b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy

Christopher Lee 1922- 2015: 50 ταινίες που ίσως σας ξέφυγαν
Christopher Lee 1922- 2015: 50 ταινίες που ίσως σας ξέφυγαν


15/06/2015 16:24


Christopher Lee - Dracula A.D. 1972Ακόμα δεν έχει συνέλθει η παγκόσμια κοινή γνώμη από το θάνατο του μεγάλου Christopher Lee και κάτι τέτοιο είναι λογικό αφού ο πολυαγαπημένος Βρετανός ηθοποιός ήταν από τους ελάχιστους με καθολική αποδοχή από τους απανταχού σινεφίλ. Τα αφιερώματα και οι φόροι τιμής στην καριέρα του δίνουν και παίρνουν σε όλα τα media παγκοσμίως, οπότε δεν βλέπω την ουσία να κάτσω και να γράψω μια από τα ίδια, τα οποία έχουν ήδη γραφτεί πάμπολλες φορές και από άτομα που είναι πολύ καταλληλότερα από εμένα να το κάνουν.

Όμως ο Christopher Lee ήταν, είναι και θα είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός, οπότε αποφάσισα να φτιάξω αυτή τη λίστα με 50 ταινίες του θρύλου της σκηνής του τρόμου  που προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να δουν τόσο οι fans του όσο και αυτοί που ακόμα ίσως να μην έχουν καταλάβει τη σημαντικότητά του για τον ευρύτερο χώρο του κινηματογράφου.

Christopher Lee - Horror HotelΕλέω των δεκάδων αφιερωμάτων και λιστών με ταινίες του Lee που κυκλοφορούν στο Internet από τη μέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατός του προτίμησα να περιορίσω τη λίστα σε όχι τόσο γνωστές ταινίες του, αρκετές εκ των οποίων από τον ευρύτερο exploitation χώρο, αποφεύγοντας όσο μπορώ τις ταινίες που γνωρίζει όλος ο κόσμος και είναι μάλλον βέβαιο ότι θα υπάρχουν στην συντριπτική πλειοψηφία των λιστών για τον τελευταίο ζώντα Master of Horror που έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες. Με λίγα λόγια δεν συμπεριλαμβάνω τις περιπέτειες του Δράκουλα ή τις πιο γνωστές από εκείνες της Hammer Films, ούτε STAR WARS, LORD OF THE RINGS  και όλα τα συναφή. Οι ταινίες παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά που δεν φανερώνει τις προσωπικές μου προτιμήσεις, εκτός φυσικά από εκεί που το αναφέρω. Πάντως και οι 50 ταινίες θεωρώ ότι είναι must για τους fans του Lee.


Corridors of Blood movie posterCORRIDORS OF BLOOD (1958) – Μ. Βρετανία, Σκην: Robert Day, Παιζουν: Boris Karloff, Betta St. John, Christopher Lee – Κλειστοφοβικό θρίλερ με στοιχεία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Ο Chris Lee παίζει έναν κατ’ εξακολούθηση δολοφόνο δίπλα στον Boris Karloff που έχει τον ρόλο του επιστήμονα που εθίζεται στο βασισμένο σε όπιο φάρμακο που έφτιαξε για να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων του. Η ταινία κυκλοφόρησε από την Criterion Collection και δίπλα στα δύο Ιερά Τέρατα της σκηνής του τρόμου εμφανίζονται επίσης οι Francis Matthews, Adrienne Corri και Nigel Green.

The Man Who Could Cheat Death movie posterTHE MAN WHO COULD CHEAT DEATH (1959) – Μ. Βρετανία, σκην: Terence Fisher, Παιζουν: Anton Diffring, Hazel Court, Christopher Lee – Κλασική horror/ sci fi ταινία από τις πρώτες της Hammer με αρκετά δραματικά στοιχεία, ακολουθεί την περιπέτεια του Δρ. Bonnet (Anton Diffring) ο οποίος έχει βρει τρόπο να ξεγελάει το θάνατο αντικαθιστώντας έναν αδένα του με φρεσκότερους που προέρχονται από απρόθυμους δωρητές. Μπορεί να μην είναι η κορυφαία στιγμή της Hammer, αλλά είναι ενδιαφέρουσα και άκρως ατμοσφαιρική ενώ ο Lee είναι ο καλός της ιστορίας, ένα στοιχείο που από μόνο του φτάνει για να μπει η ταμπέλα του "Must- watch" στη συγκεκριμένη ταινία


The Two Faces of Dr. Jekyll DVD cover
THE TWO FACES OF DR. JEKYLL (1959)- Μ. Βρετανία, σκην: Terence Fisher, Παιζουν: Paul Massie, Dawn Addams, Christopher Lee – Ο Lee έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θεωρεί το συγκεκριμένο ρόλο έναν από τους κορυφαίους της καριέρας του.  Πρόκειται για την δεύτερη χρονικά μεταφορά του κλασικού διηγήματος του Robert Luis Stevenson, "Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde" από την  Hammer. Ο Christopher Lee θα επιστρέψει στο μύθο το 1971 με το I, MONSTER στο οποίο παίζει τους Δρ.Jeckyll και Κύριο Hyde.





Horror Hotel movie posterHORROR HOTEL ala THE CITY OF THE DEAD (1960)-  Μ. Βρετανία, σκην: John Llewellyn Moxey, Παιζουν: Patricia Jessel, Dennis Lotis, Christopher Lee – Ο ορισμός του ευρωπαϊκού γοτθικού τρόμου σε μια καταπληκτικά ατμοσφαιρική ιστορία μαγείας και εκδίκησης από τον τάφο. Ο Chris αν και δεν είναι πρωταγωνιστής, κλέβει την παράσταση σε κάθε σκηνή που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και δείχνει στο κοινό της εποχής ότι δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλο δέος για σκοτεινούς και ακαθόριστα μοχθηρούς ρόλους. Μια απολύτως αναγκαία προσθήκη για τη συλλογή κάθε horror fan και μια ταινιάρα που όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται καλύτερη.

The Terror of the Tongs movie posterTHE TERROR OF THE TONGS (1961)- Μ. Βρετανία, σκην: Anthony Bushell, Παιζουν: Christopher Lee, Yvonne Monlaur, Geoffrey Toone – Περιπέτεια δράσης από την Hammer σε μια από τις λίγες εκτός τρόμου- θρίλερ- scifi παραγωγές της εκείνη την εποχή. Ο Chris έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του σαδιστικού αρχηγού της συμμορίας των Tong που χρησιμοποιούν βασανιστήρια και τρομοκρατία για να πετύχουν τους στόχους τους. Ένα καλοδεχούμενο διάλειμμα της Hammer από τις ταινίες τρόμου, το TERROR OF THE TONGS αξίζει κυρίως για την ερμηνεία του Lee που φαίνεται να το διασκεδάζει αρκετά, αλλά και για τις διάφορες σκληρές σκηνές βίας που είναι μπροστά από την εποχή της ταινίας, όπως συνέβαινε συνήθως σε παραγωγές της μεγάλης Hammer.

Taste of Fear aka Scream of Fear movie posterTASTE OF FEAR (1961) –Μ. Βρετανία, Σκην: Seth Holt, Παιζουν: Susan Strasberg, Ronald Lewis, Ann Todd, Christopher Lee – Αδίκως υποβαθμισμένο θρίλερ τρόμου της Hammer που για κάποιο λόγο δεν θεωρείται ανάμεσα στα all- time- classics της θρυλικής εταιρίας. Μέγα λάθος κατά την προσωπική μου άποψη για μια καταπληκτική ταινία στην οποία ο Christopher Lee παίζει έναν trademark για την μετέπειτα καριέρα του χαρακτήρα. Σκοτεινός, μυστηριώδης και γεμάτος κρυφά μυστικά, όπως ακριβώς και ολόκληρη η ταινία που είναι must- watch για fans του Lee και της Hammer.


Hercules in the Haunted World DVD coverHERCULES IN THE HAUNTED WORLD (1961) - Ιταλία, Σκην: Mario Bava, Franco Prosperi, Παιζουν: Reg Park, Christopher Lee, Leonora Ruffo – Πρώτη συνεργασία μεταξύ Christopher Lee και Mario Bava γι αυτή την σκοτεινή και ατμοσφαιρική περιπέτεια του Ηρακλή. Όλα τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το σινεμά του Mario Bava αρχίζουν να φαίνονται καθαρά, ενώ ο Lee αν και ντουμπλαρισμένος στην αγγλόφωνη εκδοχή της ταινίας, είναι ως συνήθως καταπληκτικός. Πιθανότατα η κορυφαία ταινία του Ηρακλή που γυρίστηκε στην Ιταλία.

The Pirates of Blood River movie posterTHE PIRATES OF BLOOD RIVER (1962)- Μ. Βρετανία, Σκην: John Gilling, Παιζουν: Kerwin Mathews, Glenn Corbett, Christopher Lee – Παρόλο που το THE DEVIL SHIP PIRATES είναι μάλλον η γνωστότερη ταινία της Hammer με αυτό το θέμα, η συγκεκριμένη θεωρώ ότι είναι ανώτερη. Έχει τον Lee σε έναν ρόλο σήμα- κατατεθέν να μιλάει με Γαλλική προφορά, ενώ ο Kerwin Matthews έχει τον ρόλο του καλού. Μια ασυνήθιστη παραγωγή της Hammer που αξίζει τουλάχιστον μία προβολή από τους fans του Lee.


The Virgin of Nuremberg DVD coverTHE VIRGIN OF NUREMBERG (1963) – Ιταλία, Σκην: Antonio Margheriti, Παιζουν: Rossana Podesta, Georges Riviere, Christopher Lee – Γοτθικό euro horror πρώτης ποιότητας από τον δεύτερο μεγαλύτερο Ιταλό δημιουργό εκείνη την εποχή πίσω από τον Mario Bava, Antonio Margheriti. Κάστρα, θαμμένα μυστικά, θάλαμοι βασανιστηρίων και εκπληκτική ατμόσφαιρα, με τον Lee να έχει δευτερότριτο ρόλο και επίσης να έχει και βαρύ μακιγιάζ για τις ανάγκες του χαρακτήρα του, αλλά ακόμα και έτσι δίνει τα διαπιστευτήριά του.


The Whip and the Body Blu Ray coverTHE WHIP AND THE BODY (1963)- Ιταλία, Γαλλία, Σκην: Mario Bava, Παιζουν: Daliah Lavi, Christopher Lee, Tony Kendall – Από τις αγαπημένες μου ταινίες euro horror, το THE WHIP AND THE BODY θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν απόδειξη του ταλέντου τόσο του Mario Bava όσο και του Christopher Lee που εδώ έχει έναν από τους πιο μοχθηρούς ρόλους της καριέρας του. Εκπληκτική ταινία, γεμάτη γοτθική ατμόσφαιρα που θα κάνει τους φίλους του κλασικού τρόμου να αναφωνήσουν «μα γιατί δεν βγαίνουν πια τέτοιες ταινίες;».



The Devil Ship Pirates movie posterTHE DEVIL- SHIP PIRATES (1964)- Μ. Βρετανία, Σκην: Don Sharp, Παίζουν: Christopher Lee, Andrew Keir, John Cairney – Ο Christopher Lee παίζει έναν Ισπανό καπετάνιο πειρατικού πλοίου που καταφέρνει να πείσει τους κατοίκους ενός νησιού στο οποίο αναγκάζεται να βρει καταφύγιο το πλοίο του ότι οι Ισπανοί κέρδισαν τους Άγγλους και τώρα κάνουν κουμάντο. Μπόλικο παρασκήνιο για τη συγκεκριμένη ταινία, καθώς το πλοίο το οποίο κατασκεύασε η Hammer για να χρησιμοποιηθεί σε αυτή και άλλες παρόμοιου θέματος ταινίας αποδείχτηκε παγίδα θανάτου και παρά λίγο να πνίξει όλο το πλήρωμα ηθοποιών και τεχνικών. Ο Lee επίσης δήλωσε ότι τα γυρίσματα της ταινίας ήταν πολύ δύσκολα, κάτι όμως που δεν φαίνεται στην για άλλη μια φορά τέλεια ερμηνεία του.

Crypt of the Vampire DVD coverCRYPT OF THE VAMPIRE (1964)- Ιταλία, Ισπανία, Σκην: Camillo Mastrocinque, Παιζουν: Christopher Lee, Adriana Ambesi, Ursula Davis, Jose Campos – Άλλη μια ξεχασμένη euro- horror παραγωγή που ασχολείται με τον μύθο της Carmilla και των Karnsteins και αξίζει να δουν οι φίλοι του Christopher Lee, πρώτα απ’ όλα για την σχεδόν πρωταγωνιστική εμφάνιση του μεγάλου ηθοποιού. Κατά τ’ άλλα έχει τρομερή ατμόσφαιρα και μουσική ενώ διατηρεί χαμηλούς τόνους κρατώντας ένα σταθερό επίπεδο από την αρχή ως το τέλος. Προτιμήστε την έκδοση στα Αγγλικά, που πάντως είναι αρκετά δυσεύρετη.



Castle of the Living Dead DVD coverCASTLE OF THE LIVING DEAD (1964)- Ιταλία, Γαλλία, Σκην: Warren Kiefer, Luciano Ricci, Michael Reeves, Παιζουν: Christopher Lee, Gaia Germani, Philippe Leroy – Παράξενος συνδυασμός γοτθικού τρόμου με μυστήριο και επιστημονική φαντασία, το CASTLE OF THE LIVING DEAD έχει έναν Lee με αρκετό διάλογο και χρόνο σε πρώτο πλάνο παρόλο που δεν είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ επίσης ξεχωρίζει τόσο για έναν από τους πρώτους ρόλους του Donald Sutherland, όσο και για την παρουσία του Michael Reeves (WITCHFINDER GENERAL) στη σκηνοθεσία παρόλο που δεν αναφέρεται στα credits.



She (1965) movie posterSHE (1965)- Μ. Βρετανία, σκην: Bernard Day, Παιζουν: Ursula Andress, Peter Cushing, Bernard Cribbins, Christopher Lee – Δευτερότριτος ρόλος για τον Lee σε αυτήν την κλασική ιστορία φαντασίας όπου μια αποστολή υπό την αρχηγία του Peter Cushing καταλήγει σε ξεχασμένη από το χρόνο χώρα την οποία κυβερνάει η άκρως αισθησιακή Ayesha (Ursula Andres). Από τα στούντιο της Hammer, βασισμένο στο βιβλίο του H. Rider Haggard και γνώρισε και ένα (κατώτερο) sequel με τίτλο THE VENGEANCE OF SHE (1968) ατο οποίο πάντως δεν εμφανίζονται τα μεγάλα ονόματα της πρωτότυπης ταινίας.

The Skull DVD coverTHE SKULL (1965)- Μ. Βρετανία, Σκην: Freddie Francis, Παίζουν: Peter Cushing, Patrick Wymark, Christopher Lee - Ταινιάρα από τα στούντιο της Amicus που θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές κινηματογράφου για τη δημιουργία ατμόσφαιρας και τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να γυρίζονται ονειρικές σεκάνς. Peter Cushing πρωταγωνιστεί, Christopher Lee υποστηρίζει μια ιστορία υπερφυσικού τρόμου που κινείται γύρω από το κρανίο του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, το οποίο βρίσκεται υπό παράξενες συνθήκες στην κατοχή του συλλέκτη Peter Cushing ο οποίος όμως υποτιμάει τις σατανικές του δυνάμεις. Προσωπικά την θεωρώ μέσα στο Top 5 ταινιών Lee- Cushing και θεωρώ ότι είναι έγκλημα να μην βρίσκεται στις συλλογές κάθε Horror fan, πόσο μάλλον οπαδών του πρωταγωνιστικού δίδυμου.

Rasputin: The Mad Monk movie posterRASPUTIN: THE MAD MONK (1966)- Μ. Βρετανία, Σκην: Don Sharp, Παιζουν: Christopher Lee, Barbara Shelley, Richard Pasco – Μπορεί η ταινία να μην είναι κάποιο αριστούργημα, αλλά ο Lee κλέβει την παράσταση με μία από τις κορυφαίες του ερμηνείες και ανεβάζει αρκετά επίπεδα την ταινία. Στα θετικά επίσης οι συμμετοχές των Francis Matthews, Suzan Farmer και Joss Ackland.

Night of the Big Heat DVD coverNIGHT OF THE BIG HEAT (1967)- Μ. Βρετανία, Σκην: Terence Fisher, Παίζουν: Christopher Lee, Patrick Allen, Peter Cushing  – Μυστήριο, διαστρεβλωμένη επιστήμη, εξωγήινοι και Lee μαζί με Cushing σε μια διαχρονικά αδικημένη ταινιάρα που κυκλοφόρησαν τα άγνωστα μικρά στούντιο της Planet Films και γι αυτό ίσως να μην έχει ακόμα καταφέρει να βρει τη θέση που δικαιωματικά της ανήκει στο πάνθεον του Βρετανικού σινεμά επιστημονικής φαντασίας. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά τη θεωρώ τον ορισμό της αναγκαίας προσθήκης για συλλογές των fans των Chris Lee και Peter Cushing.


Theatre of Death DVD coverTHEATRE OF DEATH (1967)- Μ. Βρετανία, Σκην: Samuel Gallu, Παίζουν: Christopher Lee, Julian Glover, Lelia Goldoni – Φόνος, μυστήριο και γυρίσματα της πλοκής σε ένα ωραίο θριλεράκι που ξεχωρίζει κυρίως για την εκπληκτική ερμηνεία του Lee. Ο χαρακτήρας του μεγάλου ηθοποιού είναι απότομος, φλεγματικός και ελιτιστής και ο Lee τον ενσαρκώνει τέλεια, παρόλο που το σενάριο φροντίζει να τον εξαφανίσει από ένα σημείο και μετά.


Castle of the Walking Dead DVD coverCASTLE OF THE WALKING DEAD aka THE TORTURE CHAMBER OF DR. SADISM (1967)- Γερμανία, Σκην: Harald Reinl, Παιζουν: Lex Barker, Christopher Lee, Karin Dor – Ο Lee μπαίνει στα χωράφια των Vincent Price και Roger Corman με αυτή την ανεξάρτητη Γερμανική ταινιούλα που μεταφέρει τη λογοτεχνία του Edgar Allan Poe και συγκεκριμένα το The Pit and the Pendulum. Αδιαπέραστη ατμόσφαιρα σε άλλη μια απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια γοτθικού euro horror που δύσκολα δεν θα ικανοποιήσει τους fans του είδους.

Curse of the Crimson Altar DVD coverCURSE OF THE CRIMSON ALTAR (1968)- Μ. Βρετανία, Σκην: Vernon Sewell, Παιζουν: Christopher Lee, Boris Karloff, Mark Eden, Barbara Steele, Michael Gough – Και λίγο από H.P. Lovecraft για τρία Ιερά Τέρατα της σκηνής. Ο Lee έχει τον δευτεραγωνιστικό ρόλο αλλά ως συνήθως κλέβει την παράσταση από όλους τους υπόλοιπους, ακόμα και από τον μέγιστο Boris Karloff που τότε βρισκόταν στη δύση της καριέρας του έχοντας πολλά προβλήματα υγείας. Μια από τις καινούργιες remastered εκδόσεις που κυκλοφορούν είναι must- own. Επίσης παίζει η αγαπημένη Barbara Steele σε ένα ρόλο που έχει μείνει στην ιστορία για το ολόσωμο μακιγιάζ της.

The Oblong Box DVD coverTHE OBLONG BOX (1969)- Μ. Βρετανία, Σκην: Gordon Hessler, Παιζουν: Vincent Price, Christopher Lee, Rupert Davies  – Η περίοδος Edgar Allan Poe του Vincent Price είχε πλέον περάσει και έτσι ο Βασιλιάς του Τρόμου άρχισε να πρωταγωνιστεί σε διάφορες άλλες κλασικές ταινίες. Η συγκεκριμένη είναι ένα ωραίο slasherάκι με μπόλικο μυστήριο, gore και έναν Christopher Lee να στέκεται ισάξια δίπλα στον Price, επισκιάζοντάς τον σε αρκετές στιγμές.


Scream and Scream Again movie posterSCREAM AND SCREAM AGAIN (1970)- Μ. Βρετανία, Σκην: Gordon Hessler, Παιζουν: Vincent Price, Christopher Lee, Peter Cushing, Alfred Marks – Άνισο υβρίδιο horror/ sci fi/ mystery από τη Μ. Βρετανία που έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη συνάντηση των τριών Ιερών Τεράτων του σινεμά τρόμου. Το σενάριο είναι υπερβολικά φιλόδοξο και μπερδεύει τα πράγματα, αλλά στο τέλος της προβολής οι καρδιές των horror fans είναι στη θέση τους. Μπορεί το θέαμα να μην είναι ακριβώς αντάξιο των ονομάτων που υπάρχουν στα credits, αλλά σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μία εμπνευσμένη και άκρως πρωτότυπη προσπάθεια που αξίζει της προσοχής των fans του Lee και όχι μόνο.

The Bloody Judge DVD coverTHE BLOODY JUDGE (1970)- Λιχτενστάιν, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Σκην: Jess Franco, Παιζουν: Christopher Lee, Maria Schell, Leo Genn  – Η συνεργασία Christopher Lee με τον θρυλικό Jess Franco ξεκίνησε το 1968 με το THE BLOOD OF FU MANCHU και διήρκεσε μέχρι το 1970 και το COUNT DRACULA. Από αυτές τις ταινίες η συγκεκριμένη είναι μια από τις καλύτερες και είναι η σειρά του Franco να ασχοληθεί με Ιερά Εξέταση και όλα τα παρελκόμενα εκείνης της μαγικής για το σινεμά τρόμου εποχής. Εμφανίζεται επίσης η Maria Rohm.


Count Dracula DVD coverCOUNT DRACULA (1970)- Λιχτενστάιν, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Σκην: Jess Franco,  Παιζουν: Christopher Lee, Herbert Lom, Klaus Kinski – Ο Christopher Lee βρισκόταν εκείνη την εποχή σε μεταβατικό στάδιο, έχοντας κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι σκόπευε να σταματήσεις τους ρόλους του Δράκουλα. Σύμφωνα με πηγές, αυτό που τον έκανε να συμφωνήσει να συμμετέχει στο COUNT DRACULA του Jess Franco ήταν η υπόσχεση ότι το σενάριο θα ήταν μια πιστή μεταφορά του βιβλίου του Bram Stoker. H μεταφορά τελικά δεν ήταν όσο πιστή όσο θα ήθελε ο Lee, αλλά σίγουρα είναι πιο κοντά στο βιβλίο από τις περισσότερες που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι τότε, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού HORROR OF DRACULA. Αυτό και μόνο το γεγονός ανεβάζει επίπεδα την ταινία, στην οποία επίσης παίζουν οι Klaus Kinski και Herbert Lom, καθιστώντας την απολύτως αναγκαία για τους fans του Άρχοντα του Σκότους. Μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά και μόνο η παρουσία του Lee σε πραγματικό πρωταγωνιστικό ρόλο υποδυόμενος έναν εντελώς διαφορετικό κόμη Δράκουλα από εκείνον της Hammer τα λέει όλα.

Eugenie movie posterEUGENIE (1970)- Ισπανία, Γερμανία, Σκην: Jess Franco, Παιζουν: Maria Rohm, Marie Liljedahl, Jack Taylor - Άλλη μια συνεργασία του Christopher Lee με τον Σουλτάνο του slaze, Jess Franco, που για πολλούς είναι μέσα στις καλύτερές τους. Αυτή τη φορά το σενάριο έρχεται πιο κοντά στο μεταγενέστερο στυλ του Jess Franco που δίνει έμφαση σε sexploitation και art στοιχεία. Μια νεαρή (Marie Liljedahl) παρασύρεται από ένα ανωμαλιάρικο ζευγάρι (Maria Rohm, Jack Taylor) και πηγαίνει στο σπίτι τους όπου και λαμβάνει μέρος σε διάφορα σεξουαλικά πειράματα. Αρκετές αναφορές στα γραπτά του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, μπόλικος BDSM ερωτισμός αν και όχι τόσο λεπτομερειακός όσο σε μεταγενέστερες ταινίες του Franco και ένας Christopher Lee σε μικρό ρόλο που όμως ανεβάζει κατακόρυφα τα πράγματα κάνουν το EUGENIE μια καλή επιλογή για fans τόσο του Lee όσο και του Ευρωπαϊκού sexploitation όπως αυτό ορίστηκε από τον Jess Franco.

The Private Life of Sherlock Holmes DVD coverTHE PRIVATE LIFE OF SHERLOCK HOLMES (1970)- Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Σκην: Billy Wilder, Παιζουν: Robert Stephens, Christopher Lee, Colin Blakely – Καταπληκτική κωμική περιπέτεια από τον ιδιοφυή Billy Wilder που πιάνει τα βασικά στοιχεία του Σέρλοκ Χολμς και τα πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω δίνοντας πρωτόγνωρα ανθρώπινη και down to earth υπόσταση στον ήρωα του Sir Arthur Conan Doyle. Αυτή τη φορά  ο Lee υποδύεται τον Mycroft Holmes, άσημο αδελφό του θρυλικού ντετέκτιβ τον οποίο επίσης είχε υποδυθεί ο Lee αρκετές φορές στο παρελθόν, το μυαλό της οικογένειας που μαζί με τον αδελφό του και τον πιστό Watson (Colin Blakely) μπλέκουν σε κάθε είδους περιπέτειες προσπαθώντας να εξιχνιάσουν μια υπόθεση εξαφάνισης. Αρκεί να αναφέρω ότι στην έρευνα εμπλέκεται η εξαφάνιση ομάδας νάνων, το τέρας του Λοχ Νες και μυστικά πειράματα του ναυτικού. Άλλη μια ταινιάρα που οφείλει να δει οποιοσδήποτε έχει έστω και επιδερμική σχέση με το σινεμά.

I, Monster DVD coverI, MONSTER (1971)- M. Βρετανία, Σκην: Stephen Weeks - Παίζουν: Christopher Lee, Peter Cushing, Mike Raven - Ο Chris Lee επανέρχεται στη μυθολογία του Dr. Jekyll και κύριου Hyde αυτή τη φορά μέσω του στούντιο της Amicus μετά το THE TWO FACES OF DR JEKYLL που γύρισε για την Hammer 11 χρόνια πριν.  O Lee παίζει και τις δύο προσωπικότητες του κεντρικού ήρωα που έχουν μετονομαστεί για τις ανάγκες της συγκεκριμένης μεταφοράς της ιστορίας του Robert Luis Stevenson, η οποία παραμένει μια από τις πιο πιστές στο κλασικό βιβλίο χωρίς πάντως να έχει εκρήξεις. Υποστήριξη για τον Lee έρχεται από τον παλιόφιλο Peter Cushing στην 15η κατά σειρά συνεργασία τους μέχρι τότε.

Horror Express Australian DVD coverHORROR EXPRESS (1972)- Ισπανία, Μ. Βρετανία, Σκην: Eugenio Martin, Παιζουν: Christopher Lee, Peter Cushing, Telly Savalas – Αυτή είναι η αγαπημένη μου ταινία του θρυλικού ζευγαριού και μέσα στο Top 5 ταινιών τρόμου μου όλων των εποχών. Τρόμος, επιστημονική φαντασία, δράση, ασταμάτητος ρυθμός, εκπληκτικοί χαρακτήρες, ατάκες που δεν ξεχνιούνται και Christopher Lee και Peter Cushing με απίστευτη χημεία φτιάχνουν μια ταινία που κινείται με ρυθμούς σιδηροδρομικής ταχείας. Ένα διαχρονικό έπος του Ευρωπαϊκού τρόμου που δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή του είδους.


Nothing But The Night DVD coverNOTHING BUT THE NIGHT (1973)- Μ. Βρετανία, Σκην: Peter Sasdy, Παιζουν: Christopher Lee, Peter Cushing, Diana Dors – Η πρώτη και μοναδική ταινία στην οποία ο Christopher Lee εκτέλεσε χρέη παραγωγού, καθώς κυκλοφόρησε από την τότε νεοσυσταθείσα εταιρία του με όνομα Charlemagne Productions. Μπορεί τελικά να μην βγήκε ακριβώς όπως θα ήθελε ο θρύλος της σκηνής, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον, ωραία υπόθεση και βέβαια, το θρυλικό πρωταγωνιστικό δίδυμο.



Dark Places VHS coverDARK PLACES (1973)- Μ. Βρετανία, Σκην: Don Sharp, Παιζουν: Christopher Lee, Joan Collins, Herbert Lom, Robert Hardy – Ένα αδίκως ξεχασμένο θρίλερ μυστηρίου με καταπληκτικό cast και ωραία σκοτεινή ατμόσφαιρα. Αποκαλύψεις, οικογενειακά μυστικά, Christopher Lee, Joan Collins και Herbert Lom δίνουν την προστιθέμενη αξία σε μια ταινία που δεν δικαιολογείται η σπανιότητά της καθώς μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει μόνο σε VHS και δεν φαίνεται κάποια remastered κυκλοφορία στα σκαριά. Ίσως τώρα με το θάνατο του Lee οι εταιρίες διανομής να ξυπνήσουν.

The Creeping Flesh movie posterTHE CREEPING FLESH (1973)- Μ. Βρετανία, Σκην: Freddie Francis, Παιζουν: Peter Cushing, Christopher Lee, Lorna Heilbron – Πολλά κοινά σημεία στην υπόθεση με το HORROR EXPRESS, αλλά και βασικές διαφορές. Ο Peter Cushing είναι ο πρωταγωνιστής με μια από τις κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας του, και ο Lee εμφανίζεται λιγότερο απ’ ότι συνήθως. Από τα μικρά στούντιο της Tigon έρχεται μια ακόμα μεγάλη ταινία που βρίσκει την χρυσή τομή μεταξύ τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και δράματος. Και ναι, δεν βγαίνουν πια τέτοιες ταινίες.

The Three Musketeers movie posterTHE THREE MUSKETEERS (1973)- Ισπανία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Παναμάς, Σκην: Mark Lester, Παιζουν: Oliver Reed, Raquel Welch, Richard Chamberlain – Τρελό γέλιο σε μια από τις καλύτερες μεταφορές του βιβλίου του Αλεξάνδρου Δουμά, με τον Lee να έχει τον ρόλο του κακού. Σούπερ χαβαλές και ασταμάτητη δράση υποστηριζόμενη από all- star cast που- όπως και ο Lee- τα δίνουν όλα. Μερικοί από αυτούς, Faye Dunaway, Geraldine Chaplin, Roy Kinnear, Frank Finlay και Charlton Heston.


Death Line aka Raw Meat DVD coverDEATH LINE aka RAW MEAT (1973) - Μ. Βρετανία, Σκην: Garry Sherman, Παιζουν: Donald Pleasence, Norman Rossington, David Ladd – Μικρή cameo εμφάνιση για τον Lee σε αυτή την υπερβολικά σκοτεινή ταινία που αδικεί μέχρι ενός σημείου το σενάριο της . Ο Donald Pleasence αναλαμβάνει το ρόλο του πρωταγωνιστή σε αυτή την ιστορία θαμμένων μυστικών, κανιβαλισμού και αιμομιξίας που ξεκάθαρα επηρέασε το HILLS HAVE EYES και άλλες ταινίες παρόμοιου περιεχομένου.

The Four Musketeers movie posterTHE FOUR MUSKETEERS (1974)- ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Παναμάς, Σκην: Mark Lester, Παιζουν: Michael York, Raquel Welch, Oliver Reed, Richard Chamberlain – Άξιο sequel μιας εκπληκτικά διασκεδαστικής ταινίας που αν και δεν ξεπερνάει την πρωτότυπη, σίγουρα την ακολουθεί κατά πόδας προσφέροντας άκρως επιτυχημένο χιούμορ, δράση και για ακόμα μια φορά ένα χρυσό επιτελείο ηθοποιών που δίνουν ρέστα και ξεδιπλώνουν το κωμικό ταλέντο τους.

Diagnosis: Murder movie posterDIAGNOSIS: MURDER (1975)- Μ. Βρετανία, Σκην: Sidney Hayers, Παιζουν: Jon Finch, Judy Geeson, Christopher Lee – Ωραίο θρίλερ μυστηρίου που ξεχωρίζει κυρίως λόγω του cast και των αρκετών σεναριακών ανατροπών. Ο χαρακτήρας του Lee είναι ιδιαίτερα αινιγματικός και υποστηρίζεται άριστα τόσο από τον Jon Finch (FRENZY, THE VAMPIRE LOVERS) όσο και από την  Judy Geeson (INSEMINOID, FEAR IN THE NIGHT).


Dracula and Son movie posterDRACULA AND SON (1976)- Γαλλία, Σκην:  Edouard Molinaro, Παιζουν: Christopher Lee, Bernard Menez, Marie-Hιlθne Breillat – Ένα από τα αξιοπερίεργα της φιλμογραφίας του Lee, η συγκεκριμένη Γαλλική ταινία μένει στην ιστορία γιατί είναι η 10η και τελευταία εμφάνιση του Chris στο ρόλο του Άρχοντα του Σκότους . Άλλοτε ξεκαρδιστική και άλλοτε εντελώς κρύα, το DRACULA AND SON αξίζει μια προβολή από τους φίλους του Lee, αρκεί να εντοπίσουν καμιά καλή κόπια, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο ακόμα και στις μέρες μας. Προσωπικά την είδα από το ελληνικό VHS που περιέχει ντουμπλαρισμένη στα... Ιταλικά έκδοση.

The Keeper DVD coverTHE KEEPER (1976)- Καναδάς, Σκην: T.Y. Drake, Παιζουν: Christopher Lee, Tell Schreiber, Sally Gray – Άλλο ένα αξιοπερίεργο στη φιλμογραφία του αγαπημένου μου ηθοποιού. Πρόκειται για μια Καναδική προσπάθεια που επικεντρώνεται στο μυστήριο με αρκετά στοιχεία κωμωδίας και έχει τον Chris σε αληθινό πρωταγωνιστικό ρόλο. Άνιση αλλά σίγουρα όχι αδιάφορη ταινία, το εξώφυλλο της οποίας μου έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη από τη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας.


End of the World DVD coverEND OF THE WORLD (1977)- ΗΠΑ, Σκην: John Hayes, Παιζουν: Christopher Lee, Sue Lyon, Kirk Scott – Η πρώτη και μοναδική συνεργασία μεταξύ Christopher Lee και Charles Band είναι μάλλον μια ταινία που κινείται σε ρηχά νερά και για την οποία ο Lee έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ξεγελάστηκε για να συμμετάσχει. Πάντως δεν είναι τόσο χάλια, έχει ατμόσφαιρα, ωραία μουσική και σχετικά ενδιαφέρουσα υπόθεση, ενώ όπως συμβαίνει συνήθως η παρουσία του Lee καλύπτει τις περισσότερες χτυπητές αδυναμίες.

Starship Invasions movie posterSTARSHIP INVASIONS (1977)- Καναδάς, Σκην: Ed Hunt, Παιζουν: Robert Vaughn, Christopher Lee, Daniel Pilon – Ο Christopher Lee υποδύεται τον εξωγήινο 2 χρόνια μετά τον ρόλο του σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς SPACE 1999 που έκανε ακριβώς το ίδιο. Η Καναδική αυτή ταινία εξωγήινης εισβολής δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, αλλά αξίζει μια προβολή μόνο και μόνο για τον Lee και το καταπληκτικό του κοστούμι.


Return From Witch Mountain DVD coverRETURN FROM WITCH MOUNTAIN (1978)- ΗΠΑ, Σκην: John Hough, Παίζουν: Bette Davis, Christopher Lee, Kim Richards – Sequel του αρκετά επιτυχημένου παραμυθιού ESCAPE TO WITCH MOUNTAIN (1975) πάλι από τα στούντιο της Disney, το οποίο ξεχωρίζει γιατί είναι η μοναδική συνάντηση των Ιερών Τεράτων του σινεμά τρόμου και μυστηρίου, Christopher Lee και Bette Davis σε ρόλο κακών. Είναι η δεύτερη από ένα σύνολο 5 ταινιών με θέμα το Witch Mountain και για ένα απογευματάκι με τα κουτσούβελα είναι ό,τι πρέπει, όπως ακριβώς και η πρωτότυπη ταινία.

Circle of Iron DVD coverCIRCLE OF IRON (1978) – ΗΠΑ, Σκην: Richard Moore, Παιζουν: David Carradine, Jeff Cooper, Christopher Lee – Χαβαλετζίδικη περιπέτεια φαντασίας με τον Jeff Cooper να είναι ένας νέος πολεμιστής πολεμικών τεχνών που βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορους κινδύνους όταν ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης του μυθικού Βιβλίου της Γνώσης που βρίσκεται στην κατοχή ενός μάγου ονόματι Zetan (Christopher Lee). Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του βρίσκει σύμμαχο στο πρόσωπο ενός τυφλού Δάσκαλου πολεμικών τεχνών (David Carradine) που του μαθαίνει τα κρυμμένα μυστικά του κουνγκ φου. Με τέτοια υπόθεση δύσκολα χάνει κανείς, ιδίως όταν υπάρχει και ο Chris Lee σε αρκετά καλό ρόλο, ενώ οι εμφανίσεις των Eli Wallach, Roddy McDowall και Anthony De Longis δίνουν ακόμα περισσότερη προστιθέμενη αξία.

Arabian Adventure novie posterARABIAN ADVENTURE (1979)- Μ. Βρετανία, Σκην: Kevin Connor, Παιζουν: Christopher Lee, Milo O'Shea, Oliver Tobias – Παρεξηγημένη οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας από το σκηνοθέτη των FROM BEYOND THE GRAVE, THE LAND THAT TIME FORGOT και WARLORDS OF ATLANTIS με τον Christopher Lee σε πρωταγωνιστικό ρόλο να επισκιάζει όλους τους συμπρωταγωνιστές του. Ευχάριστη εξέλιξη μιας γνωστής στους περισσότερους ιστορίας, όμορφα πρακτικά ειδικά εφέ και αρκετές ολιγόλεπτες εμφανίσεις από γνωστά ονόματα, μεταξύ των οποίων Peter Cushing, Mickey Rooney και John Ratzenberger

The Passage movie posterTHE PASSAGE (1979)- Μ. Βρετανία, Σκην: J. Lee Thompson, Παιζουν: Anthony Quinn, James Mason, Malcolm McDowell – Βασισμένη στο βιβλίο "Perilous  Passage" του Bruce Nicolaysen, αυτό το πολεμικό δράμα από το σκηνοθέτη των MR. MAJESTYK, THE GUNS OF NAVARONE και 10 TO MIDNIGHT πάντα υπήρξε αμφιλεγόμενο για κοινό και κριτικούς. Όμως με έναν Lee σε φρέσκο ρόλο στον οποίο δεν υποδύεται τον κακό, έναν εκπληκτικό Malcolm McDowell που κλέβει την παράσταση στο ρόλο του αιμοδιψή ναζί και με ένα διεθνές επιτελείο πασίγνωστων ηθοποιών μεταξύ των οποίων και οι Anthony Quinn και James Mason, το THE PASSAGE κερδίζει επάξια τη θέση του σε αυτή τη λίστα.   

An Eye For An Eye DVD coverAN EYE FOR AN EYE (1981)- ΗΠΑ, Σκην: Steve Carver, Παιζουν: Chuck Norris, Christopher Lee, Richard Roundtree – Από τις πιο καλές περιπέτειες του Chuck Norris, το "EYE FOR AN EYE" κερδίζει περισσότερους πόντους λόγω της παρουσίας του Chris Lee στο ρόλο του κακού. Σίγουρα δεν πρόκειται για τους ρόλους- ορόσημο στην καριέρα του Lee, αλλά αξίζει τον κόπο για τους fans του καθώς είναι αυτό που θα έλεγε κανείς «τίμια περιπέτεια» γεμάτη ευχάριστα 80s κλισέ, πολύ ξύλο και ασταμάτητη δράση.



Goliath Awaits movie posterGOLIATH AWAITS (1981)- ΗΠΑ, Σκην: Kevin Connor, Παιζουν: Mark Harmon, Christopher Lee, Eddie Albert – Ξεχασμένη στις μέρες μας τηλεταινία στην οποία ο Chris Lee έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και υποδύεται τον απρόθυμο καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου Goliath που βρέθηκε στο βυθό όταν χτυπήθηκε από Γερμανική τορπίλη κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. 40 χρόνια μετά, μια αποστολή διάσωσης που έλαβε σήμα από το βυθισμένο πλοίο καταφθάνει για να ανακαλύψει ότι ο Lee και διάφοροι άλλοι επιβάτες έχουν επιζήσει χρησιμοποιώντας σφραγισμένες περιοχές του Goliath και έχουν φτιάξει μια ιδιόρρυθμη κοινωνία στα βάθη του ωκεανού την οποία δεν σκέφτονται να εγκαταλείψουν παρόλο που οι κίνδυνοι για την επιβίωσή τους πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Επίσης εμφανίζονται οι John Carradine, Alex Cord και Robert Forster.

House of the Long Shadows DVD coverHOUSE OF THE LONG SHADOWS (1983)- Μ. Βρετανία, Σκην: Pete Walker, Παιζουν: Vincent Price, Christopher Lee, Peter Cushing, John Carradine, Sheila Keith – Το θρυλικότερο team- up τεσσάρων μεγάλων του σινεμά τρόμου έγινε από την Cannon Films των Menahem Golan και Yoram Globus. Η ταινία έχει τα καλά και τα κακά της, αλλά η παρουσία όλων των μυθικών σταρ του παρελθόντος την καθιστά απολύτως αναγκαία προσθήκη για τις συλλογές των fans του Lee και των υπολοίπων. Μόνο η μεταφυσική μπορεί να εξηγήσει γιατί έπρεπε να φτάσουν τα 2010s για να κυκλοφορήσει σε κάποια σοβαρή έκδοση.


The Return of Captain Invincible VHS coverTHE RETURN OF CAPTAIN INVINCIBLE (1983)- ΗΠΑ, Σκην: Philippe Mora, Παιζουν: Alan Arkin, Christopher Lee – Ανάλαφρη και διασκεδαστική περιπέτεια δράσης με πολλά στοιχεία μιούζικαλ που συστήνεται ανεπιφύλακτα για τους fans του Lee μόνο και μόνο για το τραγουδάκι του θρυλικού Βρετανού σταρ. Απροβλημάτιστος χαβαλές από τον Philippe Mora (THE BEAST WITHIN) με τον Lee να έχει το ρόλο του κακού Mr Midnight στον οποίο είναι ως συνήθως εκπληκτικός.


Howling II: Stirba Werewolf Bitch VHS coverHOWLING II: STIRBA WEREWOLF BITCH (1985), ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Σκην: Philippe Mora, Παιζουν: Christopher Lee, Annie McEnroe, Reb Brown – Σίγουρα όχι η καλύτερη ταινία στη φιλμογραφία του Chris Lee, ο οποίος όταν γύριζε το GREMLINS II: THE NEW BATCH ζήτησε συγνώμη από τον σκηνοθέτη του THE HOWLING, Joe Dante, για την παρουσία του σ’ αυτό το sequel. Μπορεί η ταινία να μην απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι fans του κακού exploitation σινεμά των 80s δεν θα την ερωτευτούν μέχρι ενός σημείου. Έχει πολύ χαβαλέ, διαλόγους και σκηνικά «τόσο κακά που είναι καλά» και αρκετές σκηνές ανθολογίας που μάλλον προέκυψαν κατά λάθος. Βάλτε και το τρομερό και κλασικό φινάλε, προσθέστε και τον Lee σε ρόλο που σίγουρα δεν θα ήθελε να θυμάται και μπήξτε τα δόντια άφοβα σε άλλο ένα κινηματογραφικό αξιοπερίεργο των 80s.

The Return of the Musketeers movie posterTHE RETURN OF THE MUSKETEERS (1989), Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Σκην: Richard Lester, Παιζουν: Michael York, Oliver Reed, Frank Finlay. Τρίτο sequel της συγκεκριμένης σειράς που ναι μεν δεν φτάνει σε ποιότητα τα δύο προηγούμενα, αλλά ακόμα κι έτσι έχει γέλιο και αξίζει τον κόπο. Ο Lee επανέρχεται στο ρόλο του  Rochefort και πλαισιώνεται εκτός από τους υπόλοιπους γνωστούς πρωταγωνιστές της σειράς και  από πολλά γνωστά ονόματα όπως C. Thomas Howell, Kim Cattrall, Philippe Noiret, Geraldine Chaplin και φυσικά Richard Chamberlain.


Funny Man VHS coverFUNNY MAN (1994), Μ. Βρετανία, Σκην: Simon Sprackling, Παιζουν: Tim James, Christopher Lee, Benny Young – Ultra low budget κωμωδία τρόμου από τη Βρετανία που αν και έχει τα προβλήματά της παραμένει μια άξια λόγου προσπάθεια του Christopher Lee. Gore, παρανοϊκό και ώρες- ώρες ξεκαρδιστικά γελοίο Βρετανικό χιούμορ φτιάχνουν άλλη μια απόλυτα διασκεδαστική και άδικα ξεχασμένη ταινία στη φιλμογραφία του Chris Lee που σίγουρα αξίζει μια και δυο προβολές.



Τελευταίοι 5 σχολιασμοί μελών

oPaliosEinaiAllios στίς 29/03/2016 02:05

ΚΑΛΟ ΗΟΜΕWORK ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΦΙΣΣΕΤΕΣ.ΘΑ ΠΡΟΣΕΘΕΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ <<ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΑΡΚΤΩΝ>> ΤΟΥ DON SHARP KAΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤA TO THE DEVIL A DAUGHTER(ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΠΟΧΗ ΟΝΤΑΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ HAMMER KAI ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΑ),ΚΑΙ ΤΗΕ DEVIL RIDES OUT ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΜΟΝSTER MOVIES ΤΗΣ HAMMER KAI ANAΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ.

fulci7 στίς 20/06/2015 11:51

sygxaritiria!!! katapliktiko afieroma!!!

veriaris στίς 15/06/2015 20:41

Πολυ καλο αφιερωμα! Περιεχει και τις 4-5 πιο περιεργες ταινιες του απο αυτες που φυσικα εχω καποια στιγμη πετυχει! Μπραβο!

Kroneberg στίς 15/06/2015 16:46

Πολλά συγχαρητήρια για το εξαιρετικό αφιέρωμα!

AllofThemWitches στίς 15/06/2015 16:17

μακράν η καλύτερη συλλογή που είδα ανάμεσα σε σωρούς αφιερωμάτων για τον αγαπημένο μας, δεν έχω δει παρά ελάχιστα από αυτά και το πολύ να έχω ξανασυναντήσει στις έρευνές μου άλλα τόσα, ένας θησαυρός κριστοφερλικής και όχι μόνο πληροφορίας ο αποχαιρετισμός του b-movies.gr, πολλά μπράβο :)




Σχολιάστε αυτό το νέο.



Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa