b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-
b-TV
b-events
Polls
sites
Links
Search
:

:


THE INCREDIBLE TWO- HEADED TRANSPLANTTHE INCREDIBLE TWO- HEADED TRANSPLANT (1971)
SCREAM AND SCREAM AGAINSCREAM AND SCREAM AGAIN (1970)
THE THIRSTY DEADTHE THIRSTY DEAD (1974)
NIGHT OF THE BLOODY APESNIGHT OF THE BLOODY APES (1969)
THE FREAKMAKERTHE FREAKMAKER (1974)
DEATH CURSE OF TARTUDEATH CURSE OF TARTU (1967)
THE REVENGE OF DR. XTHE REVENGE OF DR. X (1970)
SNAKE PEOPLESNAKE PEOPLE (1971)
THE MANSION OF MADNESSTHE MANSION OF MADNESS (1973)
FRANKENSTEINS CASTLE OF FREAKSFRANKENSTEINS CASTLE OF FREAKS (1974)
MAD DOCTOR OF BLOOD ISLANDMAD DOCTOR OF BLOOD ISLAND (1968)
HUMANOIDS FROM THE DEEPHUMANOIDS FROM THE DEEP (1980)
ZOMBIE HOLOCAUSTZOMBIE HOLOCAUST (1981)
THE ASTRO ZOMBIESTHE ASTRO ZOMBIES (1968)
RITUALRITUAL (2001)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
  Home  b-mission  b-news  b-movies  b-people  b-  
b-TV  b-events  Polls     sites  Links  
TWILIGHT PEOPLE (1973) (, )
Age Line
  TWILIGHT PEOPLE  
: , , ,
: , , , , ,
Eddie Romero
John Ashley, Pat Woodell, Jan Merlin, Charles Macaulay, Pam Grier, Ken Metcalfe
Eddie Romero, Jerome Small
John Ashley, Eddie Romero, David J. Cohen, Lawrence Woolner, Roger Corman, Beverly Miller
Tito Arevalo, Ariston Avelino
Fred Conde
:

νας επιστμονας μεταφρεται δια της βας σε να απομακρυσμνο νησ που νας επιστμονας δημιουργε υβρδια ανθρπων και ζων.

:

Twilight PeopleΤο νομα του γεννημνου στις Φιλιππνες Eddie Romero γενικ εμπνει εμπιστοσνη στους φλους των λεγμενων drive-in grindhouse classics και εναι να απ τα λγα που ταυτζονται με τη συγκεκριμνη περοδο των τελν της δεκαετας του 60 και αρχν της δεκαετας του 70 που και ευδοκμησε το low budget σινεμ exploitation παγκοσμως. Απ τις πρτες κιλας δουλεις του στο χρο του τρμου, με πρτη το MAD DOCTOR OF BLOOD ISLAND, ο Eddie Romero και η παρα του που συνθως συμπληρνεται απ τον θρλο του Φιλιππινζικου exploitation, Gerardo De Leon, μπκαν γργορα στη σφαρα του cult με ταινες που δεν εχαν και πολλ να επιδεξουν απ ποψη πρωτοτυπας στις θεματολογες, καλλιτεχνικς αρτιτητας και προπολογισμο, αλλ που πντα ταν ειλικρινστατες ταινες, 100% προντα αγπης και πντα χωρς υπερβολς, φανφρες και διθεση αυτοπαρωδας.

Twilight PeopleΤο κλασικ TWILIGHT PEOPLE, στην παραγωγ του οποου βαλε και το χερκι του ο Roger Corman παρλο που δεν τον αναφρουν τα credits, δεν ξεφεγει απ τη συγκεκριμνη συνταγ και πρκειται για τη μεταφορ του Eddie Romero της πολυδιασκευασμνης νουβλας του H.G. Wells, The Island of Lost Souls, πιο γνωστο σως απ τις διφορες κινηματογραφικς μεταφορς του ως THE ISLAND OF DR. MOREAU. Με τον τακτικ σε ταινες του σκηνοθτη, John Ashley για λλη μια φορ στον πρωταγωνιστικ ρλο, το TWILIGHT PEOPLE αφηγεται την ιστορα του επιστμονα Matt Farrell που εν ολγοις απαγγεται και μεταφρεται παρ τη θληση του στο νησ του Δρ. Gordon, που πειραματζεται με διασταυρσεις ανθρπων και ζων για να δημιουργσει μια φυλ αντερη τσο απ τους ανθρπους σο και απ τα ζα.

Twilight PeopleΦυσιολογικ, η επιτυχα των πειραμτων του εναι τουλχιστον περιορισμνη, χοντας δημιουργσει γκροτσκ υβρδια ζων και ανθρπων απ απρθυμους κατοκους του νησιο που χρησιμοποιθηκαν σαν πειραματζωα. Στα υβρδια πτε υπερισχει η ζωδης πλευρ και πτε η ανθρπινη, κτι που καταλαβανει πολ καλ ο πρωταγωνιστς ταν πλον μαθανει το μυστικ του νησιο και τα αδστακτα πειρματα του Δρα Gordon και γνωρζει μερικ απ τα προντα της υποτιθμενης επιστημονικς του ρευνας. Κατ τη διρκεια μιας απ τις πολλς κρυφς περιηγσεις του στο νησ σε αναζτηση μεθδου απδρασης γνωρζει και την συμπαθστατη νεαρ κρη του Δρα Gordon που τον βοηθει στα πειρματα του αγνοντας μως την πραγματικ τους φση.

Twilight PeopleΜετ απ αρκετς συζητσεις με τον Δρ. Gordon και τον σαδιστ βοηθ του που φροντζει οι καλεσμνοι να μην μπορον να αποδρσουν απ το νησ, καταλαβανει τι δσκολα θα τη γλιτσει απ τον παρανοκ επιστμονα και τσι πεθει την κρη του να τον βοηθσει στην απελευθρωση των πειραματζωων και στον βαιο τερματισμ του ανερου ργου του γιατρο. τσι οι δυο τους βρσκουν υποστριξη απ το βοηθητικ προσωπικ της εγκατστασης αλλ και απ ορισμνα απ τα πειραματζωα, να απ τα οποα εναι η super- star του grindhouse σινεμ της εποχς, Pam Grier, στο ρλο της εξαιρετικ βαιης γυνακας- πνθηρα.

Twilight Peopleπως σε λες ανεξαιρτως τις ταινες του Eddie Romero, το λο πργμα παρουσιζεται με την πρπουσα σοβαρτητα και χωρς στοιχεα χιομορ και γενικ κινεται στα εππεδα εξωτικς περιπτειας με αρκετ στοιχεα δρματος, τρμου και gore, χωρς φυσικ να λεπουν και οι αφιονισμνοι μονλογοι του Δρα Gordon περ παγκσμιας κυριαρχας και το αναπφευκτο ψευδοεπιστημονικ μπλα- μπλα.

Twilight PeopleΣτην αρχ τα πργματα κινονται με κπως χαλαρ ρυθμ μχρι να γνουν οι απαρατητες συστσεις στους χαρακτρες και στο ρλο που θα διαδραματσουν στην εξλιξη της πλοκς, αλλ απ τη μση και μετ η ταινα εναι αυτ που θα λεγε κνες σμα κατατεθν του cult σινεμ του Eddie Romero. Υπρχουν αρκετς σκηνς καταδωξης στη ζογκλα, αρκετ πιστολδι μεταξ του Ashley και της παρας του ενντια στους κακος του Δρα Gordon και φυσικ πολλ μεταλλαγμνη δρση απ τα υβρδια ζων- ανθρπων που κατοικον το νησ, που υποστηρζεται και απ αρκετ ντοματζουμο.

Twilight PeopleΤο λο εγχερημα εκτελεται με αρκετ επιτυχα, πντα στα στνταρντς ταινιν του Eddie Romero και του Gerardo De Leon, με λγα γενικ αργ σημεα, αρκετ ελαφρ κοινωνικ προβληματισμ που προκπτει απ το θμα της ιστορας του H.G. Wells και ολγον απ μελδραμα λγω της σχσης του Ashley με την ηθικτατη κρη του Δρα Gordon που δνει ακμα περισστερο χρμα σε μια οτως λλως πολχρωμη προσπθεια. Ενδιμεσα χουμε ξενγηση στα πλσματα του νησιο, που εναι και το κριο ενδιαφρον στην μεγαλτερη διρκεια της ταινας, με αρκετος ενδιαφροντες χαρακτρες πρα απ τη γυνακα- πνθηρα της Pam Grier που ναι μεν δεν υποστηρζονται και απ το καλτερο δυνατ μακιγιζ, αλλ που πετυχανουν απλυτα το στχο τους και καταφρνουν να γνονται συμπαθες στο κοιν. Πσο μλλον ταν θλοντας να τονσει την ανθρπινη υπσταση τους, ο Eddie Romero επιδδεται σε σκηνς κοινωνικτητας και τρυφερτητας μεταξ εντελς αταριαστων μεταλλαγμνων.

Twilight PeopleΓενικ δεν χρειζεται κανες να ψξει και πολ για να ανακαλψει τον ορισμ του ρου "grindhouse classic". Το TWILIGHT PEOPLE εναι ακριβς αυτ, τποτα παραπνω και τποτα λιγτερο. Μια ταινα που θυμζει στους παλιτερους τις αθνατες μρες των σκονισμνων και κακοτυπωμνων VHS στη χρα μας και την ασταμτητη παραγωγικτητα των exploitation δημιουργν της δεκαετας του 70. Μια ταινα που δεν προσπαθε να καμουφλαριστε, οτε να κρψει τις ατλειες της πσω απ ατελεωτα γυμνστηθα και αιματηρ πλνα και που χαρακτηρζει το σνολο της καριρας του Eddie Romero. Αυτς αφηγεται με σταθερ ρυθμ την ιστορα του και προσφρει στους fans του καλο trash cinema 90 λεπτ ποιοτικς b- διασκδασης grindhouse- style!

DVD Notes:

Δεν υπρχουν εκδσεις στην Ελλδα.

DVD :

R0 Αμερικ (VCI)

Η μοναδικ αυτ κδοση περιχει την χωρς περικοπς πρωττυπη fullscreen εκδοχ της ταινας με εκπληκτικ ποιτητα εικνας..


.

.

Login Username:

Password:Login with facebook ; !

;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
;

Users rating

(0 )

corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa