b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy

SUNDANCE 2007 - Νέο Αίμα
SUNDANCE 2007 - Νέο Αίμα


25/01/2007 00:59


Το φεστιβάλ ανεξάρτητων δημιουργών Sundance είναι πάντα μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να δώσουν δείγματα γραφής νέοι και ταλαντούχοι κινηματογραφιστές. Η φετινή διοργάνωση δεν αποτελεί εξαίρεση και μάλιστα οι διάφορες εταιρίες διανομής έχουν πέσει με τα μούτρα ψάχνοντας να βρουν τα πουλέν που θα αποτελέσουν τους αυριανούς M. Night Shyamalan και Peter Jackson.

Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα φανερό όσον αφορά ταινίες από εξειδικευμένα είδη όπως είναι οι ταινίες τρόμου που αυτή τη στιγμή φαίνονται παγιδευμένα στον κυκεώνα των ανούσιων remakes και sequels με μοναδικό στόχο το κέρδος, χωρίς φαντασία και δημιουργικότητα ακόμα και από πρωτοκλασάτα ονόματα του χώρου, που μοιάζουν να έχουν παρασυρθεί από τη γοητεία του εύκολου κέρδους παράγοντας ανάξιες λόγου ταινίες. Τυπικά παραδείγματα το πρόσφατο και απογοητευτικό MORTUARY του Tobe Hooper, το TEXAS CHAINSAW MASSACRE: THE BEGINNING κλπ.

Έτσι, οι εταιρίες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν δικαιώματα από ταινίες νέων δημιουργών στο είδος, με την ελπίδα μεταξύ άλλων να ξεκινήσουν τα δικά τους μοντέρνα franchise. Το b-movies.gr έψαξε λιγάκι το τι παίζεται στο φετινό Sundance και παρουσιάζει την δική του περίληψη από τις ταινίες και τα πρόσωπα που θα ακουστούν τα επόμενα χρόνια στους χώρους του τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και του φανταστικού.

Ανεξάρτητα Εκατομμύρια

Παρόλο που φέτος το Sundance επικεντρώνεται κυρίως σε ανεξάρτητες και γενικά όχι ιδιαίτερα εμπορικές ταινίες, η τάση των αποκτήσεων δικαιωμάτων το έχει μετατρέψει σε ένα από τα εμπορικότερα φεστιβάλ μέχρι τώρα. Εταιρίες όπως η Weinstein Co. του θρυλικού πλέον παραγωγού Harvey Weinstein (KILL BILL 1 & 2), Paramount Vantage, Fox Searchlight και Sony Pictures Classics έχουν ήδη ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για αγορές ταινιών όπως η ρομαντική κομεντί του Justin Theroux DEDICATION (4 εκ), SON OF RAMBOW το οποίο είναι μέχρι τώρα το πιο δαπανηρό deal (7 εκ) και τη Μεξικάνικη δραματική ταινία LUNA, στην οποία πρωταγωνιστεί το ‘πρόσωπο της χρονιάς’, America Ferrera (UGLY BETTY).

Αυτά τα νούμερα προκαλούν εντύπωση, κυρίως γιατί πρόκειται για καθαρά ανεξάρτητες ταινίες, χωρίς πρωτοκλασάτα ονόματα ηθοποιών στα credits, αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες και πρωτοτυπία, η οποία όπως πιστεύουν τα μεγάλα στούντιο θα πουλήσει αργά ή γρήγορα και θα φέρει μεγάλα κέρδη για τις επενδύσεις τους.

Η Αγορά του Τρόμου και του Φανταστικού

Όπως είναι φυσιολογικό, τέτοια ποσά είναι πολύ μεγάλα για ταινίες φαντασίας και τρόμου, αλλά ακόμα κι έτσι, οι διάφοροι δημιουργοί με μεγάλη τους χαρά είδαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ταινίες τους από τα στούντιο. Μερικοί, μάλιστα, ήδη είδαν το χρώμα του χρήματος, είτε αμέσως μετά τις πρεμιέρες των ταινιών τους ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και πριν από αυτές.

Ποιες είναι οι ταινίες και τα πρόσωπα που θα τραβήξουν τα βλέμματα των fans του ασυνήθιστου και αντισυμβατικού σινεμά στο μέλλον;

TEETH

Αφίσα για το TEETHΗ συγκεκριμένη ταινία, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες του φεστιβάλ για τους fans του τρόμου από το σύνολο των ταινιών του φεστιβάλ, αγοράστηκε πανηγυρικά από τις εταιρίες Lionsgate και The Weinstein Company. Πρόκειται για μια παράξενη κωμωδία τρόμου για την ιστορία μιας μαθήτριας ονόματι Dawn που βγάζει… δόντια στο αιδοίο της όταν πέφτει θύμα κακομεταχείρισης!

Οι εταιρίες Lionsgate και The Weinstein Company «μέτρησαν» τις αντιδράσεις του κοινού κατά τη διάρκεια της μεταμεσονύκτιας προβολής και έβαλαν το χέρι στην τσέπη εξασφαλίζοντας τα παγκόσμια δικαιώματα για περίπου 2,5 εκ δολάρια. Η πλάκα της υπόθεσης είναι ότι ήδη σχεδιάζεται το sequel της συγκεκριμένης ταινίας από τον σκηνοθέτη Mitchell Lichtenstein!

JOSHUA

Μετά τη Σαββατιάτικη πρεμιέρα του, η Fox Searchlight απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα για το JOSHUA του David Ratliff. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που αφηγείται την ιστορία του ομώνυμου ήρωα, ο οποίος είναι ένα προβληματικό παιδί που σιγά- σιγά μετατρέπει τη ζωή για τους γονείς και τους γύρω του σε κόλαση.

Όχι, δεν μιλάμε για έναν νέο Dennis the Mennace, αλλά περισσότερο έναν νέο Damien Thorn (από το THE OMEN) και μια ταινία που φέρνει λίγο από το προαναφερόμενο και το ROSEMARY’S BABY. Με εντυπωσιακή φωτογραφία από τον Benoit Debie (IRREVERSIBLE), γυρισμένο σε μόλις 25 ημέρες, το JOSHUA αποκτήθηκε από την Αμερικάνικη εταιρία για περίπου 3,7 εκ δολάρια.

AN AMERICAN CRIME

Αφίσα για το AN AMERICAN CRIMEΒασισμένο σε πραγματικά περιστατικά που συντάραξαν τις ΗΠΑ το 1965, το AN AMERICAN CRIME αφηγείται τη σόκιν ιστορία δύο κοριτσιών, παιδιών εργαζόμενων σε τσίρκο που ταξιδεύουν συνεχώς. Τα κορίτσια μένουν στο σπίτι της Gertrude Baniszewski (Catherine Keener) και των 7 παιδιών της. Όμως η τελευταία δεν είναι και πολύ καλά από ψυχολογικής πλευράς και φυλακίζει τα κορίτσια στο υπόγειο του σπιτιού, βασανίζοντας απάνθρωπα τη μια και σκοτώνοντας την άλλη. Σκηνοθέτης ο Αμερικανός Tommy O'Haver.

Διάφορες πηγές καταθέτουν ότι υπήρξαν λιποθυμίες κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της ταινίας στο φεστιβάλ, ενώ ξεχωρίζει η ερμηνεία της Catherine Keener (BEING JOHN MALKOVICH) στο ρόλο της ανισόρροπης Αμερικανίδας.


FIDO

Στο μικρό χωριουδάκι Willard τη δεκαετία του ’50, τα ζόμπι ζουν ανάμεσα μας, σαν αποτέλεσμα της κοσμικής σκόνης που διαπέρασε τη Γη λίγα χρόνια πριν κάνοντας τους νεκρούς να αναστηθούν με πελώρια πείνα για ανθρώπινη σάρκα. Όμως η εταιρία ZomCom ανακάλυψε ένα μηχανισμό που ελέγχει τους ζωντανούς νεκρούς, σε σημείο που πολλοί απ’ αυτούς έγιναν ταχυδρόμοι, κηπουροί, μέχρι και κατοικίδια.

Ο ιδιόρρυθμος Timmy (K'Sun Ray) πιστεύει ότι η ZomCom στην πραγματικότητα δεν ελέγχει τίποτα, οπότε προβληματίζεται όταν η μητέρα του (Carrie-Anne Moss) αγοράζει ένα ζόμπι (Billy Connolly) για τις δουλειές του σπιτιού. Παρ’ όλα αυτά, ο Timmy ξεπερνάει τις προκαταλήψεις του και γίνεται κολλητός με το σπιτικό ζόμπι. Όμως ο μηχανισμόε ελέγχου του τελευταίου παθαίνει βλάβη, και επανέρχονται τα αιμοδιψή ένστικτα του.

Πώς να χάσει κανείς με τέτοια υπόθεση και τέτοιο cast; Σίγουρα το σκέφτηκαν αυτό στην Lionsgate που έχει προγραμματίσει την ταινία για το τέλος Μαρτίου. Το έγκυρο site Bloody-Disgusting.com αναφέρει ότι πρόκειται για μια πρωτότυπη κωμωδία τρόμου για όλες τις ηλικίες που σίγουρ θα ενθουσιάσει. Σκηνοθέτης ο Andrew Currie.

THE SIGNAL

Η εταιρία Magnolia Pictures, μία ώρα μετά τη μεταμεσονύκτια πρεμιέρα της ταινίας, εξασφάλισε τα δικαιώματα για τη Βόρεια Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία για περίπου 2,3 εκ. δολάρια. Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, η πώληση θεωρείται σίγουρη. Η ταινία ασχολείται με μια μυστηριώδη εκπομπή που εισέρχεται σε κάθε κινητό τηλέφωνο, τηλεόραση και ραδιόφωνο στην πόλη και μετατρέπει τους κατοίκους σε φονιάδες.

Πρόκειται για ένα μίγμα μεταξύ 28 DAYS LATER και DAWN OF THE DEAD με λίγο από το χιούμορ που όλοι αγαπήσαμε από το SHAUN OF THE DEAD. Για τη συγκεκριμένη ταινία έχουν ακουστεί διθυραμβικά σχόλια από γνωστούς Αμερικανούς κριτικούς που ασχολούνται κυρίως με ταινίες τρόμου, οπότε κι εμείς τρίβουμε τα χέρια μας για τη στιγμή που θα το δούμε και εδώ (υποθέτω σε DVD;). Όσο για τους fans του είδους, όσοι το είδαν στο Sundance έμειναν με το στόμα ανοιχτό… Εμείς θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για τις από εδώ και πέρα κινήσεις των τριών σκηνοθετών, David Bruckner, Jacob Gentry & Dan Bush.

WE ARE THE STRANGE

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων, το ντεμπούτο του μυστηριώδη M. dot Strange, όπου δύο απόκληροι μάχονται για την επιβίωση τους σε ένα σατανικό φανταστικό κόσμο. Η ζωή τους γίνεται μια συνεχής μάχη όταν κατά λάθος μπλέκουν σε μάχη μεταξύ διαφόρων τεράτων στο δρόμο προς το πλησιέστερο παγωτατζίδικο.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στον κόσμο του M. dot Strange, που έφτιαξε με τα χεράκια του μια πολύ προσωπική ταινία μέσα σε τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της ταινίας αρκετά μέλη του κοινού αποχώρησαν, αφήνοντας λίγους και καλούς που πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για την ταινία. Ο ίδιος ο M. dot Strange εξήγησε ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν τον πείραξε, αλλά μάλλον ήταν και ιδανικό γιατί αυτοί που έμειναν μέχρι το τέλος είναι και αυτοί για τους οποίους έφτιαξε την ταινία. Ο ορισμός του «cult», με λίγα λόγια!

Η ταινία είναι ένα μίγμα stop-motion animation, 2-D και 3-D κινουμένων σχεδίων όλα φτιαγμένα από το σκηνοθέτη και, σύμφωνα με κάποιους κριτικούς, θα ταράξει τα νερά και θα κάνει γνωστό το όνομα του M. dot Strange στους cult κύκλους. Για να δούμε!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε το επίσημο site του φεστιβάλ http://festival.sundance.org/2007/

*Όλες οι αφίσσες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των νόμιμων κατόχων τους και χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο άρθρο μόνο για πληροφοριακούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτό το νέο.


Σχολιάστε αυτό το νέο.



Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa