b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
AWAKENING OF THE BEASTAWAKENING OF THE BEAST (1970)
FEAST OF FLESHFEAST OF FLESH (1967)
GHOST TOWNGHOST TOWN (1988)
I STAND ALONEI STAND ALONE (1998)
THE LAST HOUSE ON DEAD END STREETTHE LAST HOUSE ON DEAD END STREET (1977)
LORD OF ILLUSIONSLORD OF ILLUSIONS (1995)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
AT MIDNIGHT I'LL TAKE YOUR SOUL (1964) (Βραζιλία)
Πρωτότυπος τίτλος: À Meia-Noite Levarei Sua Alma
Ελληνικός τίτλος: Απόψε θα Πάρω την Ψυχή σου
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 15
  AT MIDNIGHT I'LL TAKE YOUR SOUL  
Είδος: Τρόμου
Θέμα: Φόνος, Ψυχεδέλεια, Παραισθήσεις, Πνεύματα, Βιασμός, Σαδισμός
ΣκηνοθεσίαJose Mojica Marins
ΗθοποιοίJose Mojica Marins, Magda Mei, Nivaldo Lima, Valeria Vasquez, Ilidio Martins Simoes, Eucaris Moraes
ΣενάριοJose Mojica Marins, Waldomiro Franca, Magda Mei
ΠαραγωγήArildo Iruam, Geraldo Martins Simoes, Ilidio Martins Simoes
ΜουσικήSalatiel Coelho, Herminio Gimenez
ΦωτογραφίαGiorgio Attili
ΜοντάζLuiz Elias
Υπάρχουν 2 σχόλια χρηστών για την ταινία
Υπόθεση:

Ο Zι do Caixao είναι ο νεκροθάφτης και αφεντικό της πόλης, και ψάχνει να βρει γυναίκα που θα του χαρίσει το γιο του.

Σχόλια:

Ο Jose Mojica Marins ή αλλιώς Coffin Joe είναι ο Zι do Caixao, ένας μανιακός και γεμάτος εμμονές νεκροθάφτης που παράλληλα με τα καθήκοντα του επαγγέλματός του είναι και ο φόβος και ο τρόμος της πόλης και των κατοίκων της. Ο Zι do Caixao είναι ο απόλυτος αντί- ήρωας που κάνει ό,τι θέλει στην πόλη. Προδίδει τους καλύτερους φίλους του, σκοτώνοντάς τους και μετά βιάζει τις αρραβωνιαστικιές τους, αρμέγει τους φτωχούς συμπολίτες του στα χαρτιά, και όταν αυτοί αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη τους, χρησιμοποιεί σαδιστική βία για να τους πείσει, τρώει προκλητικά κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή και εξαπολύει βλάσφημους μονόλογους απαξιώνοντας τα Θεία. Ξέρετε πολλούς Βραζιλιάνους να το κάνουν αυτό; Με λίγα λόγια, όχι ο τύπος που θα παρουσιάζατε στους γονείς σας!

Με ημίψηλο μαύρο καπέλο και κάπα σαν του Δράκουλα και μονίμως ένα κακόβουλο χαμόγελο στα χείλη, ο Zι do Caixao είναι ο διάβολος μεταμορφωμένος, και πάντα κερδίζει! Αλησμόνητη η σκηνή όπου μετά το προαναφερόμενο παιχνίδι πόκερ και αφού έκοψε τα δάχτυλα του συμπαίκτη του με σπασμένο μπουκάλι, δηλώνει προς τους θαμώνες του Μπαρ «Αρκετή δουλειά έχω ήδη με αυτούς που πεθαίνουν από φυσικά αίτια. Σας προειδοποιώ ότι θα χρεώσω τα διπλά σε όποιον σκοτώσω!».

Πέρα όμως από τη δυσάρεστη πλευρά του χαρακτήρα του, ο Zι είναι επίσης πολύ φιλοσοφημένος, πιστεύοντας περισσότερο στον άνθρωπο παρά στο Θεό, ενώ σέβεται και αγαπάει τα παιδιά, πράγμα που μας παρουσιάζεται στη σκηνή της συνάντησής του στο δρόμο με έναν πατέρα που κακοποιεί το παιδί του. Ο Zι τον συμμορφώνει όχι με τη βία, αλλά με βαθυστόχαστες ατάκες περί τη συνέχιση του οικογενειακού αίματος.

Φυσιολογικά στον ελεύθερο χρόνο του, ο Zι προσπαθεί να βρει τη γυναίκα που θα συνεχίσει τη δυναστεία του χαρίζοντάς του ένα γιο. Πρώτη επιλαχούσα η Terezinha, μνηστή του φίλου του Zι, Αntonio. Η φιλία του όμως δεν στέκεται αρκετή για να τον εμποδίζει να αποπλανήσει τη μικρή Terezinha και τελικά να τη βιάσει, καθαρίζοντας και τον Αntonio, αφού πρώτα πήρε την ιδέα από μια γριά μέντιουμ την οποία και επισκέφτηκαν με το αγαπημένο ζευγάρι. Η γριά αναγνωρίζει τι κουμάσι είναι ο Zι και τον προειδοποιεί ότι θα έχει άσχημο τέλος από τα πνεύματα των ανθρώπων που έχει σκοτώσει.

Ο Zι το παίρνει κατάκαρδα, και φεύγει κατευθείαν για το νεκροταφείο όπου μέσω ενός ακόμα αφιονισμένου μονόλογου δείχνει την αλαζονεία του στα φαντάσματα λέγοντάς τους ότι δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα απολύτως. Δεν αργεί όμως ο καιρός που ο Zι ανακαλύπτει ότι τα λόγια της τσιγγάνας είχαν μια δόση αλήθειας.

Οι περιπέτειες του Coffin Joe με πρώτη τη συγκεκριμένη, σήμερα έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλο cult κοινό, κυρίως λόγω της προσωπικότητας καθεαυτής του Jose Mojica Marins, που αψηφούσε τα τετριμμένα και με την τέχνη του εξερευνούσε περιοχές που ελάχιστοι άνθρωποι αγγίζουν. Η τέχνη του αποτελείται από σχεδόν κάθε μέσο που έχει ανακαλυφθεί. Σινεμά, τηλεόραση, κόμικς, βιβλία, ο Jose Mojica Marins τα έχει κάνει όλα, και στην πατρίδα θεωρείται από τις μεγαλύτερες εναλλακτικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες.

Η άποψή του σχετικά με τη σκηνή του τρόμου, όπως προκύπτει από τις τρεις ταινίες του Coffin Joe, είναι προβλέψιμα πολύπλοκη, με θεματολογία που ξεφεύγει κατά πολύ από τα συνηθισμένα τέρατα και δαίμονες και ασχολείται με πιο βαθιές έννοιες και απόψεις περί θρησκείας και ζωής. Ο Coffin Joe θέλει να παγιώσει τη θέση του ανθρώπου ανάμεσα σε Παράδεισο και Κόλαση, δίνοντάς του μεγαλύτερη σπουδαιότητα από ότι τα πνεύματα. Η ζωή του είναι μια παρτίδα σκάκι με το Θεό, το Διάβολο και τους συνανθρώπους του. Ο Coffin Joe δεν είναι σαδιστής για το χαβαλέ. Επιτίθεται στο κατεστημένο μέσω των συνανθρώπων του και των εμμονών τους πάνω στην κοινά αποδεκτή στάση που κρατάνε σχετικά με τη θρησκεία και τη ζωή.

Το ίδιο κάνει και πίσω από την κάμερα τονίζοντας ατμόσφαιρα και ψυχογραφήματα των χαρακτήρων του, οι ταινίες του Coffin Joe είναι εξερευνήσεις στο μεταφυσικό όπως λίγοι μέχρι τώρα έχουν πετύχει. Με χρήση επιβλητικής ασπρόμαυρης φωτογραφίας και ηχητικών εφέ, ο Jose Mojica Marins μεταδίδει στο θεατή το προσωπικό του όραμα, ένα όραμα που παραμένει μοναδικό ακόμα και σήμερα παρόλα τα σημάδια του χρόνου που το κάνουν να φαίνεται κάπως ξεπερασμένο.

Σίγουρα δεν πρόκειται για αριστούργημα, μιας και η πρώτη ταινία με ήρωα τον Zι do Caixao είναι περισσότερο πειραματική για τον Marins και το στυλ που θα ακολουθήσει στις μεταγενέστερες δουλειές του, αλλά η ιστορική σπουδαιότητά της είναι αναμφισβήτητη για το Βραζιλιάνικο ανεξάρτητο σινεμά και τον ίδιο τον Coffin Joe.

DVD Notes:

Υπάρχει μια κυκλοφορία από την Darkside τα χαρακτηριστικά της οποίας μου είναι άγνωστα.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Βραζιλία (Devil Pictures Entertainment)
R0 Αμερική (Fantoma) - Coffin Joe Trilogy
R1 Αμερική (Image Entertainment)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές. Η R0 Αμερικής περιέχει σε 3 DVD και τις άλλες δυο ταινίες του Coffin Joe, THIS NIGHT I'LL POSSESS YOUR CORPSE και AWAKENING OF THE BEAST σε κουτί με σχήμα φέρετρο, μια έκδοση που κυκλοφόρησε σε 10000 αντίτυπα.Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

pflashatos (Βαθμολογία: 5) στίς 02/12/2008 10:08

Μια ταινία που ξεφεύγει πολύ άνετα από όποια στεγανά υπάρχουν σε κλασσικές ταινίες τρόμου, όπως και όλες οι ταινίες με τον Coffin Joe, όσες τουλάχιστον έχω καταφέρει να δω. Φιλοσοφικές αναζητήσεις, φοβερή ανάλυση των χαρακτήρων, τουλάχιστον για τα μέτρα μιας ταινίας τρόμου, ανατρεπτική διάθεση. Οι ταινίες του δεν προτίνονται για ένα κλασσικό λάτρη των ταινιών τρόμου. Περίσσοτερο έχουν την τάση να αποτελούν ασκήσεις πάνω στην ανθρώπινη ψυχολογία και συνείδηση. Είναι κάτι σαν κινηματογραφικά δοκίμια που κινούνται απλώς στις παρυφές των horror movies. H εμμονοληπτική διάθεση του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα, η συμπάθεια που προκαλεί στο θεατή παρα το μέγεθος της θηριωδίας του, οι ψυχωτικοί μονόλογοί του, η αντίδραση του στη θρησκολήψία των ανθρώπων, ο ανθρωποκεντρισμός του, μέσα από μια σχετικά μισάνθρωπη στάση, σε σχέση με την πραγματική θέση του ανθρώπου στον κόσμο και η προκλητική του συμπεριφορά απέναντι σε έναν αμφισβητούμενο θεό, προκαλούν περισσότερο από τις σκηνές βίας. Είναι η θεματολογία των ταινιών όπως αυτές αποκωδικοποιούνται κατά την εξέλιξη τους που δίνουν το έναυσμα για συζήτησεις κι συμπεράσματα και όχι η ίδια η ιστορία που απλώς αποτελεί το όχημα για να παρουσιαστεί το όραμα του σκηνοθέτη

Kroneberg (Βαθμολογία: 3) στίς 22/04/2008 17:29

Το περιμενα καλυτερο.Βεβαια για Βραζιλια ειναι καλη προσπαθεια.
Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
starstarstar

Gore
2
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarstarhalf starhalf starhalf starhalf starhalf starhalf star
(3 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa