b-movies.gr - horror : sci-fi : exploitation : fantasy
Home
b-mission
b-news
b-movies
b-people
b-άρθρα
b-TV
b-events
Polls
Επικοινωνία
Φιλικά sites
Links
Search
Αναζητηση για:

Στην κατηγορία:


Valid XHTML 1.0 Transitional

horror : sci-fi : exploitation : fantasy

Αντίο Bruno Mattei!
Αντίο Bruno Mattei!


22/05/2007 12:41


Ένας από τους μεγάλους δημιουργούς του σύγχρονου cult Ιταλικού σινεμά άφησε την τελευταία του πνοή αργά χθες βράδυ μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.

Τα σοκαριστικά νέα έρχονται από το επίσημο fan club του Bruno Mattei και από αλληλογραφία με την Donatella Donati και την πρωταγωνίστρια της τελευταίας του ταινίας, Yvette Yzon, που πληροφόρησε τους υπεύθυνους ότι ο αγαπημένος σκηνοθέτης νοσηλεύτηκε εσπευσμένα σε Ιταλικό νοσοκομείο αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων της τελευταίας του δουλειάς με τίτλο ZOMBIES: THE BEGINNING. Ο μεγάλος maestro του Ιταλικού cult σινεμά έπεσε σε κώμα από το οποίο δυστυχώς δεν υπέκυψε ποτέ, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στη 1:00 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο Bruno Mattei έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους λίγους Ιταλούς δημιουργούς της χρυσής εποχής που παρέμεινε παραγωγικός μέχρι σήμερα, εποχή που οι περισσότεροι από τους Ιταλούς σκηνοθέτες είναι ανενεργοί εδώ και χρόνια.

Ο Mattei γεννήθηκε στη Ρώμη το 1931. Από την ηλικία των 20 χρόνων άρχισε να ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, κάνοντας το μοντάζ για πάνω από 100 ταινίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ήρθε το 1970 και συνέχισε την ίδια δεκαετία να παράγει αντισυμβατικές ταινίες, κυρίως από το χώρο του Nazisploitation και Women In Prison, όπως τα WOMEN'S CAMP 119 και PRIVATE HOUSE OF THE SS.

Στα τέλη της δεκαετίας του '70, άρχισε η συνεργασία του με τον Claudio Fragasso, η οποία συνεχίστηκε μέχρι σήμερα με ταινίες όπως τα ROBOWAR, HELL OF THE LIVING DEAD, AFTER DEATH και RATS: NIGHT OF TERROR, την οποία ο ίδιος ο Mattei θεωρούσε την κορυφαία του ταινία. Στη φιλμογραφία του η οποία περιλαβάνει πάνω από 50 ταινίες, οι περισσότερες κάτω από το γνώριμο του ψευδώνυμο Vincent Dawn,  περιλλαμβάνονται από περιπέτειες δράσης, πολεμικές περιπέτειες, ταινίες Ε/Φ και τρόμου και διάφορες δουλειές από τον ευρύτερο χώρο του Sexploitation.

Η κηδεία του Bruno Mattei θα γίνει την Πέμπτη στην αγαπημένη του Ρώμη.

Αναπαύσου εν ειρήνη μεγάλε Bruno και η δουλειά σου δεν θα ξεχαστεί ποτέ από εμάς τους fans του Ιταλικού σινεμά.

Πηγή: Official Fan Club Blog

Δεν υπάρχουν σχόλιασμοί για αυτό το νέο.


Σχολιάστε αυτό το νέο.



Login Username:

Password:



Login with facebook Δεν είστε μέλος; Γραφτείτε εδώ!

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
corner © 2006-2024 b-movies.gr - Copyright notice - User Agreement - Privacy Policycorner
Created by thanpa