Είδος: Τρόμου, Μυστηρίου
Θέμα: Stephen King, Βρικόλακες, Εφιάλτες, Μεταφορά Βιβλίου
ΣκηνοθεσίαMark Pavia
ΗθοποιοίMiguel Ferrer, Julie Entwisle, Dan Monahan, Michael H. Moss, John Bennes, Beverly Skinner, Rob Wilds, Richard K. Olsen
ΣενάριοMark Pavia, Jack O'Donnell
ΠαραγωγήRichard P. Rubinstein, Jack O'Donnell, David R. Kappes, Mitchell Galin, Alfredo Cuomo, Benjamin Carr
ΜουσικήBrian Keane
ΦωτογραφίαDavid Connell
ΜοντάζElizabeth Schwartz
Ειδικά εφέJeff Goodwin, Howard Berger, Robert Kurtzman, Gregory Nicotero, Rick Pour
Υπάρχουν 5 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Ένας δημοσιογράφος ερευνάει μια υπόθεση φόνων που γίνονται σε αεροδρόμια από έναν μυστηριώδη νυχτερινό πιλότο

Σχόλια:

The Night Flier 1Μια από τις πολλές κινηματογραφικές μου εμμονές είναι ό,τι έχει να κάνει με τον Stephen King. Οτιδήποτε έχει στα credits το όνομα του είναι γενικά πολύ ψηλά στη wantlist μου και πολλές από τις ταινίες που βασίζονται σε βιβλία του συμπεριλαμβάνονται μέσα στις αγαπημένες μου, παρόλο που δεν μπορώ να πω το ίδιο για τα βιβλία του, τα οποία προσωπικά δεν βρίσκω του γούστου μου πέρα από λίγες εξαιρέσεις. Αυτό ακούγεται οξύμωρο, μιας και ο King έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει κατά 99% στα βιβλία του και όχι στις κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές μεταφορές αυτών. Μάλιστα ο περισσότερος κόσμος γενικά δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση την κινηματογραφική δράση του King ακριβώς για το λόγο ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ταινίας και βιβλίου στις περισσότερες περιπτώσεις.

The Night Flier 2Αυτή για ‘μένα προσωπικά είναι μια παράξενη λογική που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να χρησιμοποιείται εναντίον σε κάποια ταινία ή τηλεοπτική σειρά. Προσωπικά θεωρώ ότι το βιβλίο και η ταινία είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από κοινό και κριτικούς, κάτι που έχω θέσει σαν σιωπηρό κανόνα στους σχολιασμούς μου και προσπαθώ να ακολουθώ όσο πιο πιστά γίνεται.

The Night Flier 3Στο ψητό, το THE NIGHT FLIER είναι εύκολα μια από τις αγαπημένες μου ταινίες με το όνομα του Stephen King στα credits και σίγουρα την τοποθετώ στο Top 10 ταινιών του από όλα τα είδη. Το συγκεκριμένο σκοτεινό και επιβλητικό μίνι- έπος βασίζεται σε ιστορία του King και είναι από αυτές τις μεταφορές που αποφεύγει τα συνηθισμένα κλισέ του συγγραφέα, όπως για παράδειγμα τη μικρή επαρχιακή Αμερικάνικη πόλη και την βαθιά ανάλυση χαρακτήρων που συναντάμε σε πολλές ταινίες.

The Night Flier 4Η υπόθεση έχει να κάνει με έναν αντιπαθητικό και κυνικό ρεπόρτερ (Miguel Ferrer) που γράφει σε ένα περιοδικό που ασχολείται κατά κανόνα με κατά συρροή δολοφονίες και άλλα μακάβρια θέματα από την καθημερινή (;) ζωή. Μιλάμε για έναν τύπο αντικοινωνικό και αδίστακτο, χωρίς ηθικούς φραγμούς που δεν διστάζει να πατήσει (κυριολεκτικά) επί πτωμάτων για να κάνει το ρεπορτάζ του, ο οποίος όμως τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε παρακμή. Ο εκδότης του του αναθέτει να ερευνήσει μια σειρά φόνων που γίνονται από έναν μυστηριώδη ταξιδιώτη ο οποίος πηγαίνει από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο με το κατάμαυρο ιδιωτικό αεροσκάφος του και αφήνει σωρούς πτωμάτων στεγνούς από αίμα. Παρόλο που το μοντέλο, ο σειριακός αριθμός του αεροπλάνου και το όνομα του θύτη είναι γνωστά, εντούτοις πάντα καταφέρνει και γλιτώνει με μυστηριώδη τρόπο.

The Night Flier 5Στην αρχή ο ρεπόρτερ είναι διστακτικός, αλλά ο εκδότης του χρησιμοποιεί σαν μέτρο πίεσης μια νεαρή και εξίσου αδίστακτη με τον ίδιο ρεπόρτερ, οπότε τελικά ο δικός μας αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της έρευνας όμως βρίσκεται χωμένος ακόμα πιο βαθιά, μιας και ο μυστηριώδης φονιάς φαίνεται να τον αναγνωρίζει και να προσπαθεί να τον κάνει να «τα παρατήσει όσο είναι καιρός». Ο φίλος μας δε μασάει από τέτοια και παίρνει το δικό του ιδιωτικό αεροσκάφος βουτώντας με το κεφάλι σε έναν εφιάλτη με απρόβλεπτη κατάληξη τόσο για τον ίδιο όσο και για τους γύρω του.

The Night Flier 6Να ξεκαθαρίσω εδώ πως παρόλο που το σενάριο είναι αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο, δυστυχώς δεν καταφέρνει να αποφύγει τις πατροπαράδοτες «τρύπες» της πλοκής ή ορισμένα από τα γνωστά κλίσέ του σινεμά τρόμου των 90’s, αλλά αυτά είναι κατά την προσωπική μου γνώμη ελάχιστα και σχεδόν ανάξια σχολιασμού. Το THE NIGHT FLIER είναι μια ολοκληρωμένη ταινία τρόμου, με ρυθμό, αγωνία και στρατηγικά σημεία βίας και gore που δε νομίζω ότι θα αφήσει παραπονεμένο κανένα φίλο του είδους.

The Night Flier 7Έχει πλούσια σκοτεινή ατμόσφαιρα σε όλη του τη διάρκεια, αποφεύγει τα νεκρά σημεία και είναι σκηνοθετημένη με νεύρο από τον άγνωστο αλλά αναμφίβολα ταλαντούχο Mark Pavia, του οποίου η συγκεκριμένη ταινία είναι η μοναδική άξια αναφοράς δουλειά σε όλα τα μέτωπα μέχρι τώρα. Προσωπικά αυτό μου κάνει εντύπωση γιατί θεωρώ ότι μετά το THE NIGHT FLIER τουλάχιστον θα άξιζε να δοκιμάσει και κάτι άλλο, αλλά περιέργως δεν είχε καμία απολύτως δραστηριότητα από τότε μέχρι σήμερα που έχει ανακοινώσει την επόμενη του δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2013.

The Night Flier 8Ενώ το φινάλε είναι συνήθως ένα θέμα στις περισσότερες ταινίας τρόμου, το συγκεκριμένο προσωπικά το βρήκα απρόβλεπτο, εκπληκτικό και απόλυτα ταιριαστό με τα υπόλοιπα δρώμενα και είναι η λογική εξέλιξη της πλοκής που αποφεύγει τις πολλές εξηγήσεις και επικεντρώνεται στην ατμόσφαιρα και στην αίσθηση μυστηρίου, αφήνοντας πολλά από τα συμβάντα μετέωρα και στο χέρι του θεατή να τα τοποθετήσει σε ένα λογικό πλαίσιο.

The Night Flier 9Οι ερμηνείες είναι πρώτης γραμμής, με τον γνωστό κυρίως από τηλεοπτικές σειρές  και μικρούς ρόλους στο σινεμά πρωταγωνιστή Miguel Ferrer να έχει μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου του και να αποδεικνύεται εκ των υστέρων ιδανική επιλογή για έναν τόσο μονόχνοτο και γενικά αντιπαθητικό χαρακτήρα. Ο Ferrer κάνει αυτό τον χαρακτήρα συμπαθητικό- τουλάχιστον σε εμένα προσωπικά- και δικαιωματικά κλέβει την παράσταση από όλους τους υπόλοιπους.

The Night Flier 10Σαν κατακλείδα, συστήνω το THE NIGHT FLIER με κλειστά μάτια στους horror fans και στους φίλους του Stephen King και το τοποθετώ στην ίδια κατηγορία με άλλες πολύ γνωστότερες ταινίες του Αμερικανού συγγραφέα όπως το αριστουργηματικό STORM OF THE CENTURY, το παρεξηγημένο αλλά πολύ καλό THINNER, το SALEM’S LOT και το αναγνωρισμένο απ’ όλους  THE DEAD ZONE.

Και όχι, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο!

DVD Notes:

Δεν υπάρχουν κυκλοφορίες στη χώρα μας. Πάντως είχε δοθεί στο παρελθόν από το περιοδικό Cine Fan.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R1 Αμερική (New Line Home Entertainment)
R2 Μ. Βρετανία (Mosaic Entertainment)
R2 Μ. Βρετανία (Mosaic Entertainment) – Director’s Cut
R2 Ολλανδία (Videofilm Express)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές. Η R1 είναι η μοναδική με αναμορφική μεταφορά, ενώ η R2 – Director’s Cut περιέχει την director’s cut έκδοση της ταινίας με περίπου 5 λεπτά έξτρα σκηνών από τις άλλες.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

medusa (Βαθμολογία: 3) στίς 09/03/2014 08:24

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ KRONEBERG ΑΛΛΑ 3 ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ....

mixosssz (Βαθμολογία: 3) στίς 10/04/2013 09:46

ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Κ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΓΚ,ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ.
ΕΧΕΙ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ.ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Κ ΤΠΤ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.ΤΟ ΒΑΖΕ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΑΡΓΑ ΒΡΑΔΥ.
ΧΡΥΣΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Birdy (Βαθμολογία: 4) στίς 18/01/2013 21:51

Αξίζει, ατμόσφαιρα και μυστήριο μαζί, μέχρι το ωραίο φινάλε!

fulci7 (Βαθμολογία: 3) στίς 25/09/2012 18:13

ksekinaei entyposiaka, sti synexeia aplonetai ena peplo mystiriou stin tainia, me stadiakes apokalypseis kai kataligei se ena idaniko episis entyposiako kai eksypno finale.

Kroneberg (Βαθμολογία: 4) στίς 25/08/2012 18:00

Ατμοσφαιρικό, με σασπένς και ένα φινάλε που το θυμάσαι για καιρό!
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstarstar

Gore
3
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(8 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa