b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


DEVILS POSSESSEDDEVILS POSSESSED (1974)
INQUISITIONINQUISITION (1976)
WITCHFINDER GENERALWITCHFINDER GENERAL (1968)
MARK OF THE DEVILMARK OF THE DEVIL (1970)
TOWER OF LONDONTOWER OF LONDON (1962)
CURSE OF THE DEVILCURSE OF THE DEVIL (1973)
THE SECTTHE SECT (1991)
PIT AND THE PENDULUMPIT AND THE PENDULUM (1961)
THE WITCHES MOUNTAINTHE WITCHES MOUNTAIN (1972)
THE WHIP AND THE BODYTHE WHIP AND THE BODY (1963)
TWINS OF EVILTWINS OF EVIL (1971)
HORROR RISES FROM THE TOMBHORROR RISES FROM THE TOMB (1973)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
CRY OF THE BANSHEE (1970) (. )
Age Line
15
  CRY OF THE BANSHEE  
:
: American International Pictures, , , , , , , , , ,
Gordon Hessler
Vincent Price, Hilary Heath, Carl Rigg, Patrick Mower, Essy Persson, Marshall Jones, Elisabeth Bergner, Stephan Chase, Sally Geeson
Christopher Wicking, Tim Kelly
Gordon Hessler, Samuel Z. Arkoff, Louis M. Heyward, Clifford Parkes
Les Baxter
John Coquillon
Oswald Hafenrichter
2
:

Στην Αγγλα του 16ου αινα, νας μοχθηρς τοπικς ρχοντας εξοντνει σχεδν λα τα μλη μιας σατανικς αρεσης, η αρχιρεια της οποας θλει να εκδικηθε αυτν και την οικογνεια του.

:

Cry of the BansheeAmerican International Pictures. να νομα εγγηση για τους fans της σκηνς του τρμου, με σειρ εκπληκτικν ταινιν τσο απ τον Roger Corman σο και απ λλους στο χρο του ατμοσφαιρικο γοτθικο τρμου. Το συγκεκριμνο ργο συνδεται ελαφρ με την περοδο Edgar Alan Poe της εταιρας και του Vincent Price, αλλ δεν καταφρνει να σταθε στο ψος τσο του ονματος της AIP σο και του τερστιου κινηματογραφικο σοπερ- σταρ της εποχς.

Cry of the BansheeΟ Λρδος Edward Whitman (Vincent Price) εναι ευγενς δικαστς της πιο σκοτεινς περιδου της ανθρωπτητας, στην Αγγλα του 16ου αινα, που το κυνγι μαγισσν και οι εκτελσεις αιρετικν αποτελοσαν μια καθημεριν πραγματικτητα και πολλς φορς αντιπροσπευαν την ψυχαγωγα αποτελματωμνων και διψασμνων για αμα ανθρπων. Ο Price δεν ξεφεγει απ τον καννα, μιας και ευχαριστιται ιδιατερα την δουλει του, κτι που του χει δσει διαβητη φμη στο χωρι. Οι καθημερινς του δραστηριτητες περιλαμβνουν βασανιστρια, βιασμος, εκτελσεις και λες τις υπλοιπες ασχολες ενς τμιου ιεροεξεταστ. Στο πλευρ του τα αιμοδιψ παιδι του που χουν αναπτξει τις διες ορξεις για την δουλει του θεο, αλλ χωρς την τση για ηθικ σκψη και κρση πως ο πατρας τους.

Cry of the BansheeΜια μρα η ομδα υπ την αρχηγα του Edward εκτελε συνοπτικ ομδα αιρετικν κατ τη διρκεια σατανικς τελετς, κτι που κνει την αρχιρεια να ορκιστε εκδκηση. τσι επικαλεται τις σκοτεινς δυνμεις για να της στελουν τον λεγμενο εκδικητ που θα πρει πσω το αμα των νεκρν μελν της αρεσης και θα εκδικηθε τον καρδο Edward και την οικογνεια του.

Cry of the BansheeΠρτο θμα της κατρας, ο πρωτογις του Edward που βρθηκε νεκρς με σημδια επθεσης απ λυσσασμνο σκυλ. Ο Edward αντιλαμβνεται τι η ιρεια που φησε ζωνταν μλλον βαλε το χερκι της και προσπαθε να την εντοπσει με κθε μσο, την ρα που αυτ συνεχζει την κατρα της με τελετς βουντο και λλες μεθδους που γργορα φρνουν αποτλεσμα, μιας και επμενο θμα εναι η διαταραγμνη γυνακα του Edward.

Cry of the BansheeΣτην ιστορα μπλκει και ο ρτια αφιχθες στην πλη μικρς γιος του Edward μετ απ πολλ χρνια απουσας αλλ και νας ντπιος νεαρς αγνστων στοιχεων προλευσης που φορει να παρξενο μενταγιν χιλιδων χρνων και φανεται τι εναι το ργανο που εκτελε την εκδκηση της ιρειας καθς σε ανποπτο χρνο μεταμορφνεται σε δαιμονικ πλσμα.

Cry of the BansheeΔεν μπορ να πω τι το CRY OF THE BANSHEE εναι απ τις καλτερες ταινες του μεγλου Vincent Price που χω δει. Μλλον το αντθετο θα ταν πιο ακριβς, καθς εκτς απ την ερμηνεα του Price λγα πργματα χει να επιδεξει τσο απ πλευρς υπθεσης σο και απ λα τα υπλοιπα στοιχεα. Το σενριο δνει την εντπωση τι γρφτηκε βιαστικ και χωρς μεγλες αξισεις, λες και η ομδα παραγωγς δεν ξερε τι ακριβς θελε να γυρσει.

Cry of the BansheeΤο αποτλεσμα εναι τουλχιστον νισο, με αρκετ καλ γοτθικ ατμσφαιρα που δεν προδδει την ιστορα και την κληρονομι της AIP, αλλ με πολ περιορισμνο ενδιαφρον για τα δρμενα, ιδως ταν ο Price δεν βρσκεται σε πρτο πλνο. νας λγος γι αυτ εναι η ουσιαστικ λλειψη κποιου πρωταγωνιστ με τον οποο να μπορε να ταυτιστε το κοιν. Σγουρα η επιβλητικ φιγορα του μγα Vincent Price συνθως αρκε για κτι ττοιο, αλλ αυτ τη φορ το σενριο δεν δνει τη χροι που πρπει στον χαρακτρα του. Οι συγκρσεις με τον αδστακτο Mathew Hopkin του WITCHFINDER GENERAL εναι αναπφευκτες, αλλ στο CRY OF THE BANSHEE ο Edward Whitman δεν τον πλησιζει οτε στο ελχιστο μιας και κατ διαστματα εναι αιμοδιψς και γενικ δυσρεστος, αλλ ξαφνικ δεχνει οκτο και αλλζει κπως τροπρι μπερδεοντας το κοιν και ακμα και τον διο τον Price. σο για τους υπλοιπους, εναι ξεκθαρα διακοσμητικο χαρακτρες και απλς υπρχουν για να συμπληρνουν τις (αρκετς) τρπες του σεναρου.

Cry of the BansheeΠντως υπρχουν αρκετ ενδιαφροντα στοιχεα για την ταινα, πως για παρδειγμα οι πανμορφες θηλυκς παρουσες, τι η καταπληκτικο ττλοι ναρξης σκηνοθετθηκαν απ τον Terry Gilliam και τι πρκειται για την πρτη κινηματογραφικ εμφνιση του Stephen Rea, αλλ πρα απ αυτ το CRY OF THE BANSHEE εναι γενικ μια απ τις δευτεροκλαστες προσπθειες της AIP απ ποια πλευρ και να τη δει κανες. Το ενδιαφρον της εισαγωγς δεν διαρκε πολ καθς απ το μσον και μετ το λο θαμα γνεται αργ και χωρς κατεθυνση, με μνο κποιες σποραδικς σκηνς βασανιστηρων και στρατηγικ τοποθετημνο γυμν να καταφρνουν να σπνε τη μονοτονα, πρα φυσικ απ την ερμηνεα του Price που σο εναι στο πλνο κλβει την παρσταση.

Cry of the BansheeΤο φινλε χει συσσωρευμνη την περισστερη δρση της ταινας, αλλ μχρι να φτσουμε εκε το λο εγχερημα δνει την εντπωση τυχαιτητας και εγκατλειψης, με πολλς σεναριακς αυθαιρεσες και συναφ ατοπματα. Παρλα αυτ, ακμα και το φινλε μοιζει απτομο και συμπληρνει μια απ τις ταινες που σγουρα δεν αποτελον το Α και το Ω στη φιλμογραφα του Vincent Price, αλλ που σε κθε περπτωση χει το ενδιαφρον της για τους fans της AIP και του γοτθικο σινεμ της, σο περιορισμνο και να εναι αυτ.

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στη χρα μας.

DVD :

R1 Αμερικ (MGM) Midnite Movies (μαζ με το MURDERS IN THE RUE MORGUE)

Η μοναδικ αυτ κδοση εναι χωρς περικοπς.5

AtropoS (: 4) 18/12/2010 23:09

Terastios Vincent Price...

Squirmy (: 3) 13/06/2008 15:24

kalo alla oxi san to witchfinder general...
.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
;

Users rating
starstarstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(2 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa