b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Δείτε επίσης
GUINEA PIG 4: MERMAID IN A MANHOLEGUINEA PIG 4: MERMAID IN A MANHOLE (1988)
GUINEA PIG 3: HE NEVER DIESGUINEA PIG 3: HE NEVER DIES (1986)
FRANKENSTEIN’S CASTLE OF FREAKSFRANKENSTEIN’S CASTLE OF FREAKS (1974)
GUINEA PIG 6: DEVIL WOMAN DOCTORGUINEA PIG 6: DEVIL WOMAN DOCTOR (1990)
THE HEADTHE HEAD (1959)

Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy
GUINEA PIG 5: ANDROID OF NOTRE DAME (1988) (Ιαπωνία)
Πρωτότυπος τίτλος: Za Ginipiggu 5: Notorudamu No Andoroido
Age Line
Κατάλληλο για άνω των 18
  GUINEA PIG 5: ANDROID OF NOTRE DAME  
Είδος: Τρόμου, Επιστημονικής Φαντασίας
Θέμα: Διαστρεβλωμένη Επιστήμη, Gore
ΣκηνοθεσίαKazuhito Kuramoto
ΗθοποιοίToshihiko Hino, Mio Takaki, Tochiro Taguchi
ΣενάριοKazuhito Kuramoto
ΠαραγωγήSatoru Ogura
ΦωτογραφίαKazuhito Kuramoto
Σχολιάστε την ταινία
Υπόθεση:

Ένας επιστήμονας προσπαθεί να σώσει την αδελφή του από ανίατη ασθένεια και προς αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί κομμάτια από ανθρώπους τους οποίους δολοφονεί.

Σχόλια:

Το πέμπτο μέρος της διαβόητης σειράς κάτω από τον γενικό τίτλο Guinea Pig είναι πιθανότατα ένα από τα πιο αδύναμα επεισόδια της σειράς από άποψη σοκαριστικής αξίας, που είναι και ο κύριος λόγος που γυρίστηκαν τα Guinea Pigs εξαρχής. Το ANDROID OF NOTRE DAME δεν ακολουθεί ούτε τη μέθοδο των DEVIL’S EXPERIMENT ή FLOWER OF FLESH AND BLOOD αλλά ούτε και των 2 επόμενων, HE NEVER DIES και MERMAID IN A MANHOLE. Πάντως αν έπρεπε να διαλέξω με ποιο απ’ όλα έχει τα περισσότερα κοινά σημεία, θα διάλεγα το MERMAID IN A MANHOLE, περισσότερο γιατί έχει περίπου την ίδια δομή με το ANDROID OF NOTRE DAME, δηλαδή αυτή της ολοκληρωμένης ταινίας.

Με ταινίες σαν αυτές της σειράς Guinea Pig συνήθως κανείς νιώθει ανακουφισμένος όταν ανακαλύπτει ότι ο συγκεκριμένο επεισόδιο πλησιάζει αυτό που καταλαβαίνουμε ως ταινία, παρόλο που σαν θέαμα μπορεί να μην αξίζει και πολλά. Κάπως έτσι είναι και το ANDROID OF NOTRE DAME, που ναι μεν μοιάζει με κανονική ταινία, αλλά όταν τελειώνει καταλαβαίνει κανείς ότι απέχει απ’ αυτό ακριβώς όσο και το πλησιάζει.

Η πλοκή του ANDROID OF NOTRE DAME έχει να κάνει με έναν νάνο επιστήμονα που θέλοντας να σώσει την αδελφή του που πάσχει από μια άγνωστη αλλά φαινομενικά ανίατη ασθένεια, δοκιμάζει την μεταμόσχευση άκρων και οργάνων από άλλους, συνήθως απρόθυμους, «δωρητές». Πρώτος στη λίστα, ένας εκβιαστής, ο οποίος.... χάνει το κεφάλι του, και δεύτερη μια νεαρή που πέφτει θύμα απαγωγής από τον τρελαμένο νάνο και πετσοκόβεται στο χειρουργικό τραπέζι.

Σε σχέση με το HE NEVER DIES, το ANDROID OF NOTRE DAME σε καμία περίπτωση δεν φτάνει το επίπεδο του αρρωστημένου χιούμορ του προαναφερθέντος. Συγκεκριμένα, εγώ δεν κατάφερα να ξεχωρίσω ούτε υποψία χιούμορ στα δρώμενα, οπότε πάει αυτό.

Από πλευρά gore, το ANDROID OF NOTRE DAME επίσης δεν έχει να προσθέσει κάτι αξιόλογο σε αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα στα προηγούμενα επεισόδια της σειράς. Τα gore εφέ είναι ολίγον τι κακοφτιαγμένα και μη ρεαλιστικά και παρ’ όλη τη συχνότητά τους δεν πείθουν σχεδόν καθόλου. Μάλιστα σε πολλές στιγμές μοιάζουν λες και μπήκαν αναγκαστικά, μιας και δεν φαίνεται να δικαιολογούνται από τα δρώμενα.

Οπότε αυτό που μένει από το ANDROID OF NOTRE DAME είναι η αρκετά καλή (για τα δεδομένα της σειράς πάντα) καλλιτεχνική διεύθυνση, που φέρνει λιγάκι προς την art house αισθητική του MERMAID IN A MANHOLE αλλά χωρίς να φτάνει σ’ αυτό το επίπεδο σε ικανοποιητικό βαθμό, και η εντελώς παράλογη και ακατάληπτη πλοκή, που θυμίζει κακογραμμένο κόμικ.

Γενικά από όλα τα επεισόδια της σειράς, αυτό μαζί με το αδιάφορο DEVIL’S EXPERIMENT είναι μάλλον τα πιο αδύναμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει καθόλου υλικό για τους κυνηγούς gore. Έχει και παραέχει, αλλά όλα τα έχουμε ξαναδεί τόσο στο FLOWER OF FLESH AND BLOOD όσο και στο MERMAID IN A MANHOLE, οπότε για ακόμα πιο ποιοτική ψυχαγωγία, θα σας συστήσω ανεπιφύλακτα τα τελευταία.

DVD Notes:

To GUINEA PIG 5: ANDROID OF NOTRE DAME δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD στην Ελλάδα.

Διεθνείς DVD εκδόσεις:

R0 Ολλανδία (Japan Shock Entertainment) (μαζί με το MERMAID IN Α MANHOLE)
R0 Αμερική (Unearthed Films) (μαζί με το DEVIL’S EXPERIMENT)
R2 Γερμανία (Devil Pictures Entertainment) (Έκδοση σε περιορισμένα αντίτυπα με τις 6 ταινίες της σειράς, συν τα ντοκιμαντέρ "Making of Guinea Pig και "Making of Devil Woman Doctor σε 8 DVD. Η έκδοση επίσης περιλαμβάνει συλλεκτική αφίσα και t-shirt)

Όλες οι εκδόσεις είναι χωρίς περικοπές και με 4:3 fullscreen μεταφορά.
Η καλύτερη είναι η R2 Γερμανίας που περιλαμβάνει ψηφιακό 5.1 ήχο.Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτή την ταινία.


Σχολιάστε αυτή την ταινία.

Βαθμολογήσετε αυτή την ταινία.

Login Username:

Password:Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
b-movies.gr rating
star

Gore
4
Τι σημαίνουν;

Users rating
starstarhalf starhalf starhalf star
(3 Ψήφοι)
ΨΗΦΙΣΤΕ
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa