b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


SNAKE PEOPLESNAKE PEOPLE (1971)
FRANKENSTEIN'S CASTLE OF FREAKSFRANKENSTEIN'S CASTLE OF FREAKS (1974)
THE SWAMP OF THE RAVENSTHE SWAMP OF THE RAVENS (1974)
THE REVENGE OF DR. XTHE REVENGE OF DR. X (1970)
DIE MONSTER DIE!DIE MONSTER DIE! (1965)
THE THING WITH TWO HEADSTHE THING WITH TWO HEADS (1972)
DEATH CURSE OF TARTUDEATH CURSE OF TARTU (1967)
SCREAM AND SCREAM AGAINSCREAM AND SCREAM AGAIN (1970)
THE HORROR OF FRANKENSTEINTHE HORROR OF FRANKENSTEIN (1970)
FROZEN SCREAMFROZEN SCREAM (1975)
DEATH WARMED UPDEATH WARMED UP (1985)
MANSION OF THE DOOMEDMANSION OF THE DOOMED (1976)
FRANKENSTEIN MUST BE DESTROYEDFRANKENSTEIN MUST BE DESTROYED (1969)
CRYPT OF THE LIVING DEADCRYPT OF THE LIVING DEAD (1973)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
FEAR CHAMBER (1968) (, )
A.K.A.: Chamber of Fear, The Torture Chamber, Torture Zone
Age Line
  FEAR CHAMBER  
: , ,
: , , ,
Juan Ibanez, Jack Hill
Boris Karloff, Julissa, Carlos East, Isela Vega, Yerye Beirute, Eva Muller
Jack Hill, Luis Enrique Vergara
Luis Enrique Vergara
Enrico C. Cabiati
Raul Dominguez, Austin McKinney
Felipe Marino
:

νας επιστμονας ανακαλπτει ναν βρχο μσα σε ηφαστειο, ο οποος πιστεει τι περιχει τις απαντσεις για τα μυστρια του σμπαντος. μως ο βρχος αποδεικνεται ζωντανς και με ακρεστη πενα για τις ορμνες που προκαλε στον νθρωπο ο ντονος φβος.

:

Fear ChamberΜλιστα! Μλις τελεωσα την προβολ αυτς της ξεχασμνης ταινας που μελλε να εναι η τελευταα στη φιλμογραφα του Ιερο Τρατος της σκηνς του τρμου, Boris Karloff και τα συναισθματα μου εναι ανμικτα. Σγουρα απχει τη φωτς απ αυτ που ο καθνας θα χαρακτριζε ως καλ ταινα, αλλ αυτ το παρξενο κατασκεασμα απ το Μεξικ σγουρα εναι μια ακμα απ εκενες τις στιγμς που με επαναλαμβανμενες προβολς γνεται λλη μια απ τις πολλς νοχες απολασεις για κθε σκληραγωγημνο b-μουβ.

Fear ChamberΙκαν συνθκη, να μην εναι κανες φανατικς οπαδς τσο του Boris Karloff σο και του Jack Hill που βαλε το χερκι του στο λλοτε ακατανητο και λλοτε εμπνευσμνο σενριο αυτς της ιστορας διαστρεβλωμνης επιστμης. Σγουρα κανες πρπει να αναγνωρσει τσο στον Hill σο και στον Μεξικαν Juan Ibanez την μπνευση της στιγμς στε να καταφρουν να σκεφτον κτι τσο σεναριακ αλλοπρσαλλο, αλλ δυστυχς στην εκτλεση δεν τα πγαν και τσο καλ με αποτλεσμα το ψογα τιτλοφορημνο FEAR CHAMBER να κινεται κπου ανμεσα στον ψυχεδελικ κινηματογρφο της δεκαετας του 70 και στα γνριμα πλασια της ανεπιτδευτα αστεας ταινας επιστημονικς φαντασας που σχεδν τποτα δεν της πηγανει καλ.

Fear ChamberΠρκειται για την ιστορα του ηλικιωμνου επιστμονα Δρ. Carl Mandel (Boris Karloff) που μαζ με το επιτελεο του χουν ανακαλψει ναν παρξενο ζωνταν βρχο κτω απ το γειτονικ ηφαστειο. Ο βρχος, αν και ο Δρ. Mandel στην αρχ πιστεει διαφορετικ, εναι ζωντανς οργανισμς με νηση ο οποος τρφεται με μια συγκεκριμνη ορμνη που εκκρνει ο νθρωπος η οποα παργεται ταν ο νθρωπος βρσκεται σε κατσταση απλυτου φβου. Σαν αντλλαγμα για την διατροφ του, ο Δρ. Mandel και η ομδα του προσδοκον λσεις στα μυστρια του σμπαντος απ τον βρχο, ο οποος εκτς των λλων μπορε και επικοινωνε απευθεας με ηλεκτρονικος υπολογιστς επηρεζοντας τη λειτουργα τους, σο και με ανθρπους.

Fear Chamberτσι, μπανει σε λειτουργα ο Θλαμος Φβου του ττλου, που εναι μια προσεκτικ κατασκευασμνη αθουσα βασανιστηρων στην οποα στλνονται διφορες νες γυνακες που αγνοον τι προορζονται για τροφ στον βρχο. Οι γυνακες τρομζουν μχρις εσχτων καθς δνονται στις διφορες συσκευς βασανιστηρων, παργουν την ορμνη υπ συζτηση που συγκεντρνεται σε να δοχεο απ τον καλ γιατρ και το επιτελεο του για μεση χοργηση στον βρχο, χωρς οι νεαρς γυνακες- πειραματζωα να προυν χαμπρι τι κτι τους συνβη.

Fear ChamberΤα σχδια χαλνε ταν ο βρχος παρνει την πρωτοβουλα να τραφε μνος του, προκαλντας το θνατο σε μια απ τις κοπλες κατ τη διρκεια του γεματος του, κτι που προκαλε ηθικ διλμματα στον ημτρελο αλλ κατ βθος καλοσυντο Δρ. Mandel, την κρη του Corinne (Julissa) και τον φλο της Mark (Carlos East) τα οποα μως δεν συμμερζεται η αδστακτη συνδελφος του Helga και ο καθυστερημνος βοηθς Roland που δεν θλουν να εγκαταλεψουν την ρευνα για προσωπικ τους φελος.

Fear ChamberΕντωμεταξ, ο γεμτος με προβλματα υγεας Δρ. Mandel περιορζεται στο κρεβτι του με ντονη ανγκη ξεκορασης, εν η Helga με τον Roland συνεχζουν τα πειρματα με τον βρχο πσω απ την πλτη του, αλλ ο βρχος αρχζει να γνεται ανεξλεγκτος σο τρφεται και γργορα θα στραφε εναντον των ανθρπων που τον φρντιζαν μχρι πρτινος.

Fear ChamberΑπ πο να αρχσει και που να τελεισει κανες με τον σχολιασμ της συγκεκριμνης ταινας! Στην αρχ χουμε αεικνητα ψυχεδελικ και πολχρωμα πλνα που συνοδεονται απ ρυθμικ μουσικ της εποχς, θυμζοντας μας τι η ταινα παρλο που κυκλοφρησε το 1972 ταν γυρισμνη απ το 1968.

Fear ChamberΤα διαπιστευτρια της παραγωγς δνονται απ τα πρτα κιλας πλνα μσα στον αποκαλομενο Θλαμο Φβου, που βλπουμε ναν Karloff ντυμνο σαν Ιερα σατανικς αρεσης να παραδδει τις ατκες του σε ημγυμνες δεμνες νεαρς γυνακες, με το επιτελεο του, που περιλαμβνει απ παρξενους χαρακτρες με μαρα γυαλι μχρι τον αναγκαο καθυστερημνο βοηθ και γουρλομτηδες ννους! Το θαμα δεν βγζει κποιο νημα, αλλ τα πργματα ξεκαθαρζουν αργτερα που μαθανουμε το ρλο του Θαλμου αλλ και την ουσα των πειραμτων του Karloff.

Fear ChamberΚαι χρησιμοποι τον ρο ξεκαθαρζουν με κθε δυνατ επιφλαξη, γιατ μνο ξεκθαρο δεν μπορε να χαρακτηρσει κανες το παρανοκ σενριο των Jack Hill και Juan Ibanez. Ευκαιριακ και τυχαο εναι μλλον δυο πολ πιο ταιριαστ επθετα γι αυτν τον αχταρμ! Τλος πντων, τα πργματα εξελσσονται με πολ ψευδοεπιστημονικ μπλα- μπλα απ τον Karloff και την παρα του και ελχιστη δρση, αλλ η προστιθμενη αξα ρχεται απ την ερμηνεα του Yerye Beirute στο ρλο του σχεδν καθυστερημνου βοηθο.

Fear ChamberΑυτς απ να σημεο και μετ κυριολεκτικ κλβει την παρσταση δνοντας μια απ εκενες τις ερμηνεες που θα πρεπε να διδσκεται σε σπουδαστς κινηματογρφου ως μια απ τις πιο υπερβολικς και ανεπιτδευτα αστεες στην ιστορα του b-κινηματογρφου! Αλθεια, πρπει κανες να μην χει καμα απολτως ασθηση του χιομορ για να μην γελσει απ τις συνεχμενες ατκες ενς χαρακτρα που μοιζει να χει ξεφγει απ τις μεγαλτερες στιγμς του Edward D. Wood Jr.

Fear ChamberΕδ που τα λμε, ολκληρη η ταινα χει εκενη την υπροχη ασθηση που εδαμε στα κλασικ αριστουργματα κακο σινεμ PLAN 9 FROM OUTER SPACE και BRIDE OF THE MONSTER. Μνο που εδ το ανεπιτδευτο χιομορ εναι ακμα πιο συχν και πηγζει απ τις συνεχμενες κακοτοπις του σεναρου, το ασλληπτα κακ ντουμπλρισμα ακμα και για τα στνταρντς ττοιων ταινιν εξαιρετικ χαμηλο προπολογισμο και τις τραγελαφικς ερμηνεες των περισστερων εκ των πρωταγωνιστν. Εξαρεση, φυσιολογικ, αποτελε ο Karloff που (ευτυχς) ντουμπλρει ο διος τον εαυτ του και γενικ ξεχωρζει σαν τη μγα μες στο γλα, χωρς αυτ να σημανει μως τι η ερμηνεα του ανεβζει τα πργματα πνω απ το γνριμο εππεδο.

Fear ChamberΑπ εκε και πρα χουμε τουλχιστον δο σκηνς ανθολογας, με την πρτη να εναι να ντελιριακ στριπτζ και χορς μιας καλλγραμμης νεαρς για χρη του οργανικο βρχου και ββαια οι σκηνς κυρως στο φινλε που ο μγας Yerye Beirute απαγγλλει με ναν τρπο που θα κνει και τον πιο σκληραγωγημνο σινεφλ να κρατει το στομχι του απ τα γλια ατκες πως Im the King of the World και I need lots of diamonds.

Fear ChamberΓια ειδικ εφ και ττοια θματα ειλικριν δεν χει νημα να ασχοληθε κανες, καθς περιορζονται σε κινσεις ενς κακοσχηματισμνου πλοκαμιο που προρχεται απ τον ακαθριστου σχματος βρχο και κποιες ελαφρις σκηνς gore που μοιζουν να ξφυγαν απ τις πρτες ταινες του Herschell Gordon Lewis.

Fear ChamberΜε λγα λγια, οι αμετανητοι φλοι του τσο κακο που εναι καλ σινεμ δεν πρπει να χσουν την ευκαιρα να απολασουν μια απ τις πιο αντιπροσωπευτικς ταινες της συγκεκριμνης συνομοταξας, αρκε να καταφρουν να ξεπερσουν το αρχικ σοκ που θα ρθει ταν συνηδειτοποισουν τι συντελεστς εναι δο απ τους μεγαλτερους της εποχς τους. Σγουρα το FEAR CHAMBER δεν αποτελε την κορυφαα στιγμ οτε του Boris Karloff οτε του Jack Hill, αλλ σγουρα εναι μια ταινα που θα εναι γκλημα να μενει στην αφνεια, στω και για λους τους λθος λγους.

Απλ ντελιριακ!

DVD Notes:

Δεν υπρχει κυκλοφορα στη χρα μας.

DVD :

R0 Αμερικ (Elite Entertainment)

Η μοναδικ αυτ κδοση εναι χωρς περικοπς, με αναμορφικ widescreen μεταφορ και περιχει και ηχητικ σχολιασμ του Jack Hill..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa